АВГУСТинче вече бяга, мама за коледен хаос се стяга!

• 61 176
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Шегуваме се, че ни гледат като студенти на изпит- аха, аха и да проговорят. Grinning
Същото е и при нас- има някакви проблясъци от време на време започват да бръщолевят нещо на елфски, но смислена дума не съм чувала. Всъщност вчера Марто повтаряше след мен Ъпа, Ъпа-аз пеех разбира се нашия химн wheels on the bus на куплета up and down, up and down. Това ми е спасението, като се разлигавят. Започвам го този куплет направо, понеже докато го пея всички подскачаме, те мигом спират да реват и започва веселба.

# 556
Вчера ММ купи кроксове за малкия с идеята вече да го къпи под душа. За коритото е много буен и ММ се оплаква, че не може да го озапти и много го боли кръста. Като мине раната ще го пробваме прав в банята. Голям купон ще става там - тримцата с баткото и таткото ще има чести наводнения Simple Smile
От снощи е с Т без други симтоми. За трети път вдига така Т без нищо друго и накрая ще взема да повярвам, че е от зъби. Въпреки моята теория че от зъби Т не се вдига, но....това засега няма друго обяснение.

# 557
Аз да ви кажа Диди в корито го къпахме само първите 2 месеца.От тогава баща му го къпи с батерията на душа ,в него,седнал на едно пластмасово столче,лично според мен е много по-удобно.Долу ако се наложи баба му го къпе в един голям леген :d

# 558
Абе.....има ли тук други деца, дето да искат само с мама? Положението е мн зле, задължително трябва да съм при нея, иначе няма ядене, няма заспиване, няма игра освен някои мноооого редки изключения. Успокойте ме, че е само етап....

# 559
  • Пловдив/София
Абе.....има ли тук други деца, дето да искат само с мама? Положението е мн зле, задължително трябва да съм при нея, иначе няма ядене, няма заспиване, няма игра освен някои мноооого редки изключения. Успокойте ме, че е само етап....

период е, ние май точно излизаме от него. Последните седмици искаше постоянно внимание и то ако може от мен, максимум баща му, баби и други- рев и мрънкане за мама. Будеше и заспиваше с "мама". Обаче от днес тихичко да кажа, че май е по-спокоен и се заиграва отново сам. Да видим...

# 560
И ние сме имали такива периоди,само на ръце,гушка ме,целува ме,после иска само баща си и така....попринцип най-много него си иска.Преди като ме видеше ,че идвам с памперс се засилваше и почваше да ме прегръща и целува и се опитваше да ме накара да забравя за какво съм дошла Grinning

# 561
  • София
Някакво затишие уйкенда голямо Simple Smile Да го разчупя понеделнишки Simple Smile

Да кажа за къпането, че и ние се къпем отдавна прави. Той поначало не се кефеше много на ваната, че да страдам, а и си беше голяма хамалогия. Пак с ММ заедно го къпем де, че му нямам доверие да стой мирен и да не се хлъзне, че е без кроксове и постелка, но трябва да помисля да му взема.

Днес времето е супер и стояхме доста навън. Поигра добре.....сега спинка.
вчера бях много щастлива, че ме целуна като му казах. Първо му казах Цуни тати и той го целуна по устата, а после Цуни мама и благоволи и мен да целуне. Това е някаква манна небесна Simple Smile случва се адски рядко да ме удостой с такива нежности и най-вече да изпълни някакво мое искане, но пък такива проблясъци ме карат да мисля, че диването просто не жела в повечето случай да ме слуша и изпълнява, а само когато е на кеф му се отдава. Иначе тотален игнор ми удря.....

# 562
Ооо ние "цункай мама" вече добре сме го отработили  Laughing Даже тази нощ се събуди с рев и го взех при нас, сутринта се събуди, а аз се правя на спяща, и той долазва и ме целува, докато си отворя очите  Joy и после при баща си същото. Имаме сега нов номер - като го питам "обичаш ли ме" и той казва "да" и много се радва  Heart Eyes. Иначе не знае да използва да.
И ние постояхме доста навън, да се измори хубаво. Иначе забелязвам, че не спи добре. И понеже започва да се стъмнява по-късно, мисля скоро да започнем и следобед да излизаме.

# 563
  • Точно където трябва
Госпожицата отново се пробва да спи на ръце и и се получава  Sad Сутрин се изнизвам, преди поспиваше без мен, сега ме усеща диването и реве. Гушкам я и може да откара още 2 часа. Тая сутрин я подържах малко, оставих я в количката, там поспа още 30мин. и се събуди. Реших, че се е наспала и си я гушнах, че е кисела докато се разсънва. А тя отмърка и спа до 10,30. Направи 12ч. сън. И вечер ляга в 10-10,30 независимо кога се е събудила следобед.
 През деня спи по 1,5 часа.
През нощта, като се размърдва и обикновено приплаква "мама". Тая нощ избълнува "тиап" Което е хляб. Rolling Eyes Иначе казва как правят- кон, крава, кокошка, пате, магаренце, показва как плаче, дава целувки и целува /звучно и по уста. Има си вече ритуали. като и се спи ме задърпва и казва на-на. Ако е вечер дава целувка на леля си /без да и казваме, като част от ритуала. Интересно, че през деня ме задърпва до количката/където спи/, а вечерта към леглото. Ходи на пръсти, щото се лигави, върти се в кръг докато и се завърти главата, крие се и се подава по малко да гледа търси ли я някой. Като се правя че плача се разплаква, като се правя че спя не ме оставя докато не погледна. Даже идва и ми вдига клепачите. Най-често използваните и думи са "не", "ням", "айде". Като последното е и за "да". Но "не" казва за всичко-обичаш ли ме  - не; аз обичам ли те - не и т.н. Напоследък се опитва да набутва и някакви думи, които дори аз не разбирам. Вчера искаше да ходи при един Гошко и казваше Гого. Не знам кой и е казал, че може така. Уча я даа ми казва името и вече го прави, но с една сбъркана буква.
Много драска децата, сграбчва ги направо в лицето. А иначе много им се радва и като види детенце веднага залепва. Но когато нея я одраскат /въпросния Гошко/ почва да повтаря "мама".
Ще допиша.

# 564
  • Пловдив/София
хаха, Ели, на няколко места припознах  моето диване. От няколко дена като чуе музика (имаме един пеещ елен и сам го пуска и вече не се издържа :ДД) и се върти в кръг..ама по 100 пъти, докато му се завие свят и падне и се хили. Сутрин редовно дава целувки и се буди с вик "мама" (все пак не е директно с рев, което за мен е скок напред). И на всичко казва "не". Искаш ли това, онова, хайде да...- все е "не!".

Имам усещането, че след известно време (не мога да преценя колко) ще започне изведнъж да прави всичко- да ходи в гърне, да говори, да спи спокойно...Нямам търпение вече.

Малко са ми сложни нещата на работа, нещо се дърпат шефовете за половин ден, аз се дърпам за цял и най-много да остана до есента по майчинство..Макар че вече се бях настроила, а и ме кефеше да започна постепенно, а не изведнъж на цял ден. От друга страна ще ми липсват пролетните разходки и лятото ще е трудна схемата за гледане на Бебо...Та каквото стане в крайна сметка, всеки вариант си има плюсове. А и все искам това, което не мога да имам Simple Smile)) 

# 565
Десимира, помня че скоро имахте проблем с подсечено дупе. Би ли споделила какво най- вече помогна?
Вчера педиатърката ни изписа АБ, че Т не спадаше два дена и след като се прибрахме я мерих отново - хоп приятна изненада няма Т  Simple Smile. Спестих му АБ със съгласието на педи и сега мога да кажа, че е сравнително добре. Само вечерта се опита да вдигне пак, но този път панадола бързо я смъкна. Започна, обаче едно разстройство и само за ден и половина дупето му стана на рани. Досега не се беше случвало и така жално плаче миличкия Sad. Явно такъв е вирусът, само дано не го почне и повръщане. За сега поне хапва добре, малко е загубил апетит, но не е проблемно, все нещо отива в коремчето.

# 566
  • София
Десимира, помня че скоро имахте проблем с подсечено дупе. Би ли споделила какво най- вече помогна?
Привет! При нас смятам, че помогна смрадликата. Тъй като ми беше невъзможно да я кисна в смрадлика, правех си отвара в едно шише и при всяка смяна на памперса с памуче мажех. Мина на втория ден, а иначе  доста време се проточи. Дано помогне и на вас!

# 567
Благодаря, Десимира bouquet
Утре, ако не се пооправи ще пробвам смрадликата.

# 568
Момичета, имам няколко чуденки. Сега нали трябва да се подават наново детски, този път и с доходите на бащата (тъй като не сме женени, миналата година неговите не играеха) и ние не хващаме. Пак ли трябва да декларирам колко са ни доходите или ако не кандидатствам, те автоматично ще ги спрат?
Другата ми чуденка е относно чашите. След тези със сламка следващата крачка тези с твърд накрайник ли е? Малката още не е готова за нормална чаша, макар че и е интересно и опитва, та се чудех кой е следвашият вид чаша.
Ние изкарахме няколко тежки вечери с трудно заспиване - по над час. Подозирам, че е защото сме в етап на свикване с детегледачка - жената идва за по няколко часа, докато и аз съм вкъщи, но Ралица схваща накъде отиват нещата и май не й е спокойно.

# 569
  • Пловдив/София
За детските не знам, ние не се и пробваме. За чашите- все още най-удобна му е тази със сламка, но от няколко месеца давам и с твърд накрайник. Наскоро се научи да пие от нормална, ако му я държа и чак накрая не знае как да спре и се дави. Най-удобно му е в порцеланова плитка чаша за кафе с две дръжки (от Кауфланд ги бях взела за кафе машината). От нея може и сам да пие.

Вашите по колко вода пият? Моят 2-3 пъти на ден по няколко глътки и това е. И вечер едно АМ. Не знам дали му стигат течностите..сокове не харесва. Но доста супи и кис.мляко яде.
Май пак сме в някаква седмица- от вчера е ужасен, за всичко мрънка и реве, обличането е все едно го коля, миенето на ръце също, а зъбите да не говорим.

започнал е и да се страхува отново от странни неща- сега е на етап силна музика. Ходихме на бебешка музика и като чу пианото, мрън и рев, познавам го, че е от страх. 30 минути сме се успокоявали, за да влезем пак и така и не се отпусна. Дори като повиша тон се плаши. Не мога да си позная безстраношо дете,което е готово за тръгне с всеки и се катери и скача отвсякъде...Знам че е период и чакам да мине, ама ми е странно

Общи условия

Активация на акаунт