Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 262
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Не се притеснявай да питаш, затова е темата.
Видимо по резултати и симптоми има възпаление. Явно с приетия АБ за синузит е затихнала и урологичната инфекция и затова са такива резултатите на този етап. Ясно става от положителния белтък, че възпаление има. Има наличие на еритроцити (кръв), което в норма до 4-5 на поле не е патология, но тук не е упоменато колко са, явно малко, за да няма цифра. Има и 3-4 левкоцита, които са в норма.
На фона само на белтък положителен има следа за инфекция (белтък се повишава и при изхвърляне на пясък и камъчета), като ако добавим и бактерията, то тя може да е урологична инфекция - цистит. Ако беше без белтък в урината, да кажем може да е замърсена проба, която не значи точно замърсена в лаборатория, а да има влагалищно възпаление, гъбична инфекция, която да замърси урината и оттам да е "често бактерии". Затова пускаш стерилна урина след отличен сутрешен тоалет, да се види дали ще се изолира бактерия там.
Ако си имала циститни проблеми преди Клацида, което предполагам е така, за да си пила Неоринал, вероятно АБ е подействал в тази насока, но явно трябва да се пие по-продължително. Не знам колко време си пила Клацид. 7-10 дни? При урологични инфекции минимумът е 7 дни, като най-често се пие 10 дни, дори и повече и след 2-3 седмици от спиране на АБ се прави урокултура. По-рано след спиране на АБ няма смисъл, защото по-често излиза, че всичко е наред, а след няколко дни следва рецидив на цистит. За да е сигурно, че лечението е дало ефект, даже препоръчват някои доктори 2 последователни урокултури, да не казвам и 3, а някои предпочитат в рамките на 2-3 седмици да се направят 3 урокултури, за да е сигурно, че не е останало нещо да тлее.
Изобщо, навлизаме в едни сложни филми тия с нелекувани навреме цистити, че най-добре е наистина да се подхожда сериозно при такива уж банални и чести инфекции, защото ако се зачете човек назад в темата му става ясно, че препатилите не водим пълноценен живот.

Относно показателите в кръвта, и при инфекции на пикочните пътища и при синузита, за който си приемала АБ, се повишават. Но в случая са по-скоро гранични и ако не беше налице дискомфорт при уриниране, можеше да се счете, че показателите са леко увеличени на фона на оздравителен просец и вероятно при следваща контрола да са в норма. Но ако тлее циститна инфекция, то са обясними и леко завишените им стойности.

Един вид, ако не беше приемала АБ, картинката щеше да е по-ясна, но в случая, щом се е налагало да пиеш АБ за друго, доктор ще разчита изследванията и ще преценява как да се подходи. Затова ти препоръчвам и консулт с уролог/нефролог, освен този с личния лекар. Може да предложи друг подход на действие. Да види ехографски и бъбреците, пикочния мехур. Довери се на специалист.

# 601
  • БУРГАС
Благодаря отново за изчерпателната информация.  Ако имам въпроси след няколко дни като излязат резултатите пак ще пиша.  Лека вечер  bouquet

# 602
Успех и дано всичко е наред!  bouquet

# 603
Айде и аз съм със загадка - стерилната ми урина излезе чиста. Но съм на нитрофурантоин, въпреки че преди даването на стерилната урина не го пих вечерта. Д-р Халачев каза да си пусна стерилна въпреки че съм на лекарство. Сега дали е било наистина цистит или нещо друго, примерно песъчинки? Щото симптомите не бяха много типични с такава остра болка като преди. Дали е било цистит, но се е повлияло от лечението /монурал+нитрофурантоин/  newsm78

# 604
По-важно според мен е, че нитрофурантоин явно действа, щом урината е чиста. А какво е било, то и докторът едва ли знае. Но е факт, че понякога съм имала по-леки циститни оплаквания, които са се оказвали песъчинки, докато онзи, острия цистит, човек няма как да сбърка.

# 605
Да, така е - онова няма как да се сбърка. А това беше различно. Може би и затова първото прахче монурал  "не подейства", а то няма как да действа на песъчинките...ако това е било... после - един ден добре, един ден зле без никаква логика...ако е цистит посоката е една : или се влошава или се оправя от лекарството, но не и такива лакатушения...поне така мисля  newsm78

# 606
Точно! И аз така мисля. Ама ние мислим на база опит. Знаем си как текат нещата при цистит и как при друго. Песъчинки на етапи се изхвърлят, камъчета също. При тях и затишие има, и по-бурни симптоми. Зависи и какво се пие за тях, ако ги размърда много. В последно време като не пия чай, а карам само на вода, съм си ок, но реша ли да пия малко повече чай и започва да припарва. Ясно, че изхвърлям нещо. Спра ли чая, до ден, два изчезва всичко. Затова вече кротко с чайчетата. По 1-2 на ден максимум. Преди пиех по 2 литра. Сякаш ще се излекувам за ден, видиш ли  Laughing
То не е едно при нас.

# 607
ХА! Точно същото днес и аз установих, че като спрях чая от два дена, щото все пак и двата ми чая са с мечо грозде и се почувствах по-дборе  Rolling Eyes

Също така забелязах, че алкохол /вино/ ми се отразяма доста зле, последните два пъти на криза беше след празнувания. Повече няма да кусна алкохол!

# 608
Значи, периодично (ден, два) по малко повече чай, да изхвърляме каквото има там и после кротко, че то се не търпи. Хайде, ден, два ще изтърпя дразненето при уриниране, но всеки ден ми идва множко. А аз пия ли повече чай, то е ясно, че по-често ходя до тоалетна, следователно и дразнене на мехура следва, явно и от това, което изхвърлям.
Относно алкохола, само от виното съм забелязала да имам проблем. Не съм търсила обяснения за това. От твърдия алкохол - не. Пия и много вода по принцип, предполагам има значение и това. А след вино съм почти винаги като обезводнена и с пресъхнала и залепнала уста. Следователно и с концентрирана урина. Не говоря за сериозни количества вино, за чаша вино говоря, та дори и пълна чаша не мога да изпия, но така ми действа.
Помня майка като се "лекуваше" с 50 г водка и литър-два вода. Пие водката и много вода. Не помня за какво беше "предписано", но помня че имаше ефект. Ще да е било за пясък, камъчета май  newsm78

# 609
  • Благоевград
Хайде и аз пак тук  #Cussing out #2gunfire

След всички тези емоции, които минаха, в събота следобяд от нищото пак парене и остра болка ниско долу и в десния бъбрек. Еми полудях  #2gunfire Цял ден си пия спокойно водичка, ходя си до тоалетната през 2-3 часа, пих си чая, и в 4 следобяд хоп  #Cussing out Пих Но-шпа, ударно два неоренал форте, и папаверин. Поуспокои ми малко, но болките продължиха. В рамките на 2 часа ходих до тоалетната и съм изхвърлила около 600 мл вода, а не съм пила толкова много за това време. Проследих си нещата в чаша и първите две урини бяха бистри като вода, но вътре имаше белтък. После пак си следях, големи парцалчета си плуваха вътре. Цяла нощ ме боля бъбрека, на другият ден пътуване, пак болки. Цял ден лежах като идиотка вместо да се радвам на годежа и на хубавите емоции. Понеделник сутринта пуснах стерилна урина, утре на обяд чакам резултата. Вчера нашите ходиха до Гърция да ми купят Фуролина, но не съм се чула още с тях и не знам дали са го намерили. Много е възможно да съм изхвърлила някой пясък. Имамо ще 1 камък, който е 5 мм и малко дребнички. За съжаление ще изчакам април месец, защото вчера ходих за направление, но нямат. Наложи се да си отменя и часа за гинеколог за утре, не ми се плащат излишни 100 лева за преглед при положението, че направлението ще ги покрие тези неща. Абе то е една каша... Забелязала съм между другото, че при много голямо напрежение и преумора, също започвам да изпитавм дискомфорт в бъбрека. Вече не вдигам нищо по-тежко от 2 кг, мъжът ми не ми позволява да нося или вдигам нищо. Ей така от нищото започват болките и за 2 дни отшумяват.  ooooh!

Скрит текст:
Много благодаря на всички за хубавите пожелания! Много щастлив и чакан момент и за двама ни е това  Hug

# 610
Здравейте, група! Да се включа и аз, от година и половина съм непрекъснато с цистит през 2-3 месеца пих какво ли не и нищо. Края на януари бях и в болница последва антибиотично лечение за 20 дни с опашка и ваксина Уроваксом ,плюс пробиотици. От антибиотика получих  гъбички в червата, въпреки пиенето на микомакс през 4 дни.В момента пия противогъбични за червата и хоп пак цистит.Лекувам се при професор в клиника и нейни асистенти и нищо.преди два дни беше последното ми хапче от уроваксома - през втория месец.И вече незнам на къде.В момента съм в цикъл чакам да свърши и да пусна урина,но антибиотик едва ли,ще мога да пия ,заради червата. newsm78 ...

# 611
Пробиотик, ензими, желатин - това за червата. Желатин от пакетче се разтваря в студена вода, оставя се да набъбне, за 20 секунди в микровълнова, да не завира, колкото да се разтопи, и пиеш на гладно. Прави филм в стомаха и спомага за изчистване на червата. Друга опция е костен бульон.
Ензими за подобряване на храносмилането и пробиотик за нормализиране на чревната флора, като пробиотика да се сменя на всяка опаковка.
Тези неща спомагат за нормализиране на чревната флора, а и за лечение на цистита.
В витамини няма да е лошо ако имаш възможност също да приемаш.
Иначе със стандартните химии знаем в какъв кръг се въртим. Търси и алтернативни методи, които да добавяш към основното лечение.
И ако пиеш Пробиотик да знаеш, че е добре да се пие на разстояние 4 часа от антибиотик и антигъбични препарати, за да има действие. 4 часа преди или след прието хапче от посочените по-горе.

Ако консумираш млечни, постарай се да ги изключиш в периода на възстановяване. И ако можеш ограничи въглехидратите.

# 612
Благодаря,за отговора.Днес,ще взема ензими и мисля някакъв препарат с червена боровинка.Да спазвам го това с пробиотика да е на разтояние от други лекарства. В къщи имам и Цистинол акут незнам дали, да не пия и от него-това е мечо грозде на хапчета.Още веднъж ти благодаря!!!!!!

# 613
И аз пак съм в шах. Както бях добре вчера и оня ден, днес сутринта пак лек гъдел отвътре..и като чели леко съм топла но не си премерих температурата. Преди малко се изпишках в един буркан и се уплаших направо -  цветът на урината ми беше като слаб разтвор на йод! Като тъмно пиво. Бях се зарекла да не гледам повече урината си под микроскоп (щото имам в работата), защото като видя бактериите как шават и ми прилошава. Но този пит си казах "няма как, трябва да погледна"...да видя от какво е тоя цвят. Лошото е че не всичко мога да разпозная какво е , не съм клиничен лаборант ...видях едни големи клетки, за които знам че са епителни, и разни други които не знам какви са. Исках да видя дали има еритроцити. Не видях нещо в много големи количества, но все пак гледах в неконцентрирана урина, а тя трябва да се концентрира май. Най-гадното е обаче, че пак ги видях моите познайци, бактериите, как си шават...въпреки, че стерилната ми урина от вчера е "без бактериален растеж"....което ме навежда на мислъта, че бактериите винаги са си там и просто от време на време решават да се развият твърде много, а в другото време не ги усещаме.
Но на какво се дължи този тъмен цвят?! Дали лекарствата (нитрофурантоина) нещо не влияят на черния дроб, жлъчката, бъбреците?

# 614
Благодаря,за отговора.Днес,ще взема ензими и мисля някакъв препарат с червена боровинка.Да спазвам го това с пробиотика да е на разтояние от други лекарства. В къщи имам и Цистинол акут незнам дали, да не пия и от него-това е мечо грозде на хапчета.Още веднъж ти благодаря!!!!!!

Djuli , на мен цистинол акут страшно много ми помогна при последната криза.

Общи условия

Активация на акаунт