АВГУСТинче вече бяга, мама за коледен хаос се стяга!

• 61 000
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив/София
За пентаксим е разправията, но не ни засяга особено, освен ако не решат да спрат да ги бият докато не се разберат. На ваксините нищо им няма, просто документално т.к. са внос от Турция, а те не е в ЕС, прокуратурата прави проблем. Иначе пентаксима си е същия какъвто и до сега, все във Франция е правен. Имам предвид, че никой не оспорва безопасността му, проблема е единствено е с документи и административни чудесии.....Нашия след 17 Февруари трябва да се бие и ми е притеснено т.к. вече ще е на ясла малкия. Трябва да я моля да му се бие някой петък, за да може да си остане вкъщи след това и дано да е съвсем здрав, което е най-деликатния момент. Щеше да е по-добре да се бие сега, но няма как....нали една година трябва да мине от последния, а нашия е бил на 17 Февруари.

Асти, за ншколко дена може би не е проблем, питай педи дали не може преди яслата. Вие на частна ли ще запоявате и коя? Има голям шанс да не ни приемат и раглеждам вече частните и аз...

хаха, фиона, верно сме по-кекави от децата. Ние със Зайо като хванем вирус, той го изкарва за 2 дена, аз за седмица...

# 661
Наречете ме истеричка, но за мен проблемът с Пентаксима е по-голям,
Скрит текст:
отколкото се опитват да го представят официалните лица в България. Ваксината е забъркана в Турция, поради което франсетата не могат да гарантират безопасността й. Не казвам, че Турция няма адекватна фармацевтика, напротив - моето дете през почти цялата си първа година в ваксинирано с турски и руски ваксини, никога с толкова многовалентна де. Не сме имали странични ефекти. НО покрай цялата история има нещо адски гнило.......появяват се ваксините тук под формата на дарение и започват да ги поставят тутакси и веднага на децата. Появяват се заедно с някакви други ваксини, пак турски, против Хепатит, които пък са със съдържание на живак. Валя Ахчиева се разравя в цялата тази история в края на декември миналата година и в крайна сметка предаването й е спряно от излъчване. Ако се разровите обаче, може да го намерите в интернет. Случаят бъка с противоречива информация - има ли ваксини, няма ли, поставят ли се, не ли, за кой са, да не говорим за документалните неуредици. Москов твърдеше преди няколко дни, че всичките 100 хиляди турски Пентаксими са поставени, после пък по тв казаха, че прокуратурата ги спряла. Как хем са поставени, хем са спрени, остава неясно.
На нас ни се пада реваксинация февруари, като за пръв път ще поставяме Пентаксим. Досега са й поставяни дву и тривалентни ваксини. За себе си взех решение да се постарая да не й бият точно турския Пентаксим, ако изобщо е в обръщение още.

# 662
Аз разбрах, че са поставени 80% от ваксините. Според мен въпросът е чисто политически. Не се притеснявайте, ако трябва отложете.

Пипи - за ясла на този етап почти никой няма шанс. Чак на голямото класиране през май ще се редим, което е с прием от септември. В момента текат текущи класирания, ако някой се отпише - тогава се появява място.

# 663
  • София
Аз знам, че пентаксима е пройзведен във Франция и опакован в Турция. С ваксините не задълбавам, защото се вихрят яки теории на конспирацията.В някой ваксини има живак, може да ви звучи страшно, но има защо състава да е такъв.

# 664
Astined, мерси за инфото! Аз останах с впечатление, че става въпрос за някакви ваксини със спорен състав. Но слушах с едното ухо и кой знае какво предаване съм хванала.

# 665
Истината за ваксините никога няма да я разберем. Може само да се надяваме, че наистина нищо му няма на Пентаксим -а. Но ако е опасен никой никога няма да го признае и няма да се позволи да бъде дадена гласност. Всичко ще се потули и замаже. Представете си 100000 разярени майки  Twisted Evil

# 666
Момичета, дайте координати на УНГ, моля! Става въпрос евентуално за задна хрема....

# 667
Nutty, УНГ- препоръчвам д-р Константин Петров.Изключителен  Peace    Каб. е до 22 поликлиника в Слатина. Работи и със ЗК всеки ден до обед.  Според нет-а има прием и на др. място всеки следобед.
http://www.credoweb.bg/d-r-konstantin-petrov-profile-22297.html? … ct_tab=workplaces                                                                                                                                                        

Момичета ние бяхме в болница, прибрахме се преди час . Надявам се тези дни да успея да пиша.                                                                                                                            

# 668
Мама Ирина, много ти благодаря! Много разчитам на споделен опит тук, във форума, всички търсим и се лутаме измежду лекари и "лекари", та да помогнем на нашите слънчица....
Надявам се да сте добре вече!

# 669
За УНГ съм ходила веднъж в ИСУЛ. Там има дежурен кабинет и в почивните дни.
Мама Ирина дано се възтановите бързо.

# 670
Разчупвам тишината - голямо неписане тези дни  Thinking Всички ли почнахте работа? Не че аз съм почнала де, ама ме мързи нещо да пиша. То и няма много какво, влезнали сме в някакво ежедневие, чак мога да не гледам часовника вече... Искам да се стопля вече, да сме повече навън, да седнем вечер навън с биричка ... Ех мечти  Joy
Моя калпазанин продължава по цял ден да говори без да го разбирам. Едни дъъълги изречения, с различна интонация, и сочи нещо и говори ... и нищо  Laughing Обаче пък иначе има цял речник от думички, които знам какво означават, и вече не казва само Ъъъ като иска нещо, ами думата - напр. качи - кашкавал, типи - хляб, кити - бисквити, ако - мляко и т.н. Вече са над 30 такива и като ги казва и аз превеждам  Joy Много е яко.
Само за акането се прави, че не разбира. И според мен го прави напук. Още малко да минат студените месеци и го почвам с гърнето пак, то пък няма до първи клас да бършем дупета  Thinking
Така, похвалих се, оплаках се, дано сте здрави всички, че идвал гаден грип - да се пазите. Гуш и лека  Hug

# 671
  • Пловдив/София
Ехе, много сте напред с говоренето, нямам търпение и ние да стигнем този етап. Аз не пиша, защото иначе пак ще мрънкам..ама ето на, предизвика ме Simple Smile) След  Приорикса се разболя и ми емного свито да няма връзка с ваксината. Сополи, а от днес и кашлица, но засега не е дълбока, по-скоро от секретите. Но на хубавото време не смея да излизам и ми е гадно, вкъщи лудваме. И основният проблем- залепен е за мен със спането. Вързана съм да лежа по 2 часа на обед (а не ми се спи, малко след кафето ми е имам хиляди идеи на главата), ако мръдна, се разплаква. Ставам по 10 минути от леглото- крак, ръка, бавно плъзгане...няма, брат, в момента, в който стана цялата, се надига. И нощем вече няколко вечери по над час приспиване пак така. Няма спане в кошара, няма нищо. Изнервям се много, не може така с часове да съм вързана, не знам какво му стана. Преди си спеше и в кошара и дори преди 2 седмици направи 3 нощи без будене. Сега се буди на час максимум...Кътници и настинка уж, ама то все има причина и не знам вече.

# 672
Пипи, възползвай се от тези 2 часа - книга, таблет, ТВ. На мен това ми е любимото време от деня. Въпреки, че спи в леглото си и в друга стая, аз задължително лягам.  Имам нужда от тази почивка, пристрастена съм Simple Smile.  Събота и неделя също всички си почиват по това време и таткото и баткото.

# 673
И ние сме в такова състояние, че по децата знам колко е часа. Само има дни в които вместо в 7 и нещо се стават точно в 7, а на мен най-сладка дрямка са ми 30те минутки след като изпратя каката на бусчето.

Пипи, като беше малка щерката спяхме следобед заедно и ето какво помня от тогава. Когато заспеше дълбоко потрепваше, минеше ли това потрепване-спокойно можех да стана. Забележи твоето дете дали заспива дълбоко. Има и един психологически момент, той да не заспива дълбоко, защото се опитваш да станеш и рестартирате процеса. Забелязала съм, че когато бързах да заспи и трябваше да стана възможно най-скоро- тя влизаше в тази фаза на съня много късно.

Момчетата "говорят" много сладко на елфски  Laughing Само No No и размахват с пръстче знаят, от онази песен за маймунките, които скачат по леглото. В youtube има едни Super Simple Songs, препоръчвам да ги опитате, момчетата го обожават.

Мама Ирина, дано сте добре вече!

# 674
  • София
Оставихме Боян на яслата..... Cry ще пиша после в 12 като го вземем повече Sad

Общи условия

Активация на акаунт