Алчна зълва

• 43 215
  • 636
  •   1
Отговори
# 495
Айде да ти го кажа по друг начин. Мъжът на авторката изкарва парите с който плаща на сестра си глупостите лишавайки семейството си от присъствието си, защото да печелиш прилично в чужбина е свързано с много работа ( в повечето случаи ). В старите си публикации авторката е казала, че и двамата са се трудили много за да постигнат нещо, а в момента някой получава на готово това за което те са вложили усилията си. Дразнещо е.
За пореден път - парите ги изкарва той в момента, защото жена му гледа общото им дете, а големите суми се вадят от спестяванията им - тези за които са работили двамата. И да авторката има пълното право да се проявява както си иска, защото са засегнати нейните интереси, интересите на семейството.

# 496
 Навярно  absurt има син и дъщеря и крои мили планове как брата ще носи на гръб сестра си, без да го е грижа какво мисли жена му.
  Доста са майките на син и дъщеря, които чипират синовете си, че важните жени в неговия живот са мама и кака ( по-малката сестричка) , а жена му е от пътя , взета да ражда и слуша. Имаше една  свекърва с изказване-  Как е отредено, да не може брат и сестра да се вземат, че трябва чужди хора да търпим.
  И останалите потребителки , които защитават сестрата, мисля, че се припознават като сестри или майки на мъже, възпитавани да бъдат в тежка емоционална и финансова зависимост от кръвните си роднини.

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 05:15 от Анонимен

# 497
Анонимен, все едно за нашата свекърва пишеш.
 Но не позна, с кой си има работа.  Twisted Evil

# 498
Да се ожени е последното решение в живота на мъжа. Оттук нататък решенията взима жена му.

# 499
Е, оправи ми деня, тая Трещерица! Laughing

# 500
  Едни не се пускат от полата на майка си, други си намират нова шия в лицето на жена си. Малко са балансираните и самостоятелните.
    И аз мисля, че мъжът има право на самостоятелно решение. Но когато то е да купиш на сестра си скъп телефон и я изпратиш на почивка ,преди да си осигурил на семейството си дом, този мъж не заслужава да бъде оставян да решава сам. Той или е глупав, или мисли с главата на сестра си. Авторката е наистина още млада, щом смята, че живеейки под наем и нямаща сигурност за утре са осигурени .Ще е така, ако си е изплатила къщата и положението им не зависи от настроението на работодателя на съпруга. Крехко им е положението още, затова не трябва да се оставя на сестрата -хитруша.
  Те заем за жилище не смеят да вземат,че щял хубавецът да си загуби работата ,каква сигурност имат- могат да си купят айфон и скъпа количка навярно  ooooh!

# 501
Да, понеже си купуват без проблем храната, дрехите и си плащат сметките, това е супер осигуряване. Докато не се окажат с изплатено и обзаведено собствено жилище, не могат да се похвалят с осигурено бъдеще.
А авторката ако ще и един ден да не е работила, пак има право на вето върху семейните пари. Ако бяха на ниво гаджета, как да е, но в случая имат две деца и тяхната издръжка им е приоритет, а не на здрави и трудоспособни роднини.

# 502
  • Варна
absurt чета те и се мъча да не се ядосвам. Ела ми на гости да видиш такова поддържане на сестричката до къде докара майка ми. В нашият случай не е брат, а сестра поддържа сестра си. Леля ми накрая толкова нагла стана, че успя да изнуди майка ми и да и вземе един апартамент. Нещата така ескалираха, че вече 5 години майка ми е на легло, не може да се грижи за себе си, не може да се порадва на внуците си, не можа да види единственото си дете как се омъжва. Така, че спри се .

# 503
   Имаше една  свекърва с изказване-  Как е отредено, да не може брат и сестра да се вземат, че трябва чужди хора да търпим.
  И останалите потребителки , които защитават сестрата, мисля, че се припознават като сестри или майки на мъже, възпитавани да бъдат в тежка емоционална и финансова зависимост от кръвните си роднини.
      Цитирай поне един пост в защита на сестрата. Поне един.
      И ако можеш да обясниш смислено, защо жената с такова грозно изказване, да е в ролята на свекърва, а не на тъща или майка на разнополови деца, че нещо не мога да направя връзката. Толкова обсебващ и обсебен от децата си човек, едва ли е по-добър родител за момичето или по-добър тъст за зетя.

# 504
  • София
Абсурт, прочети най-първият пост на авторката. Няколко пъти годишно се дават суми от по 2500 евро, просто сега е поредната и на авторката и е омръзнало. И щом се налгаа на мъжа да тегли от общите спестявяния, независимо кой колко пари изкарва, когато и двамата слагат там, то той е длъжен да се допита до жена си. Ако иска да дава пари без да пита жена си, то да даде от месечната си заплата. Щом пипа в спестяванята, това значи , че и заплатата му не е чак толкова голяма. И откъде пък с толкова голяма сигурност, че не е идиот. Може да е умен, да изкарва пари, но да е податлив на манипулации. И да не забравяме, че в тази сметка са влизали пари до сега от две заплати. Сега само от една. Ака продължава така мъжа на авторката, ще им отидат всичките спестявания. Редно ли е според теб той да изхарчи всичко по собствено усмотрение? И автора изобщо не е подсигурил семейството си. Нямат жилище. А единстеното , което имат е на голи стени.
Цитат на: ALMIRRA
Става въпрос за 5000 лв на куп веднъж годишно. Дребните суми от порядъка на 100, 200 лв не ги слагам в сметката.
Чета, че мъжът на зълвата не обслужва кредитите, в които е затънал.
И че, съпругът на авторката затова помага, като е казал, че имат ли нужда от помощ и брат ѝ, и родителите ѝ, би помогнал.
Чета, че наскоро са купили жилище в България, което не е обзаведено, но не е на дневен ред, защото засега няма да се връщат.
Чета, че зълвата не работи, защото гледа малкото си дете, което е на 3 г. , а има и още едно, ученик, и не е работила откакто се е омъжила.
Чета, че от мъжа ѝ чеп за зеле не става и че тя, де факто е в безизходица, което не трогва авторката, за разлика от брата.
....................................
За мен, да се съветва авторката да делят доходи, е недалновидно, че и не особено умно!
Те са семейство, но в случая имат разминаване във вижданията, и авторката трябва да се примири, ако не иска да си разваля отношенията с мъжа си.
Задоволена е отвсякъде, дори не иска да измисля други сметки за пълнене, защото знае, че той и тях ще съумее да обслужва, и пак ще помага на сестра си.
И не, съпругът ѝ не е идиот, ако беше, тя щеше първа да го усети и зълвата щеше да ѝ е последната грижа.
Един човек, който работи здраво, осигурява всичко на семейството си и отделя 2 минимални заплати на година, за да помогне на сестра си, бидейки готов да го направи и за брата на авторката, е за уважение.

# 505
  • София
Според абсурт, щом мъжа изкарва повечето пари, то той има право на неуважение и зачитане на мнението на жена си. Може да изхарчи всичките пари и спестявания, защото жена му имала неблагоразувието години наред да бъхти, за да ги сибира тия пари, а после да роди. И щом е родила и гледа дете, то вече нейният принос не се брои и мъжа може да раздава на воля. Абсурт жал ми става за теб. Чета те отдавна и даваш вид на подчинена и подложена на сериозен психически тормоз от мъжа си.
Не ме жали мен, ами се ожени, роди и тогава виж как се взимат решенията в едно истинско семейство, в което двамата са равнопоставени и не си играят на " На ти куклите, дай си ми парцалките"..
Не е лошо и да четеш какво пиша, без да си правиш интерпретации, защото пиша винаги ясно, с прости думи и разбираемо.
Ако не можеш да схванеш, питай, пак ще ти обясня- не е срамно да не разбереш нещо, но е смешно да отговаряш неадекватно, че и психолог да го играеш. Joy

# 506
На всичкото отгоре авторката и в тази тема и в предишни теми по темата е споделяла, че това е ЕДИНСТВЕНАТА тема, по която имат конфликт с мъжа си. Единствената. Няма друга. Това не е без значение.
Щом всичко друго е цветя и рози в семейството им, в домакинството им, една сестра само проблематична - с мед да я намажеш! Но хората сме създадени да си търсим грижи и проблеми и да се тормозим за няма нищо. Вместо да се радва, че и систъра, и бабата са далеч, а не им се бъркат в къщата, в домакинството...

# 507
Да се спори с абсурт и другите защитнички на зълвата е все едно да спорите с радиото. Явно както казаха по-горе, някой се припознават в зълвата или найката научила брата да издържа сестрата и затова защитатват така зълвата. Нормално е да помогнеш в труден момент на близък, но не е нормално да не си осигуриш дом на семейството, да точиш от спестените пари за да тръгнеш да плащаш чужди кредити, телефони почивки зад граница и подобни лиготии. Заълвата и мъжа и като искат да харчат такива суми - да си ги изкарат. Да излязат в чужбина и да си мръднат гъ*овете, ако не могат в БГ да изкарват повечко в смисъл покриващо лиготиите им.

# 508
Две минимални заплати на година...Че той мъжът да не е социална служба, че да ги изплаща на сестра си? Ама иначе колко приемливо изказване за нищожните за БГ 5000 лв. Ами да иде готованецът на сестрата в чужбина за два месеца, да поработи я на полето, я на някой строеж - и готово, ето ти ги двете минимални заплати, дето толкова й се свидят на авторката.

# 509
Две минимални заплати на година...Че той мъжът да не е социална служба, че да ги изплаща на сестра си? Ама иначе колко приемливо изказване за нищожните за БГ 5000 лв. Ами да иде готованецът на сестрата в чужбина за два месеца, да поработи я на полето, я на някой строеж - и готово, ето ти ги двете минимални заплати, дето толкова й се свидят на авторката.

Да ама ако иде готованеца ще има шеф на главата си, а както стана ясно това за него е недопустимо  Naughty Той не можел да търпи да има шеф на главата си  Naughty Затова и теглил кредити за собствен бизнес, кредити които плаща на авторката мъжа после, щото зълвиния мъж не може за пореден път да подкара собствен бизнес, а като не иска и за друг да работи - няма кинти. Зълвата пък никога не била работила - явно и е под достойнството да извършва такава дейност. Искат обаче нови телефони, почивки извън БГ, някой друг да им плащат заемите  и други подобни - и кой да е той - някой който бъхти - в случея авторката и мъжа и'. Идилия! А на какво учи зълвата децата си? Stop

Общи условия

Активация на акаунт