Дискова херния - 12

• 171 343
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Кои стилове плуване са полезни при гръбначни заболявания? Вчера попитах рехабилитаторката на басейна в СБР, където ходя да плувам. Тя ми каза, че е противопоказано единствено клякането във водата. Всички стилове били позволени, но без резки движения.
В брошурата, предоставена от toxygen на първа страница пише, че стиловете бруст и бътерфлай не са за предпочитане. По-назад в темите някой беше споделял, че единствено бруст и гръб са позволени. Честно казано се обърках.

Последна редакция: сб, 09 апр 2016, 09:57 от lucky duck

# 676
Ето видеото за стиловете плуване при дискова херния:
https://www.youtube.com/watch?v=hSsHGAsiD5o

# 677
Много ти благодаря, много полезно видео!

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 06:42 от lucky duck

# 678
Кои стилове плуване са полезни при гръбначни заболявания? Вчера попитах рехабилитаторката на басейна в СБР, където ходя да плувам. Тя ми каза, че е противопоказано единствено клякането във водата. Всички стилове били позволени, но без резки движения.
Бихте ли обяснили какво е клякането във водата та е толкова вредно?
Единствено бътерфлай не бих опитвала по разбираеми причини...

# 679

Нямам представа. Може да се получава някакво натоварване в кръста при изправянето. Това са думите на рехабилитаторката. По принцип тези жени водят водна лечебна гимнастика в същия басейн и имат подходящо образование и познания.

# 680
Аз не оспорвам и не подлагам на съмнения подходящото образование,
познание, квалификация, опит и т.н.
Попитах, защото не намерих подобна информация.

# 681
Здравейте
Имам желание да посетя балнео/калолечение за дискова херния. Може ли да ми препоръчате при кой лекар да отида (София) за да ми каже кое от 2те би било по-подходящо за мен и какви точно процедури трябва да се изпълняват там?
Като цяло при дискова херния, от балнеолечение ли сте по-доволни (примерно Павел баня) ли от калолечение (примерно Поморие)?
Мерси

# 682
На място има физиотерапевти, които, след преглед ще Ви назначат процедурите.

# 683
Трънка Бодилкова,
Скрит текст:

Нямам представа. Може да се получава някакво натоварване в кръста при изправянето. Това са думите на рехабилитаторката. По принцип тези жени водят водна лечебна гимнастика в същия басейн и имат подходящо образование и познания.
Аз не оспорвам и не подлагам на съмнения подходящото образование,
познание, квалификация, опит и т.н.
Попитах, защото не намерих подобна информация.
Честно казано не съм питала защо точно е противопоказано, има доста други неща, които мога да правя в басейна и не държа да клякам. Споделих го тук, защото може на някой да му е от полза.
Казах ви и по-горе, че аз си го обяснявам с допълнителното натоварване, което оказва налягането на водата. При изправяне от клекнало положение тялото вдига допълнителна тежест и това натоварва кръста. Но това си е мое обяснение.
Преди тук пишеха хора с моя проблем - спондилолистеза. Прочетох, че страничното плуване е подходящо при такова заболяване. Ето клипче, ако някой се интересува.
http://www.youtube.com/watch?v=SYJ9kXbi-WI

Последна редакция: нд, 10 апр 2016, 18:29 от lucky duck

# 684
Оффф и аз съм със спондилолистеза. Едни ми предлагат операция с пластини, други пък се усъмниха, че проблема и симптомите не са от листезата. Незнам вече какво да правя. Явно някъде нещо си е прещипано. Така ме болат краката. Лошото е, че нещо почта да ми се отразява и на останалата част на тялото. Сковават ми се ръцети. Като лежа и чета нещо ми изтръпват пръстите. Получава се едно схващане на лактите и трябва да си изпъна ръката да изпукат за да ме облекчи. Имам едно вътрешно напражение и чат-пат ми потреперват мускулчета тук-там. Целият ми гръб е скован. Като правя някакви натоварващи движения с ръцете и предмишниците почват да ме болят. Симптоми все убягващи на листезата. На някой случвало ли се е нещо подобно.

# 685
Моята листеза е на Л2/Л3. Другаде не откриха проблем. Имам болки, които се местят, т.е. в различни дни са на различно място. От мястото около листезата, доста често около опашната кост, понякога и в левия крак.
Преди месеци имах сковаване в горната част на гърба, казаха, че може от нестабилността в кръста да дава отражение и нагоре.
Неврохирурзите ми казаха, на този етап да пробвам със стягане на мъскулния корсет, болката сама по себе си не била индикация за операция. Иначе операцията, за която говореха е стабилизираща. Аз тази диагноза я имам поне от 15 г, последно имах проблем преди 5г., но ми размина сравнително бързо. Сега от 3 м.почти всеки ден съм с болки. Много неща пробвах. Дано някой ден си върна стария ритъм на живот.
Вашата листеза задна или предна е? Моята на всичкото отгоре е по-редкия случай - задна. В интернет има доста клипчета за подходящи упражнения за предна листеза.

# 686
Добър вечер,искам да попитам дали някой от форума се е оперирал в Пловдив в УМБАЛ “Свети Георги” от д-р Борислав Калнев и какво е мнението за специалиста ,благодаря предварително Simple Smile

# 687
Предна е на L5 - S1 с прехлъзване от около 6-7 мм. Според думите на лекарите не е голямо. Един неврохирург се усъмни даже, че проблемите са на нея. Имам и малки хернии по торакалната част които пък според думите на хирурга няма какво да обсъждаме. Имам доста проблеми с краката, които от три години са хронични. Иначе съм диагностициран от 2012г. Рязко ме заболя кръста и цялото тяло имах чувството че ще гръмне. На другия ден беше ми изтръпнал десния крак. След време прехвърли на левия. Сега имам повече проблеми с него. Постоянна скованост. Като се подпра на лакти и ръцете ми се сковават. Идея си нямам от какво ще е. Лежах в ревматология със съмнение за реактивен артрит или Бехтерев. За щастие се отхвърли всичко. Личната ми лекарка ме наплаши . че може да е множествена склероза и ... хаиде пет дена в неврология. Е и това не е. Оставям май всичко на стрес от диагнозата като я прочетох в нета за първи път. Беше поставена въз основа само на една рентгенова снимка. МРТ я потвърди. Лошото е, че имам счупване на дъгите на Л5 и ако започнат сериозни проблеми ще трябва да стабилизират с титаниеви плаки.

https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

# 688
Replay,
Скрит текст:
пробвай, ако искаш с упражненията в ютуб.
https://www.google.bg/search?client=ms-unknown&biw=320&b … 866.3.EX5VEQ8K_6o
Във всички клипчета, които изгледах говорят за предна листеза и обясняват, че тези упражнения предпазват да не се задълбочи. Ако не разбираш английски си пусни субтитрите. По принцип правилото за всяка лечебна гимнастика е да се изпълнява бавно и при болка да се спира.
Моята листеза е 1-ва степен, не зная колко мм, но се вижда с просто око. Също не зная дали е подвижна. Във Варна неврохирурга ми каза, че резонанса се правел в легнало положение и листезата се смалявала, при изправено положение де увеличавала. За болките за съжаление никой не може да каже от къде са, а също така и гаранция няма, че с операцията ще изчезнат.
Пожелавам ти скоро да ти разминат болките! Споделяй, ако видиш подобрение от нещо !

# 689
Уважаеми пациенти, дайте малко по-позитивно, иначе няма как да ви помагаме пълноценно. Simple Smile
Replay, проверете и шиен отдел.

Общи условия

Активация на акаунт