Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 320
  • 756
  •   1
Отговори
# 555
Излиза, че интерстициалния цистит е нещо като фаза на хроничния цистит...?

Аз забелязах, че кризата ми този път беше по-различна от предните. Болката в края на уринирането беше по-тъпа и достта странна като усещане (не точно болка, а едно дразнене, които ми причиняваше стискане на зъбите и слюноотделяне), а позивът беше доста по-неприятен отколкото при предишни кризи и имаше същите отражения в устата, все едно съм захапала нещо метално и кисело...
Аз отдадох тези различия на някаква евентуална промяна в лигавицата на мехура....

поносимостта ми към нитрофурантоина също се е променила, доста ми става тежко след като го пия....а за монурала дори се усъмних , че вече и към него съм резистентна...

Лимонът със сода ми действа добре както и преди. Май съм доволна и от цитростопът.

# 556
Бебе предния път като бях в София пак ми правиха изследвания и бяха чисти просто сега съм я завъдила от някъде. Има храни , които съм изброила за всеки са задължителни да не са ядат. Не е точно така за това как се появява Интерстициалния цистит - като автоимунно заболяване и може да стане от много неща стрес, инфекция ( аз не съм имала никога цистит през живота си мисля само един път), хормони и мн други няма точна причина.... Затова и се регулира с диета, но аз като се замисля през целия живот не е посилно да я спазваш... Как така тази лигавица не се самоизгражда не ми е  ясно... Ужас - има хора от много години страдат от това нещо.. Четох и за захарта,че не трябва да се консумира, цитруси и кисели всякакви неща..

# 557
  • Благоевград
Скрит текст:
Момичета, включвам се с новина  Heart Eyes Тази вечер се сгодихме  Heart Eyes Много неочаквано за мен, мислех, че ще бъде след Великден като свършат постите, а той ме изненада преди да е започнал строгия пост  Heart Eyes Нямаше как да не ви споделя хубавата новина  Heart Eyes

# 558
Честито!!  bouquet

И на добър път заедно!!

# 559
Страхотна новина!
Честито и от мен!
Сладък и прекрасен живот! Hug bouquet

# 560
  • някъде
Честито, Тина. Hug Желая ти много щастие, любов и разбирателство!  bouquet

# 561
Здравейте, следя темата, тъй като и аз имам проблеми с цистита. Днес пуснах обикновена и стерилна урина, като ми направи впечатление че в обикновената пише:
кетони - 25 mg/dl +, кръв  5-10 Ery/bul +, еритроцити 4-5. Притеснява ме наличието на кръв. Някоя от вас знае ли какво значи това  Sad Чакам до няколко дни резултатите и от стерилната урина.

# 562
Кръвта в урината може да е вследствие на остра инфекция - цистит, а може да е и от наличие на по-едри песъчинки, които си изхвърлила или камък, а може също да има наличие, ако си се изследвала ден след менструалция или преди нея. Иначе еритроцити 4 до 5 на поле са находка, която не е патология. Може само песъчинки да е имало.
За кетоните в урината, едно от обясненията е при ниско-въглехидратно, високо-мазнинно хранене или високо-протеиново хранене, ако се храниш предимно с месо, а не хапваш въглехидрати. Тогава черния дроб ползва за енергия мазнините и в урината има наличие на кетони. Това състояние е нормално и не изисква лечение (ако се касае за такъв начин на хранене).
При диети се случва често това. Също ако имаш някакви метаболитни нарушения, диабет, преддиабет е нужно да се консултираш с доктор за наличието на кетони в урината.
Сподели после след стерилната урина какви са резултатите.

# 563
Кетони може и при някаква дехидратация-малко пиеш,повръщане,диария.
Успех със стерилната!
Merelenda,как е с нонито?Имаш ли още ефекти? Hug bouquet

# 564
Продължавам да го пия, по инерция, но... нищо засега по-различно.
Скрит текст:
Няма понижаване на тегло, за което го хвалят, няма и понижаване на КЗ, за което също го хвалят. Не виждам и някакъв положителен ефект при менструални цикли, за което също го хвалят.  Нито тонус, енергия...
Нали уж за куп болести го пият. Хора с наднормено тегло отслабват; такива с повишена кръвна захар влизат в норми без антидиабетни лекарства; омазнен черен дроб лекуват и понижават АСАТ и АЛАТ само с Нони. Спират и лекарства за кръвно, а моето си стои все така повишено. Респективно с понижаване на КЗ повлияват и СПКЯ само с прием на Нони (това докторка каза в ефир за нейни пациентки). На стомаха влияел чудесно - е, започнах 5-ти месец вече, стомахът ми си е в изходна позиция, в каквато си беше, въпреки лекарства, въпреки добавки. Краткотрайно подобрение имаше в началото, но... за кратко. Продължавам да пия след като прочетох форумка, че при нея ефект след 5-ти месец е имало за стомаха. В група за Хашимото имаше споделено инфо как си излекували кисти на гърди и яйчници с Нони, дори само за месец и препоръчваха да не се пие дълго, че бил силен сокът.  И кисти си имам и всякакви екстри. Изобщо, ползи описани много, но при мен нищо видимо не се случва. Все пак продължавам.
Единствено ефект усещам за щитовидната жлеза. Пише, че сокът спомага за секрецията на тиреоидни хормони, а аз съм със свръхсекреция и въпреки това реших да пия, защото пишеше, че сокът усилва действието на приети лекарства, без такива, които потискат имунната система. Моите лекарства не потискат имунната, но потискат секрецията на хормони. В тази област наблюдавам, че преди с доза 1 таблетка, за 5 години, никога не съм постигала стойност по-висока от 3 на ТСХ, а това сега се случва за първи път и предполагам, че сокът може да е повлиял по някакъв начин, което ако е така, може да се окаже, че няма да имам нужда от тиреостатик. Но като не съм сигурна дали е благодарение на сока...
Би се разбрало ако спра лекарствата и съм само на сок, но все още е рано.

# 565
Благодаря ти!А ти само на него ли си-селен,магнезий,вит.Д и др.пиеш ли?Още месец ли ти остава с него?Може тогава да се появят всички подобрения.Дано!

# 566
За една година направих 2 цистити и сега след опити за бебе с мъжът ми пак съм с циститни болки мътна урина и миризма на урината.
Започнах веднага да се наливам с чай от царевична коса и много течности. За паренето пия шуслерова сол номер 3 за пръв път пробвам и помага. Също така витамин С 1 гр. от него урината се подкиселява и това било враждебна среда за бактерии. Пия също и имунобор уро.  Имам чувството че го овладявам, урината вече мирише нормално и паренето го усещам като побоцване отвреме на време и веднага пия шуслеровата сол. Ще ми се да включа и други соли но на едно място пише номер 4 на друго номер 9 та не знам.
Искам да питам някой пил ли чай от корен на ружа четох че също подкиселява урината и го дават за цистити?

Последна редакция: нд, 13 мар 2016, 10:21 от Niss

# 567
Д бях спряла да пия, започнах скоро пак. Магнезий пия от време на време и мажа с магнезиево олио. От около седмица 500 витамин Ц. Преди това, предните 4 месеца пиех единствено Нони като добавка. Умишлено не приемах друго. А преди Нонито пиех пак Д и магнезий, но не редовно, а на периоди и пробиотици редувах за стомаха.
От следващия МЦ мисля да си предпиша Омега 3 и Вечерна иглика. Чудя се само за Омега 3 дали да е с Q10.

# 568
Както се вика,дала си му голям шанс да се докаже! Peace
Niss,какви бактерии си имала?Някои виреят в подкиселена среда.Микробиолозите твърдят,че е.коли не понася алкалната среда и препоръчват сода.

# 569
Първият път имах протеус мирабилис втория път ешерихия коли. А за урината реших че ми трябва подкиселяване защото урината мирише малко сладникаво като на кекс с амонячна сода ... Сигурно звучи смешно това обяснение ама ... и забелязвам че от витамин С се нормализира тази миризма. Освен това червената боровинка четох че също подкиселява пък я дават при е коли .

Общи условия

Активация на акаунт