Дискова херния - 12

• 171 491
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Алечка, какъв е този корсет не съм виждала такъв,от къде си го взела и колко струва.Аз отначало носех колан със шини за 130лв, но е много неудобен.Сега нося колан от Павел Баня,дори си купих втори там ги шият удобни са и струват 25лв. Последната година живея с този колан непрекъснато,и сега съм в криза и си мисля да не би да съм се влошила заради него,защото имам стеснение на канала.

Ани, взех го от магазин за такива материали (в нашия град, до болницата се намираше). Само не помня дали беше толкова дълбок  newsm78 Сякаш беше. Под 100 лв., 70-80 някъде.

Но и с носенето на колан не бива да се прекалява, защото отслабва мускулатурата  Peace

Многократно сме го дъвкали, но пак да кажа, че за себе си установих, че трябва пазене и упражнения, движение. Аз от лекарства трайна полза не видях...

# 556
Алечка, какъв е този корсет не съм виждала такъв,от къде си го взела и колко струва.Аз отначало носех колан със шини за 130лв, но е много неудобен.Сега нося колан от Павел Баня,дори си купих втори там ги шият удобни са и струват 25лв. Последната година живея с този колан непрекъснато,и сега съм в криза и си мисля да не би да съм се влошила заради него,защото имам стеснение на канала.

# 557
Аничка, отговорих ти в поста над твоя последен  Peace

# 558
Здравейте
Каква възглавница за път и/или трикове ще препоръчате за да не се възобновят болки при дълъг път( екскурзия с дълго пътуване с автобус)

Миналото лято бях на екскурзия с автобус през цяла Южна Европа, с крайна дестинация Барселона. Взех само пътническа възглавница за врата и внимавах за правилната поза и гледах да се раздвижвам. Не съм имал особени проблеми, схващах се, но и всички здрави хора покрай мен също се схващаха Simple Smile Лично на мен корсет не ми помага и го избягвам, а и хубавото настроение и очакване породение от пътуването си оказват влияние Wink

# 559
Благодаря,  видях препоръка за възглавница за кръст от юск,  може би ще мина да разгледам. Но главно на спирки и раздвижване ще заложим

# 560
  • Berlin
Коланът може и по някакъв начин да обира вибрациите при пътуване.

# 561
  • Варна
През ноември месец  имах силни болки в кръста,които продължиха около месец.Направиха ми скенер и заключението е дискова протрузив l5-s1  в ляво.Биха ми  3  дни флостерон,след това продължих с тилкотил и обезболяващи.От 15 дни отново имам болки и изтръпване,но този път са в левия крак по цялата дължина чак до пръстите. Отново ми  ми биха флостерон 2  дни  и тилкотил. Нямам никакво подобрение,чувствам напрежение  и болки  в коляното, а от днес и в областа на кръста.Куцам и ми е трудно да вървя.Моля ви препоръчайте ми нещо което ще ми помогне.Мисля за Павел баня,но незная какъв е реда за ходене там или физиотерапия във Варна в поликлиниката.

# 562
Здравейте искам да попитам някой ползвал ли е тормалинови лепенки за болки от дискова херния и дали помагат?

# 563
През ноември месец  имах силни болки в кръста,които продължиха около месец.Направиха ми скенер и заключението е дискова протрузив l5-s1  в ляво.Биха ми  3  дни флостерон,след това продължих с тилкотил и обезболяващи.От 15 дни отново имам болки и изтръпване,но този път са в левия крак по цялата дължина чак до пръстите. Отново ми  ми биха флостерон 2  дни  и тилкотил. Нямам никакво подобрение,чувствам напрежение  и болки  в коляното, а от днес и в областа на кръста.Куцам и ми е трудно да вървя.Моля ви препоръчайте ми нещо което ще ми помогне.Мисля за Павел баня,но незная какъв е реда за ходене там или физиотерапия във Варна в поликлиниката.
Павел Баня е добра идея! Първият път може да отидете на свободно,по 36,50лв. на ден в болничната сграда или по 50,50лв. на ден в новата сграда,така ще стане най-бързо.За следващите пъти може по Нои или по клинична пътека,там ще ви обяснят как става.Със сигурност ще ви бъде от полза!

# 564
# 565
Здравейте

Тази година може ли да се посещава балнеолечение по програмата на НОИ?  Не открих информация за 2016...

По време на балнеолечението може ли да ползвам болничен и какъв лекар би могъл да ми издаде такъв - личния може ли?

Мерси

# 566
Програма НОИ ще стартира в началото на април, следете сайта.
По време на балнеолечение имате право на болничен, само в случай, че ползвате клинична пътека, издава  се единствено от лекуващия лекар - физиотерапевт и включва осемте дни престой.
Програма НОИ използвате за сметка на платения си годишен отпуск, това е упоменато в условията.

# 567
  • Berlin
И аз мисля да ходя на Павел баня, но в някой хотел, Севтополис може би. Има ли смисъл, по тези хотели имат ли добри програми? Във Велинград също гледам, че предлагат разни пакети.

# 568
Abs, в хотелите водата, която ползват за процедурите не е минерална. Ако държиш на нея, е важно да го знаеш.

# 569
  • Berlin
Е, че то това обезсмисля всичко.

Общи условия

Активация на акаунт