Цистит - лечение без антибиотици - 2

• 156 335
  • 756
  •   1
Отговори
# 540
  • някъде
Според мен би трябвало да се изчака. Какво става, Пламичка?
Аз намалих водата тази вечер и веднага усежам дразнене, на какво се дължи това чудо  Sad

# 541
В цикъл - не. Даже и в първия чист ден - не.
След като пих веднъж антибиотик за цистит, изчаках да ми свърши менструацията и в първия чист ден пуснах урина за изследване. Левкоцити, белтък, бактерии, всичко имаше. Само дето не ревнах. Обадих се на доктора и той ми каза, че пробата е замърсена. Попита ме да не би случайно да е ден преди цикъл или след, казах - да, и той каза да изчаквам 2-3 дни след цикъл и тогава да пускам урина.
След още 2 дни пуснах и всичко беше нормално.

# 542
Аз чакам вече резултат от стерилната.Обикновената не е добра,но и съм с болки в мехура и срамната кост ужасни.

# 543
Момичета, може ли да се дава стерилна урина в цикъл или се замърсява резултата, знаете ли?

Недей,изчакай защото като ти излезе нормалната урина ще се стресираш излишно,ще ти излезнат левкоцити, песъчинки и каквото се сетиш. Винаги са ме предупреждавали лекари , след като ми свърши цикъла да изчакам 2-3 дни да се изчистя хубаво и чак тогава.

# 544
Ем Диди  като ходих в София и ми откриха ентерококи и бях на Антибиотик и доктора ми каза да си пусна стерилна урина няколко дни след антибиотика то взе че се засече с цикъла ми ..

# 545
  • някъде
Както са казали и другите- изчакай да свърши и да се изчистиш.
Иначе как се чувстваш?

# 546
Тъкмо ще са минали повече дни след антибиотика и ще се разбере дали наистина си се изчистила от бактериите.
Докторите казаха ли, че проблемът ти може да е от този ентерокок? До колкото си спомням ти имаше чисти стерилни урини.

# 547
Да, имах чисти стерилни урини. Той проблема ми е от 5 години не е от сега както знаеш. Но имах същата бактерия преди няколко месеца във влагалищния секрет, но я изчистих тогава. Казаха ми само,че може да се появи от една уро - инфекция само и тялото се обърквало и нападало здравата тъкан на пикочния мехур нещо от сорта,но сега чета, че може да се получи и от тази бактерия, но в началото моя уролог като почна да ме лекува преди 5 години не ми е пускал никакви урини директно с антибиотици един два три и тн.. защото като питах наскоро защо така без проба ме лекувате той каза,че бактериите били 2-3 вида и еди кои си антибиотици действали. Но пак казвам никога не съм имала парене, щипене, болка при уриниране директно си стана този Интерстициален цистид.Имам глоумерулации - кръвоизливи по стената както вече казах де това е среден стадий - следващия стадий е с рани по пикочния мехур - Хънтерови язви се наричат. Спазва се абсолютно строга диета, бебе предполагам ти знаеш вече. Без алкохол, захар, домати, оцет, цитруси, соя, пикантни храни, шоколад, кафе, чай, храни без глутен също, ако може да се избягват, кафе, за млякото не знам уж пастьоризирано не можело - алергени имало... ама то какво остава да се яде не знам, газирано също не може, храни с консерванти не може, храни с витамин Ц също са забранени.... Има един чай сега го търся ама май в Бълария го няма помагал уж - Marshmellow Root - от тези корени чай. Ще дам един сайт, ако вече не си го прочела, полезен е доста - http://healinginterstitialcystitis.com. Аз съм на диета от една седмица, ама не знаех,че никаква захар не трябва да се приема и си хапвах това онова сега и нея трябва да спра, а така обичам сладичко не е истина и домати многооо обичам и тях не мога да ям е как се живее така и салата без оцет представяте ли и лимонов сок не може да се използва.. само зехтин..  http://healinginterstitialcystitis.com/what-causes-interstitial-cystitis-part-2/  тук пише от какво може да се появи Интерсициалния цистит. Честно казано на някои места пише,че може да се яде захар на някои не и не знам сега мога ли да си хапвам или не ...

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 16:33 от Plamichka

# 548
Аз изкарах два цистита почти един след друг, като успях да прекъсна серията с тинктура Тройна ехинацея на Хербалкан. Иначе до тогава само да ме заболи гърло и следваше цистит Sad  Сега като усетя лека тежест и я почвам тинктурата, заедно с Цистон-а на Хималая. Това е работещото при мен Simple Smile

# 549
Здравейте, момичета, страшно добре ви разбирам, защото аз вече 2 години се боря с Е. Коли, която постоянно си мени щама и хроничен цистит, всичко започна от една обикновена настинка. След това получих позиви за уриниране постоянни с чувство за недоизпразнен мехур и силно дразнене в пикочния мехур, лежах и в болница на венозен антибиотик Тазоцин, заради силната резистенстност на Е. Коли и лочите изследвания на обикновена урина. Ефект никакъв.... След това започна едно обикаляне по доктори, тъй като за жалост в Шумен имаме само един нефролог и той е ужасен, като поведение към пациент, той ми беше и лекуващ лекар в болницата... стигала съм до сълзи само от отношението към мен.... Обиколила съм Варна, Пловдив, София, прегледи за по пет-десет минути- тъпкания с антибиотици, имам списък- изпила съм 28 антибиотика всичките изписано от доктор и по антибиограма, чайове за бъбреци и пикочни пътища, имуностимулатори, ваксини за пикочните пътища, продукти с бреза, мечо грозде, амреиканска червена боривинка и прочие, хомеопатия, бабешки рецепти, за съжаление без ефект. По време на секс понеже имам серизен приятел, се обостря дразненето и честото уриниране. Имам правен и скенер със контраст за аномалии на пикочо половата система за да се намери ричина защо бактерията не се маха- но аномалии нямам. Ходила съм и на нефролози и на уролози... Докато моят приятел след изчитане на много форуми и търсене на информация не ме запозна с Доктор Табаков- уролог в град София. Първо комуникирахме по пощата, аз му обясния цялостно за проблема си, до два дни ми беше отговорил и си уговорихме срещта- посочи ми какви изследвания трябва да нося и дори ме прие в ден, който не е предвиден за прегледи, тъй като той преглежда само вторникв СБАЛО София, но при добро желание преглежда и друг ден. Отидохме с майка ми, в болницата беше лудница но той ме гледа много обстойно с ехограф, съмненията му бяха дали има недоизпразване на пикочния мехур гледа ме първо на пълен пикочен мехур, после отидох до тоалетна и пак ме погледна. За радост мехура се изпразни напълно. След като поговорихме и ми зададе въпроси достигна до извода, че тези симптоми са само от бактерията Е. Коли. Тя се прикрепва към пикочния мехур и предизква постоянно дразнене и парене и често уриниране. Изписа ми Уростим за 30 дни по едно сутрин на гладно, десет дена почивка и пак без ограничение, Биозин по 1 таблетка сутрин на гладно, имуностимулатор за органозма, понеже откакто имам е коли постоянно боледувам, Левофлаксацин по 1 таблетка на ден по антибиограма, Уринал Акут сироп по 3 мерителни лъжички, понейе в течен вариянт се усвоява по-добре и по-бързо от организма и Ципрофлоксацин по 1 таблетка след всеки полов контакт, както и Уронат по 2 таблетки на ден сутрин и вечер след храна, след проведения курс симпотимите ми намаляха резултата е е коли под 10 2, а преди беше най високото число над 10 на 5 или масово. Очаквам следващия консулт с Доктор Табаков , за да я утрепем докрай. Знам, че за всеки е строго индивидуално лечението, но препоръчвам доктора, защото не е от тези софийски доктори, койтп за 10 мин, поради титла вземат 100 лв. и дотам. Прегледа е 30 лв. като включва и гледане на ехограф. Който иска нека ми пише за номер или емейл. Успех момичета !!!!

# 550
Както подозирах,имам златен стафилокок,който обясни и наличието на гной.Започвам аб.

# 551
  • Благоевград
Както подозирах,имам златен стафилокок,който обясни и наличието на гной.Започвам аб.

Как така гной? Имаш гной в урината ли?

# 552
Да,от уретрата ми тече.

# 553
Да,от уретрата ми тече.

Това звучи много неприятно.оправяй се бързо  Hug

# 554
Пламичка, питам те, защото аз се чудех да не би да имам някаква бактерия и пловдивските лаборатории да не я хващат. Ти каза, че в София са открили твоята бактерия, та се чудех предишните ти изследвания, които са били стерилни там ли са правени?Докторът, който ми постави диагнозата -интерстициален цистит ми обясни, че се получава от дълговреме нелекувана или неправилно лекувана бактерия, която е унищожила защитния слой на мехура.
На теб лекарите как ти казаха, че се лекува това?Мислиш ли, че диетата ще помогне?Аз четох, че е строго индивидуално и всеки трябва да намери своите храни, които му влияят зле или добре. За себе си аз разбрах, че се влошавам от домати, лимони, портокали, червена боровинка и всичко с бяло брашно плюс алкохол. От кафето не мога да се откажа.Ако цял ден не се храня, изобщо нямам проблем с уринирането.

Общи условия

Активация на акаунт