Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 317
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря за отговора Мереленда! Притесни ме тома наличие на кръв но наистина може да е инфекция,защото първоначално усещах дразнене в пикочня мехур и тежест, а в последствие започнаха и тъпи болки от двете страни на кръстта,най вероятно бъбреци.Вчера бях и на ехограф, лекаря каза че нищо нередно не вижда,но препоръча АБ докато излезе стерилната и много течности. . Някоя от вас имала ли е такива болки

# 571
Здравейте момичета  Hug

Нещо май не се справям с тази криза...след два монурала и 6 дена на нитрофурантоин + билкови чаеве, продължавам на моменти да имам дразнене..днес се свързах с д-р Халачев и той ми каза да пусна стерилна урина въпреки лекарството...и после да му се обадя.

Но искам да споделя нещо, което ми се струва много странно - за нитрофурантоина. Така стана, че при миналата криза септември събрах доста от лекарството, като имах немско, румънско и турско. Започнах да пия немското, предполагайки, че е с най-добро качество. Но ми става много лошо от него. Тежко и гадене. Освен това като чели има по-слабо действие върху симптомите. Когато пия румънското нямам такова гадене, може би съвсем леко...и сякаш съм по-добре откъм симптоматика. Възможно ли е това? Немското да е с по-лошо качество? Някой пил ли е от него и може ли да сподели опит?

Междувременно споделих с колега за този факт и той ми каза, че е напълно възможно, защото по времето на Чаушеско (жена му била химик) доста са развили химията в Румъния...така, че нищо чудно това да се е отразило и във фармацевтиката и наистина да имат добри лекарства. А най-ме е яд за някогашното българско 5-нитрокс...

Последна редакция: пн, 14 мар 2016, 14:54 от pandorina

# 572
  • някъде
Може на един да действа едно, а на друг друго, както и поносимостта да е различна.
Аз съм пила само румънското и нямам странични ефекти, докато друго момиче се оплака от него.

# 573
Не, мисля, че от румънското никой не се е оплаквал. Имаше оплаквания от гръцкото и/или турското.

# 574
Погледни им състава и помощните в-ва.
И аз няколко седмици като теб се мъчих в гадни болки в мехура и изтичане на гной.Нищо не пиех.Пуснах стерилна,лъсна стаф.ауреус.Още на 2-я ден с антибиотика,ми светна на мехура,изчезна всичко,но пък ме тегли безумно бъбрека.
Щом имаш достъп до румънски лекарства-вземи си билковите капки Уролесан-успокояват кризите.

# 575
Е и да гледам състава едва ли ще ми говори нещо....би било хубаво и при мен да се е сменил причинителят, защото ешерихията ми е резистентна към всичко. Ако е някоя нова може да има повече възможности за лечение, ама едва ли.
Ще си запиша за тези капки, благодаря  bouquet
Аз този път не съм имала точно болки, а дразнене, все едно нон стоп някой те гъделичка отвътре , и обща отпадналост и вялост...предполагам, че лигавицата на мехура ми се е променила и задебелила и затова усещането е  притъпено, ама това са си мои разсъждения...

# 576
Аз повече от 16 год.имам е.коли,но когато мина на венозен антибиотик,продължа с 1-2 перорални и завърша с уроантисептици,я сменям ешерихията.Но смяната обикновено е с клебсиела,псевдомонас,протеус..все китки за мирисане.Сега за 3-ти път имам стафилокок,но миналата година с него 5 месеца бях на двойка аб-та през устата и едва венозен върна е.коли.
На антибиограма към всичко ли ти е резистентна?И Тиенам ли дори?

# 577
Това "Тиенам" май го нямам в антибиотограмата. Има няколко неща : Tazocin, Cefoxitin, Imipenem, Meropenem, Eratapenem. Това ми е изследване от 2013. Оттогава не съм правила. за тези последните три някой ми каза, че били някакви чужбински ,ужаснсо скъпи , излизало хилядарки с тях лечението .....
и другото беше Монурал и нитрофурантоин, ама като гледам и те вече не действат.

# 578
Имипенем е.
В някои болници поставянето им не е проблем,в други -отказват ,че са скъпи.(Меронем,Максипим..)
За 3 години може много промени да има.И дано!
На мен псевдомоноса ми излизаше резистентен на всичко и въпреки това ми слагаха венозен 3 или 4-то поколение цефалоспорини и след него антибиограмата се променяше.
В домашни условия ,единствения венозен,който беше по-евтин(по препоръка на Халачев)беше този:
http://apteka.framar.bg/30011125/%D1%86%D0%B5%D1%84%D1%82%D1%80% … %D0%B3-mip-pharma
Мин.година пак с него,се сбогувах със стафилокока.
Но нека ти излязат изследванията.Вярвам,че ще има вариант.Може би ти и предложиха разширена антибиограма в лабораторията.В нея се залагат повече антибиотици.

# 579
Ами аз си мисля, че промените могат да вървят към все по-голяма резистентност, освен ако междувременно не са излязли нови АБ, както казваш ...а тази смяна на бактерията на какво се дължи?! За пръв път чувам такова нещо, откъде се вземат тези нови бактерии? Антибиотичното лечение ли ги стимулира? А на тебсамо венозни ли ти слагат? венозното поставяне много ли е гадно? Боли ли?

# 580
Ако не си пила отдавна,резистентността трябва да е намалявала.А и щом са били само през устата,при венозните е различно.
Бактериите са хитри-могат да заспиват,да се трасформират,мутират...При мен не са нови,просто са  намерили начин да преживеят антибиотика.За това урологичните заболявания-възпалителните-изискват дълго лечение,смяна на антибиотика,постепенно замяна с по-слаб,финиширане за дълго уроантисептик.Добрите нефролози ги умеят това,стига на теб да не ти писне.Миналата година с толкова антибиотици,толкова дълго ,на моменти ми идваше да зарежа всичко-мотках се с урокултурите..Много дълго време бях и на флажил-от него бях с непрекъснато главоболие,от аб-тата с алергии...,но в името на доброто...
Годините,които бях на оперативно лечение и непрекъснато в болница,ми слагаха венозни.От няколко години,ако не съм с екстремно висока температура ,е трудно хоспитализирането-та пиех през устата.Но до миналата година се въртях в кръга-14 дена пия или ми бият,15-20 дена почивам ,пак инфекция и пак отначало.2014-зарязах всичко и по НГ цъфнах с много тежка криза с 3 причинителя-единия бактерий-направо екзотичен,но страшен.Тогава попаднах при читав нефролог,при който ги започнах по 2 или 1венозно,1 през устата,но тя ми правише схемите
на антибиотиците,билките,пробиотика,добавките....
Не болят венозните,някои са разредени в с-ма,слага се абокат и не те мъчат с боцкане непрекъснато.Мин.година за ешерихията доста гентамицин и амикацин сама си биех и гълтах и през устата допълнителен.

# 581
Леле sun sea, страх ме хваща като те чета, та ти си се отровила от антибиотици!!  ooooh!

Явно от тях имунната с-ма се срива и затова започват да изскачат все нови и нови причинители! Няма ли начин да се прекъсне този порочен кръг на АБ?! Към който и аз съм се запътила с бодра крачка...
Пробвала ли се хомеопатия?

# 582
Пробвала съм,нищо не ми помогна.Но и аз на 2-3 нейни препарата вярвам само.
Сега съм по-добре,след като ми са коригирани причините за инфекциите,а съм и в намаляване на остатъчната урина,което ще помогне в бактериалното блато.

# 583
Как се лекува остатъчна урина?

# 584
Зависи от причината.
Обикновено с медикаменти.Аз ги отказах заради алергии и защото не се чувствам добре с тях.
Намалявам я в момента с курсове физиотерапия-от 200мл съм вече 20-40мл.Сигурно е добре да включа и упражнения,но мързела и оправданията ми,че съм оперирана са ми в повече.

Общи условия

Активация на акаунт