Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 122
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
  • някъде
Не, питам за сайта iherb.
Аз пих гръмотрън, после малко време чая за бъбреци на Ламбрев, сега мечо грозде...чудя се дали да пия това с плевела или да пия хвощ и след известно време плевела?

# 106
 плевелът е в комбинация с мечото грозде...мисля че и в чая на Ламбрев има мечо грозде....т.е. или сега трябва да го добавиш, докато пиеш мечото...или...да отлжиш за евентуално бъдещ курс с мечо грозде след почивка от не знам колко време...трябва да проверим...

# 107
  • София
Диди Ето ти темата за iherb:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=888281.0;topicrefid=19

Доставката зависи от това колко тежи пратката. За леки неща е 4$. Доставката е около 20 дни, нещата идват по пощата. Понякога съм ги чакала и малко повече. Плащам с кредитна карта, но мисля че може и с дебитна visa electron.

Последна редакция: чт, 03 дек 2015, 00:47 от 404NotFound

# 108
pandorina, и аз май като теб залагам повече на самата билка, отколкото на таблетка. Гледам да имам и Цистон под ръка, ако ходя някъде.
За мечото грозде, от майка ми знам, на нея така са и казвали доктори, че седмица-10 дена се пие. Чаят от мечо грозде е силен и си има свойства като антибиотик. На Ламбрев и майка и батко пият, аз не съм пила чая. Чайчетата които предимно си правя са мечото грозде, царевична коса, чай от черешови дръжки (трудно се намира и затова лятото си суша специално за такива цели), липов цвят, шипки.

# 109
Аз пък се чудя сок от Нони или алое Вера да започвам да пия, разбира се причината е хроничния цистит. С чайове се наливам от 3 месеца и има резултат само докато ги пия ( изпивам чая и имам нормално уриниране, следващото вече не е, после пак чай и нормално уриниране, следващото пак парене).Сега съм решила, че ще работя към укрепване на имунната система, току виж вземе, че се справи с хроничното възпаление  Wink.

# 110
Вевето, ако разделиш дневната доза чай на 4-5 порции това са ти 4-5 нормални изпикавания...сега се замислям колко пъти пикая на ден...но може би са някъде там - 4-5 пъти. Е, ако се наливам прекалено много с вода са повече, но аз мисля, че когато се пият билкови смеси, лекарства и пр. не бива да се пие прекалено много вода, за да не се отмива и лекарството с нея...не знам дали е така, но така мисля.

# 111
  • някъде
И тази рецепта съм си я копирала от някъде :
Размесете добре 100 г хвощ(стръкове), 60 г пирей (коренища) и 250 г кисел трън (корени). Залейте 2 супени лъжици от сместа с 1/2 л вода и сварете билките на слаб огън за 5 минути. След което прецедете изстиналата отварата. Приемайте от нея по 75 мл 4 пъти на ден преди ядене.
Също и за шуслеровите соли съм чела...но то пък не може всичко накуп да се пие.
Зеленият чай го дават полезен за цистита.

# 112
А, ето, че и тука го има въпросния пирей, но в друга комбинация. За него пък не знам дали може да се пие дълго време, ....то трябва да изучим цяла наука покрай тоя цистит...ще си я запиша тази рецепта.
Сега се сещам, че не попитах как се пие моята смес - преди хранене или няма значение  newsm78 Може би трябва да е преди...

# 113
Pandorina, не мога да не се наливам с вода, ако не го правя означава зверски болки при всяко ходене до тоалетна. Аз където и да ходя винаги съм с бутилката вода, изпитвам ужас ако няма вода до мен. Чаят го пия 3 пъти на ден, ако го разделя на 5 ще е по-малко количество и се страхувам да не би въпреки него пак да ми запари. Моята диагноза е интерстициален цистит. Надежда за излекуване клоняща към 0. Отделно и некъдърни лекари, които вдигат ръце от мен  Cry, просто не знаят как да ме лекуват, видят ли чистите урини и си ме изпращат по живо, по здраво. Десетки изследвания съм правила и всичко е в норма, направо вече си ходя с папка при всеки нов лекар.След венозна урография ми беше поставена тази диагноза.Изморих се, вече сили нямам да се боря с тази напаст  Cry.

# 114
Вевето, какви билкови чайове пиеш? Ако пиеш само един вид, включи и втори, с други съставки и ги редувай така че да ти се събират повече приеми на ден, горе долу вместо с вода - с билков чай....
Аз си мислех днес за червената боровинка...която е толкова вкусна сушена да си я хапваш, защо трябва да се купуват таблетки, като може да си я хапваме сушена натурална....Честно ви казвам просто съм супер подозрителна към всякакви фармацевтични продукти. Въпросният нитроксолин, за който всички тука вече сме разбрали че не действа уж бил заместител на едновремешния 5-нитрокс, същата активна съставка! Ми пълни глупости. 5-нитроксът беше фантазия просто. Пиеш го и забравяш за проблема...а и беше супер евтин...докато тоя нитроксолин едно че е супер скъп, ами абсолютно никакво действие, а най-вероятно има бая странични ефекти и трови здраво....

# 115
докато тоя нитроксолин едно че е супер скъп, ами абсолютно никакво действие, а най-вероятно има бая странични ефекти и трови здраво....
Ужасен е. Аз повече не искам да чуя за него. Повече странични ефекти имах, а действие никакво.

# 116
  • някъде
оф, всички тук сте с разни проблеми и страхове, но май няма друга като мен с такава слаба психика...когато се чувствам добре дори и да ми мине някоя мисъл и да ме стегне за гърлото се опитвам да я прогоня, но когато имам разни дразнения и тотално се скапвам...
такива черни мисли ми минават и такива болести си измислям, че си казвам ако има де се мре в бъдеще от това, дано да е сега, а не да живея в болки и мъчения...
сега съм в ужас от следващият полов акт и дали ще ми стане нещо /надявам се, моят мъж да не ме зареже някой ден заради това ooooh!/
чета за разни стеснения, склерози на шийка, болести на бъбреци и пикочен мехур, симптоми, коментари, лечения....
И аз като бебето се побърквам от притеснение дали постоянно ще имам вода под ръка, дали като тръгна някъде на разходка или на работа няма да ме заболи...сега и на банкет не ми се ходи...
Цяла седмица чакам почивните дни и винаги или ще ме зоболи, или ще се ядосвам с мъж и домашни на детето или се скапвам и ми отиват по дяволите почивните дни /сега ме е страх за дните около Коледа дали ще съм наред психически и физически/
Радвам се че ви има /дори и само виртуално/ Hug

# 117
Диди, знам те аз, наистина си тежък случай откъм психика..но трябва да ти кажа, че има и нещо положително в това. Защото след като така успешно успяваш да се скапеш психически, точно толкова успешно би могла и да си повлияеш + психически...трябва само нещо да обърне посоката. Имам предвид, че имаш голяма психическа сила и просто в момента е насочена неправилно. За мъжът ти, вместо да се чудил дали...поговори с него и го попитай - би ли ти съдействал, което ще рече да не правите секс достатъчно дълго време докато се стабилизираш...защото извинявай, ама такъв мъж, дето ще те зареже само защото не си получава дозата секс, виждайки ти през какво минаваш....аз не знам дали има смисъл толкова да се плашиш от такова едно "зарязване"....

# 118
  • някъде
е то положението е плачевно просто- както той се изразява пенсионерите го правят по-често от нас... / а когато го правим от моя страна е чудо- нито мога да се отпусна, нито мога да изтрая повече от няколко минути.
ех тази психика, тази психика...как да и въздействам...ако нямам дискомфорт съм нормален човек с нормални мисли и желания, но вече съм толкова наплашена и невярваща в излекуването, че не мога да се преборя.

# 119
Трябва ти подкрепа, трябва ти някой, който те разбира и ти съдейства, окуражава...а не да ти дудне на главата колко е зле положението...знам колко е трудно и как всичко е навързано и се усложнява всичко....но в някакъв момент трябва да се избере приоритет ...говори с други жени как са се справили с тоя проблем, нека и тука да пишат ако има в подобно положение...

Общи условия

Активация на акаунт