Парфюмни размисли и страсти - 194

• 98 399
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Момичета ,искам да попитам някой сеща ли се за един парфюм който беше в стъклено шише отгоре със сребърен обков във формата на жена с дълга  рокля.Говоря преди 35години.Болшинството не сте били родени предполагам,но все пак.Аз бях малка и тайно се парфюмирах с него.Явно е бил ценен защото се криеше от мен(Виж,Бич Може,Алисия,Беата получавах преди изхвърляне с 2-3 мл.)Не знам защо се сетих за него.Днес разнасям Наргилето на Ермес и дали с него прави асоциация парфюмната ми памет?Интересно ще ми е да разбера.

# 301
Здравейте, момичета! Обръщам се към вас за препоръка, защото знам, че ще ми помогнете. Искам да разнообразя колекцията си с някой свеж аромат. Не знам как да определя какво искам, ароматът трябва да мирише на чисто, на студ, може би мога да определя миризмата като "ледена", тази, която я има рано сутрин през зимата, когато е натрупал много сняг. Надявам се да ме разберете и да ми препоръчате някой аромат, защото търся от известно време и все още не съм открила правилния. Mr. Green
Зависи на каква надморска височина си, защото ледените сутрини край морето са различни от същите такива в София например, живяла съм достатъчно дълго и на двете места, за да имам представа.
Бих ти препоръчала http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/L-Eau-Froide-14047.html, но задължително с тест от проба поне, за да разносиш поне 2-3 пъти.
Това Soir de Lune Sisley също ми пълни дробовете с чист въздух, но не ме смразява, както L-Eau-Froide на SL.
Още нещо ми плува в главата, но не иска да излезе на повърхността, ако се сетя ще пиша пак.

Essence Narciso Rodriguez ми ухае точно на първите 10 минути след хладен душ, при 40 градусова жега, затова и го обичам толкова много. Имам изпръскани няколко бутилки. Пробвах миналата зима, но не, не ми харесва в студ.

Пак съм чела по диагонал, пропуснал асъм новината. 
Денси, да ви са живи, здрави и много радост да носят вкъщи! Hug

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 06:59 от goddess

# 302
  • Варна
Денси, да сте много здрави и ти, и Ема, и цялото семейство!  Heart Eyes Честито!

# 303
  • София
Радостната вест за Densi е водеща без съмнение  bouquet
Сега ще отворя бутилка от най-хубавото налично червено вино по повода, с позитивни мисли за Денси и бебчето  Hug bouquetе
Живи и здрави да са двете с таткото и само хуави емоции да ги следват  Hug
Сравнително от скоро и аз съм татко, та мога да споделя напълно емоцията на Денси  Heart Eyes bouquet

Иначе, реших да направя леко проучване на тема - могат ли Монтал да правят добри морско-дървесни аромати и въобще как тази марка посяга към иначе изтърканата и позната свежаро-средиземноморска лятна тематика  Grinning

Поръчах пробички от следните аромати -

Montale Paris Vetiver Des Sables
Montale Paris Santal Wood
Montale Paris Fougere Marine
Montale Paris Embruns d´Essaouira

Всичките ми харесаха в различни степени, но аз съм си фен на откровените автентични акватици, както  и на дървесно-акватичните композиции  Laughing
Трайността и шлейфа на всяка от пробите бе перфектна! Монтал показват, че морската тема не значи обезателно нетраен и незабележим парфюм... Wink

Ще споделя по-детайлни впечатленя скоро. Като малка подсказка ще издам, че Mancera Wave Musk в моята лична морска класация все още не е бутнат от върха  Simple Smile   

За Денси и бебчето  Wine Glass

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 00:09 от Deetron

# 304
 Densi,Честито бебче и от мен!Да е много здрава малката Ема и да бъде едно щастливо дете! Hug
 bouquet

# 305
WaltherP99, всъщност тук ме изхваща  Laughing Мъжът ми носи и двата парфюма, които препоръчах - на Лалик и Нарцисо Родригез, но не посяга към тях много често и със сигурност не са му сред любимците. По-скоро са мои любимци. А за него съм забелязала, че не харесва особено много пипер, както и ирис  и виолетки, за разлика от мен.
За сметка на това Tobacco Blaze ще му допадне със сигурност...."такива" ги обича  Grinning
Благодаря ти отново за споделеното!   bouquet
Аз още не съм си избрала аромата за деня....ще реша след кафето  Wink

Веднага те усетих  Grinning Когато се подарява подарък се купува/прави нещо,което ще се хареса на човека за когото е подаръка,а не да си начешем своята краста.Колко дрехи , парфюми съм получавал,които са ужасни и НИКОГА не бил носил/ползвал.Бившата ми приятелка беше точно като теб-на нея и бил харесал много Polo Double Black - директно и казах,че или го разменям,или отива в коша... Polo Double Black съм сигурен,че доста ще хареса на Deetron , ако не го е пробвал.

Здравейте, момичета! Обръщам се към вас за препоръка, защото знам, че ще ми помогнете. Искам да разнообразя колекцията си с някой свеж аромат. Не знам как да определя какво искам, ароматът трябва да мирише на чисто, на студ, може би мога да определя миризмата като "ледена", тази, която я има рано сутрин през зимата, когато е натрупал много сняг. Надявам се да ме разберете и да ми препоръчате някой аромат, защото търся от известно време и все още не съм открила правилния. Mr. Green

Silver Mountain Water на Creed не е зимен аромат,но има една лека метална нотка,която винаги асоциирам със студено време.Надявам се си наясно,че свежи аромати,които издържат на доста студено време няма много.Acqua Viva е супер и за голям студ,но не знам дали ти влиза в бюджета.

Мили парфюмни, може ли някой да даде отзиви за Mauboussin Homme Mauboussin. Много примамлив ми изглежда, но пък как да рискувам, като не е за мен, а за ММ. Hug

А също и M Generation Mauboussin, ако някой го познава.

За новата или стара версия на Mauboussin Homme питаш,че имат голяма разлика ?
Старата (спряна) EDT
Новата EDР

Generation M е много подценен аромат с почти нишово качество.Представи си,че си взела донъти с джинджифил (не знам дали в Бг се продават де  newsm78 ) и някой минал току-що със запален тамян - миризмата се е миксирала.В базата се усещат повече дървесните нотки и канелата.
Аромата седи близко до кажата,но се усеща ако ти влязат в парфюмния балон.Добър е за костюм и излизания , но не за нощни заведения.Минимум 30 като години за мъжа,който иска да го ползва.Цената е смешна за това,което предлага-под 60 лева с доставката.

Днес разнасям Наргилето на Ермес

Пробвала ли си OajanSimple Smile Ако не си-намери си проба.За мен е подобрена версия на Ambre Narguile .Като аромати са много близки,но Oajan е по-траен и с  доста по-добър сиаж.

Само първите 2 съм пробвал,и докато Santal Wood е приятен аромат ,но прилича на дизайнерски акуатик , то Vetiver Des Sables за мен е отвратителен  Sick  Представям си ми индийски ресторант на брега на морето,в който хем кухнята ми е зад гърба и не заливат вълни от гранд масала отзад , хем морето  и плажа са наблизо и отпред ме лъхва на морска сол и водорасли  ooooh!

Моите поздрави за Дени са предадени вече  Heart Eyes

Аромат за вчера нямаше,че се разправях с майстори в къщи цял ден.След душ само за тонус

# 306
  • Враца
Нашата, densiShocked
Да са жив и здрави и много щастливи,
а тя да е все така отзивчива и информирана!  bouquet  bouquet

WaltherP99,
4711 има ли изобщо някаква трайност?
Много ме привлича старинното му шише,
но все си мисля, че при мен ще трае за части от секундата..

# 307
  • Велико Търново
Много ме зарадва новината за Денси! / аз отдавна мечтая за второ дете Blush/
Много здраве, усмивки и щастливи мигове на вече порасналото семейство пожелавам Hug

# 308
Честито на Денси! Много щастие и здраве желая на цялото семейство!  newsm07
Ех, че хубава Коледа ще си имат!  bouquet

Аз съм си самообявила Л'артизанска седмица, и днес ще съм с T-4-2, или Чай за двама (Tea for two). Точно канелена бомба ми трябва за днес.
Вчера бях с Poivre Piquant- как е възможно пипер да ме зарежда така е необяснимо. Събужда ме и ме ободрява на секундата. Няма нито цветя, нито ванилия, просто черен пипер разбъркан с мед и малко мляко за разкош. Подновявах след 6 часа и се чувствах превъзходно с него.
В понеделник обърнах внимание на голямата любов Traverseе du Bosphore. Обичам този бранд! Heart Eyes

# 309
  • Варна
Честито на Денси и от мен! Много здраве и щастие им желая! Какъв прекрасен подарък за Коледа!
 Hug
WaltherP99, нищо не разказа за Oui Plus Perfumes by Terri.

Аромат на деня: Nur SoOud.

# 310
WaltherP99, всъщност тук ме изхваща  Laughing Мъжът ми носи и двата парфюма, които препоръчах - на Лалик и Нарцисо Родригез, но не посяга към тях много често и със сигурност не са му сред любимците. По-скоро са мои любимци. А за него съм забелязала, че не харесва особено много пипер, както и ирис  и виолетки, за разлика от мен.
За сметка на това Tobacco Blaze ще му допадне със сигурност...."такива" ги обича  Grinning
Благодаря ти отново за споделеното!   bouquet
Аз още не съм си избрала аромата за деня....ще реша след кафето  Wink

Веднага те усетих  Grinning Когато се подарява подарък се купува/прави нещо,което ще се хареса на човека за когото е подаръка,а не да си начешем своята краста.Колко дрехи , парфюми съм получавал,които са ужасни и НИКОГА не бил носил/ползвал.Бившата ми приятелка беше точно като теб-на нея и бил харесал много Polo Double Black - директно и казах,че или го разменям,или отива в коша... Polo Double Black съм сигурен,че доста ще хареса на Deetron , ако не го е пробвал.

Silver Mountain Water на Creed не е зимен аромат,но има една лека метална нотка,която винаги асоциирам със студено време.Надявам се си наясно,че свежи аромати,които издържат на доста студено време няма много.Acqua Viva е супер и за голям студ,но не знам дали ти влиза в бюджета.

Мили парфюмни, може ли някой да даде отзиви за Mauboussin Homme Mauboussin. Много примамлив ми изглежда, но пък как да рискувам, като не е за мен, а за ММ. Hug

Старата (спряна) EDT
Новата EDР

Generation M е много подценен аромат с почти нишово качество.Представи си,че си взела донъти с джинджифил (не знам дали в Бг се продават де  newsm78 ) и някой минал току-що със запален тамян - миризмата се е миксирала.В базата се усещат повече дървесните нотки и канелата.
Аромата седи близко до кажата,но се усеща ако ти влязат в парфюмния балон.Добър е за костюм и излизания , но не за нощни заведения.Минимум 30 като години за мъжа,който иска да го ползва.Цената е смешна за това,което предлага-под 60 лева с доставката.

Днес разнасям Наргилето на Ермес

Пробвала ли си OajanSimple Smile Ако не си-намери си проба.За мен е подобрена версия на Ambre Narguile .Като аромати са много близки,но Oajan е по-траен и с  доста по-добър сиаж.

Само първите 2 съм пробвал,и докато Santal Wood е приятен аромат ,но прилича на дизайнерски акуатик , то Vetiver Des Sables за мен е отвратителен  Sick  Представям си ми индийски ресторант на брега на морето,в който хем кухнята ми е зад гърба и не заливат вълни от гранд масала отзад , хем морето  и плажа са наблизо и отпред ме лъхва на морска сол и водорасли  ooooh!

Моите поздрави за Дени са предадени вече  Heart Eyes

Аромат за вчера нямаше,че се разправях с майстори в къщи цял ден.След душ само за тонус
WaltherP99благодаря за препоръката,ще пробвам.С тази Кьолнише васер ме върна в детските ми години ,когато тати го ползваше.Не съм го мяркала от 30 и нагоре лета.Незнаех ,че още се произвежда.

# 311
  • Чукарландия

Скрит текст:
Старата (спряна) EDT
Новата EDР

Generation M е много подценен аромат с почти нишово качество.Представи си,че си взела донъти с джинджифил (не знам дали в Бг се продават де  newsm78 ) и някой минал току-що със запален тамян - миризмата се е миксирала.В базата се усещат повече дървесните нотки и канелата.

Знаех, че ще се включиш Walther. Благодаря ти.
За новата версия на Mauboussin Homme питам, да, старата е спряна и няма къде да я намеря. Разкажи, какво знаеш за новата. А и за старата също. Hug

SOTD: Mauboussin for women. Peace

Годесче, като споменахте Essence, той прилича ли си с Essence Eau de MuscHug

Последна редакция: ср, 02 дек 2015, 12:49 от BBeLLa

# 312

Страхотна новина, честита рожба на Densi Heart Eyes
Здраве, късмет и много щастие за малката принцеса, голямата принцеса, мама и тати Hug

# 313
Честито на Денси  bouquet Много здраве и късмет на цялото семейство!

Парфюм за вчера и днес - Tea for two  Simple Smile

# 314
Честита рожба на Денси и от мен! Да са много здрави и много щастливи цялото семейство!   bouquet
Да си имаш две момиченца вкъщи е  голяма радост  Simple Smile

SOTD Carner barcelona El born

Общи условия

Активация на акаунт