ВТОРИ клас - 3 тема

• 34 999
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря за новата тема !  bouquet

Моренка, Браво на това умно момиче! Скри ми шапката колко добре пише . Много заслуги имаш  bouquet

Мариета, много неприятно . Какво ще направят в у-ще? Родителите на детето ударило вашето би трябвало да предложат сами да платят очилата и извинението да дойде от тях  Hug

# 31
  • ГОре на черешата...
Нямам никакви претенции към другото дете, според моето го е ударил по невнимание/как обаче по този начин се чупи титаниева рамка ми е непонятно Rolling Eyes.../ Но поне можеха да потърсят контакт с мен да се извинят, поне аз бих направила така...

# 32
И при нас уж удара е бил неволно ,но виновникът се е скрил. В суматохата да успокояват моето дете и да го водят при сестрата не се е разбрало кой е. Съучениците му казват ,че  детето е от 3 клас. Уж гледали камери ,ама то с тия униформи не можели да ги различат...Госпожите настояваха да открият виновника и да поеме ремонта, ама повече никой нищо не ми каза....Аз се надявах ,някой да му се извини ,ама и това отпадна. ... Както и да е, важното е ,че няма лоши последствия за главата ,раната почти не се забелязва,  ремонта беше успешен и не се наложи нови очила.

И все пак си мисля ,че ако моето дете без да иска удари друго ,няма да избяга ,даже сигурно много ще се притесни ,ще се извиняваме и той , и ние , нищо че е без да иска...И ремонта ще поемем. ..
 Предната година когато едно агресивно дете нарочно го спъна ,за да не вкара гол и аз държах да говоря с майката ,тя ми излезе с мотива ,че понеже са различни (турци са)  , затова сме обвинявали детето й...Е как да са разбереш с такива хора ....

# 33
Ето ме и мен. Второкласни вълнения Simple Smile

# 34
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Morena, благодарности, че се грижиш за темата ни!  bouquet

mari_eta, съжалявам за случилото се. Няма да коментирам учителката  Stop , но си мисля, че не е зле да вземете телефон на детето, ей за такива случаи, а и не само.  Hug

ПП: Съвсем ме отказахте да снимам тетрадките на сина си.  Whistling

и аз така  Blush

мари_ета, много съжалявам за случката. разбирам - децата са, случва се и от едното и от другото, но колежките ти често "забравят" да кажат и в това всъщност е проблема. няма как да вземеш мерки, ако не знаеш Tired

за телефоните - детето има телефон, но не го носи в училище, едно че на срещата казаха да не носят (оказа се, че не важи за всички  Tired), другото е, че заелязах, че му се бърка в чантата. липсват по-интересните химикалки, лепилото му се намери ... в чужда чанта. ножичката му изчезна ...
казах на госпожата, че за мен не е проблем да купя други, но явно има такова дете, да си го намерят. дали ще направят нещо не знам.

# 35
  • София
И ние сме в групата по грознопис, а как пишат по английски - не е истина. С печатни букви, всички на равно разстояние една от друга, няма разстояние между думите. Лудница!

Да ви кажа за звъненето по телефоните от госпожите. В детската градина, в малките групи, единият го беше хванало разстройството. Преобували го, взели резервните дрехи на него, после на брат му, после някакви служебни - всичко оакал. Накрая към 3-4 часа при поредното о.....не, го оставили така, докато го вземем. Като го виждам, питам госпожите, защо не ми се обадихте, щях да дойда по-рано? Отговориха ми, че никой родител не идвал, затова спрели да се обаждат.
Нищо му няма на човека, ама още помня как през декември го прибирах по джапанки, и в тях имаше ако.

На състезанието по математика - пълен провал. И двамата имат по 20 и няколко точки, хем задачите бяха по-лесни, отколкото тези от минали години, които пробвахме за тренировка. Гледах някакъв сборник, който решават в училище - много скучен, еднотипни задачи, много елементарни. Значи едно средно интелигентно дете не може да изкласи да иде на състезание, ако не ходи на "специални" уроци и не решава "специални" задачи. Това ми се вижда голяма глупост, ама на - цял живот се равняваме по тъпаците, още от най-ранна детска възраст.

# 36
  • В светлината на слънцето
Здравейте Simple Smile Вчера не ми се пишеше, че имаме много близки - и роднини, и приятели, и колеги, в Париж. Слава Богу, всички са живи, но пак ми бе много тягостно за невинните хора. Cry

Не помня дали казах голямо Браво! на сина на Lucy за матем.състезание. Та пак да го кажа. bouquet
Мариета, много кофти ситуация. Confused Абсолютно не оправдавам учителката. Naughty Била е длъжна да се обади. Независимо дали е станало случайно или нарочно, редно е да съобщи, още повече, че явно знае какъв диоптър има - все пак не е първокласник, когото вижда за първи път и още не познава.  Naughty

Тетрадки няма да показвам, че ще си плюете в пазвата. Mr. Green Е, не е толкова страшно положението, шегувам се. Но и не е за показване. Обаче не мога да не се похваля, че детето чете. Стигнахме до положение "още 5 минути, за да си дочета главата". Grinning С една от книгите се справи за два дни. А е дебела. Голям мерак да чете го хвана. Ей, доживях.  Grinning Сега е на вълна коледни книги, та съм му извадила една солидна купчина до леглото. Grinning

# 37
  • Sofia
Благодаря, КонтесHug Поздрави на умница Бузанка!  Heart Eyes
Узи, то не е смешно ама... да знаеш как ме разсмя... Joy...
Да ви кажа... Гушкан как се занимава с ей това... препоръчвам.  Grinning

# 38
При нас са забранени телефоните. Забравих дали беше до 3ти или 4ти клас. Сто пъти предпочитам да ми се обадят, дори за глупост и да изживея няколкото секунди притеснение, докато вдигна, отколкото да се шокирам, като се прибере детето. Миналата година около обяд й беше станало лошо, вдигнала температура, плакала скришом в единия час, едвам изкарала спорта и като слезе от буса вечерта, избухна в сълзи. Сега все повтарям да казва да ми се обадят, защото може и да не забележат.

Синът на Будико обра точките с тетрадките. Много равно и хубаво пише. Браво!
При моята определено щеше да е по-добре да продължи на тесни и широки.

Все забравям да ви питам играта на бикове и крави, която препоръчахте няколко пъти, къде може да се купи? Търсих я в Джъмбо и Хиполенд, но не бяха чували за нея.

Последна редакция: нд, 15 ное 2015, 19:22 от Пролетен дъждец

# 39
  • София
Е как къде? В стор беге. Wink
Мастърмайнд се казва играта на чист български.
И наистина я има в горния магазин и други интернет магазини.

# 40
  • на Мелмак
При нас е вече коледно настроение Grinning
На мен ми е коледно - купих сума ти коледни неща вече Simple Smile)
Децата тази вечер решиха какво ще направят за коледните базари, рисуват коледни картини.....
Иначе на СМГ - не сме с добър резултат.
Щерка та не е доволна, даже доста разочарована и сега двата почивни дни решава усилено задачи  , за да не се получавало повече така.
Аз съм доволна , че не го приема пораженчески,  а се амбицира да учи.
Иначе пише много старателно, равно и красиво засега.
Те са още на тесни и широки редове, а на нея й било разрешено да пише на широки.
Имахме здравословни проблеми и се надявам до две седмици да тръгнем на плуване. Дано всичко мине.
Успешна седмица на всички!

# 41
  • Sofia
Дъждец, има я в стор.бг, а и в други сайтове се среща, както писа mmm, аз я взех от е-зона.
На мен към последните 1-2 дни на ноември, първите на декември ми идва коледно усещане. За сега ми е рано, че и климата не помага.  Wink Иначе и аз купих малко коледни джунджурийки и продължавам.  Simple Smile
Вчера взехме часовника за Гушкан, много съм доволна.  Grinning

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 09:08 от Morena

# 42
А аз я търсих като бикове и крави и нищо не ми излезе. Благодаря, Ммм и Моренка!

Много ви е хубав часовникът.

# 43
# 44
  • Sofia
Петиция против удължаване на учебната година - http://www.peticiq.com/130325

Общи условия

Активация на акаунт