Хайде пак на почивка в Сандански - 4

• 132 976
  • 760
  •   1
Отговори
# 435
2,40 или 2,60 евро беше, нещо такова.

# 436
  • София
Знам, че трябва да се ходи май или септември, но няма как да отсъствам от работа през септември, затова опцията ми е първата седмица на октомври. Надявам се да е хубаво времето, е не ми е зор да ходя на плаж,  но поне да не вали. Сега от 7 дни, 3 дни валя, децата пощуряха. Не сме ги държали затворени, слагахме гумените ботуши, чадърите и навън. Но малкият ми е с астма, която се влошава от дъжд и влага, та силно се надявам да не вали.
Иначе градът, парка, всичко е много хубаво. Само не ми хареса отношението на хората в малките магазинчета (за кафе, цигари и тн., заведенията, Шехерезада и прочие - нацупени, сърдити, не поздравяват, аз ги поздравявам, те не отговарят..........

# 437
  • В.Търново
2,40 или 2,60 евро беше, нещо такова.
А къде се плащат тези такси, на границата ли?Извинявам се, но абсолютно нямам представа.  Embarassed

# 438
Малко след границата има тол пункт, минаваш с колата и плащаш на момичето. Simple Smile

За прословутата Шехерезада моите впечатления са: закуските не са лоши, тортите - нищо особено, отношението - просташко. За пет дни не само, че не ме поздравиха нито веднъж, а и не ми отговориха на поздрава.
Бяхме отседнали отново в сградата на апартхотел Елит, само че при друг собственик - „При братята“. Човекът и майка му са много любезни, обаче чистотата не е на нивото на „Елит„ които имат камериерки. Бяха ни оставили стари, захабени разноцветни кърпи (видях, че и за следващите гости бяха приготвени такива), имаше трохи в шкафовете и т.н.

Последна редакция: сб, 27 май 2017, 10:57 от Анонимен

# 439
  • София
И аз писах за Шехерезада, не съм очарована. Но ни беше точно до квартирата и на път за парка си взимахме закуски. Да, там продавачките са особено троснати и не поздравяват, но и по другите магазинчета и заведения е същото.  Crossing Arms Ще ги заболи устата да кажат Добър ден или Заповядайте.  Tired

# 440
Е че само там ли... За съжаление простотията е повсеместна Sad

# 441
Здравейте!

Предстои ни почивка в Сандански след седмица.

Знаете ли, дали има автобус/микробус, който да пътува до границата с Гърция, ако човек реши да се придвижва без личен автомобил? Пазарува ли ли сте от фришоп-а на гръцка страна?

Благодаря предварително за отговорите Ви!

# 442
Здравейте!
Моля ви за инфо - освен басейна в Интерхотела, къде другаде става за малко дете - топла вода, защото малкият е болен от 6 месеца и вече се налага да отидем на профилактика.
Другият ми въпрос - квартира къде можете да ме посъветвате? С кола сме, така че сме и мобилни за придвижване до басейни и тн.
Или евтин хотел?
Благодаря Simple Smile

# 443
Привет,
Басейнът на хотел Сандански е дълбок ( 150 см.) и това ни отказа-моите деца са малки ,идва им дълбок ,а те не могат да плуват.

Ние бяхме на квартира,близко до центъра,но в тиха уличка,стаите и тераската бяха с изглед към вътрешен двор и чист въздух и тишина. Чистичка,две спални и кухня с печка и хладилник.Достатъчно голяма баня  . Валя много,не сме усетили влагата вътре в стаите.
Цената беше 39 лв. общо за всички ни.

Храна-Давидов еднократно,видя ми се недотам чисто ,не повторихме.
Основно си приготвяхме салати и сандвичи.
Ходихме и в Петрич-Детелината-всеки ден готвят обедно меню - около 4 лв. голяма порция.

Шехеризада- пълнозърнестите им питки ми харесаха най-много ,но аз не си падам по бял хляб.Макар да пише,че са с квас,такива бухнали теста стават само с мая.И при нас не бяха любезни.Това явно е до манталитет на района,на много места не отговарят на поздрав.

Има борса за зеленчуци по пътя за Петрич,борса Кърналово.Но и на пазарчето на Сандански имаше производители с пресни зеленчуци.Тамошните домати са различни от предлаганите към момента тук и по-истински вкус.

Ако минавате покрай Разлог,непременно опитайте пиците на Каса ди Папи -приготвят ги на момента,ние специално заради тях се отбихме там,въпреки студеното време.Цени 4 до 8 лв.

Последна редакция: вт, 30 май 2017, 10:07 от Трапезица

# 444
Това ме мореше страшно много, през времето, в което живях в Сандански-кривотията на хората. Намусени, не ти отвръщат на поздрава, а в Шехерезада, неколкократно са правили грозни забележки по отношение на туристите, ужасно.
За Гърция мисля няма местни превози за плаж, но от Благоевград има и спират в Сандански. Лек автомобил след границата е с тол такса 2.40 евро. Най-близкият плаж е в Офринио-Тузла, пясъчен с дълга и широка ивица, без претенции да е нещо супер впечатляващо. Лятото там се чува повече българска реч, отколкото гръцка.
Фришопа е много хубав магазин, години сме си пазарували цялото семейство от там, на намаления си заслужава, иначе е скъпо.
За мен най-добрият басейн е този на Интерхотела, а за настаняване всичко далеч от района на пазара.
Заведенията за мен бяха голяма мъка, гадно почти всякъде, иначе скъпо и те обслужват с фасон. Санди е прилично и много скъпо, ресторанта на хотел Парк Сандански също. Имаше едно симпатично заведение нагоре в парка, едни бунгала с градина и детски съоръжения. Като обстановка приятно и можеш да оставиш децата, кухня горе-долу, цени евтино. Виждам, че Анджили не я споменавате, на Санданска перла до Томас Палас, кооперацията на Румина. Средна работа, но може да спаси положението с някоя пица.
Та така за почивка е прекрасен, но аз толкова негативи му събрах, че не искам да го доближавам Simple Smile

# 445
И все пак има нещо в него, въздуха ли, какво не знам, но много ми харесва там
( Ние не сядаме много по заведенията така или иначе, обикаляме доста из района също)

# 446
  • София
Мда, паркът - чудесен, хората - намусени, заведения - под всякаква критика. Вариант - на квартира с кухня и да си готвиш, но така ми е писнало готвене, сервиране, отсервиране, миене на чинии и прочие, че ми се иска и аз да почина малко...... Tired

# 447
Из целия град има едни павилиончета, предлагат гофрети и принцеси
Те спасяваха закуската
Плюс Ан Джи Ли
Останалото време- из други селца и градчета, и то минало...или в квартирата салатка, плодче...

# 448
С риск да се повторя, но по-актуални мнения за Апарт хотел Медите?

# 449
  • В.Търново
Този плаж  Офринио-Тузла не го откривам на картата.  Confused
Откривам , че такъв плаж е в Паралия.

Общи условия

Активация на акаунт