Дискова херния - 12

• 171 284
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • На планетата земя
Габагама и Габаневрал все са едни и същи боклуци,основната съставка е една.Също са ми изписвали и Неуронтин,нищо не ми понасяше,от всичко ме болеше главата и се замайвах.Неврохирург ме посъветва да не пия такива неща,защото били тежка артилерия,а вместо това да се захващам с плуване и упражнения.

# 61
  • София
Съпругът ми е с две дискови хернии...
Лежа 5 дни в болница на вливания,би 3 инжекции Депомедрол,един куп Диклак,Габагама,ходихме при Алекси в Перник(който е чувал за него незнам) и...нищо...нищо...ефект нулев...
Болката не е  в кръста,а е по единия крак надолу...
Мина месец,подобрение няма,не се търпи...иска операция...
Препоръчайте неврохирурзи...

# 62
При мен положението е подобно,слезнa болкaтa в левия крaк,беше много болезнено,не можех дa ходя.Преди 20 дни бях нa неврохирург и ми кaзa,че съм зa оперaция.Зaписaх чaс зa безкръвнa в Бургaс нa 4 декември,a дотогaвa съм нa Пaрaтрaмол зa болкaтa.От няколко дни ходя без почивки и почти не усещaм болкa(коляното ми е леко изтръпнaло и още усещaм опъвaне в бедрото)и зaпочнaх дa се чудя дaли дa прaвя тaзи оперaция(дисколизa е товa което ще прaвя).Днес си зaписaх чaс зa невролог искaм второ мнение дaли изобщо съм зa оперaция.

# 63
  • На планетата земя
Дисколизата не е операция,а вкарване на озон под налягане в диска.Бъдете внимателна,защото това е мини,но все пак инвазивна процедура с недоказан ефект.

# 64
  • София
В неделя се оплаках на една позната-медицинско лице. Каза, че на нейна колежка с 3 процедури в Александровска д-р Караджова е оправила притиснатия нерв. Спомена и за някаква рускиня Катя Д...как не си записах, която помагала на такива като нас. Някой да е чувал за тях?
А с билката бабини зъби някой да има напредък?

# 65
При мен положението е подобно,слезнa болкaтa в левия крaк,беше много болезнено,не можех дa ходя.Преди 20 дни бях нa неврохирург и ми кaзa,че съм зa оперaция.Зaписaх чaс зa безкръвнa в Бургaс нa 4 декември,a дотогaвa съм нa Пaрaтрaмол зa болкaтa.От няколко дни ходя без почивки и почти не усещaм болкa(коляното ми е леко изтръпнaло и още усещaм опъвaне в бедрото)и зaпочнaх дa се чудя дaли дa прaвя тaзи оперaция(дисколизa е товa което ще прaвя).Днес си зaписaх чaс зa невролог искaм второ мнение дaли изобщо съм зa оперaция.

Дали си за операция или дали си за дисколиза?Има разлика.Аз правих пролетта дисколиза в Лайфа в Бургас,имах подобрение,но само до там,проблемите си останаха.Там имаше и една жена,която беше доволна.Ти къде мислиш да я правиш и при кого?

# 66
Мотива на неврохирурга е, че по рождение дъгите са ми били по-тънки и от товара на торса са се счупили.
Бла-бла, той щото е следиш вашето състояние от раждането и знае. Забелязали ли сте бедрения мускул или двата, да са "втърдени" понякога?

Втвърдени чак не но постоянно имам една тежест в краката. Краката ме болят по хода на нерва от зад. Самите мускули на краката ме болят. Понякога са прасците друг път са бедрените. Сутрин са ми яко изтръпнали ходилата и най-вече пръстите. Понеже имам и кифоза та и тя си ме боли. Последният път на резонанса вдигнахме малко спектъра на сканиране към торакалната част до колко може и се сканираха някакви миниатиурни хернии които хирурга каза че няма смисъл да коментираме - били незначителни. Понякога си мисля дали наистина проблемът ми е в лумбалният дял. На скенера се видяха ясно счупванията на дъгите на Л5. Габровски промрънка нещо от сорта:
   Ами то приплъзването е много малко не би трябвало да ти създава проблем но така с твоите оплаквания явно малко ти трябва. Започна да ме кани на масата и да ми обяснява колко ще струва. Вече не знам какво да правя. Две години поред се снимам на един и същ рентген и сравнявам дали не приплъзва повече - за сега не. Малцина са с моя проблем. От тукашните само едно момиче бях чел някъде из архивните теми че е със стабилизация тоест с винтове но не е влизала одавна и не мога да се свържа с нея за консултация от натрупан стаж с гвоздеите. 

# 67
Неприятно е. Аз също съм имал постоянни болки в лумбалния дял дълго време. Питам за краката, защото при дх бедрените мускули имат нужда от стречинг. Виж тука примерни няколко стречинга . Аз правя сутрин и вечер. Понякога през деня също и усещам веднага облекчение.

# 68
Да това е полезно благодаря.
П.п. не ми работи запетаята на клавиатурата и още няколко клавиша та за това липсва по постовете. Такива се резултатите когато човек пие бира на бюрото.

# 69
За нищо. Ако чаткаш английския на базово ниво мога да ти пратя книги или статии за проблемите ти.
По въпроса за запетайките и останалите букви/символи, в Windows има виртуална клавиатура. Тя имитира физическа такава.
Наздраве!

# 70
Английския не ми е много силен език но не пречи да ги погледна.
Ще ти пратя майл на ЛС
В същност за тези три години от както го имам този проблем само където не съм отишъл някой професор да ме препита и да ми даде диплома ..   Simple Smile
Иначе тук има едно клипче в което ясно се вижда как се стига то този проблем. За жалост до някаква степен решението е оперативна стабилизация ама пусти страх...
http://www.spine-health.com/video/isthmic-spondylolisthesis-video

# 71
Сега ще ти пратя няколко линка за сваляне на документите. Аз съм ги качил направо в един сайт, защото доста хора ми писаха на ЛС за такива.
Тая спондиолоза изглежда гаднааа. Как си с кг-те? Няма начин нормалното теложлосние да не окаже благоприятен ефект.

# 72
Висок съм 176-7 и тежа около 83 килограма мисля, че е горе долу в норма.

# 73

Дали си за операция или дали си за дисколиза?Има разлика.Аз правих пролетта дисколиза в Лайфа в Бургас,имах подобрение,но само до там,проблемите си останаха.Там имаше и една жена,която беше доволна.Ти къде мислиш да я правиш и при кого?
И aз щях дa я прaвя в Лaйфa в Бургaс,мaй д-р Попов щеше дa ми я прaви,уж бях зaписaнa зa 4 декември,но днес звъннaх дa я откaжa и се окaзa,че изобщо не съм в списъкa  ooooh!  Вчерa бях нa второ мнение при друг доктор и ми кaзa,че не ми е нaложителнa и дори,че нямa дa имaм никaкъв ефект от нея.

# 74
[/quote
И aз щях дa я прaвя в Лaйфa в Бургaс,мaй д-р Попов щеше дa ми я прaви,уж бях зaписaнa зa 4 декември,но днес звъннaх дa я откaжa и се окaзa,че изобщо не съм в списъкa  ooooh!  Вчерa бях нa второ мнение при друг доктор и ми кaзa,че не ми е нaложителнa и дори,че нямa дa имaм никaкъв ефект от нея.
quote]

От колко време са ти оплакванията?Ако са от скоро,изчакай 2-3 месеца преди да мислиш за операции,дисколизи и др.През това време опитай всичко останало-лекарства,физиотерапия,упражнения........казваш че нямаш такива болки напоследък,това звучи добре,може да ти се размине леко и ти го пожелавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт