АВГУСТинче вече бяга, мама за коледен хаос се стяга!

• 61 006
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Добавих още един вариант за име на темата - вместо пролет бяла сложих пролет цветна. Който иска може да си смени гласа. На мен лично ми допаднаха кокичетата най-много, така че няма да сменям. Ако има някакви проблеми пишете да измислим нещо.

# 646
  • Точно където трябва
Пфу, трета нощ без спане. Щом изпусне "биберона" и се буди. Аз пък не мога да спя в такава странна поза. И се събуждам с адски болки в гърба. Чак не мога да се мръдна. Не виждам зъби на хоризонта. Вече ми е адски загадъчно какво толкова се иска за да спи?!
Вчера през деня пък аз и прецаках спането. Тя има навика да се буди на 40-тата минута. И аз каквото ще правя гледам да е преди това. Обаче вчера реших да си пусна кафе и съм уцелила момента. Е, тя се събуди, маината доста бръмчи. После 50мин. се мъчих пак да я приспя и не стана. И докато се оплаквах на сестра ми по телефона тя ми носи чашата от кафето. Празна! Изляла го на шкафа за ТВ. Та на това кафе не му било писано.
Сега се сетих 2 неща дето щях да питам.
От известно време я виждам, че има крусти по главата. Като бебе нямаше, от около 2 месеца я забелязвам. Дали е нормално сега да се появяват?
И забелязвам, че като ака, в памперса всичко е на парченца, както го е изяла. Цели оризчета, парченца маслинки и т.н. Не трябва ли, ако не е сдъфкано, поне стомаха някак да го е преработил? Простете за миризливия въпрос.  Embarassed
И друго - снощи беше зачервена под памперса. Не по ануса, а отпред. Като обрив. Не е яла нищо ново, прах, козметика, памперси са старите. Къде да търся проблема? |Нищо ново не виждам.
Съжалявам, не мога да се включа по темата с яслата. Аз съм в дълбоката провинция, където проблема ще е м....тата, а не прИема.

# 647
Диди царевица,маслини и грах си ги вади цели..А уж дъвче..И аз си мислех това за стомаха,но явно не ги обработва

# 648
Това с целите нещица в акото си е нормално, дори и за голям човек. За да се преработи трябва доста дълго време да се задържат в коремчетата, а тяхната перисталтика е по- засилена.  Зачервяването може да е както от урина така и от акото. Най- вероятно се е променила киселинността им от някоя храна. Наблюдавай! Ако се влошава препоръчвам изпитаната рецепта на Десимира със смрадлика.
Вече четвърти ден сме затиснати от снега вкъщи. Аз не съм любителка на студа и не смея да си покажа носа. А и с колата никъде не мърдаам, че по тези улици ме е страх да карам. Ех, пролет цветна ( или бяла), каквато ще да е само да наближава.... Simple Smile

# 649
  • София
Ние пък от снега насам сме всеки ден навън със шейната, че ми е по-лесно да отида с нея до кухнята от колкото с количка. Днес си признавам, че малко се притесних, като излязох и усетих студа, че и мъгла ама вече бяхме на вън и отидохме. То си е поне 30 минути ходенето ми за кухнята. Утре вече може да включа количката, че имам и други задачки и много ще намръзне в шейната. Единствения ми проблем е, че 100% ще заспи в количката, като се затопли и го подрускам, а това винаги много ми скапва режима.

И аз виждам редовно парченца храна в акитата, но не съм се притеснила. Като не дъвчат още добре го намирам за нормално, няма как да престой толкова дълго в корема, че да се смели.
За крустите нямам идея...ние не сме имали и не знам до колко е нормално на този етап. То уж пак е нещо хормонално и съм чувала, че повече при кърмени, но не знам дали е вярно. Ако не е много зле положението и не ти се купува скъп крем за крусти от рода на Мустела, пробвай с преварен зехтин. Мажеш преди баня да постой и после изкъпваш и с мека четка.

Подсети ме това да ви питам за косите им....нашата е от по-буйните и вече три пъти е подстригван яко. С изключение на опадването на бебешката коса, след това много дълъг период не му падаше и косъм от лавата, само се съртяваше, но от няколко седмици забелязвам косопад....като сменям чаршафите му всяка седмица си се вижда доста коса полепнала по тях, а и по пъзела му на земята. Малко се притесних даже в първи момент, че ми се видя много, но като го сресвам и подръпвам косата не е като да ми остава в ръцете. Явно е нормален косопад, но все пак да ви попитам дали наблюдавате и при вас такъв.....стават ли вече като големи човечета.....

# 650
Astined,нашите бебоци май са със подобни коси и сме точно както го описваш-3 подстригвания,след косопада  и сега около 1 седмица наблюдавам и аз косъмчета по възглавницата и като прекарам пръсти,нашата баба е фризорка и каза,че било нормално,ама не помня точно причината ...сега май вече не пада от няколко дни

# 651
Астинед, желязна си!
Моята педка преди време каза да излизаме до минус 10 и аз от два дни я държа вкъщи, адски студено ми се струва......И ме е яд на мен си, че съм толкова зиморничева, не е като да не извеждат децата хората, само аз си изперквам вкъщи.

# 652
О,ние си седим вънка,но не по парковете,а пред магазина долу пред блока при баща му или дядо му,който е на смяна...с шапка,шал,яке ,чорапогащник,гащеризон шушлеков и ако е супер студено и панталон отдолу...Седим по около 40 минути,после се прибираме,после към 17.30 с баща му пак слизат до около 18.30-19.00,но той влиза в магазина ,излиза,баща му си говори със съседите,той седи в него...няма как,той още като се събуди и си грабва якето и чака..милите много им се схваща душата вкъщи,стават нервни и така..според мен е по-добре да се каляват,стига да не е супер гърч..Simple Smile

# 653
  • София
И аз съм адски зиморничева и ако не беше кухнята едвали щях да излизам. Но че е по-добре е по- добре. Това за -5/10 градуса не важеше ли, като бяха бебета.
Днес сме станали от 6. 100% ще заспи в количката ама какво да правя....няма как...много зле спахме всички, май пълнолуние било...

# 654
И ние излизаме всеки ден - и заради кухнята, но и не само. И миналата година излизахме. Имахме само 2 дни да не излезнем, а тази година май нямаме ден  Thinking Той вкъщи изперква, аз не мога да го издържа  Laughing, изперквам и аз. А и трябва да се калява детето, нали на ясли и градини ще ходи, дай Боже. Даже вече ми се иска от сега да ходи, знам, че ще му хареса. Даже не мисля, че ще реве много, той е нинджа  Joy Не се впечатлява много като си тръгнем, тръгва с други хора, любопитно му е. Сутрин като изпращаме баща му докато маха с едната ръка за чао, с другата затваря вратата със замах  Laughing Ще видим де, не се знае.
Е хайде хубав ден  Sunglasses

# 655
  • Точно където трябва
Голямо затишие тук.
Момичета, някоя от вас пазарува ли от френски сайтове дрехи за дребчовците? Харесала съм някои неща на намаления и търся с някой да се обединим и да поделим доставката?

# 656
  • София
Добро утро! Затишие, защото коконата не ми дава да седна. Ако съм в движение тя си обикаля около мен, прави бели, но е спокойна. Ако седна идва и започва да пищи, да ме дърпа и до там. А през уикенда братята са в ожесточена конкуренция за компютъра, така че аз ръка не хващам...  Joy
Аз излизах в събота няколко пъти, вчера - не. Еми, луднах. Малката двата дни не е излизала и всички дяволи я хванаха, така че днес и -20 да е - ще се излиза!  Crossing Arms Много харесвам зимата, много бяло, чисто и свежо ми е, ама с малко дете зимата си е мъка голяма.  Laughing Това ще натежи на везните, ако ни приемат в яслата от есента да я пускам и да тръгвам на работа. Ама нека го добутаме дотогава. Иначе мислех въобще да пропуснем яслата, но ще размисля.
elliee, аз преди пазарувах от Ларедут, много бях доволна от качеството. От години не съм пазарувала, а децата още имат дрехи, които доизносват и нямат късане и захабяване. Вече не пазарувам, така че не мога да ти помогна.  Hug

# 657
  • Пловдив/София
Здравейте, верно голямо затишие тук, явно всички са в снега  Wink

Ние бихме най-сетне Приорикса, дано се отървем леко. Вие имахте ли странични ефекти и след колко време? Каза ми да не давам панадол, а досега винаги е съветвала да давам, сигурно защото реакциите от тази ваксина са отложени...

Някой бил ли е от турския Пентаксим? След месец ни предстои и се чудя, нали имаше някакви проблеми, но не съм следила нещата.

Последен въпрос...може ли зъби да болят и да спи лошо, след като са се подали вече? От няколко нощи с буди пак с плач по няколко пъти (а беше минал на максимум 1 будене), а имаме вече 16 зъба, като кътниците са пресни, само на връхче (т.е. последното зъбче е с 2 връхчета, нали е кътник). Може ли още да го боли като израстват? Или са започнали последните 4 кътника (уж е рано...).
И пак на тема зъби- не дава да му ги мия, реве и стиска и хапе. Сам му е кеф да се търка с четка, но по-скоро я дъвче, не мие предните, които са леко жълти. Дали да го мъча или да го оставя сам да прави нещо, да не му пък създам комплекс, ако му ги мия насила?

# 658
Тези проблемни ваксини Пентаксим ли са?? Аз слушах с едното ухо разправията, но нито разбрах какво точно не им е наред, нито , че са Пентаксим. На момчетата им предстои Март месец, последния прием, ще трябва да попрочета малко.

Пипи, колкото и да е смешно, аз имах страничен ефект от Приорикса, децата не. Всъщност при децата след ваксина винаги настъпва период на избиване на няколко зъба едновременно, съпътстващи с липса на апетит и малко по-кисело настроение, но това не го броя за негативен ефект някак. На мен ми излязоха обриви на ръцете точно около 2 седмици след това, на мъжът ми му протече едното ухо... Явно сме по-кекави от децата. Мъничетата са силни, не се притеснявай излишно, ще се пребори Заека ти и с тази ваксина!

# 659
  • София
За пентаксим е разправията, но не ни засяга особено, освен ако не решат да спрат да ги бият докато не се разберат. На ваксините нищо им няма, просто документално т.к. са внос от Турция, а те не е в ЕС, прокуратурата прави проблем. Иначе пентаксима си е същия какъвто и до сега, все във Франция е правен. Имам предвид, че никой не оспорва безопасността му, проблема е единствено е с документи и административни чудесии.....Нашия след 17 Февруари трябва да се бие и ми е притеснено т.к. вече ще е на ясла малкия. Трябва да я моля да му се бие някой петък, за да може да си остане вкъщи след това и дано да е съвсем здрав, което е най-деликатния момент. Щеше да е по-добре да се бие сега, но няма как....нали една година трябва да мине от последния, а нашия е бил на 17 Февруари.

Общи условия

Активация на акаунт