Дискова херния - 12

• 171 295
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
Незнaм откогa я имaм,но през годините не веднъж ми се е слувaло дa ме боли много кръстa елементaрни нещa дa не могa  дa нaпрaвя,минaвaло ми е до седмицa,a сегa стaнa вече месец и половинa,обaче имaм подобрение вече.

# 76
Най-добър ефект, от личен опит, са корсетите със специални шини.

# 77
  • гр. София
Някой да се е оперирал в "Гръбначен център"? За сега нещата в Св.София не се получават. Нямам идея какво се случва, но знам, че няма да се моля на никого! За жалост знам и, че без операция болката няма да мине и е време да потърся други варианти...

# 78
От къде тази увереност, че с операция ще има живот без болка. Гаранции никога няма. Тайгър Уудс за година и половина има 3 операции на гръбнака.

# 79
  • гр. София
От къде тази увереност, че с операция ще има живот без болка. Гаранции никога няма. Тайгър Уудс за година и половина има 3 операции на гръбнака.
Защото изчерпах всички други варианти, а и при мен проблема е малко по-различен. Имам вече една класическа отворена операция от която са ми завещали останал фрагмент, който натиска нерва. Получила се е и мнооооооооого фиброза, която също го компресира въпросния нерв и от там са ми зверските болки в крака. Трябва да се махнат, това е единствения вариант, а за новата херния не коментирам, тя поне за момента не натиска нищо.

# 80
В св.София е Бусарски старши доколкото знам. С кого прави консултация и какво ти казаха?

# 81
  • гр. София
Бях при Мурадов. Каза ми това, което и аз написах преди малко, че фиброзата е много, натиска нерва, навлиза в канала и трябва да се махне и тя и фрагмента,. Не се повлиях от лекарства, физиотерапии... Новата херния понаболява, но не така зверски като от другия проблем, а на нея също оказва влияние и фиброзата, наистина е прекалено много. Доктора ми каза, че ще оправи проблема, НО се покри.... Няколко пъти през ноемри му звъня, все казва -ще видя пак диска (копира си го  на комп) и ще се обадя и до там... Последния път леко раздразнено каза - сега съм с пациент, после ще се обадя и пак не се обади.... Е още колко пъти са звъня и да се моля? Предполагам, само предполагам, че не иска, защото се оказа, че познава хирурзите от първата ми операция, и даже всеки път по тел. ме питаше пак кой и къде ме е оперирал, но поне да ми го каже, от 20 октомври до сега загубих много време и понесох още куп болка Sad

# 82
Разбирам проблема и страдания Ви. Щом се налага.... успех с намирането на правилния специалист и операцията!

# 83
Някой да се е оперирал в "Гръбначен център"? За сега нещата в Св.София не се получават. Нямам идея какво се случва, но знам, че няма да се моля на никого! За жалост знам и, че без операция болката няма да мине и е време да потърся други варианти...
Аз, преди една седмица! Ще Ви обясня на ЛС, ако имате въпроси.

# 84
rumka_lokumka ,

Моля да споделите и в темата за операцията си. Ще е полезно за всички ни.

# 85
  • Варна
rumka _ lokumka,
присъединявам се към Нели, ако имате желание, споделете ... Нали бяхте в Павел Баня, какво наложи оперативната намеса ?

# 86
Да, бях в Павел Баня и след това болките продължиха. При мен беше много голяма дискова херния на Л5-S1. Болките слизаха към левия крак, беше ми трудно да се движа. Операцията е около два часа с подготовката и излизането от упойка. До вечерта се изправяш. Болки в крака вече нямам  Praynig (дано да е завинаги)

# 87
Здравейте. Пиша ви за съвет. Преди 2 седмици ме заболя кръста, веднага помислих че е от хроничния ми цистит или от бъбреците. Отидох веднага на специалист вътрешни болести. Човека ме прегледа много обстойно и каза че имам възпаление на пикучния мехур, бъбреците са ми чисти. Но... каза че имам възпаление на кръста - радикулит. Изписа ми  инжекции кетонал и ципрофлоксацин за цистита. След 1 седмица продължаваше да ме боли, отидох пак при същия лекар, пак ме видя на ехограф и каза че пикучния мехур вече е добре и ме боли от кръста. Насочи ме към невролог.Посетих невролог, направи ми явно стандартния им тест с топло и студено и боцкането. Изписа  ми бруфен ретард,кетоспрей,мусант и инжекция дипрофос. Лекартсвата леко ме отпуснаха но за крадко. Като свършиха болките се върнаха на ново. Отидох отоново на преглед. Изписаха ми физиотерапия и ме претиха на скенер. Заключението от скенера е : Дясноконвексна сколиоза с център L2-L3. ......... Ниво Л3-Л4 интервертебралния диск е с обичаен деситет и конковна задна повърхност. Л4-Л5 симетрично лекостепенно общо "набъбване" на диска.........
Заключението на невроложката е че трябва да продължа с физиотерапията, и след като приключи да ида пак на преглед. Никакви лекарства..... Няма нужда от операция, това били първите предпоставки за дискова херния.
Моля ви кажете си мнението... някой с подобни проблеми? За цял живот ли ще съм с тези болки или има лечение?
Със сигурност след празниците ще отида на второ мнение.

# 88
Изяснете си вашето заболяване. Изяснете си причината за болките в кръста. Изяснете си начини за третиране на болката. Предприемата един път за облекчване на страданията, ако не помогне за известен период почвате друг и така.
Хроничната болка не е само при вас. Ще се изненадате, колко мн хора имат хронични проблеми. Пробвайте да се фокусирате към нещо друго, ангажирайте си мисълта с вашето бъдеще и плановете за утре, примерно. Освен с техники от психологията може да комбинирате с медикаменти, физиотерапия, билки и пр. Питайте и се интересувайте, защото никой няма да обърне достатъчно внимание на вас, ако не си помогнете сама.

# 89
Намери си добър рехабилитатор за масажи и гимнастика. Нямаш херния, така че гимнастиката ще ти е от огромна полза.

Общи условия

Активация на акаунт