АВГУСТинче вече бяга, мама за коледен хаос се стяга!

• 61 161
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Пипи с абсолютно същата нагласа бях и аз за яслата. Simple Smile И до сега си чакам да отида на тъжество и да видя колко е готина моята дъщеря и да се гордея като родител. Реалноста е мнооого различна. Дъщеря ми е вече втора група, а аз на тържество така и не съм била. Но, ние не случихме на градина, а това е друга тема.

# 631
Аз като гледам с яслите сме аут отвсякъде....с 8.1 точки изобщо не виждам шанс за класиране. В близката градина вече сме на 40 и незнам си кое място, другата близка не приема набор 2014 тази година (незнам защо, уж има 1ва и 2ра ясла). Абе....не е ок положението. Гледам частни и се ориентирах към ерих кестнер. Някой някакви отзиви да има?
Незнам как ще я пусна....тя иска мн да я гушкам. Непрекъснато виси по краката и ръцете ми. Никакво желание да се храни сама, ама ни-ка-кво.... следобед трябва да я друсам, за да заспи. Иначе реве зверски. Днес 15 минути я мъчих на леглото и не издържах....направо незнам. А иначе вечер заспива на леглото ни, с нас. Пак е нещо....абе....отчаяна съм:(
Мрън!

# 632
Нути, в момента вървят текущи класирания за тази година. Голямото класиране, което ще бъде с прием през септември, ще се проведе през май. Тогава ще отворят и одз-тата за 2-годишни за кандидатстване. Но наистина приемът си е голям мираж.

Прясно мляко и мед съм давала, но по много малко и много рядко. А меденките си ги намилаше по коледа.

Пуснах анкетата, ако съм пропуснала някой да свирка, ще го добавя Simple Smile

# 633
Аз гласувах за " Пролет бяла наближава...", но предлагам бяла да се замени с цветна. Че нещо бяла го свързвам със зимата. Авторката има последната дума, ако е съгласна да си каже.

# 634
  • Пловдив/София
Аз гласувах за " Пролет бяла наближава...", но предлагам бяла да се замени с цветна. Че нещо бяла го свързвам със зимата. Авторката има последната дума, ако е съгласна да си каже.

Бяла, защото всичко цъфти и е в бяло (а и от известното стихотворение на Вапцаров). Както кажете, не ми пречи да се смени. Аз иначе гласувах за кокичетата, колебаех се между двете, искам нещо пролетно пък, депресира ме този сняг, не можем да мръднем  Confused

Nutty, откъде виждаш на кое място сте?? Аз мислех, че е още рано и чак април-май ще можем да ги следим тия неща...Ние сме с 8.2 точки на едната ясла и 8.3 на другата, ама то нали само първо място се гледа. А тази с 8.3 ще пусне май само 15 места, а е желана...много искам там и съм оптимист, пък ще видим.

Аз мислех, че масово хората са с 8.2, откъде идва 8.1,  не работи единият родител ли?

# 635
Ми според мен масово са с 8.1. Двама женени, не следващи, работещи и адресно регистрирани родители със здраво (да чукна на дърво) дете и без роднини, работещи в детските заведения....иначе я виждам в списък на чакащите като кликна на съответното заведение и набор. Сега пък да не съм объркал а нещо?

# 636
  • София
Пипи да не се бъркаш нещо и да сте с 8,1 и 8,2, защото може да имаш 8,3 само ако имаш породени деца, по-голямо дете в същата градина или някой от родителите работи в градината или училище- не съм сигурна и за медицински лица дали даваха точка. Масово точките са 8,1(двама работещи и живеещи в квартала родители с едно дете), а 8,2 получават тези който и работят в квартала, но само ако градината е приела този критерии, при нас в Младост две в близост го нямат и аз имам шанс само за тях (ние с ММ не работим в квартала) т.к. там поне стигаме с 8,1 точки до томбола, а в другите масово играят на томбола с 8,2 точки. Да кажа, че и двамата да работите в квартала, пак само + 0,1 ще получите. Ако наистина имаш 8,3 то не само имаш шанс ами ще те приемат със сигурност. Ако си се регистрирала в системата, то си ти излиза с колко точки сте след като си въвела данните ви. Аз въобще не мога да стигна до избиране на градина по качества Simple Smile говорим само за къде имаме шанс, но истината е, че тази за която на есен ще имаме най-голям шанс е моя фаворит от 4-те близки.

# 637
Аз пък сега видях, че сме на трето място за първото ни желание  Sunglasses Обаче до май сигурно ще се сринем. И ние сме с 8.1 т. като всички.
Да ви кажа сега какъв помагач си имам - преди малко ми изчезна от погледа и 5 мин тишина  newsm78 Намирам го в кухнята, пералнята ми изпрала, той я отворил, вади си дрехите и ги носи на 3 метра в легена, който отнякъде си е взел  Joy Сладур на мама, ако почне и да си ги глади, грешка няма да има  Laughing

# 638
Мога да добавя същото заглавие, но със зелена пролет. Сложих опция да може да се променят гласовете. Но това ще е довечера.

Пипи, с 8.3 точки влизате. С 8.2 ще сте на жребий сигурно. Ние с 8.1 надали ще влезем, но се надявам като има повече места да имаме шанс. А защо мислите, че само 15 места ще пуснат? Повечето ясли и одз-та пускат толкова малко за едногодишните, а за двегодишните има повече.

# 639
  • София
Петрова браво на помагача...ние сме с горно зареждане и в перално помещение, така че няма как да ми помага така Simple Smile Но пък редовно сутрин като оправям спалнята взима двете декоративни възглавници и ги слага на леглото. Т.к. много ми пречи докато минавам с прахосмукачка и все се навира и идка да натиска копчетата му дадох от старата само тръбата и накрайника и сега и той минава заедно с мен...не че пак не се пробва с бутоните, но е по-добре.

За гладене хич не ми споменавайте...свела съм го до минимум, само на ММ дрехите за пред хора Simple Smile но сега за яслата ще трябва и детето пак да позагладя, че срамота да го пратя омачкан.

И аз за местата забравих да кажа, че това, че миналата година за набор 2013 са пуснали 15 да кажем въобще не дава гаранция, че и тази ще пуснат толкова...то зависи....Дани при нас две ОДЗ-та пуснаха повече бройки миналата година за едно годишните от колкото за двугодишните и предполагам затова Пипи мисли така, защото 30 едногодишни който приеха директно минават във втора група, но пак не се знае нищо. Те си решават за всяка година, да припомня, че може и промяна в критериите да има...или градини който са давали точка за работа в квартала да го премахнат, като критерии и обратното (дано не стана, че не знам). Това края на Февруари ще се изясни, когато излязат бройките и новите критерии.

# 640
Разбирам вече. В яслите, в които кандидатствах, пуснаха по нещо от рода на 10 места за набор 2014 и по 30-40 места за 2013. Затова имам надежди. И много се надявам критериите за местоживеене и месторабота да са или едното, или другото, защото така нямаме шанс почти.

# 641
  • Пловдив/София
леле,прави сте, нещо не съм сметнала...Имаме това за двама работещи, живеещи и работещи в квартала. И това май са 8.2. После ще ги смятам пак, че сега не мога, ама съм в ужас, то с тия 15 места изобщо няма да имаме шанс Sad толкова са, писах им по мейла колко ще пуснат тази година и ми отговориха (с това ми се издигнаха в очите).

а как ви излизат точките в системата? аз въведох данни и с регистрирах, но  не виждам точки...бягам, че имаме тръшканици

# 642
  • София
Май като избереш градина ти показва. С това което си писала си с 8.2 в градините приели критерии за месторабота. Предполагам на Слънчевото зайче си се спряла. Това е градината на ММ и ни е на 20 м. ММ много страда, че сина му няма да е в неговата градина, но за нея нямаме шанс просто. Там само с 8.2 играят лотария.

# 643
  • Пловдив/София
Разбрах какво е станало.Критерият за двама работещи родители е и основен, и допълнителен- но допълнителен, само ако е приет от ОДЗто (а досега не съм видяла да го има някъде). И понеже отговаряме си го броя всеки път, а поне в нашите квартални го няма. Така че теоретично съм с 8.3 (както и много от вас), но на практика или с 8.1 или с 8.2 в зависмиост от ОДЗто.

Астинед, аз се колебая още, защото Ян Бибиян пък има басейн. Но Зайчето ни е по-близо и ще имаме повече точки въпреки малкото места. До последно ще ги следя...

# 644
  • София
Ние сме с най-голям шанс иманно за Ян Бибиян. По-далече ми е, но сега ходим всеки ден за кухня там и не мисля, че е такъв проблем, а отзивите са добри и ДА има басейн. Слънчевото зайче го виждам от балкона, но няма пълно щастие. Др със шанс ни е Карлсон. Деницата я отхвърлям, нито имаме шанс, нито има добри отзиви. 

Общи условия

Активация на акаунт