Алчна зълва

• 43 977
  • 636
  •   1
Отговори
# 30
Това не са малки суми - възможно ли е въпросната сестра наистина да има нужда от тях, а не просто "да има да си харчи" ?

Аз съм на мнение, че понякога се налага човек да помогне финансово на близък роднина - все пак когато говорим за родители и братя/сестри, тези хора не са никакви и не се е запознал вчера с тях, както често се случва с партньора

Авторката да седне и да говори сериозно с мъжа си - ние няма какво да й кажем по темата, защото съм сигурна, че не знаем много от подробностите

# 31
Не мога да проумея подобни финансови помощи  към роднини.
Имаше ли такова подпомагане преди да заминете в чужбина ?

Е какво пък странно има, то половината, че и повече хора, които печелят добри пари в чужбина пращат на близки роднини. Това е съвсем обичайно.

Давам пример - моята приятелка е учителка, мъжът и също работи, но не са добре финансово, имат и заеми, малко дете и студент. Знам, че сестра и редовно и праща от Испания пари  за децата, или за нея самата, за парното, за майка им. Преди да замине за чужбина те пък и помагаха много, докато учеше... семейство, нормално е. Просто си има такива хора.

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 15:23 от Iris04

# 32
  • Куциндрел
И аз пращам на майка ми пари когато се налага. Пращам й сума, която съм преценила, че няма да ни навреди на месечния бюджет. Винаги парите, които й пращам, са подарък. На баба ми също съм й правила подобен подарък, ако леля ми поиска пари от мен, ще й дам. Няма да си ги искам обратно.
Сестрата на баба ми в Канада също ни праща чат-пат парични подаръци.

Iris04, твоята приятелка може ли да даде 5000 лева ей така без проблем на сестра си?

# 33
 Не може. Става дума, доколкото знам, за суми по стотина-двеста-триста евро.

Но предполагам, че в света съществуват и хора, за които 5000 евро са като за мен 50, примерно Grinning

# 34
Негови са си и след като е покрил нуждите на семейството си, останалото от това, което е изкарал може да си разполага той с него - като иска, защо да не даде на сестра си. Може пък след 10 години той да опре тя да му дава, това е кръв, а кръвта вода не става.
+1000. Нямам нито брат, нито сестра, но ако имах, бих помагала. В никакъв случай не бих ощетявала семейството си, но ако имам възможност, не бих отказала помощ. Правя разлика между хрантутене и помощ и не бих допуснала първото. Но, ако аз изкарвам основните пари на семейството, покривам нуждите на същото това семейство, не бих търпяла да ми се държи сметка защо и как с моите пари помагам на моите роднини.

# 35
Всеки път жени мрънкат, когато мъжът им помага на близките си. Досега не съм чула мъж да плаче, че жена му помогнала на тъщата финансово.
А, и много жени крият, че помагат на близките си с пари - не рядко тези пари включват и доходи на мъжа. Прави се тайно и скришно, да не се знае.

Предлагам един мъж като се ожени, направо да задраска близките си, за да е спокойна жена му. Но тя, разбира се, има право да говори по средно 2 пъти дневно с мама, да кани семейството си на гости и тя да им гостува, да приема храна и наставления, защото нейното семейство винаги е по-по-най от това на мъжО

# 36
  • Куциндрел
Не може. Става дума, доколкото знам, за суми по стотина-двеста-триста евро.

Но предполагам, че в света съществуват и хора, за които 5000 евро са като за мен 50, примерно Grinning
Нали? Поне от писанието на авторката оставам с впечатление, че е редовно й дава по една крупна сума накуп. Явно неговите 5 бона са като твоите 50 лева/евро. Mr. Green

# 37
Щеше ми се да сме мултимилионери. Тогава нямаше да се оплаквам. Имаме жилище което закупихме съвсем наскоро, и предстои да го обзаведем. След едно обзавеждане спестяванията ще свършат. Няма нищо настрани за черни дни.
Зълвата купиха апартамент години преди нас. И на пръв поглед си живеят живота като баровци.
А ние да се бъхтим в чужбина. Е не се вадят толкова лесно парите, независимо от естеството на работа.

# 38
  • Куциндрел
Щеше ми се да сме мултимилионери. Тогава нямаше да се оплаквам. Имаме жилище което закупихме съвсем наскоро, и предстои да го обзаведем. След едно обзавеждане спестяванията ще свършат. Няма нищо настрани за черни дни.
Зълвата купиха апартамент години преди нас. И на пръв поглед си живеят живота като баровци.
А ние да се бъхтим в чужбина. Е не се вадят толкова лесно парите, независимо от естеството на работа.
Добре, де. Кажи колко вадите на месец, че 5 бона можете ей така да дадете и то няколко пъти?

# 39

Ами изтъкни пред мъжа си тези съображения. Предполагам, че освен дето е щедър човек, който е готов да плаща пари на всички роднини, свои и твои, той е и разумен и пресметлив, така че сигурно и сам си дава сметка за тези неща.

# 40

Ами изтъкни пред мъжа си тези съображения. Предполагам, че освен дето е щедър човек, който е готов да плаща пари на всички роднини, свои и твои, той е и разумен и пресметлив, така че сигурно и сам си дава сметка за тези неща.

Разумен е, но не може да си даде сметка. Сигурен е че един ден и ние ще опрем до нея. Аз силно се съмнявам, при положение че дойде с празни ръце на сватбата на собствения си брат. Няма намерение да връща заемите. Какво мога да очаквам от нея в бъдеще?

Както и да е. Постнах темата най-вече за да разбера дали въобще има хора подкрепящи неговата позиция, понеже за мен този факт е абсолютно Анормален.

# 41
  Просто обича сестра си, човека, какво анормално има в това.

# 42
Наистина, не се знае кога човек ще опре до роднините си. Когато първият ми съпруг почина и аз останах с бебе и 14-годишен тийнейджър, майка ми дойде у дома и с нетърпящ възражение жест ми бутна една пачка пари в ръцете. В момента тя е пенсионер и аз плащам някои нейни сметки, пазарувам по-скъпите покупки. Бих ѝ давала и пари, но всеки опит досега е завършвал с намирането на парите, които съм ѝ дала бутнати обратно в чантата ми или в джоба на якето ми. Но, намирам начин да ѝ помогна финансово. В такъв случай, прав ли ще бъде вторият ми съпруг да ревне, че алчната тъща ощетява бюджета?

# 43
Наистина, не се знае кога човек ще опре до роднините си. Когато първият ми съпруг почина и аз останах с бебе и 14-годишен тийнейджър, майка ми дойде у дома и с нетърпящ възражение жест ми бутна една пачка пари в ръцете. В момента тя е пенсионер и аз плащам някои нейни сметки, пазарувам по-скъпите покупки. Бих ѝ давала и пари, но всеки опит досега е завършвал с намирането на парите, които съм ѝ дала бутнати обратно в чантата ми или в джоба на якето ми. Но, намирам начин да ѝ помогна финансово. В такъв случай, прав ли ще бъде вторият ми съпруг да ревне, че алчната тъща ощетява бюджета?

Много съжалявам за така стеклите се обстоятелства. Ти си преминала през много трудности. Само мога да предполагам каква е болката от загуба на толкова близък човек. В този момент човек наистина има нужда, която няма от кого да получи освен от близките си.
Никога няма да откажа да помогна ако ситуацията е подобна. Но дали на мен ще се помогне ако аз попадна в такава ситуация, не зная. Те са семейство на по 40 и над. Щом на тази възраст не могат да се издържат, какво оставало за по-нататък, че даже да помагат и на близките?  Мъжа ми им помага откакто са женени. Тогава сумите бяха малки.

# 44
  • София
Скрит текст:

Разумен е, но не може да си даде сметка. Сигурен е че един ден и ние ще опрем до нея. Аз силно се съмнявам, при положение че дойде с празни ръце на сватбата на собствения си брат. Няма намерение да връща заемите. Какво мога да очаквам от нея в бъдеще?

Както и да е. Постнах темата най-вече за да разбера дали въобще има хора подкрепящи неговата позиция, понеже за мен този факт е абсолютно Анормален.
Подкрепям мъжа ти, ако сестра му има реален проблем, за който има нужда от финансова помощ.
Не го подкрепям, ако става въпрос за мързел и хрантутене.
Кое от двете е?

ПП Ако става въпрос за второто, бих му предложила да вложи пари в бъдещото образование на детето.

Общи условия

Активация на акаунт