ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 144
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Добро утро в новата тема Simple Smile Моренка,  bouquet
Не съм чела назад, не мога да ви смогна. Влитам да не ви изпускам и да се похвалим с трето място от конкурса bowuu Доволни, развълнувани, много адреналин протече този уикенд, но си струваше.
По-натам ще споделям и как се развива нашата сага, само ще вметна, че наистина ще се окажете прави, че в основата са хормонални изменения. Връщам се да чета и ви желая хубав ден Simple Smile

# 46
  • Перник
И аз благодаря за новата тема, Моренаbouquet

Ние не отидохме на състезание по математика в събота, защото Калоян се събуди по-рано от предвиденото, повърна и каза, че не му е добре. Следобед си призна, че малко се притеснявал за състезанието. А преди това 2 дни обяснявах, че няма нищо притеснително, предната вечер решава задачи...  Confused
Няма да показвам тетрадки, че не са за пред хора  Crazy Когато иска, пише вярно и хубаво, но през повечето време не иска. А явно и госпожата не държи на подредените тетрадки - по математика до скоро беше мазало. След като му обясних как да си подрежда писаниците, е една идея по-добре.

Ако стане нещо (само веднъж се е налагало), звънят на мъжа ми - разбират, че аз съм на 30 км. и ще реагирам по-бавно, въпреки, че не сме говорили специално по въпроса с госпожата. От градината звъняха на мен, а аз - на мъжа ми.

# 47
Влитам да не ви изпускам и да се похвалим с трето място от конкурса bowuu Доволни, развълнувани, много адреналин протече този уикенд, но си струваше.

Браво на детето!  bouquet

Ох, ние сме в някакъв вихър от рождени дни, не можем да се свъртим вкъщи. Миналата седмица два броя, тази седмица два броя, отделно заниманията. Хвърлям ви по едно око през телефона, но нямам време да пиша.

# 48
Влитам да не ви изпускам и да се похвалим с трето място от конкурса bowuu Доволни, развълнувани, много адреналин протече този уикенд, но си струваше.
Браво на детето!  Peace

# 49
  • у дома с любимите си хора
Здравейте и от мен!Благодаря за новата темичка! bouquet

На Рали и предстои първото състезание по художествена гимнастика тази събота и неделя,а аз не мога да пътувам до Търново. Sad В същото време другото ми дете има състезание по плуване в Добрич,но и там няма да огрея.Въобще нямам никакво настроение!

Иначе,с материала се справя детето.Работи по-бавно,но поне вярно.

# 50
Здравейте отново в новата тема  bouquet
Да попитам при вас как се справят децата с логическите задачи? Моята хубавица не може да ги разбере и това е, много й е трудно и чак се разплака детето..Задачи от рода на: майката на Петя й дала 20 лв, които са с 5 лева по-малко от парите, които й дал татко й...и зор Sad
Оказва се също, че нашата учителка била "изгубила мотивация" да учи децата, били буйни и докато ги укроти, часът минавал и тя нямала нерви да почва от началото. Това много ме притесни. Моето дете е кротко и много чувствително. Не знам какво да предприема, за да не изостава и да се чувства добре.
Бих искала да помоля, ако има майки от Стефан Караджа и Н. Геров във Варна да ми пишат на лични, дали са доволни от техните учители. На лични, за да не разводнявам темата. Много ще съм Ви признателна  bouquet
И последно: моля препоръчайте ми правописен речник. Благодаря, пак  Heart Eyes

# 51
  • Sofia
begbie, моята с лекота се справя с такава задача, ама аз не я намирам за логическа тази.  Thinking
Виж например... "Двама баши и двама синове, купили 3 шапки за всеки по една. Има ли шапка за всеки?" е логическа по мое мнение.
  Речник не мога да препоръчам, чела съм, че в у-ще много се ползват тези на изд. Слово.

Dive, поздравления!  Hug

# 52
  • София
Честито Dive.

begbie, подкрепям Morena, това не са логически, а текстови задачи. Лошото е, че не им се обясняват в училище, както си споделила. За мен тези задачи са по силите на всеки ученик. Стига, разбира се, да му се обяснят.

Дъждец, аз се опитах да се шегувам. Не знам получили ми се. Wink

По отношение на четенето, моичкия доста намали темпото. Но важното е, че почти всеки ден си прочита по няколко страници. Хареса му поредицата Детективи с машината на времето, като и Goosebumps. А сега е на Ането. Wink

Та пак към горната тема с логическите задачи. Взех му Книжка с пъзели за развитие на ума.
Допадна му, но доста от тестовете са сложни за него.

А днес взе от поредицата МОЖЕ ЛИ БЕЗ МАТЕМАТИКА?
[url=https://www.fiut.bg/mozhe-li-bez-matematika-da-razgadaem-kriminalen-sluchaj.html

Просто много ми допадна идеята, да се види, че тя не е самостоятелна наука.
Още не съм я дала, така че не знам как ще се приеме.

И взех Великите Цивилизации, но тя е за коледен подарък.

Защото, поиска книга с факти за земята, но да има и елемент на семейна игра.

# 53
  • Sofia
mmm, линковете от Хермес не се отварят.
А "Може ли без математика..." съм взела, но за Гушкан ще поотлежи...  Wink

# 54
Изпуснала съм новата тема. И аз като детето блея  Laughing
Далеч сме от краснописите, които видях тук. Ние сме над тия неща  Mr. Green

Подписах петицията. Този следобед за поред път ми се потвърди мнението, че колкото по-малко време децата прекарват в училище, толкова по-добре.

И при нас има случаи на неуведомени родители при инциденти. Децата като спрат да плачат и се успокоят значи всичко е ок. Едно после беше с гипс, друго със сътресение на мозъка, но за тия неща не се говори... Иначе критики към родителите колкото щеш.

# 55
  • София
Морена,
http://hermesbooks.com/knizhka-s-p-zeli-za-razvitie-na-uma-p-rvo … nachinaeschi.html
Нещо имам проблеми с компютъра на работа. Ако и това не проработи ще го оправя довечера от къщи.

# 56
  • В светлината на слънцето
Dive, браво на детето! bouquet

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 22:07 от lulumba

# 57
  • Sofia
Аа, видях, набелязала съм я тази. Simple Smile Има малко странички в стор.бг, ама пиши като я получиш, моля! Как ти се виждат пъзелите, като за възраст.

# 58
begbie, подкрепям Morena, това не са логически, а текстови задачи. Лошото е, че не им се обясняват в училище, както си споделила. За мен тези задачи са по силите на всеки ученик. Стига, разбира се, да му се обяснят.
да, аз не се изразих правилно. Но понеже на детето му е обяснено, че когато има "по-малко" в условието винаги се изважда, а "повече" винаги се прибавя, става каша.
Дреболина е умно, будно дете. На сравнително крехка възраст се сблъска съз здравословен проблем, не толкова типичен за малко дете. Но посреща проблемите и се справя. И именно защото си мисля,ч е това са лесни задачи, а тя не ги разбира, трябва да разнищя проблема и да видя къде сме сгрешили..затова и питам

# 59
  • София
Морена, тази е в къщи вече.
Според мен е точно за нашите. Има задачи, които се сеща за секунди.
Но има и такива, които не може да измисли.
Отдавам го на нашата образователна система, където не се набляга на такъв тип мислене.
До колкото знам, такъв тип задачи се учат в други държави.
(Майка ми е учила, сещаш се преди колко години, в католическо училище и тогава са решавали подобни тестове.)

begbie именно защото съм твърдо убедена, че проблема не е в децата ни, за това го написах.
За съжаление на всички ни се налага да се справяме въпреки системата.

Общи условия

Активация на акаунт