Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 184
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
Pandorina, пия какви ли не чайове. Мечо грозде от време на време, че не става за дълго, чай на Ламбрев, една друга смес за бъбреци, царевична коса, леска, лайка, жълт кантарион, зелен чай и др.Редувам ги, като свърши опаковката започвам друг, гледам да не пия много неща на веднъж.
И аз си мислих да си направя чай с повечко вода и да го пия по цял ден, вместо вода. Надявам се да ми повлияе добре.

Диди, знаеш, че в много отношения си приличаме.Според мен проблемът е повече психологически, само веднъж да забравиш за известно време за този цистит и аз съм сигурна,че повече няма да почувстваш парене.Според мен твоето физическо състояние е много по- добро от моето и съвсем малко ти трябва за да излезеш от този омагьосан кръг.За секса, аз ти казах, настрой психиката си, че след секс ще вземеш нещо, което ще предотврати парене след това.Въпреки, че аз уж нямам бактерии дманозата ми върши идеална работа.Настрой се, че ще го пребориш това заболяване и ще стане, ще видиш. Знам колко е трудно, заедно минаваме през това  Hug.

# 121
Момичета днес ходих на профилактичен преглед след операцията тоест на Уродинамика и доктора каза, че трябва да отида другата седмица още един път за да затвърди мнението си какви хапчета да ми изпише. Сега ще пробва с хапчета да видим ефект и след това пак ще мислим дали ще влизам пак в болницата за 2-ра операция или не знам... Каза да видим дали ще се оправиш с опериране по нататък имаше впредвид. Явно моя случай е доста сложен  Sad .... И каза и още един път дневник да си направя за 3 дни - 1-я ден количество и час, втория ден само часовете когато ходя... и така.. Но ще пробва сега с хапчета и вече след Нова година предполагам ще мислим за операция или не знам и аз, ако хапчетата не подействат в което съм почти сигурна. Другия петък ще ходя. Днес като ходих изпих 1,5л вода преди прегледа направо едвам издържах... и после на връщане от там спирахме пак да ходя до тоалетната тъй като Варна ни е на 50км.

# 122
  • някъде
Подкрепа имам от всички близки- мъж, майка, сестра...просто съм много наплашена...
Аз спирам антидепресантите- пия ги от април и психото беше казал 6 месеца... намалявам ги на моя глава, не съм ходила повече на прегледи, пък каквото стане.
Ще си взема д-манозата, но не искам да пия много неща накуп /сега пия утипро, уростим, мечо грозде, понякога цистон/.
И аз понякога като изпия 1-2 чаши вода или чай после ходя през 20-30 мин, а друг път по 2-3 часа не ми се ходи.

# 123
Диди, извинявай, но аз това не го наричам подкрепа - да ти каже, че го правите по-рядко от пенсионерите...никак не е уместно, прилича на натякване, дори - упрек...оплакване...нещо от сорта. Но няма да навлизам вече в тая тема, това вече е друга територия...

Странна работа е наистина с това пикаене - днес например до към 17 ч бях ходила може би два пъти, а от 17 до 18:30 - три пъти...ей на ходих преди 10 мин, сега пак ми се пикае..почвам да се шашкам да не е начало на нова криза...

Bebeto, нямам предвид да правиш чая с повече вода, а дали не може да ги редуваш примерно два чая през деня. Чаят на Ламбрев също е с мечо грозде...трябва да внимаваме да не го предозираме това мечо грозде...има го в доста от готовите билкови смеси които продават за цистит...и ние си мислим че сме заменили мечото грозде с ДРУГ чай, а всъщност пак пием мечо грозде...в друга комбинация...

# 124
Pandorina, да, знам, че и чаят на Ламбрев е с мечо грозде, аз за това ги редувам. Тя една опаковка е за около десетина дни.Иначе за двата чая през деня аз си мисля, че не трябва много да ги меша. Не разбирам много от билки, от тук от там прочела....Може би трябва да са два вида чисти, а не смески, просто разсъждавам на глас. Не знам кое е приемливо newsm78.

# 125
  • София
Диди  Hug Не знам наистина какво да кажа, освен да ти пожелая да оздравееш много скоро и повече никакви проблеми.

Не съм много наясно с диагнозата ти, виждам че пиеш Уростим. Лекарката ми каза, че това е по слаба ваксина и Уроваксом е по добра. Но до колкото знам Уроваксом пази само от една бактерия - Ешерихия Коли. А Уростима от повече. Ако при теб цистита е от Ешерихия Коли може да питаш лекарката за тази ваксина какво мнение ще даде.

Оказа се, че и аз имам от чая на Ламбрев. Купувала съм го и съм забравила. Почвам да пия и аз.

# 126
  • някъде
Как сте мили момичета?
Чаят от полски хвощ как се прави и пие? Четох, че се прави 200мл и се глътва по малко за целия ден.

# 127
На чай не съм правила аз, само на гранулки Боарон съм го пила, при инцидентни случаи.

# 128
  • някъде
А чая от коса от царевица как го правиш?
Понеже са почивни дни и аз започвам да усещам разни симптоми и да ми потъват гемиите Tired

# 129
2 с.л. в 400 мл вода. Ври 5 мин някъде, махам от котлона и покривам за 30 мин. Останалият чай е 360 мл, разделям на 3 приема по 120 мл. Пия преди ядене, поне 15-20 мин.

# 130
  • някъде
На това
За приготвяне на отвара от царевична коса се вземат 10 г. Нарязва се, натопява се в чаша студена вода, вари се на тих огън 30 мин в стъклен или емайлиран съд, покрит с капак. След изстиване се пие на всеки 3 часа по 1—3 супени лъжици. Или 2 супени лъжици в 500 г вода врят 3 мин. киснат 2 часа; пие се по 1 винена чаша преди ядене.
И това попаднах
   Една препълнена чаена лъжичка царевични коси се попарва с 1/4 литър вода и се оставя малко да покисне. Чаят НЕ се подслажда.

Вевето дават го много добър при хроничен цистит.
Колко от вас мислят, че имат хроничен цистит, който ще си го влачим винаги с нас?

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 09:32 от Д и д и

# 131
Всякак може. Аз казвам по спомен от опаковката, преди като си купувах чая. Там е описано така. Сега си суша вкъщи царевичната коса.
Колкото и да сложиш, няма опасност да се натровиш с косата, докато други билки, в по-големи количества, не са полезни, а може и да навреят. Именно затова и карам първо на мечо грозде, а следващите ми чайчета са по-слаби - липа, шипки, царевична коса. И деца могат да ги пият  Simple Smile

# 132
Диди, спри да поддържаш тая мантра за хроничния цистит. Има ли смисъл да го мислиш ...прави каквото е нужно и не отивай нататък в мислите, защото никой не знае какво ще е утре! Утре може и да няма дет се вика. Понякога се случват такива невероятни обрати...чудеса...спонтанни изцеления от какво ли не...с риск вече да стана досадна ще припомня какво огромно значение има мисълта ....и как може да променя обстоятелствата....дори не бива да назоваваме с понятия, защото ето колко сме тука пишещите и при всяка е различно положението....впрегни мислите си в конструктивни неща като - чакай сега да видя как мога да си подобря хранителния режим, я сега да видя какви чайчета да редувам, а не може ли няколко дена лечебно гладуване за прочистване на организма....я сега да взема да изчистя къщата защото каквото вътре такова вън и обратно и може да се влияе както отвътре навън, така и отвън навътре....имам предвид, че когато си обхваната от идеята за ЧИСТЕНЕ макар и да се отнася за къщата ти, тази идея в момента ще работи  и вътре в теб...защото нещата са единни, те не са разделени....също така ако си обхваната от идеята да изхвърлиш ВСИЧКО НЕПОТРЕБНО от дома си, същата идея ще заработи и вътре в теб и също се се случи изхвърляне на непотребното ....разбираш ли...ти направо влагаш цялата си псих.енергия да затвърждаваш лош сценарий...не мисли, действай!

# 133
  • Благоевград
Здравейте пак  Hug Започнах да пия пак клеева тинктура сутрин на гладно по 20 капки и вечер на гладно по 20, плюс билката, която си пия от Македония, та имаше малко подобрение. Обачееееееееее снощи кой ме накара да ям торта, майка ми имаше рожден ден и исках да хапна малко, леле, леле, днес така ме боли, че идея си нямате. Сега видях, че майка ми ми е купила нов вид чай пак за бъбреци от Македония, ще ви кажа съставките, да ми кажете дали е добър - Брусница плос 22% (това мисля, че е червената боровинка), цвят хибискус 20 %, шипка, боровинка лист, цвят бозел, плод от анасон. Пише, че е при уринарни инфекции и се препоръчва да се консумира 3 пъти на ден четири седмици по ред. Какво ще кажете? На другият, който пия всеки ден съставът му е конски опаш, шипка, заешко нещо си и още една съставка. Тези дни ще си купя мечо грозде и ще го пробвам със содата. Дали мога да го комбинирам с прием на клеевата тинктура, но и двете се пият на гладно и не знам дали няма да стане някой гаф със стамаха.

# 134
Не ми се вижда проблемно да комбинираш всичко описано, но според мен не натрупвай всичко наведнъж. По-добрият вариант е клеевата тинктура с мечото грозде, да кажем седмица, после вече другия чай, като клеевата не я спираш, но я оставяш веднъж дневно.
Гаф със стомаха няма да стане. Тинктурата не пречи - напротив, помага.

Общи условия

Активация на акаунт