ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 314
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Лу, не ми се пише по другата тема (самата аз съм още под стреса от личната загуба в началото на месеца), но за календарите ще се включа с удоволствие. Считам изборът на децата да вземат само малки календарчета за похвален. Чисто прагматично погледнато - ще има за всички близки по една хубава снимка.
А календари за стаята има най- различни. Лично аз мисля да поръчам този.
http://www.bulgarianhistory.org/product/calendar-2016/

Още нещо се каня да пиша тези дни, а забравям.
Софийския международен панаир на книгата ще бъде от 8 до 13 декември в НДК.
т.к. поредицата вчера се прие много добре, мисля другите две книжки да ги взема тогава.
А и евентуално да го заведа сам да си избере книгата с факти за земята, че не съм сигурна за какво точно си мечтае.

# 91
Поръчах биковете от ozone.bg, както и книгата с пъзелите, ГДР на Р. Дал и криминалната история на Фют. Приятно се изненадах, че са с безплатна доставка.

Играта Активити ми хвана окото, но пък пише, че е за минимум трима. Прилича на едновремешната игра на асоциации.
Не знам дали има и други като мен, но болшинството настолни игри са ми адски скучни. Единствената, която ми харесва, е Румикуб с буквите.
Опитах се да науча щерката да играе на бикове и крави, както едно време ние на лист хартия, но нищо не схвана. Интересно ми е дали с играта ще разбере принципа.

# 92
  Тази игра имаме отскоро и много ми харесва. newsm10
Най-важното е,че е "бърза" и може всяка вечер да играем. Другите,като се почне.....нямат край! Wink

# 93
В темата за намаленията се говори, че в Хиполенд в петък (20.11) ще има -25%, а в Комсед -30%, но с карта getti. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=869917.msg32005199#msg32005199

http://www.comsed.net/news.php
https://getti.org/offers#341
Обаче: *За магазините от тип Outlet ( София, бул. "Тодор Каблешков"; Варна, бул. "Владислав Варненчик"; Била Бургас; Била Пловдив) процентното изражение на отстъпката ще бъде по-малко от обявените 30% (т.к. в тези обекти цените са по-ниски), но крайните цени по време на промоцията са еднакви с тези в регулярната мрежа. Отстъпката не важи онлайн и в КомсеД Paradise Center

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 12:45 от Анонимен

# 94
  • Sofia

Всеки е докоснат от  трагедията в Париж...Децата ни заслужават по-добър и спокоен свят!
+1    Съчувствам на претърпелите загуба/и.     Да не дава Господ! Praynig

Ру, хареса ми и на мен играта ви. Simple Smile
Оо, mmm, много хубав календар!

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 12:03 от Morena

# 95
Луси,
Скрит текст:
а ти имаш ли такава карта Гети? Търся помощ с карта за Комседа на Мола на Стамболийски, ако има желаещи да се кооперираме. Не разбрах как и кога се издава и дали ще има за кога.
За Париж, нямам близки там, слава богу, но дано не се случва пак и другаде. Никой не е застрахован.

# 96
MianaNia,
Скрит текст:
прочетох, че може да се вземе безплатно:
"Вземи своята getti карта напълно безплатно от партньорската ни мрежа*. Можеш да печелиш Monetti и Biletti веднага след като получиш картата си.
* Към момента можеш да вземеш getti карта от:The Mall, Bulgaria Mall, Техномаркет, КомсеД, Debenhams."
И мисля да си взема една и да я регистрирам в сайта на гети. https://more.getti.org/#sign-up

Макар че на моя син вече почти не играе с играчки, освен с роботи и неща за конструиране, но те не се намират тук - примерно: http://www.amazon.co.uk/Snap-Circuits-SC-300-Sc-300/dp/B0000683A … p;keywords=elenco
http://www.amazon.de/WowWee-0821-Balancierroboter-Tablett-kosten … ywords=WowWee+MiP

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 22:18 от Анонимен

# 97
  • Sofia
 Whistling   Тия примери какви цени са...  ooooh!

# 98
Whistling   Тия примери какви цени са...  ooooh!

Аз затова пълня кошницата и чакам черния петък. И двете ги взех миналата година по намаленията, на 50-60%.  Peace

# 99
Лу,  Hug Hug
Нямам думи за случващото се ; тъгувам за всичко ,всички и за цяла Европа  Hug

Моренка, мерси .Пълна програма е .

В четвъртък съм доброволец и ще ходя с класа и други 4 родителя доброволци на балет .
Учат за стиловете танци през вековете и ще научат за различните видове балет и музика нагледно . Платено от у-щето е като инициатива и е нагледен урок .

Другата сряда сме цял ден с още 7 родителя доброволци да ходим с класа на шоуто и родеото ,което пътува из цяла Канада -Агрибишън . Отново е платено от у-щето мероприятие.

В събота имаме интро сесия с другите родители какво се очаква да правим , колко и кои деца ще са ни в групите ,кои места ще посетим ,как да асистираме на учителите ,  къде ще обядваме и всички подробности за целодневното събитие.

Имат и 4 сесии пързаляне с кънки през декември и януари и трябва да набавим кънки и каска ,които децата ще носят в определените дни за кънки  .

Тези 1 1/2 часови каране на кънки са част от задължителните компоненти в програмата им по физическо .
Отново има възможност за родители доброволци да помагат с връзването на кънките, със строя и с инструкциите . Там няма да отида, защото съм спъната с кънки и няма да мога да помогна реално ,а ще съм шоу на леда Simple Smile

Отвориха и сайта за 4 дни за онлайн регистрация за родителските срещи и з се регистрирах онлайн ; ние сме другата седмица от 5 . Ходим с баща и ,докато тя бива занимавана от у-щето докато трае сесията или родителските конференции всеки месец .

На тези род. срещи имаме индивидуални 15 минути ,в които да задаваме въпроси за нашето дете , да ни покажат как работи в клас, на какво д наблягаме и  как се движи по предметите и езиците .

Имат  Англ. език, Математика  и Религия на англ. език с един учител , френски ,Контексти  и Соц , науки на френски с класната и помощник учителя , Музика и спорт с друг учител на френски и Библиотека с библиотекаря учител както и Развитите на речта с логопеда-учител.

След тези 15 минути с единият учител се отива при другия при желания и след това са другите родители и така.

# 100
Ще следя и аз намаленията в Комсед, че май легото си остава едно от малкото неща, с които все още играе.

Щастлива съм и аз да се присъединя към майките на четящи с кеф деца Simple Smile Преди две седмици открихме книжарница Перото - много приятно и уютно място, съчетание между книжарница, кафене и библиотека,  от което Дребен си взе няколко книжки и вечер си ги чете с удоволствие, пу пу.

За Париж
Скрит текст:
Не съм казала на Дребен все още. Не намерих думи, с които да обясня на 8-годишната й главица нещо, което моята 30+ не побира... Има втора братовчедка там, с която си пишат и бях обещала през пролетта да им гостуваме и да отидем до Дисниленд. Сега не знам...
Лу, стискам палци твоите хора бързо да се оправят  Hug

Морена,
Скрит текст:
Спомням си, че показваше едни козунаци, месени в кухненски робот, от които ми потекоха лигите. Понеже от скоро и аз си имам такава джаджа, би ли споделила някоя рецепта, моля Simple Smile

А как изглеждат коледните календари в Лидл? Че Дребен от сега иска, а тази година нещо ме мързи аз да го правя...

# 101
  • София

А, и аз искам съвети за козунаците! Така и не успях да направя както трябва...

# 102
  • Sofia
Рони, рецептата е обичайна, харесай си от подписа ми.  Hug
А моя календар ще снимам след малко, че беше от американската седмица (9-15.11.) в Лидл и ги няма вече na сайта им.  Бяха 3 или 4 модела.
Ето го нашия календар, химикалката е за маркер - толкова са големи джобчетата.

Скрит текст:

Кати, виж Козунаците ми, имам доста подробни обяснения и снимки. След това, ако имаш неясноти - насреща съм.

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 22:26 от Morena

# 103
  • София
Виж сега, от тези козунаци, дето си ги наснимала, само ми потекоха лигите - обаче те са кат' на баба, лека й ръст, козунаците - висш пилотаж. Аз се надявах на нещо, дето да го меси и омагьосва машината - ама после да стане някак на конци, като както си следва козунак...
Аз на ръка до момента само веднъж или дваж съм се опитвала да меся - и това, което получих, може да епослужило за прототипа на джуджешките хлябове на Пратчет - с други думи, би могло да се използва за боен чук, но категорично не и за храна. Не и ако човек държи да си запази същия набор зъби, с които е започнал - и в същата степен здрав стомах. Но макар хляб в машината да става, и да изчетох - и разпечатах - стотици страници със съвети... ами, като се пече както си се е месил става вкусничко, ама като сладък хляб, не като козунак. Като се опитам да го извадя, завържа и опека отделно, се разлива из цялата тава и става... ами, едно голямо нищо. Е, сладко, де.

# 104
  • Sofia
... Аз се надявах на нещо, дето да го меси и омагьосва машината - ама после да стане някак на конци, като както си следва козунак...
...

За машина...
Скрит текст:
рецептата е същата, само слагаш първо мокрите и после сухите продукти и не месиш голямо тесто - такова според възможностите ѝ.   750г, ако не 1кг ще е добре - особенно, ако не печеш в машината/хлебопекарна.  Значи визимаш половин доза (от 1кг брашно - значи с 500г) - всички продукти делиш на две. За проба може и с 1/3 доза да опиташ. 
И като започне да се отделя тестото от стените на машината е готово. Като го пипаш да не лепне, може съвсем леко. За да има конци - месенето е важно. Пускаш да се омеси тестото - да стане такова, каквото писах. Оставяш да почива 5мин. и пускаш пак цикъл "тесто", пак почивка и, ако искаш още един цикъл тесто. На моята хлебопекарна тази програма беше 15мин. После го остави да втасва там, ако има място да порасне 2-3 пъти, ако е по-голямо - да втасва извън машината - най-добре във фурната, където няма да има течение.

Общи условия

Активация на акаунт