Алчна зълва

• 43 202
  • 636
  •   1
Отговори
# 480
Според сумата, която сте събрали, няма ли възможност да купите по-малко жилище, което да дадете под наем. Така хем парите ще свършат в банката или поне ще намалеят, хем ще имате страничен друг доход, както и жилище. Няма да го ползвате, но с вашите харчове, май не се очертава скоро да си имате. После пак посъберете и вземете кредит. Може някаква част от него, понякога и целият да се покрива от наема, който ще взимате. Така ти ще си по-спокойна, защото хем ще имате вече собствено жилище, макар и по-малко, хем ще имате страничен доход, който да покрива кредита и няма и да има глеми струпвания на пари в банката.

# 481
Тя, авторката, както в повечето теми - нищо не пиши.
 Grinning аааа пишела авторката.
По повод питането: аз не съм съгласна нито един път в годината да се спонсорират/финансират/"помага" на братя, сестри, майки и бащи, лели, чичовци и пр.
Специално моето семейство доста е опарено от такива роднински помагания и съм твърдо против. Всеки да си прави сметката и да живее според възмижностите. Използвачите ги ненавиждам. За съжаление никога няма да се оттървем от тях, но е добре да бъдат ограничени.

Последна редакция: вт, 01 дек 2015, 23:08 от H/I

# 482
И аз имам една такава зълва дето се мисли ,че ние с ММ трябва ама да всичко да е помагаме щото я мързи да си напъне гъза. То не бяха телефони назаем/смятайте 3 год не си купи нов/ ,хладилник , микровълнова дадохме. Знаеше ,че сме ги предвидили за друго място и временно и ги дадохме докато си купи. Да ама това време тече вече незнам си коя година....

# 483
  • София
Според сумата, която сте събрали, няма ли възможност да купите по-малко жилище, което да дадете под наем. Така хем парите ще свършат в банката или поне ще намалеят, хем ще имате страничен друг доход, както и жилище. Няма да го ползвате, но с вашите харчове, май не се очертава скоро да си имате. После пак посъберете и вземете кредит. Може някаква част от него, понякога и целият да се покрива от наема, който ще взимате. Така ти ще си по-спокойна, защото хем ще имате вече собствено жилище, макар и по-малко, хем ще имате страничен доход, който да покрива кредита и няма и да има глеми струпвания на пари в банката.
Хубаво я съветваш, ама парите ги вади друг и дали ще е съгласен на всичките тези безсмислени гимнастики, само и само да не даде стотинка на сестра си? newsm78

# 484
Абсурт, започни да четеш. Жената е работила до преди да излезе майчинство. Събирали са заедно тези пари. Не ги е събрал само мъжа и ей сега последните две три години. Тя също е помагала за тези пари. И аз давам само идеи. Крайното решение си е тяхно. Не мисля, че я съветвам нещо лошо. Тя си знае най-добре как да подходи и до колко мъжа и е склонен да изхарчи парите, които заедно са събирали.
И не разбирам защо според теб е безмислено да инвестират парите си в жилище, а не е безмислено да ги събират, за да ги дават на сестрата за телефони и екскурзии.

# 485
  • Куциндрел
По-добре е да не вземат кредит, ако не им трябва. Може да си направят инвестиционен фонд, примерно.

# 486
Знаеше ,че сме ги предвидили за друго място и временно и ги дадохме докато си купи. Да ама това време тече вече незнам си коя година....
Друго място като друг ваш дом или друг човек? Ако е второто, звучи ми абсурдно, направи бих ги подарила на брат си, ако има нужда.

# 487
Искаше ми се да попитам има ли такива, които много са били притеснявани и тормозени от зълвите си, но в един момент нещата са се обърнали?

# 488
 Grinning Лелееее, де тоя късмет

# 489
  • София
Абсурт, започни да четеш. Жената е работила до преди да излезе майчинство. Събирали са заедно тези пари. Не ги е събрал само мъжа и ей сега последните две три години. Тя също е помагала за тези пари. И аз давам само идеи. Крайното решение си е тяхно. Не мисля, че я съветвам нещо лошо. Тя си знае най-добре как да подходи и до колко мъжа и е склонен да изхарчи парите, които заедно са събирали.
И не разбирам защо според теб е безмислено да инвестират парите си в жилище, а не е безмислено да ги събират, за да ги дават на сестрата за телефони и екскурзии.
Аз чета, но ти не обръщаш внимание на написаното и разяснено от авторката многократно.
Да, тя е работела, сега е по майчинство.
Тя си знае какво мисли мъжът ѝ и затова пуска темата.
Той мисли, че след като изкарва добри пари и след като задоволява всички потребности на семейството и без нейните пари, / тя е в майчинство, а навън знаем как и колко се плаща то/, то е редно да помага на сестра си.
Разговори е имало, тя се е противила, но резултат няма- той не променя нито вижданията си, нито действията си.
Затова съветите тя да инициира куп идеи за влагане на пари, са несериозни.
Той не е идиот, на когото някой изсипва торба пари и само трябва някой да му каже къде да ги вложи.
ПП. Съгласи се, че да живееш на квартира и да инвестираш в малко жилище, което да дадеш под наем, е безсмислено упражнение откъдето и да го погледнеш. Peace

# 490
Помощ е когато даваш на някой да си покрие елементарните нужди, когато му плащаш лиготиите и гъделите вече не е помощ.
Отделно авторката многократно спомена, че по-големите суми се вадят от спестяванията им, в които е участвала и тя.
Той не променя вижданията си, защото явно сестра му е царица на драмата.

# 491
Според абсурт, щом мъжа изкарва повечето пари, то той има право на неуважение и зачитане на мнението на жена си. Може да изхарчи всичките пари и спестявания, защото жена му имала неблагоразувието години наред да бъхти, за да ги сибира тия пари, а после да роди. И щом е родила и гледа дете, то вече нейният принос не се брои и мъжа може да раздава на воля. Абсурт жал ми става за теб. Чета те отдавна и даваш вид на подчинена и подложена на сериозен психически тормоз от мъжа си.

# 492
  • София
Помощ е когато даваш на някой да си покрие елементарните нужди, когато му плащаш лиготиите и гъделите вече не е помощ.
Отделно авторката многократно спомена, че по-големите суми се вадят от спестяванията им, в които е участвала и тя.
Той не променя вижданията си, защото явно сестра му е царица на драмата.
Помощ е когато даващият реши, че е така.
Ти и аз може да имаме свои дефиниции за понятието, но е без значение.
Пак ще кажа- човекът не е идиот, достатъчно кадърен и в час е, за да създаде семейство, да го издържа без лишения в чужбина.
Ако парите на авторката бяха фактор в общия доход, липсата им щеше да се усети. Което не е така.
" по- големите суми" са веднъж в годината и са 2500Е.
Колкото и да въртим фактите, истината е, че той изкарва парите и той има своята основателна, за себе си, причина, да поддържа сестра си.
ПП. Мислиш ли, че в недоволството си, авторката не се е проявила като Богиня на драмата?

# 493
Ами живеят без лишения, защото не изплащат жилище. Аз пък съветвам авторката да размисли за ипотечен кредит, защото това има най-голяма вероятност да стресне и дисциплинира мъжа й по отношение на парите. Ако тя  категорично не иска, единственият друг вариант са различните сметки, разбира се, не наведнъж, а постепенно да ги "измисля". Видно е, че той няма да спре да "помага" на сестра си, щом има подръка свободни пари.

# 494
Абсурт, прочети най-първият пост на авторката. Няколко пъти годишно се дават суми от по 2500 евро, просто сега е поредната и на авторката и е омръзнало. И щом се налгаа на мъжа да тегли от общите спестявяния, независимо кой колко пари изкарва, когато и двамата слагат там, то той е длъжен да се допита до жена си. Ако иска да дава пари без да пита жена си, то да даде от месечната си заплата. Щом пипа в спестяванята, това значи , че и заплатата му не е чак толкова голяма. И откъде пък с толкова голяма сигурност, че не е идиот. Може да е умен, да изкарва пари, но да е податлив на манипулации. И да не забравяме, че в тази сметка са влизали пари до сега от две заплати. Сега само от една. Ака продължава така мъжа на авторката, ще им отидат всичките спестявания. Редно ли е според теб той да изхарчи всичко по собствено усмотрение? И автора изобщо не е подсигурил семейството си. Нямат жилище. А единстеното , което имат е на голи стени.

Общи условия

Активация на акаунт