Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 87 750
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
Хм, а твоята детска ендокриноложка ли е?

# 61
Здравейте! Някой може ли да ми каже как стои въпроса с желязото. Вчера личния ми изписа Малтофер фол 2 пъти дневно. Обадих се на ендокринолога си и той каза да приемам желязото поне половин час след л-тироксина, а в листовката пише интервала да е поне 2часа, а в интернет дори 10?? И преди съм пила малтофер фол и съм доволна, но в комбинация с л-тироксин може ли да имат някакви странични действия? Благодаря !
на първата страничка имаше информация за интервалите от време, което трябва да мине между приема на л тироксин и желязо. Погледни там, че аз наизуст не ги помня, пък и сега пиша през телефона и не ми е удобно да гледам  Peace

# 62
Пиеш тироксина сутринта, да кажем към 7 часа, към 14-15 желязото и към 23 часа втората доза желязо и готово.

# 63
Снощи правих едни царевични питки и тъй като не съм консумирала чак толкова царевично брашно, а не съм и готвила много-много с него(само качамак  Mr. Green), успя да ме възхити някакси с вкус и аромат Simple Smile
http://vanillka.com/2012/01/13/sun-corn-loaves/
Може и да сте я споменавали, но нищо Simple Smile
Аз не съм минала на безглутенов режим, но започнах да го избягвам, когато мога.

# 64
Благодаря ви много! С всеки изминал път, в който имам среща с лекари, се убеждавам в некомпетентността им!

# 65
  • Sofia
Снощи правих едни царевични питки и тъй като не съм консумирала чак толкова царевично брашно, а не съм и готвила много-много с него(само качамак  Mr. Green), успя да ме възхити някакси с вкус и аромат Simple Smile
http://vanillka.com/2012/01/13/sun-corn-loaves/
Може и да сте я споменавали, но нищо Simple Smile
Аз не съм минала на безглутенов режим, но започнах да го избягвам, когато мога.
Интересна рецепта,макар да не са съвсем безглутенови....не стават ли много твърди?
Като съм правила хляб с царевично брашно е много твърд и ронлив.

# 66
Ами изобщо не са твърди. Нито в топло състояние, нито сега. По-скоро са леко сухи, но и аз сложих по-малко зехтин от написаното. А къде е глутена според теб?

# 67
В рецептата има пълнозърнесто брашно, в което има глутен.

# 68
Аз едвам намерих и царевично брашно, в което да пише, че няма глутен  Laughing

# 69
В интетнернет видях два вида пълнозърнесто без глутен, а и в интерес на истината аз снощи ползвах бяло, вместо пълнозърнесто-сложих повече царевично, по-малко бяло, затова предполагам че ще се получи и с други видове.
Всъщност Ванилка има и други рецепти без глутен, за тези които са стриктни Wink

Добре, момичета, не ме линчувайте. Смятам, че всеки може да замени неподходящите съставки, както реши..

# 70
Има си царевично без глутен, в една шарена опаковка. Не е скъпо. На места замествам бялото с оризово на Изи, също масово продавано. Смес царевично+оризово и малко пектин е всъщност брашното Квалитет по ЗК за болните от цьолиакия, и хората си го ползват. Аз си ги купувам отделно и всичко си става много добре с него. Е, козунак не...но не смятам че е болка за умиране да не се хапва козунак ежедневно или изобщо...  Tired Тази рецепта може да се ползва, като пълнозърнестото се замени с подходящо друго брашно по избор.  Благодаря  bouquet

# 71
Има си царевично без глутен, в една шарена опаковка.
Да, и аз него взех. Не, че много го използвам де, оказа се, че моя корем освен глутена, има против  и царевицата и ориза.  Confused

# 72
Възможно е, за съжаление  Sad В такъв случай разгледай рецептите с кокосови стърготини и яйца ? Има доста интересни неща.

# 73
Възможно е, за съжаление  Sad В такъв случай разгледай рецептите с кокосови стърготини и яйца ? Има доста интересни неща.
Ммда, доколкото разбрах, молекулите им били сходни с тези на глутена.

# 74
  • Buffyworld
 ShockedМомичета, къде изчезнахте се чудех, а не съм разбрала , че имало нова тема .....

Общи условия

Активация на акаунт