Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 155 957
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • София
pandorina Ако поста ти е насочен към мен, отговарям ти: Лекарката ми назначава антибиотика след като имам резултати от стерилната урина. Аз сама не си назначавам антибиотик  Naughty В момента пия лекарства и за друг здравословен проблем и съответно антибиотика ми и с тях трябваше да се съобрази.

Писах тук са помощ, а не да ме укоряват, че нямам нужните знания и не пряко да ми казват че съм тъпа и необразована. В предните години не съм имала такъв проблем. Ако толкова съм те ядосала с моя пост ще пиша на админите да ги изтрият.

Благодаря Merelenda за помощта.

# 91
  • някъде
Не се обиждай, не е насочено към теб! Пандорина се ядосва на лекарите, защото не ги е грижа за пациента, а всичко е търговия за тях.

# 92
E недей да си толкова докачлива де, 404NotFound. Диди е права, не се ядосвам на ТЕБ, а по принцип, че се стига до това положение. Яд ме е заради ВАС, заради НАС и заради всички дето е можело да бъдем излекувани, а сме на това дередже...Това е яд от безсилие...не са упреци. Яд ме е и на мен, че съм подценявала проблема в някакъв момент, на лекарите, че блъскат антибиотици без антибиограма и докато се усетят, че не е подходящ сме се натровили с по 2-3...недей да приемаш толкова лично нещата...и ако човек нещо не знае не значи че е тъп! Откъде накъде ще знае медицински неща, да не би да са лекари всички...но има много хора, дори сред моите близки приятелки имам една такава , която при остра криза почва билките и като и отшумят силните болки си мисли, че  се е излекували и по никакъв начин не мога да и обясня, че това, което прави е изключително коварно и опасно...и как да не се ядосвам?! .и хем знае колко съм се напатила и пак не мога да я накарам...
Така, че ядът ми е общо за цялото това положение...не си мисли че е упрек към теб...по-скоро да кажем, че твоя пост ми сложи малко сол в раната така да се каже....съжалявам ако е прозвучал като укор към теб..

# 93
  • София
pandorina  Hug И аз се ядосвам, че ме тъпчат с лекарства от 1 година и нищо  Confused Смених си лекаря, защото първия ми предписваше антибиотици един след друг без да ми пуска стерилна урина ... След 1 месец на антибиотици ми каза, ами всичко ти е наред ако имаш проблем пак ходи на гинеколог. Е отидох и там всичко наред. Не ми предписа нищо за профилактика .. След това пак обострен цистит, начална фаза на хидронефроза, по големи камъни в бъбреците. Личната ми даде направление за болница, ходих в 2 болници и нефролозите ми отказаха прием. Предписаха поредният антибиотик и ме пратиха в къщи. От тогава постоянно съм на антибиотици, ваксини и билкови лекарства. Стига толкова съм се оплаквала.

Ако сте срещнали някой читав лекар, моля да споделите. Уж и моята лекарка я препоръчват .. но явно не стават толкова бързо нещата. Събирам и всякакви идея как вие се справяте с проблема. Аз май ще почна пак всеки месец да пускам стерилна урина, поне ако мога да хвана нещата в по ранен етап.

# 94
404NotFound, радвам се че вече не си сърдита  Hug

Сега ще се опитам да ти дам моята гледна точка по въпроса...първо, ясно е че циститът ти е хронифицирал слред като си имала 4 кризи в рамките на годината. Значи оттук нататък вече е по-точно да говорим за ремисии...колкото може по-дълги...години ..без остра криза, което става само с билки и бабини средства - мечо грозде, пробиотици, лимон със сода, витамини, здравословно хранене и начин на живот, по възможност без алкохол и кафе и т.н. Общо укрепващи и засилващи имунната с-ма средства...стерилна урина има смисъл да се пуска само при остри симптоми - знаете за какво говоря, тогава моментално , още при първото изпикаване с онази типична болка по най-бързия начин се занася стерилна урина в лабораторията за да може да се направи антибиограмата и да се прецени към кои антибиотици е чувствителна бактерията и към кои резистентна...докато излезе резултата се почват всичките известни бабини билки..точно както и Мериленда беше описала, че прави...
Лично аз престанах със стерилните урини,защото си знам кой е причинителят- Ешерихията, знам че е ризсетнтна почти към всичко, което се пуска в антибиограмата и само към Монурал и нитрофурантоин не е и това са ми и средствата....При първата болка веднага монурал, след 24 ч. още един...и после нитрофурантоин, 20-30 дена... и билки , билки, билки...
Междувременно се търси дали няма някаква причина за повтарящите се цистити - уродинамика, ехографии, невролог...и пр. изследвания, които някой трябва да ти назначи обаче...
Билките, които вземаш да не са от тези хопченца по аптеките дето ги рекламират нон стоп а да си ги направила ти - различни билкови смеси и запарки...
Да пускаш всеки месец стерилна урина няма смисъл, има само ако си с криза....
Последно ми дадоха следната рецепта за чайче при уролог.проблеми : 2 с.л. мечо грозде се варят в 700 мл вода 8-10 мин, след което се добавя 1 с.л. пирей (троскот), има го в билковите аптеки сушено коренище на парченца и след 4-5 мин едно средно голямо листо от смокиня или около лъжица сушени парченца от билковата аптека.  Това смокиново листо е супер ароматно...а въпросният троскот, който е най-банален бурен бил всъщност страхотна билка...с много голям прочистващ и антибактериален ефект...сега го пробвам и него...като го пия 10-тина дена ще мина на някакъв друг билков вариант ...да не се прекалява с едни и същи билки твърде дълго време...

# 95
  • София
pandorina Не съм била сърдита. Просто явно ми се е спало и не съм те разбрала правилно. Извинявам се, ако аз съм те обидила и реакцията ми е била неадекватна. Благодаря ти за информацията. Другият път ще действам като теб веднага Монурал, а не да чакам 3 дни. То и аз съм си за бой, че чакам.  Иначе пия това: http://www.iherb.com/Now-Foods-Cranberry-Caps-100-Capsules/487

От същият сайт си взимам и пробиотици, които пих 2 месеца. Сега пак поръчах, че моята лекарка ми предписва все едни слаби пробиотици. И после корема ми е все подут и съм като бременна.

Ще пробвам с твоята рецепта.  Hug

# 96
  • някъде
И аз съм пила червена боровинка на Нау фуудс... И мен ми е все подут корема (спада само, когато не ям нищо няколко дни),а също имам и проблем с ходенето до тоалетна от много дълго време.
Ако не пия цялата доза мечо грозде (а примерно половината) дали действа?

# 97
Моят гастроентеролог каза да редувам пробиотиците, аз пък взех че ги спрях.
Казах ли ви тук, че почнах сок от Нони? Новата ми панацея  Laughing Очаквам много от един прост сок, ама пък то лошо няма да очаквам  Simple Smile

Диди, все е нещо. Колкото можеш.

# 98
  • някъде
Аз пия Лактакеър, после ще взема пробиен. Каня се от една седмица да си взема сироп от черен бъз, но още не съм. Иначе го гледах този сок от нони, както и от алое вера, но ще е по-натам. От два дни съм на пчелен прашец сутрин и чай от джинджифил( койтп го пия от 2-3 месеца).

# 99
Аз вече нямам вяра на билкови таблетки от аптеката.. Cry Друго си е да си направиш чайчето сам, да знаеш точно какво, точно колко и точно как си го направил...пък и има нещо друго и това съм го чела от хора, лечители, че е много важно собствената ангажираност с лечението ти...значи едно е да глътнеш хапчето, съвсем друго е да отидеш, да си купиш билките, да си направиш чайчето...да внимаваш за минутите и редът на всяка билка, да прецениш кога точно да го сложиш да ври за да има време да  изстине до стайна температура и да можеш да си го пресипеш в стъклено шишенце, за което също трябва да си помислила предварително и да можеш да си вземеш дозичката с теб на работа...ако ще пиеш сода трябва да помислиш да има минимум час преди закуската за да не ти навреди на храносмилането....и пр. и пр. Всичко това е ангажираност на мисълта с какво? - с твоете лечение! Тази ангажираност сама по себе си вече е лечебна...защото ти си обединила в това време ума с тялото си в името на една цел  - лечение...а това обединение носи сила. Можеш ли да сравниш тази ангажираност с глътването на хапче от аптеката чисто количествено - измерено във време? При глътването има ли изобщо собствена ангажираност? Ти чакаш нещо външно да влезе в теб и да ти свърши работата...а къде е твоето лично участие? Разбираш ли разликата, хората масово не обръщаме внимание на такива неща, не мислим за тях, но те са важни....затова Димков е давал много сложни рецепти, които буквално са изисквали тотална ангажираност на човека с лечебния процес...буквално всичко друго е отивало на заден план защото в противен случай не можеш да изпълниш нещата...и действително нещата са се случвали,свекърва ми е разказвала как се е отървала от ...не помня вече какво беше (гастрит ли, синузит ли....) с рецепти на Димков и каква отдаденост е била нужна, но се е отървала завинаги. Нужно е СЪДЕЙСТВИЕ, ПОДКРЕПА за тялото ти, не да му метнеш там накякъв неясно как приготвен фармацевтичен продукт и ...оправай се сега, аз ще чакам резултата....
И като пиша това не си мисли, че аз съм за пример, напротив...в проецес на осъзнаване на тези неща съм, буквало в движение ги осъзнавам и ги пиша тук...защото си давам сметка, че досега съм била супер несериозна, безотговорна и търсеща лесното....но вече разбирам, че в този си вид нямам шанс да се справя........или...какво да говорим за неща от типа "това не мога да го пия защото ми горчи"....значи, хем сме на зор, хем твърдим, че какво ли не бихме дали да се отървем, хем...искаме и да ни е сладичко и вкусничко лекарството ако може....да, ама не. Лечението винаги е горчиво. Във всеки един смисъл на тази дума...да не говорим например за лечебните кризи при хомеопатията....за която аз още не съм дорасла...
Моля не приемай поста ми за нравоучение, просто споделям неща, които осъзнавам и ми струват важни....

# 100
  • София
Merelenda И аз пия сокчето от Нони вече повече от месец, но още е рано май да чакам резултат.

pandorina Права си за самостоятелното правене на чайчетата. Ще се опитам да започна както ти описваш сама да си приготвям всичко. Просто когато си на път не е много комфортно да нося чай за няколко дни напред, а не е възможно тогава да си го приготвям. Затова започнах да пия такъв тип добавки. Но поне като съм си вкъщи ще се старая да го правя.

Д и д и  Аз пих 2 месеца този пробиотик: http://www.iherb.com/Nutrition-Now-PB8-Original-Formula-Pro-Biot … tic-Capsules/5931

Не знам дали от него и дали от това че започнах да тренирам и корема ми престана да се подува. Сега съм поръчала друг, дано да действа добре.

Благодаря за информацията момичета.  Hug

# 101
Merelenda И аз пия сокчето от Нони вече повече от месец, но още е рано май да чакам резултат.
Казват че е рано. Хроничните май след 3-ти месец. И аз на 8-ми правя месец. Трето шишенце си взех.Взех го главно заради стомаха, но няма да откажа ако ми помогне и за Базедовата болест и преддиабета  Laughing
За стомаха почувствах подобрение след 20-ти ден. Преди това пих 2 месеца лекарства, но не ме успокояваше и реших да ги спра и да пия Нони.
Ще видим по-нататък какво ще е.

# 102
  • някъде
Пандорина просто се получава така че не винаги мога и успявам да го пия, не ми е проблема че горчи. Peace  ще купя плевела и листата от смокиня и ще си правя и тази гадорийка.
Как поръчвате тези лекарства, как плащате и колко е доставката?

# 103
  • някъде
.

# 104
Направо си ги вземам от билковата аптека. Там ги имаше всичките. И не са скъпи..за трите билки+ два пакета смрадлика /за бани/ дадох към 6 лв.

Чаят на Ламбрев също е много добър. Не помня мечото грозде колко време можеше да се пие.. newsm78
Не е неограничено...смятам после да сменя билката и да продължа с друг вариант....някое от чайчетата на Мереленда, аз съм си изкопирала нейните постове да си ги имам като настолна книга  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт