Кое да избера? Квартира или собствено жилище?

• 15 822
  • 202
  •   1
Отговори
# 135
Не и според това meme

# 136
 Joy Joy

И в другите квартали на Бс е опасно, пак има батки.  Mr. Green Май само в центъра е по - спокойно.  Laughing

# 137
Меден рудник е като Люлин в София.

Най-много батки винаги е имало в Изгрев и Славейков, така че не са проблем батките.
Последните 2-3 години младите семейства, които нямат много финанси избират Меден рудник, Славейков и част от Изгрев, което промени доста комплексите - има много нови сгради, магазини, заведения и т.н. Пълно е с млади семейства и батките поизчезват.

# 138
Не познавам Бургас, но според картата е на почти двойно по-голямо разстояние от Люлин. Дано имат добър транспорт, защото едно да минеш 4-5 км. с метрото за 6-8 мин. И съвсем различно над 7 км. с автобус.
Иначе ако е развит като Люлин няма да й се налага да излиза от него, докато не е на работа. Освен ако не ходи до морската. Защото парка е залепен за Люлин, а при нея е на около 8 км. Но съм убедена, че ще намери и други места за разходка, едва ли морската е единствената алтернатива  Peace

# 139
Всеки ден изминавам разстоянието Меден Рудник - Славейков и обратно , с кола въпреки натовареното допълнително заради ремонта движение на Трапезица ,ми отнема 15 минути, с градския транспорт , който последните седмици  Twisted Evil нещо не бива ( маршрутките откъм спазване на разписание)  25 минути, с автобус 45 минути.
Квартала се развива много през последните месеци, все повече детски площадки и тротоари има, нещо което липсваше преди 5 г , когато ми бяха необходими.Присъстват почти всички вериги , има нов модерен басейн, спортна зала , 4 училища , 5 детски градини, наскоро писаха че се търси място за сцена за куклен театър Предстои пускане на една бърза линия , с която се предполага че още по бързо ще се стига до центъра и другия край на града.

# 140
Е метро до Меден рудник няма!

# 141
Не познавам Бургас, но според картата е на почти двойно по-голямо разстояние от Люлин. Дано имат добър транспорт, защото едно да минеш 4-5 км. с метрото за 6-8 мин. И съвсем различно над 7 км. с автобус.
Иначе ако е развит като Люлин няма да й се налага да излиза от него, докато не е на работа. Освен ако не ходи до морската. Защото парка е залепен за Люлин, а при нея е на около 8 км. Но съм убедена, че ще намери и други места за разходка, едва ли морската е единствената алтернатива  Peace

Люлин че не е толкова лош, колкото ССФ го изкарват, не е, ама и ти прекали малко с хваленето:) Айде сега че 4-5 км не са дори и до 10-та част и дори ако ги мериш от Халите, а не от Орлов мост. И че парка бил залепен, ама е залепен за 9-та част, ама примерно Люлин 1 и 2 са залепени не за парк, ами за други работи, околомръсното и Филиповци, където обитателите са със специфичен цвят на кожата:)

За Руден Медник нали ти казах, че е много по-далеч от Люлин, без да гледам никакви карти, минавал съм с колата и то се вижда без да го мериш, че е далеч.
Метро дотам няма, ама техния кмет какъвто е оправен, може да им пусне въздушна линия например или знам ли какво.Simple Smile

# 142
Меря от централната точка визуално, ЦУМ, до началото на Люлин. 4.5 кв. са.
Меден рудник също го премерих от най-близката му точка. 7 и нещо излезе.
Няма как да предположа къде вътре в МР живее, за да меря същото в друг град. И вече става смешно подобно издребняване.
Има достатъчно карти, които мерят разстояния, който се интересува може да погледне.

10, 9, 7, 6, 8 са на близко разстояние от парка. Имам предвид да идеш пеша. Разбира се, че в огромен квартал ще има и по-далечни точки. Все едно всички в центъра на Бургас са до Морската  Crazy

# 143

E глупости, извинявай. Не съм го мерил по карти, ама достатъчно съм го пътувал с кола. От ЦУМ до началната точка на Люлин 4,5 км? Освен ако началната точка я броиш началото на тунела, който води за Люлин, през който зевзеците казват, че се минава с винетка и задграничен паспорт;)

# 144
От първите блокове съм мерила и при Люлин, и при Меден рудник, както вече казах:

Няма как да предположа къде вътре в МР живее, за да меря същото в друг град. И вече става смешно подобно издребняване...

Долу в лявата част пише разстоянието.

Ако имаш още въпроси за метри и километри ми пиши на лични, за да не спамим темата  Simple Smile

# 145
Меден рудник също го премерих от най-близката му точка. 7 и нещо излезе.

Ходила съм и до Люлин, и до Меден рудник. Както вече писах идентични са като райони.
Вижда се, че разстоянията от центъра до комплекса са подобни и разстоянието до Меден рудник изобщо не е двойно по-голямо от това до Люлин 10.  Laughing

# 146
Потребителските са с по-неизгодни лихви. За 20 000 не бих теглила такъв...
Моят ипотечен в момента е 4.25%. Потребителските са умножено по 3.
И аз не бих .
Но бих живяла в жилището,а не под наем .

Иначе нашият ипотечен е на 2.49% .

# 147
  • Бургас
Потребителските са с по-неизгодни лихви. За 20 000 не бих теглила такъв...
Моят ипотечен в момента е 4.25%. Потребителските са умножено по 3.
И аз не бих .
Но бих живяла в жилището,а не под наем .

Иначе нашият ипотечен е на 2.49% .
За 20 000 евро или лева говорим. Защото ако са лева по ред причини е по- добре да се изтегли потребителски

# 148
Барелина, не познавам Бургас, мерих от визуално централната точка на "център", както и на София. В твоя пример за Бургас е посочена възможно най-най-първата на влизане, което много променя нещата.
Ако така се мери, направо махни почти половината от софийското. Защото ето къде започва центъра.

Направо не мога да повярвам, че се налага да пускам такъв пост. Очевадно е  Simple Smile

# 149
Ами Гугъл мапс дава глупости просто, които не са верни. Току-що си пуснах да ми даде маршрут от ЦУМ точно до блока, където съм живял 7 години и всеки Божи ден по два пъти съм го пътувал с три различни коли. Еми и на трите коли ли са били повредени километражите, та винаги ми показваха 5 км, а Гугъл мапс го дава 3,6.

Другата пък очеизваждаща глупост е от ЦУМ до сегашния ми адрес. Всеки ден по два пъти го минавам, 3,3 км са, колата показва. Гугъл мапс ми дава, че е...4,6 км?! еми то както е в оня виц, аз на гугъл ли ще вярвам или на оная си работа? Joy Нета не е всичко на този свят. Който иска да вярва на каквото иска, аз нали виждам, че Гугъл мапс показва глупости. 4,6 км били до Люлин, хи хи хи...значи аз по тази логика би трябвало в Люлин да живея, щото и до нас дава, че са 4,6. Чакай да се ощипя и да погледна през терасата, да не би пък да съм в Люлин наистина:) Личи си кой не кара кола;)

Общи условия

Активация на акаунт