Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 271
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Това за физиотерапията е интересно. Уролог ли я предписва? Поема ли се от касата? Всъщност при остатъчна урина трябва да се повиши силата на мехура ли? Извинявам се за многото въпроси,но съм нова във форума. Чета Ви и се възхищавам колко сте информирани.

# 586
Голяма част от уролозите-хирурзи не я предписват,предпочитат медикаменти,някои разни интервенции.(зависи от причината-стеноза на уретрата,с последваща остатъчна -не вярвам,че с илач или с физиотерапия ще се оправи .Но понякога остатъчната урина е заради неврогенен мехур,тогава те залагат на лекарства).
От джипито вземаш направление,минаваш преглед при физиотерапевт и той ти изписва процедурите.Можеш амбулаторно да я правиш или с хоспитализация.Амбулаторно ми беше 10дни,с хоспитализация не съм се интерисувала-предполагам 7дни е пътеката.От кой град си?
Други алтернативни методи за борба с остатъчната урина са-преса при уриниране,упражненията на Кегел при уриниране,сядане на обратно на гърнето.

# 587
sun sea, 20-40 мл не е ли нормална находка? Последно и при мен имаше устатъчна урина, но докторът ми каза, че не е патология това количество, но преди това не е имало. Гледали са ме с пълен мехур, карат ме да се изпишкам и после пак на ехографа. Само последния път ми казаха, че има остатъчна урина в мехура.
Повод за ехографии на пълен и празен мехур е, че едното легенче задържа урина и на ехограф се вижда като киста на бъбрека с един и същи размер всеки път. Едната ехографистка при която ходя за най-различни контролни ехографии ми казва, че след уриниране няма киста и това е легенчето, а урологът казва, че кистата си е киста и не е пълно легенчето. Вече няколко пъти спорят помежду си.

# 588
Ако не си пила отдавна,резистентността трябва да е намалявала.А и щом са били само през устата,при венозните е различно.
Бактериите са хитри-могат да заспиват,да се трасформират,мутират...При мен не са нови,просто са  намерили начин да преживеят антибиотика.За това урологичните заболявания-възпалителните-изискват дълго лечение,смяна на антибиотика,постепенно замяна с по-слаб,финиширане за дълго уроантисептик.Добрите нефролози ги умеят това,стига на теб да не ти писне.Миналата година с толкова антибиотици,толкова дълго ,на моменти ми идваше да зарежа всичко-мотках се с урокултурите..Много дълго време бях и на флажил-от него бях с непрекъснато главоболие,от аб-тата с алергии...,но в името на доброто...
Годините,които бях на оперативно лечение и непрекъснато в болница,ми слагаха венозни.От няколко години,ако не съм с екстремно висока температура ,е трудно хоспитализирането-та пиех през устата.Но до миналата година се въртях в кръга-14 дена пия или ми бият,15-20 дена почивам ,пак инфекция и пак отначало.2014-зарязах всичко и по НГ цъфнах с много тежка криза с 3 причинителя-единия бактерий-направо екзотичен,но страшен.Тогава попаднах при читав нефролог,при който ги започнах по 2 или 1венозно,1 през устата,но тя ми правише схемите
на антибиотиците,билките,пробиотика,добавките....
Не болят венозните,някои са разредени в с-ма,слага се абокат и не те мъчат с боцкане непрекъснато.Мин.година за ешерихията доста гентамицин и амикацин сама си биех и гълтах и през устата допълнителен.

Направо като чета историите ти не мога да повярвам ти колко лечения си провела,хоспитализации ,стотици изпити и венозно преляти АБ и отричаш хомеопатията.Не те ли е страх от всичките последващи странични ефекти от всичките тези лекарства които си поглъщала и продължаваш?
Не ми разбирай поста като заяждане , аз също се боря с тази гадост от 4 години , минах и аз през дълго приемане на АБ и през уста и бит мускулно ... на мен ми трябваха 2 години за да си кажа край , не мога да продължавам така защото си скапвам организма...на мен ми се разби стомаха и всичко,няма да коментирам гъбичките и всичките плюсове които идват след АБ , независимо дали приемам мико макс и т.н.
Мисля ,че малко повече трябва да се довериш на алтернативната медицина защото , с тези лекарства очевидно няма да стане след толкова много години.Мен и в чужбина се опитаха да ме лекуват - неуспешно,беше загуба на време и пари.
Ако те интересува мога да ти дам номера на човека който на мен ми помогна и ме облекчи значително,от тогава кризите не са това което бяха и не са всеки месец.Аз бях по същия начин 14 дни прием на АБ , една чиста седмица и хайде пак 7 месеца подред.
Успех , дано някога това приключи за всички ни.

# 589
raviaa, имам голям интерес към алтернативната медицина! Ужасно много искам да мога да мина само на такава. Имам два проблема обаче. първият е страх естествено..."ами ако...", вторият е че не съм намерила човек, който да ми е препоръчан и на когото да се доверя....затова ще съм ти благодарна да споделиш, ти от София ли си?

А да попитам всички вас момичета, някой подлагал ли се е на т.н. резонансна терапия. Че в момента  ми я хвалят. Прави се най-напред диагностика и после няколко сеанса в зависимост от конкретния случай. Моя братовчедка го е правила, при нея установили стрептокок в сърцето. Много страшно звучи. След първия сеанс имала криза - болки в сърдечната област, направо мислела че ще умре и решила да не ходи на другите, но този и казал, че това е нормално и че след кризата ще има облекчение ...и че при всички истински лечения има първо криза, засилване на симптомите....тя е доволна и смята, че като краен резултат е имало положителен ефект....и аз сега се чудя дали да пробвам  newsm78

# 590
raviaa, имам голям интерес към алтернативната медицина! Ужасно много искам да мога да мина само на такава. Имам два проблема обаче. първият е страх естествено..."ами ако...", вторият е че не съм намерила човек, който да ми е препоръчан и на когото да се доверя....затова ще съм ти благодарна да споделиш, ти от София ли си?

А да попитам всички вас момичета, някой подлагал ли се е на т.н. резонансна терапия. Че в момента  ми я хвалят. Прави се най-напред диагностика и после няколко сеанса в зависимост от конкретния случай. Моя братовчедка го е правила, при нея установили стрептокок в сърцето. Много страшно звучи. След първия сеанс имала криза - болки в сърдечната област, направо мислела че ще умре и решила да не ходи на другите, но този и казал, че това е нормално и че след кризата ще има облекчение ...и че при всички истински лечения има първо криза, засилване на симптомите....тя е доволна и смята, че като краен резултат е имало положителен ефект....и аз сега се чудя дали да пробвам  newsm78

Здравей,аз отдавна съм се доверила на алтернативната медицина (конкретно хомеопатия и билки) - на традиционната не вярвам.Това за мен е най-голямата мафия ,която не ни лекува а само ни притъпява болките,бактериите и т.н временно,ако не беше така до сега всички да сме забравили.

Относно хомеопатията мога да ти препоръчам човек с 2 ръце,стига да се интересуваш.Пиши ми на лично ако те интересува да не спамим,защото не всички тук са ЗА хомепатията.Накратко ще ти разкажа и моят опит.И от двете страни съм била ,единственото което се иска от теб е да се довериш изцяло и да вярваш ,че ще ти помогне.Относно тези болки които се получават след започване на лечение с алтернативна медицина се наричат лечебни кризи и са съвсем нормални , това значи че организма ти реагира и започва да се бори. Специално при хомеопатията принципът е такъв , получаваш лечебна криза - дефакто организмът ти започва да води борба с конкретния проблем.Но тези така наречени лечебни кризи протичат много по-леко и отшумяват от само себе си , поне при мен.
Ако се интересуваш ти или някой друг пишете момичета ще се радвам да помогна.  Hug Hug

# 591
Sun sea,благодаря ти за изчерпателната информация!
 bouquet

# 592
  • БУРГАС
Здравейте,  от известно време имам дискомфорт преди уриниране,.  Днес лл ми пусна урина и пкк.  Резултата от урината е : белтък+,  еритроцити,  чести бактерии,  3-4 левкоцита.,  но повече ме притесняват следните стойности от кръвната картина : левкоцити-14.2, гранулоцити 9.1(1.3-7.4) и MPV 6.9(7.5-11). Възможно ли е да са извън границите заради цистита?  Благодаря предварително.

# 593
Това "чести бактерии", някак не ми е ясно. "Масово бактерии" - да, "1-2 бактерии" - да, но "често бактерии" не бях срещала.
Да, показателите в кръвната картина са типично повишени като за инфекция и предвид урината може да се отнасят точно за инфекция на пикочните пътища.
Ако изключим бактериите, които не са ми ясни в случая като описание "чести", може да се касае и за друго. Изхвърляне на пясък, камъче в урината, от които би се обяснило наличието на еритроцити, белтък и само 3-4 левкоцита в урина, като при инфекции освен в кръвта са увеличени и в урината, а при теб тези в урината са в норма.  Ако включим и наличие на бактерии (което пък може и да е замърсена проба, ако урината не е стерилна), твърде вероятно е да се касае за цистит, който не е в много остра форма, вероятно ако си приемала някакви билки, чайчета и фитопрепарати, да е по-затихнал и затова да са такива резултатите.

Пускаш стерилна урина за изследване, ако не знаеш как, ще ти обясним или виж в интернет и с изследванията при ЛЛ. Друга опция е да посетиш специалист, което ти препоръчвам, предвид и честите рецидиви които препатили сме минали. Важно е добър специалист да те лекува. Уролог или нефролог. Лично аз за инфекции на пикочните пътища предпочитам уролог, а за бъбреците нефролог, макар че след посещение и на двамата, предпочетох да се лекувам при уролог.

# 594
  • БУРГАС
Благодаря за насоките.  Утре сутрин ще пускам стерилна урина да се види коя е бактерията.  Иначе личната ми изписа да взимам от утре цефиксим и утипро плюс.  Да,  взимах неоринал.  А на изследването пише сега пак проверих- често бактерии.

# 595
Значи първо даваш урината и после започваш да пиеш лекарствата. По принцип не чакат резултата, а почват с широкоспектърен АБ или химиотерапевтик, за да не се усложняват нещата. После като излязат резултатите, ако го има в антибиограмата антибиотика - ок, ако ли не, коригират в движение. За някои хора не е правилен този подход, за мен е уместен.
Успех и дано бързо се оправят нещата!

# 596
... и пробиотик, сигурно знаеш, ама да споделя. Пробиотик докато пиеш АБ и поне месец след като го спреш, че то с антибиотика едно лекуваш, на друго вреди. Някои пият профилактично и антигъбични предписани от доктор, също и В витамини, но това вече доктор ще прецени. Последно като ми се наложи да пия АБ, докторът ми каза, че вече ги задължавали с АБ да дават и пробиотик, но за антигъбично никой не спомена. Е, наложи ми се и това да пия, ама нали трябва да ми се предпише, та отделно на преглед, отделно заплащане, хапчета и т.н. Изобщо, здравната система и адекватното лечение кога ли ще се оправи се чудя...

# 597
  • БУРГАС
Благодаря за съветите ама на до преди 3-4 дни пих клацид за синузит и настинка, но не взех пробиотик,  сега и това,  но вече ще взема,  че после тези гъбички няма отърване.  А може и заради клацида да нямам левкоцити в урината....  Незнам

# 598
Може... то може и бактерия да не се изолира на стерилната при условие, че си пила АБ. Няма да се учудя. А тия чести бактерии в обикновена урина може и замърсена проба да излязат. Това вече обяснява левкоцитите. Обяснява и леко повишените гранулоцити и левкоцити в кръвта, които и при оздравителен процес може да са гранични. Докторката хубаво ти е казала да пуснеш стерилна урина, но предполагам знае, че си пила АБ и може да не се изолира нищо.
Знае ли човек, ще се разбере след изследването.

# 599
  • БУРГАС
Да, ще се разбере до няколко дни.  Само не разбирам ако излезе,  че няма бактерии на какво се дължи това парене и дискомфорт. Или белтъка и еритроцитите показват,  че все пак има нещо.  Съжалявам ако съм вече досадна и въпросите ми са тъпи  Grinning но....

Общи условия

Активация на акаунт