Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 940
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Завършила съм френска езикова гимназия и мен така са ме учили 5 години да произнасям тези букви. Повечето ми съученички- приятелки живеят във Франция, омъжени за французи и родили деца французи, те говорят всяка различно в зависимост от региона на живеене и най-вече от лигавенето си. Българките страшно се лигавят като говорят френски във Франция не знам защо. Или само моите са такива?!
Няма шанс да произнеса Черно нуар вместо ноар. Нито пък бих го написала така тук в темата.
По принцип не се намесвам в езикови спорове, защото няма смисъл всеки да си произнася както му е кеф. Peace

# 571
  • До сърцето...
Завършила съм френска езикова гимназия и мен така са ме учили 5 години да произнасям тези букви...

densi, и аз съм от тия, дето са с френска зад гърба  Hug  И да, права си за регионите...  Няма голямо значение дали е "о" или "у", важното да не е "ноир"  Peace

И за да не спам, да се похваля, днес Chergui на Serge Lutens беше прекрасен в студа. Отскоро го разнасям, всеки път ми открива по нещо ново, днес просто се разтопих от кеф.

# 572
  • в голямото село
Извинявам се за моята "ноир" -"ноар" грешка на тези, които е подразнила Peace Аз не съм френско говоряща, така че не споря....

Благодаря за отговорите за SL Clair de Musc.  bouquet Ще го потърся за проба в Съркъл.

# 573
  • Paris

Няма шанс да произнеса Черно нуар вместо ноар. Нито пък бих го написала така тук в темата.
По принцип не се намесвам в езикови спорове, защото няма смисъл всеки да си произнася както му е кеф. Peace

ноар Peace

# 574
От няколко дни нося новия парфюм на Килиън Voulez-Vous Coucher Avec Moi By Kilian.
Нямах търпение да го пробвам с това провокативно име. Калин ме предупреди, че няма абсолютно нищо общо с името и че това не е страстен парфюм. Ужас......иланг-иланг. Какво спане, какви 5 лв?
Цветен парфюм с трайност около 4 часа на моята кожа. Интересен е, но е бял парфюм не черен, нощен и страстен.
Мъжа ми каза обаче,че парфюма си е баш за името, защото му мирише леко на
Скрит текст:
женски полов орган
и че е много хубав и интересен. Накара ме на другия ден след първите проби да го нося пак.
От Килиън аз очаквам само чудеса, а този чудо не е. Смятам, че мъжа ми ще му остане единствения фен / дали ще ми го купи изненада за Коледа/?!!!!
При такива пари, този леко прост аромат?
Искаш ли да спиш с мен илинг-иланг? Не, не искам да спя с цветя, душат ме.

Аз харесах страшно обаче парфюма Smoke for the Soul By Kilian или така наречената марихуана.
Кой пуши ганджа тук? Кой?
Кой прави глупости и мирише така готино, кой?
Обмислям да му го купя за един от наближаващите празници.
Само, че той не го познава и не пуши нищо, камо ли ганджа! Whistling Wink Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Ох като се увъртя в Килиън и мозъка ми отива.

# 575
  • Чукарландия
Денс, искрено ме разсмя... Joy
Ех, този Килиън. Mr. Green

SOTD: Valentino Eau de Parfum.

# 576
  • Germany
Денси, отново успя да ме изненадаш, като не хареса #вулевукушеавекмоа  Mr. Green
Мислех, че ще ти хареса. На мен също ми харесва, мисля, че мъжа ти е прав, името му много му приляга. За мен е доста еротичен и плътски парфюм, направен за фатална жена и прелъстителка. Да, белоцветен ми е доста, но по един дискретен, не натрапчив начин. Не бих го носила никога, най малкото защото не се чувствам фатална жена  Mr. Green, но не мога да отрека класата му.  Peace
Аз трети ден нося Or Intemporel Lalique, с надеждата да се разубедя и да реша, че не е за мен, но не става, мой си от всякъде  Crazy WhistlingЩе трябва да се гладува.
И отново тествах и все повече харесвам това белоцветно съвършенство http://www.fragrantica.com/perfume/Bond-No-9/B9-31695.html  Crazy Heart Eyes
Много нестандартен парфюм. Невероятна и различна комбинация от много сух, направо изпращащ искри мускус, много висококачествен Ууд, силна шафранова нотка, прунол и най съвършената и прекрасна гардения  Crazy Crazy Първия път като го пробвах беше по студено, избиваше ууда и прунол, а гарденията срамежливо се опитваше да не се набива на очи. Но днес, в този почти есенен ден е просто съвършена. Невероятна бяла, уханна, току разцъфтяла, окъпана в чист мускус и невероятна дървесна база. Прави нечовешки шлейф само от едно нанасяне, мисля, че втората апликация е максималното допустимо количество. Хубаво, че цената му е доста обезкуражаваща 323 евро за 100 мл.  Mr. Green, което автоматично ме отказва да мисля за него, но не мога да кажа на хубавото лошо. Прекрасен парфюм  Heart Eyes

# 577
  • София
Днес тествах най-после Флориентал. Не ми хареса - обещаващо и интересно начало, кратка средна част и скучен драйдаун.
Авиньон ми допадна най-много от инсенс серията, но искам да пробвам още по-подробно и другите на кожа.
Нещо нищо не ми харесва напоследък,не знам да се радвам ли или не  Mr. Green

# 578
  • при морето
Днес тествах най-после Флориентал. Не ми хареса - обещаващо и интересно начало, кратка средна част и скучен драйдаун.
Авиньон ми допадна най-много от инсенс серията, но искам да пробвам още по-подробно и другите на кожа.
Нещо нищо не ми харесва напоследък,не знам да се радвам ли или не  Mr. Green

И аз не харесвам Floriental.След толкова суперлативи очаквах нещо кой знае какво,но не.Wonderwood е в пъти по-добър ,лично за мен,много повече се усеща дървесната нотка и колко е траееен.
Виж,Noir excuis L'Artisan ми допадна,нося го с удоволствие,макар че не е достатъчно студено още за него,то тая година ще има ли зима изобщо,тук на морето всеки ден- слънце.

# 579
Денси, отново успя да ме изненадаш, като не хареса #вулевукушеавекмоа  Mr. Green
Мислех, че ще ти хареса. На мен също ми харесва, мисля, че мъжа ти е прав, името му много му приляга. За мен е доста еротичен и плътски парфюм, направен за фатална жена и прелъстителка. Да, белоцветен ми е доста, но по един дискретен, не натрапчив начин. Не бих го носила никога, най малкото защото не се чувствам фатална жена  Mr. Green, но не мога да отрека класата му.  Peace
А харесва ми, ама очаквам за такива пари и от този бранд чудеса, а този ми е по-обикновен някак и има недобра трайност при мен. Ако ми го подари мъжа ми ще се зарадвам, но да го купя сама няма шанс.
Аз съм си привлечена и влюбена в бялата серия и бих дала парите си там. Или в ганджата, но за него. Peace

Пробвах и L`orpheline Serge Lutens, който ми припомниха, че съм пробвала и преди, но явно съм забравила и по-добре. Е страшно ме изнерви този парфюм. Неприятен до прилошаване.

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 07:25 от densi

# 580
Здравейте, имам нужда от помощ за намирането на един парфюм.
Baruffa Atkinsons

Благодаря ви предварително.
Tози парфюм съм го имала много отдавна,но откъде никакъв спомен.Чисто бяло поле.Аромата помня отлично(странен за времето си),но ми допадаше.Сега ме хвърли в размисъл.Ако вообще нещо изплува ще споделя.
Благодаря ти все пак. Ако пък ме насочиш към друг с подобен аромат също ще ми е от полза.Явно този няма да намеря.А исках да зарадвам майка си.

# 581
  • Там, където ме обичат
Със закъснение искам да честитя малката рожбичка на Денси , с пожелание за много здраве, обич и късмет!! bouquet  baloni

И едно питане от мен - търся едп/едт/едк с бюджет до 30 лв за 20+ дама, която си пада по флорално-плодови аромати и да не е Avon или Орифлейм. Бихте ли ме насочили с предложения?
Този дали става за поръчка насляпо http://www.fragrantica.com/perfume/Guess/Guess-for-Women-1591.html

# 582
Фокси, тъй като този Guess е от същия тип парфюми като http://www.fragrantica.com/designers/Betty-Barclay.html  ти препоръчвам да видиш какво от наличните на марката има в ДМ и Лили, защото някои от тях са много приятни за момичета 20+ и цените са от този порядък, а и сега са намалени.
Ето този, примерно,  е много нежен флорален аромат http://www.fragrantica.com/perfume/Betty-Barclay/Pure-Style-8239.html

Последна редакция: ср, 16 дек 2015, 11:09 от Бижy

# 583
Може да се разгледа и асортиментът на Салваторе Ферагамо, например Signorina и линията Incanto.

# 584
  • Там, където ме обичат
Фокси, тъй като този Guess е от същия тип парфюми като http://www.fragrantica.com/designers/Betty-Barclay.html  ти препоръчвам да видиш какво от наличните на марката има в ДМ и Лили, защото някои от тях са много приятни за момичета 20+ и цените са от този порядък, а и сега са намалени.
Ето този, примерно,  е много нежен флорален аромат http://www.fragrantica.com/perfume/Betty-Barclay/Pure-Style-8239.html
Благодаря, Бижу!
Изобщо не познавам тази линия, пък и не бях се сетила да погледна в ДМ и Лили, така че ще се възползвам от съвета ти.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт