Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 474
  • 754
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Чудя се дали да си купя Сантал Роял на Герлен с добра отстъпка?!

Харесва ли ти? На мен уж ми харесва, обаче ... в цялостното много красиво и ориенталско звучене, тихо и на пръсти се прокрадва една нотка,която ми докарва ужасно главоболие и аха,аха да се навия и много бързо се отказвам.Аз пък се чудех за Jardins de Bagatelle edp, но съм си набелязала още 2-3 аромата, които твърдо желая да притежавам. Whistling

# 136
Ковачева,  newsm20

# 137
Аз пък се чудех за Jardins de Bagatelle edp...
Оу! Познаваш ли го?

# 138
Чудя се дали да си купя Сантал Роял на Герлен с добра отстъпка?!

Харесва ли ти? На мен уж ми харесва, обаче ... в цялостното много красиво и ориенталско звучене, тихо и на пръсти се прокрадва една нотка,която ми докарва ужасно главоболие и аха,аха да се навия и много бързо се отказвам.Аз пък се чудех за Jardins de Bagatelle edp, но съм си набелязала още 2-3 аромата, които твърдо желая да притежавам. Whistling
А харесвам го много, ама е супер тежък, а и на мен нещо не ми се купуват парфюми в момента. Но пък цената е супер и ще се почудя.

# 139
  • София
Аз пък се чудех за Jardins de Bagatelle edp...
Оу! Познаваш ли го?

Да, два пъти го тествах и на мен ми стои страхотно  Peace

# 140
Да, два пъти го тествах и на мен ми стои страхотно  Peace
Тогава всичко е наред! Peace

# 141
Мисля, че съм влюбена http://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Ciel-Pour-Femme-5466.html Отдавна не ме беше грабвал някой аромат така. Толкова се ошашках след пробата му, че дори не погледнах цената. сега в нета видях цени и леееко ми настръхна косата, но толкова го искам!  Heart Eyes

# 142
Да попитам WaltherP99, т.к. видях, че го ползва - за описание на John Varvatos, а може и други да се включат, даже е желателно.
Искам да изненадам ММ, но направо незнам какво да му взема.

Търсиш ли нещо конкретно като пирамида? Бюджета какъв е?
John Varvatos на John Varvatos е прекрасен аромат-в началото е по-плодов - сладък микс от смокиня основно и слива,като в базата тази сладост се запазва до голяма степен,но се появява много приятна кожа и дървесни нотки.Минуса на аромата,е че на 7/10 души стои много близко до кожата,и ако искаш да те усещат останалите трябва да си носиш аромата в теб,или негова отливка.Аз лично го правя-любим ми е.
Има доста трайни свежи аромати ,но и цените им са по-високи-кажи бюджета само какъв е. Peace

Обича акватици, но пък те са летни и все мрънка, че не са трайни, иди, че му обяснявай как да е лек, свеж пък и да е супер траен?!?
Моля, дайте идеи. Hug
Е, по трайни акватици от Aqva Bvlgari и разновидностите ѝ и Acqua di Gio Giorgio Armani не познавам от масовите аромати, а също така прекрасни и двата за мен, и повечето мъже, които познавам - харесват ги много.

При мен и 2-та аромата са доста нетрайни.За съжаление Aqva Pour Homme го реформулираха 3 пъти и в момента е бледо копие на това,което беше аромата преди 10 години.

BBeLLa,  Roadster на Cartier е свеж и също така доста траен. Харесва се от доста мъже, които предпочитат акватици, въпреки, че не е такъв.  http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Roadster-3474.html

Много популярен аромат в Бг,но лично за мен това е меко казано ужасен.Това си е лично мнение.

Jean Paul Gaultier - Kokorico by Night - много е приятен, лек и лесен за харесване. Мисля, че би могъл да бъде добър избор за сина ти. Същевременно обаче, смятам, че може би ще му липсва малко сила и присъствие зимата на открито, но пък в затворени помощения ще се представи чудесно.

Ако планираш парфюмна разходка, защо не тестваш тези две неща също - за сина тези двата

Etienne Aigner - Aigner No 1 Platinum - http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Aigner-No-1-Platinum-30763.html - ако искаш нещо по-различно и нетипично от неговите босове.

Thierry Mugler - A*Men Pure Malt Creation - http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/A-Men-Pure-Mal … eation-19419.html - ако търсиш по-секси и привлекателен от босовете му.

За другия любим мъж - Valentino - Valentino Uomo - http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentino-Uomo-19558.html - има общи нюанси с диор хоум. Мисля, че е отличен избор, а и шишето е впечатляващо.

BBeLLa - много се радвам да разбера, че твоят мъж така се е привързал към Fahrenheit Absolute  Simple Smile Наистина фантастично предложение от Диор - и за мен е най-добрия техен мъжки парфюм, от по-известните им аромати.
Имам идея за траен и много качествен морски аромат - Mancera - Wave Musk  - http://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Wave-Musk-15207.html

Сега се сещам за една отлична свежа заигравка от Bvlgari  - Aqva Amara - http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Aqva-Amara-22675.html

А пък ако ти се иска нещо едновременно различно, неочаквано и застрелващо, което да посегне към короната на Fahrenheit Absolute, защо не опиташ със Serge Lutens - Fille en Aiguilles  Sunglasses
Смело решение, но кой знае от къде може да изкочи новата любов   Wink

Парфюм за деня(SOTD): Givenchy Pi, който току що бе отразен от колежка в стаята, но така и не разбрах в позитивен или негативен смисъл, с оглед на въпроса - От къде мирише на сладкиш?  Grinning

Kokorico на мен доста повече ми харесва.
Aigner No 1 Platinum не съм пробвал.
A*Men Pure Malt Creation - Pure Malt е невероятен аромат особено за парите си и СИЛНО го препоръчвам, НО Creation версиите на Mugler са по-леки и по-добре да се купи само Pure Malt . Нямам идея дали моментната версия е реформулирана-трябва да проверя.За съжаление от тази година Pure Havane го реформулираха-пак е хубав,но не като оригинала.
Valentino Uomo е МНОГО близък до Dior Homme , но не сегашния,а оригинала от 2005-та .
Aqva Amara само съм го пробвал като излезе и не беше нещо особено-ще го пробвам на кожа да видя как ще се развие.
Fille en Aiguilles - пробата е абсолютно задължителна-НИКОГА да не се купува на сляпо.

Моля Deetron, WaltherP99, bubanka, goddess, kovatcheva и всички, които обичат тамян и им се пише конкретно за тези два аромата, ако може по няколко думи за Timbuktu и Dzongkha. Интересува ме тамянът там какъв е - с мъжки уклон или не. Преобладава ли или е потушен от нещо друго в състава. Наистина ли е копър и туршия Dzongkha? Билков и горчив или друг?  Наистина ли Timbuktu е суха опушена дървесина? Твърде са ми крайни мненията във Фрагрантика и честно, по-скоро се влияя от мненията на рускините. Смятам, че с тях по-еднакво усещаме ароматите.
Добавям към горните два и питане за Passage d'Enfer.
Всякакви мнения събирам. И благодаря предварително! bouquet

Горе-долу съм съгласен с Ковачева за 3-те аромата.За мен има НЕСРАВНИМО по-добри аромати с тамян-искаш ли да ти препоръчам нещо...нямам идея защо точно на тях си се спряла?  newsm78 Всъщност какво търсиш-нещо за себе си,за някой мъж,или искаш да купиш нещо,което може да се ползва и от 2-та?

имам го ultra Мале хубава евтина химия е, харесват го жените до 40г, дори и тези който харесват флорални, и свежи парфюми , но не всеки мъж би го харесал,според повечето докарва малко на 1 million,сина ти може и да го хареса но не се знае какви парфюми други има и какво му се харесва,ако е имал le male оригинални сигурно ще го хареса Simple Smile
Най-добре напиши какви са другите му парфюми Simple Smile

Ultra Male въобще не е за срещи/кафе-та с жени от 34-35 нагоре-този тип жени биха го носили на себе си по-скоро.Обикновено жените >34 не харесват силни унисекс гурме аромати върху мъж.Около мен имам точно 5 жени на 33-36 , които си го купиха за себе си.
Ultra Male както не веднъж съм казвал си е аромат за заведение,а го харесват върху мъж по-млади момичета 18-26.

И аз имам въпрос: как успяват някои дами да подушат и да пробват буквално всеки парфюм?! Crazy Къде ги намирате, та да пробвате всичко толкова пъти, че да си съставите мнение какви са съставките, как въздейства и т.н. Професионално ли сте заети с това, че имате достъп до всеки парфюм?
Не просто се занимаваме от много години, наистина много и търсим постоянно парфюми. Няма ден да не вляза в парфюмерия, ако имам възможност разбира се или да не пробвам нови и стари парфюми. Разменям проби с хора от цял свят и ми дават и тук в магазините постоянно. Чета ежедневно много информация за парфюми, както и  следя всичко новоизлязло. Това е едно хоби, което изисква доста усилия при мен, а предполагам и не само.

И аз така , но без пробите-не пращам проби,като отливам само от декантери за размяна/продажба.

Държа ги на тъмно, в кутия  и в гардероб, не знам не би трябвало да има проблем. Може на моята кожа така да се променя. Rolling Eyes

Аз тия дни разносвам разни мострички, чудейки се кой парфюм да си подаря за Коледа и в крайна сметка май победителя ще е By kilian sweet redemption. Страхотни,  карамелизирани,  портокалови цветчета. Нищо не ме дразни в този парфюм, много носим и много нежен. Носи ми страхотно пролетно настроение.  А дори не бих и предположила, че ще го харесам.   

И да помоля за малко помощ. Вчера пих  Molinari Irish Cream Espresso и аромата беше  Crazy Някой сеща ли се за парфюм с подобен аромат. Някъде четох, че espresso royale sebastiane наподобява , дали е така ?

За Intoxicated както вече споменах това не е нормално  newsm78 Sweet Redemption ми е страхотен хамелеон-супер много се променя при мен-много често е различен.Не обичам много ароматите,от които не знам какво да очаквам-при теб как е? Влияе ли се много от температурата също? Може би трябва да му дам още 1 шанс.
Sebastiane е американска инди къща  Simple Smile  Espresso Royale не е чисто кафе обаче-в началото е , но след 20 мин и особено в базата се превръща в гурме с кафе,ром карамел и лешник.Много е добър аромата-ром нотката е явна,но не прекалено изразена-няма да миришеш на бъчва ако се олееш.Харесвам го но не е кафето,което търсиш,а по-скоро хубаво брауни с кафе.  Peace

Има един тамянен аромат който страшно много харесвам, а все още не съм придобила, чудя се защо...Ами не мога да имам всичко. Crazy
http://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Comme-des-G … isalmer-1234.html Припомням си да навестя бутика отново.

Без малко да забравя! Serge Lutens L'orpheline ("Сирачето") е фантастично! Много елегантен тамян, силно ми напомня на нещо което съм имала, но някак не мога да направя връзка...Много, много го искам!
http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/L-orpheline-2621 … heline-26214.html

Intense Cafe ме чака на пощата.  Heart Eyes С това парфюмните ми покупки тази година свършиха (без да броя подаръците за любимите хора). Чакам си по 30мл на Angelique Noir и Cuir Beluga, така че нямам оправдание за нови бутилки. Сирачето ще буде приютено през 2016. Дотогава да си стои в Дъглас.

Ти сираче-то го хареса ли? Помня че ти го бях описвал,но не мислех,че ще ти хареса честно казано.
От Incense серията на Comme des Garcons имам само Avignon и харесвам Kyoto , а искам да пробвам Zagorsk .

И аз се интересувам от къде да намеря 30мл.Cuir Beluga.
Няма откъде, това са декантери. Купува се голямо количество и се дели.

Не е задължително да се купи

Може да се купи

...или аз нещо не те разбрах?  newsm78

Cafe Chantant е много известно кафе в Париж

Как се е зародило нямам идея,но в момента е нарицателно за кабаре/водевил.Аромата не е чак е "супер неизвестен" - който се интересува го е чувал  Peace .

Мисля, че съм влюбена http://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Ciel-Pour-Femme-5466.html Отдавна не ме беше грабвал някой аромат така. Толкова се ошашках след пробата му, че дори не погледнах цената. сега в нета видях цени и леееко ми настръхна косата, но толкова го искам!  Heart Eyes

Внимавай МНОГО какъв Amouage ще купуваш,от къде ще го вземеш и най-важното коя година е!

Аромат за вечерта

# 143

Ти сираче-то го хареса ли? Помня че ти го бях описвал,но не мислех,че ще ти хареса честно казано.
От Incense серията на Comme des Garcons имам само Avignon и харесвам Kyoto , а искам да пробвам Zagorsk .

Не е задължително да се купи

Може да се купи

...или аз нещо не те разбрах?  newsm78

Да, много харесах L'orpheline след проба на кожа. Ти сподели мнение след като го бях пробвала вече, и бях изразила възторга си. Харесвам го не защото е тамянен аромат и търся тази нота, а защото ме грабна като цяло, просто запя на кожата ми, а такива аромати се купуват.  Grinning

Не е задължително да се купува литрова бутилка, но сме много, и го правим.

В чешкия парфюмен форум Ароме имаме много идейна графа в профила- "Парфюми които искам да пробвам". Винаги когато продаваме/разменяме добавяме мостри от личните си колекции. Получават се много мили изненади по този начин.

Към мен вече пътува Dzongkha, не се стърпях. Искам да го пробвам и в студ.

Днес ще се радвам на AG Vanille Exquise. Много бързо ми напредва бутилката. Май издръжливостта не е най-добра. На шалове обаче е фантастичен- там ангеликата дори я няма. Разкош!
http://www.fragrantica.com/perfume/Annick-Goutal/Vanille-Exquise-4636.html

# 144
Моля Deetron, WaltherP99, bubanka, goddess, kovatcheva и всички, които обичат тамян и им се пише конкретно за тези два аромата, ако може по няколко думи за Timbuktu и Dzongkha. Интересува ме тамянът там какъв е - с мъжки уклон или не. Преобладава ли или е потушен от нещо друго в състава. Наистина ли е копър и туршия Dzongkha? Билков и горчив или друг?  Наистина ли Timbuktu е суха опушена дървесина? Твърде са ми крайни мненията във Фрагрантика и честно, по-скоро се влияя от мненията на рускините. Смятам, че с тях по-еднакво усещаме ароматите.
Горе-долу съм съгласен с Ковачева за 3-те аромата.За мен има НЕСРАВНИМО по-добри аромати с тамян-искаш ли да ти препоръчам нещо...нямам идея защо точно на тях си се спряла?  newsm78 Всъщност какво търсиш-нещо за себе си,за някой мъж,или искаш да купиш нещо,което може да се ползва и от 2-та?
Да, искам да ми препоръчаш! Търся женствен аромат с тамян. Както казах, намирам Bois d`Iris за чудесен такъв, но ми се иска нещо по-осезаемо в тази посока, защото той е твърде интимен парфюм, според моите усещания. Търся елегантен парфюм, без натрапчива сладост, с тамян. Ако искам твърде много, може и унисекс да е аромата, но да стои добре на жена.

# 145
Мисля, че съм влюбена http://www.fragrantica.com/perfume/Amouage/Ciel-Pour-Femme-5466.html Отдавна не ме беше грабвал някой аромат така. Толкова се ошашках след пробата му, че дори не погледнах цената. сега в нета видях цени и леееко ми настръхна косата, но толкова го искам!  Heart Eyes

Внимавай МНОГО какъв Amouage ще купуваш,от къде ще го вземеш и най-важното коя година е!

Магазинът в който го харесах, не подлежи на обсъждане изобщо http://www.naegelestrubell.at/Standorte/Linz-Promenade.html Само за годината на производство нищо не знам, но ще се поинтересувам. Какво точно имаш предвид относно годината?

# 146
  • Чукарландия
Да попитам WaltherP99, т.к. видях, че го ползва - за описание на John Varvatos, а може и други да се включат, даже е желателно.
Искам да изненадам ММ, но направо незнам какво да му взема.

Търсиш ли нещо конкретно като пирамида? Бюджета какъв е?
John Varvatos на John Varvatos е прекрасен аромат-в началото е по-плодов - сладък микс от смокиня основно и слива,като в базата тази сладост се запазва до голяма степен,но се появява много приятна кожа и дървесни нотки.Минуса на аромата,е че на 7/10 души стои много близко до кожата,и ако искаш да те усещат останалите трябва да си носиш аромата в теб,или негова отливка.Аз лично го правя-любим ми е.
Има доста трайни свежи аромати ,но и цените им са по-високи-кажи бюджета само какъв е. Peace

До 100 лв. Wink

# 147
  • Франция
Моля Deetron, WaltherP99, bubanka, goddess, kovatcheva и всички, които обичат тамян и им се пише конкретно за тези два аромата, ако може по няколко думи за Timbuktu и Dzongkha. Интересува ме тамянът там какъв е - с мъжки уклон или не. Преобладава ли или е потушен от нещо друго в състава. Наистина ли е копър и туршия Dzongkha? Билков и горчив или друг?  Наистина ли Timbuktu е суха опушена дървесина? Твърде са ми крайни мненията във Фрагрантика и честно, по-скоро се влияя от мненията на рускините. Смятам, че с тях по-еднакво усещаме ароматите.
Горе-долу съм съгласен с Ковачева за 3-те аромата.За мен има НЕСРАВНИМО по-добри аромати с тамян-искаш ли да ти препоръчам нещо...нямам идея защо точно на тях си се спряла?  newsm78 Всъщност какво търсиш-нещо за себе си,за някой мъж,или искаш да купиш нещо,което може да се ползва и от 2-та?
Да, искам да ми препоръчаш! Търся женствен аромат с тамян. Както казах, намирам Bois d`Iris за чудесен такъв, но ми се иска нещо по-осезаемо в тази посока, защото той е твърде интимен парфюм, според моите усещания. Търся елегантен парфюм, без натрапчива сладост, с тамян. Ако искам твърде много, може и унисекс да е аромата, но да стои добре на жена.

Бижу, за мен много красив, безобразно елегантен и женствен тамян е Chanel 22 edt. Вероятно си го пробвала и го познаваш. Според мен няма равен на себе си  Peace

# 148
  • София
Бижу, да се включа и аз по твоето питане. Една дума - Floriental  Heart Eyes Ковачева писа оди за него, и няма дори да се опитвам да го опиша по подобен начин (то и да се опитам, 'щото ще ми се получи нали  Laughing), но мога само да кажа, че това е един прекрасен тамян върху дамска кожа. Тамянът е осезаем, но цветята го омекотяват така че да мърка като котенце. Мисля, че определено това е една от най-належащите ми следващи покупки  bowuu

# 149
  • Чукарландия
Ели, за този Floriental Comme des Garcons ли говориш? Hug

Скрит текст:
Започвам и аз да се филмирам на тема тамянени аромати... Колко ми трябва... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт