Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 87 719
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
# 46
  • SOFIA
 Здравейте,
може ли малко помощ?
Днес правихме контроли и на моето малкото, TSH- то  е 3.393. Това за нея е прекрасно, като до сега е с
около 6-7.
А аз - със 6,52.

Обаче пуснахме и на приятелката и детенцето хормони.
 това е за  майката
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
TSH       0.71       uIU/ml     0.55-4.78 /за мониториране на терапия 0,2-5,50/   

а това е за 9 год. момиченце.

TSH       0.992       uIU/ml     0.55-4.78 /за мониториране на терапия 0,2-5,50/

Не си спомням, дали тези резултати бяха ниски или са супер.
Вие какво мислите? Ние все сме с високи стойности и тези не са ми понятни!  Embarassed Peace

# 47
това с килограмите е много странно; аз съм с хипо и съм слаба, сестра ми е с хипер и е пълна, а би трябвало да е наобратно. Даже един доктор много й се зачудил, че е дебела. Малко ме е страх, че може да имам и друго заболяване, защото когато сестра ми беше ученичка, беше много слаба, после й откриха глутенова ентеропатия и напълня. Сега си мисля, че може би още тогава е имала болест на ЩЖ? Thinking

# 48
zoli , резултатите на приятелката ти и детенцето й са много добри.

# 49
  • SOFIA

Благодаря много! bouquet bouquet bouquet
 Сега ще ги зарадвам!  Hug

# 50

Благодаря много! bouquet bouquet bouquet
 Сега ще ги зарадвам!  Hug
Пожелавам и вашите такива да станат Hug

# 51
zoli,колко са големи децата ? Питам за да си имам едно наум за моите. И какво те осъмни за да пуснеш изследвания на детенце? Много здраве му желая от сърце  Hug

# 52
Момичета,искам да ви попитам някой пил ли е КЕЛП (КАФЯВИ ВОДОРАСЛИ) 660 MG X 180 КАПС.,че много се чудя дали да си го поръчам? Някъде пише,че заради съдържанието на йод не се препоръчва,на други места чета ,че помага newsm78 Някой да е пробвал ???Пише,че не трябва да се приема от лица със свръхчувствителност към йод или хипертиреоидизъм.
А тук си намерих и една статийка,който иска може да я погледне Simple Smile
http://www.zdravei.org/shtitovidna-zhleza/

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 13:53 от m_oncheto

# 53
Аз питах доктора за този Келп и ми каза да не го пия щом съм на Л-Тироксин. Аз съм с хипофункция.

# 54
Аз питах доктора за този Келп и ми каза да не го пия щом съм на Л-Тироксин. Аз съм с хипофункция.

И аз съм с хипофукция и днес цял ден чета за тях,май няма да ги пия,заради йод-а,за нас май е противопоказно.

# 55
И аз се сетих нещо да питам - пише, че някои храни не се препоръчват при хипофункция, защото блокират работата на жлезата. Такива са ряпата и зелето. Аз пък зимата основно такава салата ям - ряпа, моркови, цвекло( зеле по-рядко). Да я огранича ли до 1-2 пъти седмично или изобщо да я спирам? Може ли тези зеленчуци наистина да се отразят негативно?

# 56
  • SOFIA
zoli,колко са големи децата ? Питам за да си имам едно наум за моите. И какво те осъмни за да пуснеш изследвания на детенце? Много здраве му желая от сърце  Hug

Двете са -госпожици. Сега са на 9 год  и  21 год.  И двете са с Хашимото. По-точно и трите сме.
През 2012 бях много зле.Писала съм и преди. Да не съм досадна, ще кажа само, че си мислех че умирам  от най- гадни болести. И се депресирах -ден след ден. След  няколко месеца ходене по мъките " доктори" - си открих сама какви изследвания са ми необходими,...... докато стигнахме до  Хашимотото. От там - направих изследване на каката, защото все се оплакваше от "топли вълни" . Така разбрах,че и тя има след преглед при Начев  и TSH  - високо.Консултирахме се редовно при него като той ме убеждаваше да не изследвам и малкото(тогава на 6г.) Аз на своя глава - му направих такива и   Shocked Shocked Shocked С вай- високо TSH.
От тогава всякакви стойности  сме имали- малката е била и с 12 и нещо. Shocked Shocked Shocked Онзи ден като  видях 3,393  направо не повярвах, но е с доза 0,25 и 0,37 редуваме.
Аз редувам 0,25 и 0,50 . А каката пие едно хомеопатично на Боарон. И си държи TSH - то  около 4,15.Ни на долу- ни нагоре. Знам,че е височко, но не мога да я убедя  вече  да пие Еутирокс.Чувства се добре.
Май е това.
Бориме се.
И се моля  Praynig -  за всички.
ЗА ВСИЧКИ!!!  Peace bouquet Praynig

# 57
Зелевите не са проблем, когато са термично обработени. За ряпата не знам, аз си ям. Simple Smile

# 58
Здравейте! Някой може ли да ми каже как стои въпроса с желязото. Вчера личния ми изписа Малтофер фол 2 пъти дневно. Обадих се на ендокринолога си и той каза да приемам желязото поне половин час след л-тироксина, а в листовката пише интервала да е поне 2часа, а в интернет дори 10?? И преди съм пила малтофер фол и съм доволна, но в комбинация с л-тироксин може ли да имат някакви странични действия? Благодаря !

# 59
zoli , благодаря за споделеното! И моята ендокриноложка казва, че най-рано през пубертета се изследва TSH - то. Моите деца са на 9 и на 5. Имам си едно наум да следя за симптоми, но много много се надявам, че не са наследили Хашимотото.

Общи условия

Активация на акаунт