Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 151 819
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Диабет, болна щитовидна жлеза?

# 76
  • Благоевград
Диабет, болна щитовидна жлеза?

С Хиперинсулинемия съм, имунореактивният ми инсулин е много висок, отделно имам вродена аномалия на десния бъбрек, наречена "Синдром на Фралей", но при прегледите и двата бъбрека са в еднакво състояние и тази аномалия не вреди според лекарите и не трябва да се оперирам.

# 77
Tina, според мен щом с АБ и ваксини не си се справила да влезеш в дълга ремисия с пиелонефрита, май е ред на билките, като действието им ще е доста по-бавно от предишните методи на лечение, но пък за сметка на това, мисля че ще е по-ефикасно.
Майка ми е с хроничен пиелонефрит. Тя пие предимно билки, лекува си диабета (на хапчета е), старае се уж да не хапва сладко, за да не дава предпоставка за размножаване на бактериите. Хляб хапва, предимно черен, но не толкова заради заболяванията или диета, просто е любим вкъщи. Много рядко бял хляб. Не че хлябът точно е спасение, но старае се колкото и е възможно да се храни малко по-ограничено. Движи се много също.
От билките, първо мечо грозде, курс около 10 дена + сода за хляб в чая. Той за мен е като антибиотик. После чай от хвощ и гръмотрън ти препоръчвам. Гръмотрън е много добра опция при пиелонефрит. Хвощ - при хронични цистити с или без наличие на бактерии.
След подобрение чаревична коса, шипки, липа, бреза, коприва... варианти хиляди. Както се казва, по един чай на ден да пиеш, полза има. Аз съм стигала често до два литра дневно, като съм правила и смесени или само от една билка. Тук вече говорим за леки чайове, не да правиш силни дози, запарки, отвари. Слагаш по щипка и си правиш чай. Те са диуретични и са нещо като поддръжка.
При внезапно появили се симптоми аз пия това по предписание - http://apteka.framar.bg/30060199/%D0%B5%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D0%B7% … B5-5-%D1%81%D0%BD
Усетя ли парене, веднага почвам по 5 гранули на 2 часа и после разреждам приема до 2 пъти дневно за месец.
Майка ми пиеше - http://apteka-optima.com/86/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE … C-30%D1%81%D0%BD/ , но също по предписание.
Имай предвид, че почти всички тук, които сме опитвали по един или друг начин класическа хомеопатия по предписание, пием различни лекарства за едно и също нещо. Та, няма да е лошо ако си решила да се лекуваш алтернативно да посетиш хомеопат. Дали класически, дали тези, които лекуват по метода на Боарон - ти решаваш. Макар вторите да ги избягват, аз имам много ползи именно от лечение при такъв доктор.

Трябва да започнеш от някъде, списъкът е дълъг, но няма как. По лесния начин с АБ рядко става, още повече пишещите в тази тема сме патиланци и се борим отдавна и сме се убедили в това.
Пробиотици различни редуваш за стомаха, за микрофлората.
Ако не си се изследвала за хламидия, уреаплазма, микоплазма да се изследваш, за да се отхвърли и тази причина.
Изключване на възможно повечето високо въглехидратни храни (захар, брашно, ориз и т.н.), с цел повлияване положително на микрофлората... и така. Малко по малко, докато успееш да постигнеш ремисия и колкото се може по-рядко, а ако може и изобщо да не се обажда заболяването.

# 78
  • Благоевград
Tina, според мен щом с АБ и ваксини не си се справила да влезеш в дълга ремисия с пиелонефрита, май е ред на билките, като действието им ще е доста по-бавно от предишните методи на лечение, но пък за сметка на това, мисля че ще е по-ефикасно.
Майка ми е с хроничен пиелонефрит. Тя пие предимно билки, лекува си диабета (на хапчета е), старае се уж да не хапва сладко, за да не дава предпоставка за размножаване на бактериите. Хляб хапва, предимно черен, но не толкова заради заболяванията или диета, просто е любим вкъщи. Много рядко бял хляб. Не че хлябът точно е спасение, но старае се колкото и е възможно да се храни малко по-ограничено. Движи се много също.
От билките, първо мечо грозде, курс около 10 дена + сода за хляб в чая. Той за мен е като антибиотик. После чай от хвощ и гръмотрън ти препоръчвам. Гръмотрън е много добра опция при пиелонефрит. Хвощ - при хронични цистити с или без наличие на бактерии.
След подобрение чаревична коса, шипки, липа, бреза, коприва... варианти хиляди. Както се казва, по един чай на ден да пиеш, полза има. Аз съм стигала често до два литра дневно, като съм правила и смесени или само от една билка. Тук вече говорим за леки чайове, не да правиш силни дози, запарки, отвари. Слагаш по щипка и си правиш чай. Те са диуретични и са нещо като поддръжка.
При внезапно появили се симптоми аз пия това по предписание - http://apteka.framar.bg/30060199/%D0%B5%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D0%B7% … B5-5-%D1%81%D0%BD
Усетя ли парене, веднага почвам по 5 гранули на 2 часа и после разреждам приема до 2 пъти дневно за месец.
Майка ми пиеше - http://apteka-optima.com/86/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE … C-30%D1%81%D0%BD/ , но също по предписание.
Имай предвид, че почти всички тук, които сме опитвали по един или друг начин класическа хомеопатия по предписание, пием различни лекарства за едно и също нещо. Та, няма да е лошо ако си решила да се лекуваш алтернативно да посетиш хомеопат. Дали класически, дали тези, които лекуват по метода на Боарон - ти решаваш. Макар вторите да ги избягват, аз имам много ползи именно от лечение при такъв доктор.

Трябва да започнеш от някъде, списъкът е дълъг, но няма как. По лесния начин с АБ рядко става, още повече пишещите в тази тема сме патиланци и се борим отдавна и сме се убедили в това.
Пробиотици различни редуваш за стомаха, за микрофлората.
Ако не си се изследвала за хламидия, уреаплазма, микоплазма да се изследваш, за да се отхвърли и тази причина.
Изключване на възможно повечето високо въглехидратни храни (захар, брашно, ориз и т.н.), с цел повлияване положително на микрофлората... и така. Малко по малко, докато успееш да постигнеш ремисия и колкото се може по-рядко, а ако може и изобщо да не се обажда заболяването.

Много благодаря за съветите!  Hug Откакто имам проблем с бъбреците, пия една билка, която ми носят от Македония, тя е с мечо грозде, бреза и още 2-3 билки, които не мога да кажа точно кои са. Но мисля, че вече и тя не ми действа. Всеки ден изпивам по 500 мл от нея, отделно по 1,5-2 литра вода. Това лято забелязах, че много ми оттичат краката. Установих, че е от таратора, който много обичам лятно време, по-скоро от солта в него. Когато ям някакви мариновани зеленчуци с оцет и сол също усещам дискомфорт и затова ги избягвам, позволявам си веднъж в годината да хапна малко кисели краставички, но само това. Салати подправям основно с лимонов сок. Пия почти всеки ден фреш. За съжаление не мога да вкарам инсулина в норма, спортувах, но миналата година направих една травма на кръста, която не ми позволява активен спорт, защото ми се обажда от време на време, а ако нямам болки от травмата, имам болки в кръста от бъбреците и е ужасно направо. Но палагам усилия, старая се.
Наскоро влязох в един био магазин и там ми дадоха една билка, пак комплекс, но веднъж като пих, пак ме свиха бъбреците и не посмях да пия пак. Проблемът при мен са камъните, които като излизат разни малки камъчета по 2-3 мм разраняват пътищата и това е предпоставка за инфекции. Изследвала съм ги, фосфатни са. Ходих на диетолог заради инсулина, направи ми режим като се съобрази с всички мои заболявания. Докато го спазвах стриктно, нямах толкова болки, но напоследък нещата се влошиха, особено сега, лято-есен и зима-пролет. Смяната на температурата и сезона ми влияят.
Как точно се пие чай със сода? Това не пречи ли на стомаха? Имам гастрит и се притеснявам, че ще ми предизвика дискомфорт.
Пия от време на време клеева тинктура, започнах я скоро пак.
Никога не ми е хрумвало да правя изследвания за хламидия, нито другото.
Гледам да пия винаги пробиотик, наскоро пих Lactacare, зелената опаковка, такова стомашно разстройство ми докара, че направо се побърках. Болки в стомаха, постоянно тичане до тоалетната, беше кошмарно. Пих го три дни и го спрях. Ще започна пак Лактофор, от него съм много доволна.
Аз съм от Благоевград и тук не съм чувала за добър хомеопат. Ще поразпитам, може пък да излезе нещо.
Още веднъж благодаря!  Hug bouquet

# 79
Относно изследванията, на мен уролог ми каза, че са наложителни при рецидивиращи цистити, когато се търси причина за повтарянето на възпаленията. Пита и за болна щитовидна, за диабет, за вагинални инфекции.

Мечо грозде 1 с.л. в 500 мл вода. Да поври 5 мин, да се запари 30 мин. Прецеждаш и разделяш на 5 приема за деня. Във всяка доза слагаш на върха на ч.л. сода за хляб. Малко да е, не много. Добавяш в чая, разбъркваш и пиеш. Не би следвало да ти раздразни гастрита. Аз също съм с гастродуоденит от дете и нямам проблеми с пиенето на сода. Ти я разтваряш в течност, не я приемаш директно, както я пият някои хора с язва. Затова съм убедена, че няма да ти навреди. Все пак пробвай и ако не ти понесе от един прием, ще я спреш.
Тук повечето сме доволни от лечението със сода.
За камъните, брат ми пиеше Уронат. Май той беше с бреза и коприва. За 3 месеца с Уронат и Цистон успя да разбие 7 мм камък на парченца и да го изхвърли лесно, без да му предизвика възпаление. Доволен е от чай на Ламбрев и чай от пъпешови семки.
Всеки си е намерил някакви илачи  Simple Smile
Майка ми имаше камък 33 мм. Не е грешка... лежала е много пъти в болница заради пиелонефрита. Един ден просто изчезна и докторите не можеха да повярват. Тя приема много лекарства за различни болести, пие и разни чайове, прави си разни смеси (не по предписание) и вероятно някоя от химиите в съчетание с другите и самолечения е успяла да раздроби и изхвърли на пясък явно този камък. Важното е, че са от тези, които се разбиват с билки и може да се изхвърлят, че другите са по-опасните и се налагат по агресивни начини за разбиването им.

Относно инсулина, потърси във форума с диетите темата НВХ-ВМ, или ВМ-НВХ. Не знам как е написано точно заглавието. Зачети се в първа страница, има и линкове, блогове споделени. Прецени си, ако решиш че ще опиташ да се лекуваш чрез храна + инсулина, ще те чакам и там да споделяш  Simple Smile

# 80
  • някъде
Тина при какъв лекар ходиш? Потърси някой специалист (ако успееш да намериш) в София или другаде. Това е ужасно да си постоянно на антибиотици  Tired
Колко дълго би могло да се пие мечо грозде? Пия го вече 9 дни, мога ли да продължавам или да започна полския хвощ?

# 81
Диди, когато е на чай, според мен 10-дена са достатъчни. Ама това е мое мнение, все пак чаят е силен. После вече почваш другите билки.
Иначе има мечо грозде и на таблетки и то може да се приема по-дълго време, но за мен билката на листа е в пъти по-ефектна и едни 10 дена са оптимален прием. После минаваме на друго, по-леко, но със същото действие, което може да се пие дълго време. Като хвоща, копривата, брезата, чая от шипки, липов цвят, царевична коса.

# 82
  • Благоевград
Ходя при Нефролог. Тя ме следи от години. Цялото ми семейство е с болни бъбреци, имам фамилна обремененост. Ще пробвам мечо грозде. Снощи преди да си легна пих клеева тинктура, днес на гладно също пих 30 капки. Пак си започнах хранителния режим, че нещо кръвната захар една сутрин ми е ниска, друга сутринт висока. Преди дни ми прилоша и я мерих сутринта на гладно беше 3,9. Днес сутринта беше 6.7, което не е никак добре. Забелязала съм, че като прекаля със сладкото, започват да ме боли като ходя до тоалетната, явно има причина. Ще мина след работа да си взема мечо грозде и го почвам. Имам един, който трябва да се накисва от предишната вечер, така ли е процедира с мечото грозде?
Сега се сетих, че август пусках стерилна урина, страшни болки, страшен дискомфорт, а урината беше чиста. Казах на лабораторията, че нещо са объркали сериозно резултатите, но като споделих с  личната ми лекарка, тя ме предупреди, че Цистона и Неоренала замъгляват картината и може да не се отрази, че има бактерии, дори и да са в много висока концентрация. Предупреди ме, когато давам материал за изследване поне 3-4 дни да не ги приемам.

# 83
Да, 3-4 дена преди изследване е желателно нищо да не се пие. Аз като имам симптоми първо пускам урината и докато чакам резултатите вече съм започнала да пия къде каквото сваря.  Laughing И ако урината излезе чиста, карам я само на билки, но ако покаже остър цистит, няма как, там вече АБ играе, заедно с добавките, и после само на добавки оставам за много дълго време. Предимно около 3 месеца.
Мечото грозде може и да накисваш от вечерта, може и директно да слагаш и вариш. Едно и също е, аз разлика не видях в извличането. Единствено ако ще пиеш... как се казваше, не отвара, не запарка, а настойка май беше, там вече може да се кисне от вечерта, а сутринта без да се вари, само се прецежда и се пие.
Според мен си го вари сутринта, измерваш си по 100 мл на 5 приема, с добавена малко сода в него. И на 3 приема да изпиеш не е проблем. Може и да не добавяш сода, а може и само веднъж дневно да сложиш сода в чая, ако те е страх за стомаха. Опитай и ще видиш накъде вървят нещата. Както казах, аз съм с гастродуоденит, но содата щом е разтворена преди да се изпие, няма проблем.
А при по-висока захар се проявява също парене при уриниране. Аз затова и попитах за диабет.

# 84
  • някъде
30 капки клеева тинктура не е ли много? Аз знам, че се пие 3 пъти по 10-20 капки.

# 85
То това е 1 с.л. Аз в грипно време пия по 2 пъти дневно, с малко водичка. Но прополисовата тинктура си я правя вкъщи, със спирт. Не на водна основа.

# 86
Здравейте момичета, искам да уточня нещо във връзка със содата - важно е да не се приема много близо до храненето. Това е така защото за храносмилане се отделят стомашни киселини, които действат на храната в стомаха...ако се вземе сода близо до храненето се променя рН и то става алкално и пречи на храносмилането...тъй че трябва да се приема или 1 час преди хранене или ако е след хранене поне 2-3 ч за да се е смляла вече храната. Това е важно.

Днес аз си мислех за друго нещо....мислех си...колко хронични неща влача в живота си....и че..нещата са свързани...колко..нашественици съм допуснала в живота си и не съм успяла да разкарам...колко ненужни неща търпя...и ..дали хора, връзки, занимания....или бактерии....има връзка...помислете малко и над този аспект на нещата....

# 87
  • София
Момичета колко дни след спиране на антибиотика пускате стерилна урина?

Аз за 4-ти път за последните 12 месеца правя цистит, който много бързо се изостря. Този път при първи симптоми пих червена боровинка и вит. C и ме поуспокояваше първите два дни. На третия почна и кръв да има и пих Монурал, че за изследването чаках 3 дни, после докато ме вземе лекарката ...

От 2 месеца пия разни билкови хапчета за профилактика, за да нямам цистит. От месец към тях включиха ваксината Уростим и Монурал, който е 1 път в месеца. И предният път като я почнах тази ваксина на първия месец се обзаведох с бактерии (Ешерихия Коли и Ентерококи) , лекарката ми каза че не е била излекувана от предният път. Месец преди това пак имах цистит, бъбречна криза и тн.  Но вече 2 пъти съвпадения ми се струват странно. 10 дни съм на антибиотик Панцеф, но ми предстои след 13 дни пътуване в чужбина. Иска ми се преди да замина да пусна стерилната урина и затова питам кога най-рано сте я пускали след прием на антибиотик.

Ще взема да пробвам содата и мечото грозде, дано помогне.

# 88
Около 2 седмици след АБ. Така ми каза докторът. Според мен, ден преди да заминеш, може да пуснеш изследване.

# 89
Направо вече побеснявам като видя как остър цистит почват да лекуат с билки, а хроничен - с антибиотици!!! Просто не знам как да се оповести на всички хора, че при остър цистит - първична криза с кръв, че това е единственото лечимо с антибиотик състояние и то лечимо безвъзвратно! Това е моментът за як удар с антибиотик и после химиотерапевтик евентуално! А те почват билки....нещата затихват, в това време бактерията колонизира и се настанява трайно в мехура и после - иди я махни от там!! И чак после почват да се блъскат с антибиотици, когото това вече е абсолютно излишно само дето трови организма, нарушава чревната флора, скапва имунната система.
Направо...да вземат да въведат в училище един час по здравна култура, където такива неща да се казват.....

Общи условия

Активация на акаунт