Дискова херния - 12

• 171 553
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Някой знае ли когато има арефлексия на Ахилов рефлекс какви са прогнозите?

Мога да споделя личен опит - от 2008 г., когато
бях с частична тибиална пареза, съм с ахилова
арефлексия на десния крак. Не усещам нещо
конкретно във връзка с нея. Като цяло походката
ми е може би леко променена, повърхността на
десния ми крак е по-нечувствителна в сравнение
с тази на левия, но това е в следстие на парезата.

Дренка, оставам с впечатлението, че сте медицинско
лице? Бихте ли уточнили  - невролог, физиотерапевт или
рехабилитатор сте?

# 496
Някой знае ли когато има арефлексия на Ахилов рефлекс какви са прогнозите?

Мога да споделя личен опит - от 2008 г., когато
бях с частична тибиална пареза, съм с ахилова
арефлексия на десния крак. Не усещам нещо
конкретно във връзка с нея. Като цяло походката
ми е може би леко променена, повърхността на
десния ми крак е по-нечувствителна в сравнение
с тази на левия, но това е в следстие на парезата.

Благодаря!И при мен повърхността на десния крак е по-нечувствителна,за сега парези нямам.Преди една година и на двата крака ги нямаше тези ахилови рефлекси,есента на левия леко се появи,но десния въобще не трепва и се притесних с течение на времето нещо да не вземе да откаже кракът. Cry

# 497
Какъв е този Ахилов рефлекс? Blush
Сама мога ли да го проверя?

# 498
  • София
Това Уилиямсово положение не го открих, да не е където се вдигат краката на стол?
Какво правите след като ви заболи мястото (кръста) от претоварване?
Последния път като бях с приятелката си прекалих  Blush... а още не съм заякнал толкова, даже и упр-ята сега не ми се правят, понеже имам все още болки.
Опитвам се да спя в ембрионална поза, но вече 3 нощи минаха и още не е отшумява.

Мазила, масажи за отпускане, релаксиране, обезболяване?

Опитай т.нар Уилямсово положение - краката са свити под ъгъл 90 гр. в тазобедрените и коленните стави.

# 499
Да, краката са  на столче.
София, лекар - физиотерапевт.

# 500
Здравейте! Някой ползвал ли е инжекциите Discus compositum за ветеринарна употреба и знае ли дали стават и за хора? Някакви отзиви ако имате,моля споделете. От сайта където се поръчват казват че стават.Но аз се притеснявам все пак...Благодаря Ви!

# 501
 Дренка,имам торакална дискова херния на Т11-Т12,стенозираща неврофурамена.Какви процедури бихте ми препоръчали и в кой стадий мога да ги правя-при силни болки или като намалеят  болките? Сега съм със силни болки почти на легло,всяко движение ми причинява силни болки.Благодаря Ви много! До сега бях доволна от електрофореза с луга,магнит и ултразвук с алгезал и леко масажче за пълното му втриване. Кога според Вас мога да отида на кални бани или Павел баня-мога ли да отида със силни болки и няма ли да се влоша повече там? Имате ли наблюдения за лазертерапията и за Скенар терапията?Както и за дискозан метода с озон? Подходящо ли е някое от тях за мен?Хернията ми е от около 11 години,а последната ми криза продължава над 2 години вече като постоянно преминавам от остро в подостро състояние според невролозите поради невъзможността да спазвам режима на покой поне известно време. Благодаря Ви много! Желая Ви много здраве и успехи!

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 03:23 от bubka7

# 502
Процедури не мога да препоръчам, без преглед. Биха могли да се провеждат и в стадий на силни болки, стига да  са подбрани и дозирани адекватно, същото се отнася и за калолечението. Влошаването на състоянието би могло да се провокира от една страна от т.нар  лечебна реакция, която е нормално очаквана, и от друга - от неправилно назначени процедури.  Ако попаднатете на добър специалист, всичко е под контрол Simple Smile
За лазер терапията - имам наблюдения, но аз лично рядко я прилагам самостоятелно,  добри резултати съм постигала в комбинация с акупунктура, или лазерпунктура. МНого е индивидуално, не искам да обобщавам. Скенар - терапията - не желая да коментирам, не практикувам неконвенционални методи на лечение. Simple Smile
Озонотерапията - личните ми наблюдения са за променлив успех, дали сте подходяща, не мога да кажа, тъй като се взема предвид КТ или МРТ, давността на хернията и т.н.
Във вашия случай, препоръчвам физиолечение  3-4 пъти годишно, освен щадящия режим.

# 503
Здравейте Simple Smile
Не съм писал отдавна... През това време направих консултации с 4 неврохирурга: Габровски - баща, Габровски - син, Наков и Каракостов. Всички са единодушни за операцията. Да напомня имам 3 ДХ - L2-L3 (малка); L4-L5 (огромна с огромен фрагмемт по цялата дължина на L5 и заемащ изцяло канала) и L5-S1 (голяма). Мнението на тримата, без Габровски - баща, който просто не му разбрах мнениети хаха , че трябва да се оперира L4-L5, а тази на L5-S1 да се изчака, защото там е най - голямо пространството, но и че по - скоро някой ден ще стане за операция. Сега вече е на дневен ред да взема решение и ще ви помоля за отзиви от тези от вас, които са имали досег до въпросните неврохирурзи. За себе си, ще кажа, че най - добро впечатление ми направи Наков, а най - много положотелни отзиви съм чувал за Габровки - син. Моля, ако можете и да ми кажете мнение и за гела, който се слага. Никой не ми го предложи, сам питах за него, мнението на единия е, че се слага по - скоро за пари, а на другият, че е силно препоръчително при млад човек. Искам да питам и полага ли се при хоспитализация ЯМР, защото единият неврохирург ми каза, че трябва да направя нов, защото последният ми е от 29.10. Благодаря предваротелно Wink

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 12:32 от Azkor

# 504
Правя и две нови упражнения, които смятам, че ми се отразяват добре. Едното е от йогата - сайд планк, а другото се казва мисля мостът на борците. И двете трябва да се правят с повишено внимание!

# 505
  • София
Да, краката са  на столче.
А по колко време се лежи?
Отдавна се каня да си направя едно блокче, за леглото, но то трябва да е на твърд матрак или под? newsm78

Последна редакция: нд, 06 мар 2016, 12:43 от Starrydream

# 506
Отдавна се каня да си направя едно блокче, за леглото, но то трябва да е на твърд матрак или под? newsm78
Ето тук има информация за тази позиция: http://www.cfpc.ca/ProjectAssets/Templates/Resource.aspx?id=1398

# 507
  • София
Ето тук има информация за тази позиция: http://www.cfpc.ca/ProjectAssets/Templates/Resource.aspx?id=1398
Де да имаше и на бг такива материали, доста интересно звучи, но ще трябва с речника да го прегледам.
Дали има на бг такива материали за профилактика, превенция на дх?

# 508
Здравейте,нова съм тук и ако някой може да ми даде информация ще съм много благодарна.Имам болки във врата, тила,гърба,кръста,лява ръка и ляв крак.Ходих на 3 различни невролога.От скенера на шията се установи шипове и възпалени нервни коренчета, на гръдните прешлени с ренген -сколиоза и на кръста дископатия.От 3 месеца слагам инжекции различни видове за този тип болки.Все така ме боли целия гръб и главата.Преди дни ходих на  мануална терапия в Павликени.Дали някой от вас е ходил там, моля за мнение, след първия сеанс усещам по силна болка в кръста, дали е нормално?

Последна редакция: пн, 07 мар 2016, 12:59 от ILKO

# 509
Напомням, че мануалната терапия е лекарска манипулация. На първо време, е редно да зададеш въпросите си на този, извършил процедурата.

Общи условия

Активация на акаунт