Дискова херния - 12

• 171 517
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря, Дренка!
Аз ходя при лекар мануален терапевт, исках да потвърдиш, че говорим за едно и също.
Деблокаж на гръбначния стълб, прешлен по прешлен, в различни пози и по специална техника.
Не говорим за масаж.

# 526
Да Дренка точно там питах при Л.Димитров.Знам,че при стари хернии е възможно да няма ефект,но ми се ще да опитам,ако не ми повлияе сегашното лечение.На мой познат в Токуда му слагаха между прешлените с упойка инжекция за 1000 лв.

# 527
  • София
Седмица след изсилването ми... в леглото - още чувствам скованост и тежест/напреженеи в кръста, особено след няколко часа навън.
Днес като се прибрах усетих за първи път болка (за секунди) по левия крак (от доста време). Притеснявам се вече и се чудя дали да не ида на мануален терапевт или масаж да ме разблокира ако има нещо?!  newsm78 Thinking
Препоръки за София?  Peace

# 528
Масажът не разблокира, нито този, който го прави има това право. Знам, че много ги изкушава, но нямат право да работят върху гръбначен стълб, само периферни стави.

# 529
Дренка, и аз бих искала да се възползвам от присъствието Ви в темата. Тъй като живея в чужбина и не мога да направя ЯМР без направление, ще ми се наложи да чакам до лятото като се прибера в БГ. Според Вас крие ли някаква опасност факта, че нямам образна диагностика, в смисъл имането на ЯМР може ли да предотврати някакви сериозни усложнения?
Мога и да изсимулирам по-сериозни симптоми, за да принудя лекаря ми да ме прати, но не бих искала да прибягвам до такива методи.
Смятам, че имам поне една херния или протрузия в торакалния дял (както и в лумбарния, но за там не се притеснявам толкова).

Имам нещо като придърпване/тъпа болка по гръбнака като мога да се навеждам само при определени ъгли, а не всячески. Въобще считам движенията си за ограничени, или поне безболезнените такива. Това е в момента, иначе съм имала и типичните болки в кръста и гърба при криза.
Знам, че няма да ме диагностицирате по интернет, но просто търся някакъв дори и приблизителен лекарски съвет, който да не е от моя лекар. Според него ми трябва само физиотерапия - пробвах, нищо oсобено не се случи.

Какъв е реда на действие като се прибера в БГ - отивам при невролог за направление и после на ЯМР (всичко платено разбира се) или мога директно да отида на ЯМР и после със снимките при невролог?

Благодаря!  bouquet

# 530
Здравейте, при Вас необходимостта от ЯМР  не е спешна, по-скоро с цел прецизна диагностика.
Аз също смятам, че бихте могли да провеждате само физикална терапия на този етап. В какъв смисъл не се случи нищо особено? Какво лечение Ви бе назначено, и в колко курса?

Все пак, добре е изследването да бъде назначено от лекар, най-малкото за да се уточни кои нива ще се изследват.

# 531
Дренка, а масажите имат ли изобщо някаква функция при дисковите хернии или не?
Защото аз ходя всяка седмица на масаж при кинезитерапевт отдавна, а всъщност исках да ми дават упражнения с различна трудност. Упражненията ми са 5-6 елементарни и така и не са сменяни от началото.

# 532
Ох,хора ще полудея вече от некадърни доктори в малките градове.Вчера ме
гледаха на скенер по кл.пътека и доктора е писал ,че всичко е наред и нямам изменения на прешлените,а аз съм от 12 г съм с херния и потрудих и със всяка година  ставам по зле.Когато попитах невролога тази сутрин на визитация къде са ми отишли херниите  той се изсмяло. С тази диагноза не може да ме прати на ЯМР, а аз затова влязох в отделението ,защото той ми обеща.Утре отивам със стария КТ и ЯМР  да го питам нормален ли е.Докога ще им бъдем пионки в ръцете.Бясна съм ,и не ме отпуска от тъпите им инжекции.

# 533
Масажите имат за цел релаксиране на мускулатурата, но не са основно средство за лечение на болков синдром.
Ани, случва се, понякога да не се визуализира на КТ стара патология. Запазете спокойствие,  бихте могли да се възползвате от балнео-санаториално лечение по клинична пътека или програма НОИ, след дехоспитализацията от неврологично отделение.

# 534
Ани, няма какво да се ядосваш на мен на КТ ми се видя 1 от 3 хернии...

# 535
Искaм дa попитaм,когaто имaш хернии и протрузии и отидеш нa оперaция,изрязвaт херниите и кaкво стaвa с протрузиите?Могaт ли дa се мaхнaт и могaт ли след време дa стaнaт хернии?

Последна редакция: ср, 09 мар 2016, 16:08 от маймунка33

# 536
  • На планетата земя
Искaм дa попитaм,когaто имaш хернии и протузии и отидеш нa оперaция,изрязвaт херниите и кaкво стaвa с протузиите?Могaт ли дa се мaхнaт и могaт ли след време дa стaнaт хернии?

Нищо не става с протрузиите остават си по местата и да могат след време да станат хернии.Но пак си зависи моите за 10 год.не са станали хернии,дай боже и да не стават.

# 537
Блaгодaря  bouquet Нaдявaх се нa друг отговор ooooh!

# 538
При мен болките са на няколко места.Трябва явно ЯМР да си правя иначе не знам как ще се установи какво точно ми има

# 539
Дренка, благодаря   bouquet

Нищо не се случи в смисъл, че не усетих напредък. 4-5 пъти отидох. Втриваха ми гел с ултразвук и лазер, също и ток прилагаха. Слагаха ми и горещи хавлии на кръста, от което доста се притеснявах (тъй като в тази тема повечето казват, че топлото действа лошо на херниите).
Показваха ми упражнения, повечето от които не бяха зле, но от последното така ме боля, че после не можах да легна на кушетката за процедурите с гела, та ми ги правиха в седнала позиция. Упражнението беше следното:

В изправена позиция тялото е прилепнало за стената.
Започва бавно навеждане в стил peel off - постепенно "отлепване" от стената прешлен по прешлен докато се види от къде точно тръгва болката при навеждане.
След това продължава навеждане въпреки болката. Aко се услива, но след изправянето започва да минава, то упражнението трябва да се прави.
Ако обаче болката се е усилила и при изправяне остава със същия интензитет, не се прави упражнението.
Аз абсолютно усещах, че не трябва да "отлепям" повече, но го направих по тяхно настояване и както казах после не можах да легна дори.
Повече не стъпих там и сега трябва да се справям сама някак си докато намеря друг физиотерапевт с препоръки.

По принцип големият ми страх е да не стане нещо фатално в торакалния дял междувременно ...

Общи условия

Активация на акаунт