Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 230
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
  • Благоевград
И аз пак съм в шах. Както бях добре вчера и оня ден, днес сутринта пак лек гъдел отвътре..и като чели леко съм топла но не си премерих температурата. Преди малко се изпишках в един буркан и се уплаших направо -  цветът на урината ми беше като слаб разтвор на йод! Като тъмно пиво. Бях се зарекла да не гледам повече урината си под микроскоп (щото имам в работата), защото като видя бактериите как шават и ми прилошава. Но този пит си казах "няма как, трябва да погледна"...да видя от какво е тоя цвят. Лошото е че не всичко мога да разпозная какво е , не съм клиничен лаборант ...видях едни големи клетки, за които знам че са епителни, и разни други които не знам какви са. Исках да видя дали има еритроцити. Не видях нещо в много големи количества, но все пак гледах в неконцентрирана урина, а тя трябва да се концентрира май. Най-гадното е обаче, че пак ги видях моите познайци, бактериите, как си шават...въпреки, че стерилната ми урина от вчера е "без бактериален растеж"....което ме навежда на мислъта, че бактериите винаги са си там и просто от време на време решават да се развият твърде много, а в другото време не ги усещаме.
Но на какво се дължи този тъмен цвят?! Дали лекарствата (нитрофурантоина) нещо не влияят на черния дроб, жлъчката, бъбреците?

Направо ти завиждам, че можеш да си гледаш тези неща  Hug Аз ако имах микроскоп, сигурно всяка сутрин щях да го правя това упражнение  Laughing Интересно ми е дали се виждат разни малки песачинки и прашинки под микроскоп?

На мен ми се е случвало да си променя цвета от антибиотик и от Вит. С.

# 616
Цитат
Но на какво се дължи този тъмен цвят?! Дали лекарствата (нитрофурантоина) нещо не влияят на черния дроб, жлъчката, бъбреците?
Цитат
Причини за потъмняване на урината могат да бъдат:
• Дехидратация и недостатъчен прием на течности (урината е с тъмножълт до кафеникав цвят)
• Инфекция на пикочните пътища
• Нефролитиаза (камъни в бъбреците)
• Гломерулонефрит
• Пиелонефрит
• Стриктура на уретрата
• Цистит
• Холецистит
• Остър панкреатит
• Рак на панкреаса
• Хепатит
• Жълтеница
• Чернодробна цироза
• Чернодробна ехинококоза
• Карцином на черния дроб
• Хепаторенален синдром
• Жлъчни камъни
• Обструкция на жлъчните пътища
• Рак на жлъчните пътища
• Порфирия
• Автоимунна хемолитична анемия
• Лекарствено индуцирана хемолитична анемия
• Таласемия майор
• Несъвместимо кръвопреливане
• Захарен диабет
• Прееклампсия
• Рабдомиолиза
• Прием на някои храни (ревен, алое, фава)
• Някои медикаменти (метронидазол, нитрофурантоин, лаксативи, метокарбамол, противомаларийни лекарства, феназопиридин, рифампин, варфарин)
• Повишен прием на витамини от групата В комплекс, каротен
• Синдром на Гудпасчър.

# 617
  • някъде
Усещам едно познато усещане и дано не е това  Praynig а да е само тежест от запека. Сега пия царевичната коса и се моля да няма проблем.
писна ми, хора, така не се живее- постоянно в напрежение, тревоги и болки ooooh!
Само като го усетих, без още да ме е заболяло и ми прималява, започва да ми се гади и да не мога да ям. Tired

# 618
Аз споменах ли, че сега вместо стандартните чайчета пия по чаша чат пат - чай от риган, мащерка или жълт кантарион, като последния по-рядко, че кантариона имал свойството да намалява действието на някои лекарства. Свекър ми ги пие заради хеликобактер пилори и аз започнах да си правя чай.
Едва вчера се зачетох за тези чайове и разбрах, че риган се пие и при камъни и песъчинки. Борят се с паразити и бактерии в организма и мисля че също ще са от полза в борбата с цистита, особено ако причината за него е пропускливи черва и разрастване на чревни бактерии. Мащерката има широко приложение също и в борбата с вагинални течения. Прочетете ако искате.

# 619
  • някъде
Чай от мащерка и риган- има ли ги на чай или от подправките правите?
Жълтия кантарион го имам на филтър- и за депресии го пият, но мисля че трябва да се внимава ако имате ниско кръвно и/или пиете успокоителни.
Все се каня да взема един тефтер и да записвам, че после не знам кое кога и за какво се пие и прави.
Пих един нитрофурантоин.

# 620
От подправките, да. Ние си имаме в градината и си бера и суша.
Опитай, Диди, по 1 чашка си прави за проба. Мисля че ще има ефект.
А за кантариона и аз внимавам. Предупредена бях от хомеопат преди години.

# 621
Здравейте! Hug
И аз пия мащерка-успокоява спазмите на гл.мускулатура-и при уроистории,дисменореи помага,стига да са човешки болките.И жълтият кантарион пия като обостря гастрита и чревните проблеми-има рецепта с него и зехтин,но и така не се наканих да я направя.Цвят от бъз -действа диуретично,повишава имунитета.Каня се коприва да включа след антибиотика и сок от моркови.
Днес го приключвам и съм супер от към отвратителните болки в мехура,течове,даже и на бъбрека ми олекна.След седмица ще проверя с урокултура.
Merelenda,да,20-40мл остатъчна ги броят норма,но аз бях с 200мл  преди 3 месеца,а и сега в зависимост от първоначалното количество-имам и по 50-60мл.Уж вече други ретенции нямам в себе си(трябва пак да проверя бъбреците),остава само тази остатъчна като поддържащ фактор в микробиологията.И аз като теб имам киста в левия-вижда я само нефроложката.Но съм решила 6 мес.след операцията да отида на ехографска контрола от щит.жлеза до мехур при д-р Темелкова във Варна,че тя преди 16год.ми засече хидронефрозата и всяка година ми замерва настъпилите промени.
Диди,смяната на времето ,наличните студове в момента,обострят болките ни.Пази краката топли,аз не успявам особено.Simple SmileИ за по-стабилни тъканни структури-залягай на костния бульон.
Merelenda,ти пиеш ли го вместо чай?Предоперативно и след нефроложката ми беше изписала колаген,хиалур.к-на,магнезий,калций,вит.Д...все познати добавки от ВМ.Но извън Б-я,болничното меню беше по същия режим,бяха потресени как картофите ще ми опазят бъбреците,а месото ще ми ги унищожат.Не знам ти дали заради циститните неволи,си открила режима или другите...От години го чета,но заради тукашната настройка само си мечтаех за него...Само нефроложката не беше във възторг,че смъкнах уреята и креатина под нормата,и този белтъчен дефицит и навън не предизвика добро отношение...Но си мисля,че за тези циститни проблеми,този режим би облекчил симптоматиката.

# 622
sun sea, кое да пия вместо чай, че не разбрах?
Режимът започнах с диагностициране на преддиабета - нарушен въглехидратен толеранс. С първото хапче Сиофор започнах и режима.

# 623
Костните бульони дали ги пиеш?
При мен експериментално,цял ден ги пих с лимонче за вкус(но те от толкова варене,беше с консистенция на крем супа)и ми беше по-добре.
Ти забелязвала си такъв ефект?

# 624
  • Благоевград
Момичета, аз се сдобих с Фуролин. Изписан ми е да го пия 2х1, но не помня доктора за колко време каза да го пия дали 1 месец или 3  ooooh! newsm78 Той е в Англия вече и няма как да го притеснявам. Някой знае ли каква е схемата?

# 625
В зависимост от състоянието ти.Може и 6 мес,и година.А и е важно дали като го пиеш си със стерилна урина.Ако не постигнеш това условия,няма много смисъл в пиенето му.

# 626
Не, не пия. На пръстите на ръцете ми се броят опитите да пия бульон, но не, не ми допада и не се мъча. Виж, за супи си го ползвам. Варя кокали, прецеждам и правя супа после, или затварям в буркан, в хладилника и след ден, два пак на супа.
Желатин обаче пия.

# 627
Преди няколко дена ви писах че ме хвана цистит и мислех че се разминах вече съм убедена че се разминах.
Урината е бистра мирише нормално и нямам дискомфорт.
Това което направих беше
Шуслерова сол номер 3  пиех по 5-6 на ден 3-4 дена- в някакъв сайт пишеше до 20 на ден. За пръв път я пия при такъв проблем пробвайте.
имунобор уро пих 3 дни по 2 просто имах само толкова иначе бих продължила. Продължих с неоренал ср по 2 на ден.
витамин ц по 1 гр няколко дни и сега продължавам с 500 мг
чай от царевична коса
чай от корен на ружа
много вода
Ами това е от мен дано помогне на някой

# 628
Niss, като спреш с чайчетата, 2 седмици след това може да пуснеш една обикновена урина за седимент и белтък - контролно. 3-4 лв е изследването, да провериш дали е чисто.
И да те питам, понеже останах с впечатление, че четеш темите за добавки, витамин Ц в доза 1 грам, колко време може да се приема така и правят ли се паузи някакви, или може без паузи? За спортисти видях, че и в по-високи дози се пие, но мен конкретно ме интересуват дози от 500 мг до 1 г.

# 629
Мереленда не знам. На много места пише че може да се пие по 1 гр дневно и са правени проучвания при прием  месеци наред към година на други места пише че може да доведе до камъни в бъбреците и аз затова го пия само когато усещам че нещо ме хваща и примерно седмица и спирам. Ако смяташ да го пиеш продължително аз не бих пила повече от 500.

Общи условия

Активация на акаунт