Августовски бебета 2016

• 30 610
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте момичета, записвам се и аз тук на топло при Вас. Аз съм 23ти ден след трансфер. На 10ти ден ЧХГ то беше 160, а утре съм на преглед за сакче. Стигна ли до пухкав финал и аз ще съм августовско мамче  lovekiss lovekiss lovekiss Kissing Heart Kissing Heart Flowers Bouquet Flowers Bouquet

# 181
На мен никой никога не ми е помагал (мъжът ми не го броя,той е равнопоставен партньор в отглеждането на децата ни,но все пак ходи и на работа), а такива чудеса като някой да вземе децата за ден-два са си фантастика при нас.
Честно казано, като изключим това, че навсякъде трябва да ходя с децата и понякога пропускам интересни мероприятия заради това и понякога просто нищо не мога да свърша, ми е много по-добре без бабите да се месят(защото всъщност нямат никаква идея как се гледат деца  ooooh!).

Точно това имам предвид. Simple Smile През първия месец и малко не знаех на кой свят се намирам, спяхме по 1-2 часа на ден и въпреки, че имах нужда от помощ, категорично отказвах, защото помощта вървеше с наливане на акъл как се кърми, как се къпе, как се приспива, как се захранва (на 2 месеца!),  за всичко как (а всъщност нямат представа). Е, аз не исках да ми се меси никой и съм щастлива, че доказахме, че се справяме чудесно и сами. На практика една майка може да се грижи най-добре за бебето си, но за нея трябва да се грижат - с готвене, със сгъване на пране. Simple Smile

Когато човечето ни стана на една година, се върнах в университета и работя и дистанционно от вкъщи. Съпругът ми е на работа, т.е. оправям се сама. И всичко се получава. Затова ми е много чудно, когато някои семейства имат 2 баби и 2 лели, които са по цял ден у тях и се занимават изцяло и с децата и с домакинството, а родителите продължават да се оплакват колко им е трудно.

Животът се обръща на 180 градуса, когато имаш дете, никога повече не си същия човек и това е най-хубавото, което може да ти се случи. Често седим със  съпруга ми и се чудим какво всъщност сме правили, когато сме нямали дете Simple Smile

Честито за всички  нови чертички, AMAEBG, ansy81, sili- pili (и ако пропускам някого)!
Лека бременност и ревящ, пухкав финал.

# 182
Добре дошли на всички  wavey

Болките в корема продължават, но не са нещо кой знае какво. Доста е подут и вече никои дънки не ми стават  Embarassed нямам клинове за навън и май май ще ходя на шопинг  Laughing
Понякога мислено си говоря с бебето, вие имате ли такива моменти?  Blush

# 183
  • София
Това с наливането на акъла е както си го направиш Wink. Аз без помощ щях да загина, а и на двете баби бях казала, че ако някой почне да дава акъл или да сравнява какво правят други майки - събира си багажа и си заминава. Не смееха да гъкнат, само питаха и изпълняваха каквото и както им кажех.

# 184
Здравейте, да се включа и аз в темата, успешна инсеминация на 25.11.2015 и живот  здраве през август майка, честито на всички ви и лека бременност

# 185
Добре дошли на всички и от мен,а има ли мами от Пловдив?

Аз съм от Пловдив Simple Smile

Момичета аз съм с тъпи болки в корема и бледо кафяво течение от около седмица. Ходих на лекар преди 3 дни и ми изписа но шпа и магнерот както ми нареди да лежа една седмица по цял ден Sad аз успях за ден и тези дни излизам, върша някоя работа и гледам да си почивам. Но според него комбинацията от тези болки и "кървене" била опасна. Някоя мама може ли да сподели опит? Първа бременност ми е в края на 6та седмица съм.

Не мога да повярвам колко сме много тук и много се радвам!  Hug

# 186
-=Деси=- и аз съм с октомврииче 2012 , но съм с момичетата от групата с термин ноември 2012. Някой писа че е от ВТ, аз съм от Горна Оряховица по принцип и ще ми е приятно през веемето когато съм си тук да се запознаем и да излизаме заедно.
ММ голямо успокоение ми направи преди два дена. Оплаках се , че ми е подут стомаха и съм като в 5мес , а той най спокойно си ми каза: Ами свиквай!!!!  Joy Joy Joy

# 187
Аз имам температура 37 градуса. Но не се чувствам зле. Нямам никакви оплаквания,  всяка вечер пия парацетамол... каква е тази температура се чудя, като пия 1 хапче спада. 7г.с съм.
Имам кашлица и лека хрема... Sad
Добре дошли на  всички момичета Hug

# 188
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Леката температура е съвсем нормална за начална бременност и личното ми мнение е, че не ти трябва парацетамол ( но аз все пак не съм лекар, така че е добре да врътнеш един телефон и да попиташ)  Peace

С двете ми предишни бременности задължително изкарвах лека настинка в началото. Много е неприятно. Особено хремата, защото капите за нос са противопоказни по време на бременност.  ooooh!

# 189
И аз споменах ,че съм с лека настинка и пия соли номер 3 ,за парацитамола много скоро прочетах ,че е опасен по време на бременост ,даже си спомням ,че ми казаха в краен случай и само едно е позволено ,та за два дни се оправих и дори и без капки за нос ,но най добре да говори с личния си доктор.
Тея болки ту ги има ту ги няма,постянно проверявам да няма кръв или си пипам гърдите дали ме болят,много се тревожа,страх ме е.Доста време има до прегледа,а не минава.Извинете ме за грешките ,но пиша от тел и Понякога не ги виждам Simple Smile

# 190
Момичета, аз съм в Англия. Тук не може да звъниш, когато ти е кеф... и то нямаш телефон.
GP-то ти звъни след предварително запазен час с рецепционист. На живо не съм го виждала. Всъщност на живо доктор не съм виждала тук. Утре имам среща с акушерка, таква е практиката, само с тях... ще и обясня какво ми е, много е странна системата им.. направо на моменти се шокирам, по телефона те лекуват, все едно са екстрасенси.
Другата седмица заминава за Будапеща, там ще ида на лекар ... като бял човек, това тук- странна работа. Тия соли номер 3 не знам дали ги продават.
Освен това имам проблеми с щитовидната жлеза и пия Л тирокс 100... та обикновено на 2м си правя изследвания в БГ или Будапеща... тук им казах Август, но никой не ме е викнал за изследване.

# 191
http://static.framar.bg/product/DSSI_Package_Design_S3.jpg

Доста ще ти е трудно там и като се чудиш какво става съвсем и аз преди имах проблеми с жлезата но се оправи без да пия нищо или от чайовете не знам но внимавяй какво пиеш доста неща са опасни доста четох и се стресирах съвсем

# 192
Ая ая,  нищо кой знае какво не пия. Л-тирокс е задължителен и Фолиева и тя.
А Парацетамола 3 дена ама повече няма...
Ти какъв чай си пила за Щитовидната?
Февруари Уж целия ще съм в БГ и там ще ми е по спокойно ще ходя на прегледи имам приятелка гинеколожка.

# 193
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
След като имаш приятелка гинеколожка, не може ли по някакъв начин да я попиташ поне какво може и не може да пиеш?  newsm78

# 194
Всъщност,тя е на мама приятелка, а аз с дъщеря и.  Веднага ще и каже, че съм. Майка ще пръсне новината...  Mr. Green ще научи и тоз който не го интересува. А исках да я изненадам Февруари като се прибера... пък и исках да е сигурно и тогава да съобщя...
На брат ми приятелката в момента е бременна 15г.с. и още 1-2 месец всички разбраха, не искам и с мен така.
Утре ще питам акушерката, ако нещо не ме удовлетвори, ще и пиша на моята приятелка.

Общи условия

Активация на акаунт