ВТОРИ клас - 3 тема

• 35 376
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Знаеш българската поговорка за баницата ...
Не искам да задълбавам в досадни подробности, но тази сума само от твоето семейство ли трябва да се осигури или от целия клас?

IИ аз точно същото се канех да напиша...

Честно казано, аз лично бих  им теглила една... на чистокръвен сръбски... и просто не бих участвала с нищо.
Но това съм си аз.

Или пък, като алтернатива, можеш да им свариш един курбан.

# 661
Ами Кати ,права си.

Един курбан по съм склонна да им направя ,защото такива са им традициите и биха му се зарадвали, но това деца на по 5-7 години да искат такива неща и то доскоро живели в бедност ми е меко казано ....

# 662
Аз си признавам също, че такива играчки не бих купила. Храна, дрехи, неща от първа необходимост, нещо за радост на децата, но другото си е чисто изнудване.

# 663
  • София
Родители и 5 деца , от които 4 искат Майнкрафт и Плейстейшън плюс игри, а другото иска електронна Нинджа костенурка и робот динозавър, който е 200 долара...
Ми деца са, не са виновни те. Гледат телевизия и реклами. И моите гледат, и те искат смартфони. Че и в писмата до Дядо Коледа писаха: "Галакси 6". Единият даже благоволи да свали до "Галакси 3". Предложих им да си измислят резервен вариант, щото никой не може да е бил толкова послушен.
Но много ми стана интересно за емигрантското семейство - кой ви го е пратил тоя списък - общината ли, училищните власти ли, самите чужденци ли... Откъде идва това нахалство, ми е чудно. Другите родители не надигнаха ли глас? Бих му измислила един гневен саркастичен имейл на този, дето го е родил тоя списък.

# 664
Списъкът е от директора, който е списък е съставен от децата и родителите им.

Май и много други родители не са много съгласни, защото получих емейл, в който благосклонно ни предлагат да разделм разхода по това многочленно семейство с друг клас. Играчките са за нашия клас, а дрехите на родителите за другия клас. Оф ,спирам . Не ми се пише вече .Чувствам се зле ,че се оплаквам от това.

# 665
Деца, деца, но родителите не вкарват ли някакъв филтър и разум преди да предадат списъка ooooh!

Моята сега си е поръчала три боклука от рекламите на обща стойност към 450лв. Ми, няма да получи нито един, защото не е нищо смислено. Намекнах й тактично, че дядо Коледа може да не успее да изпълни тези неща и да даде резервен вариант, но не пожела. Някакво пони Тофи, което мига, куче робот. Да беше лего или нещо, което наистина желае, ок, но тя ги иска просто защото се въртят нон-стоп и от чисто консуматорство.

# 666
  • София
Ами Кати ,права си.

Един курбан по съм склонна да им направя ,защото такива са им традициите и биха му се зарадвали, но това деца на по 5-7 години да искат такива неща и то доскоро живели в бедност ми е меко казано ....

Искат те. Таратанци на тарамбуки.
Искат, предполагам, да се впишат. Да са като останалите. Това, което и ти правиш там.
Що не предложите на директора, изобретил този списък, да вземе да ги покани в дома си. Това, виж, е в унисон с истинската християнска традиция за милосердие. Съберете пари за вечерята - пък той да ги покани да си хапнат със семейството му (ако има такова - ако не е католически свещеник).Що не им купите яхтичка нещо? Че то без яхта живее ли се? Глупости на търкалета. Ама тотални.

# 667
  • София
Деца, деца, но родителите не вкарват ли някакъв филтър и разум преди да предадат списъка ooooh!

Каква е вероятността на другия ден тези неща да цъфнат в ебей ми е интересно...

# 668

Ами нямма да се учудя, но ще е обидно. Абе канарчета сме и това е.

И моето дете си направи устата за глупавия Майнкрафт и за едно роботче Фърби, което си говорело с теб ,но с оглед цената и глупостта им говорехме доста за функционалността им и избра друго.

# 669
Ако е благотворителна инициатива се участва на доброволни начала - ако и с колкото искаш.
Абсолютно подкрепям!
Ох, и моята се влияе от реклами, но слава богу не чак толкова и пък отрано написа писмото - иска Лего, та вече е изпратено и не се променя.
При нас ваканцията ще започне от 23-ти, които ще им е неучебен ден, че съвпада с коледното тържество за всички класове.

# 670
  • В светлината на слънцето
И аз съм нуждаеща се от нов аймак, към коя организация да се обърна? Wink

Аз айпад про си харесах...  Blush Да ми заделите един.

Ей, и мен ме хвана яд. Twisted Evil Много са нахални, свикнали всичко наготово да получават. Twisted Evil

# 671
  • Варна
Контес, а мен да ме осиновите може ли?  Hug Недоумявам наистина! Интересно ми е как ли им е била представена информацията на тези мигранти? Дали просто някой не е отишъл при тях с молива и тефтера и не е питал децата наред какво искат за Коледа? Ако е било така, до някъде бих се съгласила, че децата са си поръчали на Дядо Коледа просто... Отделен е въпросът, че дете, което е преживяло толкова много и е на възраст да играе Майнкрафт едва ли вярва в добрия старец...
Иначе при нас има поръчка за кухнята на Мини  ooooh! Е, няма шанс да я получи, но и тя като щерката на Дъждеца не желае да посочи "заместител". Да не говорим, че като я подсетих да пише писмо на Дядо Коледа, тя впери в мен един умолителен поглед и ме пита: "Мамо, какво да му пиша? Какво да си поискам?" ooooh!
При нас ще има празненство на 23.12 и след него - ваканцияяяя! Ще си разменят подаръци. Вчера са теглили дали на "дама" или на "кавалер" ще подаряват, а в самия ден на тържеството ще си изтеглят кой на кого ще подари, за да няма "изтичане на информация" Laughing. Условието е да е нещо малко - от 5 до 7-8 лв. Освен книжка друго не ми хрумва... Приемам идеи Simple Smile

# 672
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
при нас ще е книжка - еднаква за всички и собственоръчно изработена картичка Simple Smile

картичките ще изработят в часовете по ДБТ с госпожата, а книгите ще са тайна и няма да се дават за опаковане в къщи, за да не "изтече" информация

предложих на детето да направи малки подаръчета за децата, които счита за приятели.
сега обмисля идеята  Blush
смятах да му предложа малките фигурки от Димс

# 673
И аз да се включа към общото възмущение.  #Cussing out
Вероятно Dive е права и направо са питали децата какво искат от Дядо Коледа. Не знам дали съм прекалено наивна, но все ми се иска да вярвам, че няма чак толкова нахални хора - все пак в духа на Коледата сме вече...  Thinking
И ние ще имаме тържество на 23.12., но още не знаем от колко часа ще е и дали ще учат тоаи ден.  Peace
Иначе за благотворителност - има редовно рисунки, нарисувани от децата от училището, че и от други училища, които се продават и парите се даряват.  Peace

# 674
  • София

Ами нямма да се учудя, но ще е обидно. Абе канарчета сме и това е.

И моето дете си направи устата за глупавия Майнкрафт и за едно роботче Фърби, което си говорело с теб ,но с оглед цената и глупостта им говорехме доста за функционалността им и избра друго.

Не е глупав Майнкрафта обаче. А като се замисля, и скъп не беше... Играта е развиваща. За твоето гардже, де. Не помня точно колко да беше, ама някакви смешни пари - едноцифрено или в ниските двуцифрени.

Общи условия

Активация на акаунт