АВГУСТинче вече бяга, мама за коледен хаос се стяга!

• 61 163
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Вчера било забавно с шейната Simple Smile Как му го гушкала и той се радвал много. Обаче понеже излязоха във време за заспиване нашия капитан заспал както си се возел Simple Smile И ми го доведоха в припаднал вид Simple Smile Поне се е позабавлявал, че първонашално и той беше в шок и ужас от снега.
Дрехите винаги са били забава при нас. Ето сутринта влязох тихо в детската да взема дрехи за как му и оставих чекмеджето леко издърпано. Младежа го е приел като заръка да извади веднага каквото може от там и ни се появи прегърнал един куп дрехи Simple Smile Също види ли ме да сгъвам е длъжен да дойде да разпурдушини купчинките и да избяга на някъде с каквото успее да докопа Simple Smile

# 616
Ymemansi точно същата работа сме. Особено ако види куп изгладени дрехи, промъква се, взема нещо и бяга бързо  Joy Научил се е също да отваря гардероба и оттам си вади дрехи. Абе или ще стане конте, или дизайнер някакъв... на чорапи сигурно  Joy

# 617
Ymemansi точно същата работа сме. Особено ако види куп изгладени дрехи, промъква се, взема нещо и бяга бързо  Joy Научил се е също да отваря гардероба и оттам си вади дрехи. Абе или ще стане конте, или дизайнер някакъв... на чорапи сигурно  Joy
....до тогава обаче - хулиган!  Joy
Ако не съм затворила добре вратата на гардероба, намирам съдържанието му на куп пред него Simple Smile

# 618
  • София
Здравейте Simple Smile

Ние от два дни сме в зъбна криза, с всички чудесии които обсъждахме тези дни тук. Буди се с мрънкане за биберон много често, отказва да яде (но аз съм упорита и все някак го излъгвам, най-често манджата с кисело мляко я пробутвам - една лъжица кисело мляко/една манджа или гребвам от манджата и на върха на лъжицата гребвам и кисело мляко) на всичко се дърпа ужасно много и обичайните практики не помагат. Даже този пък и през деня е кисел, което не ни се е случвало. Не постоянно, но се вижда, че лесно се разстройва и хленчи за дреболии. Дано мине скоро и дано има резултат т.е. излязъл зъб......от както е навършил година сме имали 5/6 такива кризи, а зъбите са си все същия брой. Този път наистина се надявам да има резултат....

Днес ходихме до кухнята с шейната. Моя си стой кротко в нея и не мърда. Не е като да се е ухилил до уши, но явно му харесва, защото повече от час навън не прояви никакво желание да слезе от нея. Аз само го дърпам....не го засилвам. Но моя е смелчага и пердаши и по снега без проблем още от предишния сняг. И ние се бяхме залепили по очи Simple Smile много смешен беше. Ще сложа и аз някой снимки с албума.....сега ще погледна и кой пише, че не може да го намери и ще пиша на лични, ако вече не му е писал някой....

Явно децата си имат характер. Моето диване не е привързано към мен. Знам, че много от вас мечтаят за това, но има моменти в който много ми става гадно. Като го държа и той протяга ръце към баща си или баба си, никога не го прави с мен, когато е в тях. Реве след баща си когато излиза, никога след мен. Баща му на шега казва, че не ме обича, но на мен ми става супер гадно от това. Не знам аз ли съм сбъркала някъде или си е такъв.....голяма ревност ме гони....сега даже си мисля, че горкия ще понесе по-трудно почването на яслата само защото баща му ще го оставя там, ако го оставям аз сигурно ще влезе с песен.  Joy Няма угодия....

Хубав снежен ден

# 619
Пратете ми и на мен инфо за албума  bouquet
Дрехите и особено хавлиите са хит и при нас. Много обича да си повивава бебетата или някое шише. По половин час разпъва, сгъва, навива и тн и то супер съсредоточено #Crazy
Днес най-накрая сложихме ваксината за шарките и миша доста мрънчи и се държи за крачето.

# 620
  • София
Много са ни красиви децата Simple Smile Понякога си мисля, като го гледам моя сладур, какъв ли дангалак ще израсте Simple Smile та гледам си го намачкам и нацелувам докато дава Simple Smile

Все забравям да ви споделя, че от книгата за Монтесори системата ползваме две игри напоследък...едната е с бобчетата, която и преди бях пробвала, но реших, че ни е рано, но сега е доста по-добре. Не посяга да ги лапа, сипвам ги в една пластмасова купичка и с голяма лъжица ги пренася в друга. Все по-добре се справя, но често му писва и решава да действа със замах и да гребе със шепи или направо да надигне купичката и да я пресипе в другата. Другото ни занимание е пъхане на стотинки в касичка. Намерих пластмасова касичка прасенце и отначало стотинки от по две и една, но после баща му ме подсети, че имаме един куп стари 10 лева железни, които са по-големи от днешния 1 лев. С тази игра първия ден беше идеален и си пъхаше през процепа стотинките, но после се изхитри и сега отваря отдолу касичката и пъха през голямата дупка Simple Smile или хваща стотинките и ги пуска от високо на земята Simple Smile важното е че се забавляваме. Не посяга да ги лапа, но все пак игрите са само с мой надзор и сериозно оглеждане след това да не е останал боб или стотинка и се прибират на недостъпно място. На този етап бих пробвала и от заниманията с вода, но сезона не е подходящ. На пролет/лято ще ги включа.
Това от мен...хубав ден

# 621
Много са хубави дечицата,и аз качих Диди.Момичета прясно мляко кога ще се дава,след 2та годинка ли?А мед?НЯкои вече май са дали ама аз се чудя още.

# 622
  • София
Мед само в меденките по Коледа е ял, а прясно мляко има почти всеки ден в кремовете от кухнята или супите. Дирекно не е пил, но като му дадът крем супа моркови си е чисто прясно мляко. Аз не му давам в нас защото наблягам на киселото и не съм изпитала нужда да му дам отделно от кухнята.

# 623
Мед давам от преди за направи 1 година, а прясно в храна откакто е на етска кухня. В чист вид не съм и не смятамм да давам.
Асти Боян ми събра очите с това клипче, в което гледа Бейби ТВ и помежду другото пъха монетите в касичката и реди сортера с половин поглед. Simple Smile

# 624
  • Точно където трябва
Аз пък влизам да помрънкам. Гони ме някаква луда ревност. Дребната все реве да е с някой друг и никога за мен. Е, като ме няма казват, че все повтаряла "мама" и обикаля стаите да ме търси. Но като е с чичо си и реша да я взема почва да се дере за него. Той много и играе по свирката и тя явно го е разбрала. Така за мен остава да сменям пампи, да я гоня с лъжица и приспивам, все неприятни неща.
Преди малко чичо и я вози с шейна, даже поспа в нея. Като я прибра се събуди. Реших да я гушна и да си я взема, тя ревна за него.
И баба си и дядо си търси /въпреки, че те не го правят/. Радват и се, но не я искат тя да ходи при тях, а я водя когато тя ревне. Изобщо, не ме предпочита явно. Вчера даже ревах от мъка, че и без това ми беше тройно критичен ден.
Прекарахме поредната нощ във въртене и мрънкане. Не стига, че заспах в 1, а и в 5 вече окончателно ме беше събудила. И междувременно още 6 пъти.

# 625
O,за мен е нормално да плачат за другите,както казваш ние сме по цял ден с тях и то повече за неприятните за тях неща,баща му само като се прибере го разиграва,подхвърля,разсмива докато не се напикае от смях...и така реве за него,и за лелите си и за бабите се,само аз като излизам от вкъщи ме гледа и не му пука или ревва само защото няма да го изкарам и него..Нормално е Simple Smile Обаче мен ме обича по друг начин,гушка се,милва ме ,целува ме ,пази ме ММ като ме мачка и аз охкам и отива да го бута Grinning

Да,в кухните има прясно мляко,говорех в чист вид,но и аз нямам намерение май скоро да давам,и аз наблягам на киселото..

# 626
  • Пловдив/София
Ели, и Астинед беше споделила същото. Явно си е до дете. Мен пък ме мъчи, че реве прекалено за мен, не мога да го оставя дори на баща му понякога, само да изляза от стаята и започва "мама мама' и ако не се върна, рев...
За спането- и ние имахме кофти нощ, събуди се 3-4 пъти и в 6.40 стана окончателно. А аз си бях легнала в 1. Добре, че после ММ го гледа още час,а аз поспах,  но го чувах как плаче за мен и беше ужасно Sad

Всичко давам без шоколад, но вече няколко пъти си намира сам и е хапвал и това. Научил се е да си премести стол, да се качи и така докопва всичко и от плотовете. Ако оставя парче шоколад го е изял и вече внимавам. И от няколко седмици е още по-изразителен, сяда и ми потупва мястото до него "ъ, ъ, мама" - да седна до него да си играем.  На мен ми става мило и почти винаги сядам, а преди не играех толкова с него.

аз съм луда, след много проучване си набелязах ясла и така си я харесах, че вече ми е нетърпеливо да отиде там и да видя как ще научи песнички, ще ми прави картички...Пък реалността ще е- рев и болести. Но засега ще си имам положителна нагласа, ако изобщо ни приемат де, не знам защо и там съм оптимист.

# 627
  • Sofia, Bulgaria
Сняг заваля, Августинче пързаля се със шейна Simple Smile

# 628
Прясно мляко и мед съм давала. Медът суров, като добавка на не особено сладки кремове. Давала съм и от лъжица директно, но след като доста пъти са яли вече мед домашен.

Все не намирам време да разкажа какво решение намерих преди време за преобуване. Имам един стол в детската, обърнат с облегалка към стената. Точно над облегалката една закачалка с някакви картинки и дръжката на вратата на една ръка разстояние. Никой не се дърпа, не тича, не гоня голи дупета. Тая закачалка как не им омръзна не знам, голяма занимавка е.

Аз може би няма да имам възможност да пускам тема този път.

# 629
Аз ще пусна анкетата донечера и като ѝ дойде времето и темата. Бях заета последните дни и не успях - че се борим със зъболекарката ми да ми оправи зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт