Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 87 689
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте момичета от два дена съм на уетирокс 50мг първия ден като изпих 50 само дето не умрях ...и естествено отидох при ендокринолога тя взе да се оправдава и каза да намаля на половин ...и така днес второ хапче но 25 мг и пак се чувствам адски зле не мога да стана главата ме стяга гушата също треперя а доки не ми вдига тела изплашена съм ...смятате ли че неправилно ме лекуват и какво може да ми стане...страх ме е ...

# 706
И да питам вит.Д ми е малко, но колко трябва да е над 20?  Hug
Не си чела внимателно май, пише в горният ми пост  Rolling Eyes

# 707
И да питам вит.Д ми е малко, но колко трябва да е над 20?  Hug
Не си чела внимателно май, пише в горният ми пост  Rolling Eyes
Въпросът беше при кръвни изследвания какъв трябва да рез. над 20. Може и нещо да съм пропуснала  newsm78

# 708
Въпросът беше при кръвни изследвания какъв трябва да рез. над 20. Може и нещо да съм пропуснала  newsm78
За лабораториите ли питаш, не зная защо не дават горната граница.
Аз се доверявам на написаното от Шоки, а именно:

Вит. Д е много важен при автоимунните процеси (и дори е много съществено не просто наизуст да се пие някаква доза всеки ден, а да се следи нивото в кръвта да е високо - поне 50-60 нг/мл)

Ако е нисък вит. Д (добре е стойността да не е по-ниска от 40-50 нг/мл

И още нещо:
Цитат
ще напиша за стотен път (в този форум, не само в тази тема): референтните стойности на лабораториите са стари. Тази горна граница от 120 нмол/л отговаря на 48 нг/мл - това изобщо не е висока или опасна стойност. Всъщност специалистите препоръчват 40-50 нг/мл като минимум. А за хора със сериозни заболявания препоръчват да поддържат по-високо ниво (60-80 нг/мл или дори повече). Разбирам, че те е страх да ми повярваш. Но има много нови неща за витамин Д, които не са достояние все още нито на повечето ендокринолози (камо ли пък на гинеколозите), нито на лабораториите. Не са тяхно достояние, защото не са се интересували от тези неща. Препоръките и съответно лабораторните граници не са актуализирани към новите данни, затова са в този вид. Всеки трябва да се информира и да реши за себе си. Нищо страшно няма да достигнеш горната граница на тази лаборатория - тя е 120 нмол/л, т.е. 48 нг/мл, което е прекрасно. Но не е високо в никакъв случай, просто лабораторията работи по стари стойности.

Четете, има предостатъчно информация в Интернет.

# 709
Здравейте момичета от два дена съм на уетирокс 50мг първия ден като изпих 50 само дето не умрях ...и естествено отидох при ендокринолога тя взе да се оправдава и каза да намаля на половин ...и така днес второ хапче но 25 мг и пак се чувствам адски зле не мога да стана главата ме стяга гушата също треперя а доки не ми вдига тела изплашена съм ...смятате ли че неправилно ме лекуват и какво може да ми стане...страх ме е ...

# 710
  • Sofia
И аз съм на 25мг.от 4год.,но съм нямала такива оплаквания,напротив,почувствах се много по-добре като започнах да го приемам.
Отиди на друг ендокринолог.

# 711
...много ме е страх направо съм като труп днес...страх ме е да не стане нещо...възможно ли е ...мога ли да го антидиотирам това лекарство...

# 712
...това ми е първи път възможно ли е да не съм свикнала още с дозата...нормално ли е в началото да се чувствш така...ако има някой преминал през това моля да сподели...как е когато за пръв път вземаш подобно хапче...

# 713
 Lemy, да, за това питах - някакви реф.стойности. Благодаря за изчерпателната информация.
мама жу, когато аз започнах да пия еутирокс беше по една четвъртинка от 25 мг хапче. Постепенно, през две седмици го увеличавах с по още една четвъртинка, до достигане на дозата. Това по указание на лекар.

# 714
Разбира се че е възможно,  затова се почва с много малка доза и плавно се вдига

# 715
Lemy, да, за това питах - някакви реф.стойности. Благодаря за изчерпателната информация.
Има и тема за вит.Д, ето тук е писала и Шоки,:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.720;topicrefid=20

# 716
мама жу, не знам дали хапчето ти влияе така или по-скоро страха и уплахата. Споко, жена!
Напиши каква ти е диагнозата, резултати от изследвания на база на които ти е предписан 50 еутирокс?
Щом ти става толкова зле, редно е да се намали още дозата и плавно да се увеличава, или да се смени с елтироксин. Макар и да е едно и също лекарство, на някои едното им понася по-добре от другото.

# 717
...на база тсх 19 никакви други изследвания...как да не ме е страх като така не съм се чувствала направо все едно съм на истезание в ада...

# 718
  • Sofia
утре не го пий Naughty

Ако много ти е лошо ,отиди още днес на лекар,има дежурни по клиники и болници.Измери си кръвното.
От кой град си?

# 719
Аз не мисля, че от 2 хапчета еутирокс са възможни такива странични ефекти.
На кардиолог ходи ли? Правиха ли ти ЕКГ? Проблеми със сърцето имаш ли?

Общи условия

Активация на акаунт