Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 87 807
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
Днес пуснах контрола и ТСХ е отличник- 1.58  bowuu
Обаче пак съм вдигнала ТАТ над 900... Не яжте глутен. Десетина дни нережимни ми прецакаха 7 месеца режим и качиха ТАТ с над 200...
Хубав ден!

# 91
Десетина дни нережимни ми прецакаха 7 месеца режим
Ехе...на мен две-три парчета кекс ми прецакаха две години и половина..........
Щото, да не обидя домакинята. Вече предпочитам да не обидя тялото си.

# 92
Да, ти си казвала. Ама пусто магаре, докато не усети на своята си глава...  Embarassed

# 93
Ама пусто магаре, докато не усети на своята си глава...  Embarassed
До това опира, да.
Ама пък ние вече си знаем.
 Laughing

# 94
  • София - Бургас
Лелеее... Blush и аз съм в издънка...
4 месеца не ядох глутен и сега бях 7 дни на почивка и така си хапвах от всичко на воля - макаранки, спагетки, а какви хлебчета печаха всеки ден пред мен - уникално вкусни... Laughing Смятайте, нищо не съм направила значи за тези 4  Laughingмесеца...Но, нищо - не съжалявам, беше ми много вкусно... Blush Сега наново с режим, вече 3-ти ден не съм консумирала глутен Peace

# 95
  • Sofia
не вярвам за няколко дни ядене на храни с глутен да се отрази толкова много на ЩЖ Thinking

# 96
Мда. И аз не вярвах  Laughing

# 97
Дами, извинете ме, но ще си позволя да ви дам един съвет. Не го мислете много това Хашимото и още повече какво ядете.

Имам Хашимото от 9г. по точно тогава ми го откриха по повод множество аборти. Не знаех много за болестта, нямаше и толкова инфо както сега. Оставих се да ми вгорчи живота. Напълнях близо 30кг., изнервих се, всичко ме болеше, ставаше ми лошо и т.н., всички знаете как се чувства човек. След като родих синът ми и се успокоих, реших да променя начина си на мислене, също така да не оставя тази болест да ръководи животът ми и още повече да го вгорчава.

Докато бях бременна пиех минимална доза Еутирокс. След раждането минах малко на Тирозол, защото явно след раждането и 25 микрограма ми идваха в повече. След 4м. прием на Тирозол влязох в ремисия повече от 4г., дори когато забременях с дъщеря ми не се наложи прием на Еутирокс. ТСХ винаги беше под 2, ТАТ под 100.   

Преди да забременея със синът ми ТАТ винаги беше около 500, после стана 300, после 100. МАТ винаги е бил в норма. Дали съм мислила какво ще изям, за да не ми навреди? Ами не. Ям каквото обичам без да прекалявам с нищо. Не се ядът зеле и ряпа. Аз без зеле и ряпа зимно време не сядам на масата. Глутен също си ям всеки ден.

За мен на болестта не влияе храненето, а стресът, лошите преживявания, както и хубавите. След като родих синът ми влязох в ремисия и 4г. не изпих нито едно хапче, до миналата година когато разбрах, че баща ми е болен от рак. Тогава получих хиперфункция и се лекувах само 6м., защото приех, че баща ми е добре, и че всичко ще е наред. Тогава ТАТ пак беше 300, сега пак си е 100, а ТСХ 1,78. За мен това са перфектни резултати без никога да съм спазвала някакви диети. Единствено пия селен и то когато надвиша антителата. Свалих и 20кг.

За мен това не е болест, която ще ме накара да не ям нещо, което обичам. Научих се аз да ръководя нея, а не тя мен.

Желая Ви здраве!

# 98
  • Buffyworld
 Hug Благодаря , Съншайн ! Много оптимистично звучи ! Аз също като теб се опитвам да не се вманиачавам.

# 99
Вие сериозно ли? Болна съм от нещо, ама не се вманиачавам? Заравям главата в пясъка и чакам ТАТ да спадне от 920 на под 100 от самосебеси? И то при положение, че мога да му помогна да падне. Не мога да повярвам.  ooooh!

# 100
  • Buffyworld
Не казвам, че не правя нищо по въпроса, а че просто не се вманиачавам. Например , знам , че на няколко месеца трябва да следя хормоните и антителата, ходя два пъти в годината на ехограф на щитовидната жлеза, пия селен по 100 мкг. на ден , тоест, спазвам всичко, което са ми казали докторите.  Просто не се вманиачавам чак толко какво ям.  Смея да твърдя, че съм се интересувала по въпроса, питала съм ги и двамата при които съм била изрично за глутена . Единият ми каза, че няма никакви доказателства , че глутенът пречи, а другият категорично ми каза, че глутенът нямал нищо общо. Не казвам, че им вярвам , просто споделям какво са ми казали . Освен това в момента имам толкова по- сериозни гинекологични и други по- големи здравословни  проблеми, предстоят ми  болезнени гинекологични интервенции и честно казано, в сравнение с това, което ми е дошло в момента до главата, Хашимото ми остава на по- заден план.  

# 101
Има хиляди медицински доказателства, че глутенът е вреден. Хиляди. Но всеки си знае за него си, аз отказвам да си заровя главата в пясъка при положение, че с режим (без селен) ги бях свалила с 200 единици. Без режим (СЪС селен) ги качих обратно. Пък нека докторите да ми казват, че глутена не е вреден. То е същото, като масовото препоръчване на въглехидрати на диабетици. Нали лекарствата трябва да се продават, все пак...  Tired

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 15:39 от Esme Weatherwax

# 102
 _Buffy_ , не е конкретно към теб това, което пиша, но понеже сега се зачетох в мненията и четейки твоето последно мнение визирах отговори в написаното от теб. Отговори не за мен самата, отговори за теб. Според мен за всеки един, не само за теб, а за всяка една от нас, болните, отговорите се намират именно в споделеното от нас. Просто трябва да се научим да ги виждаме, за да може да си помогнем. Друг е въпросът дали искаме, дали можем и дали ни се занимава изобщо с това.

# 103
Merelenda, именно. Сега ще влезе някой, който сега се сблъсква с тая работа и ще каже "О, за какво ми е да спазвам режим, ще мисля позитивно и ще се излекувам". И много ясно, че ще прочете именно отговорите, които му изнасят.   Rolling Eyes

# 104
Благодаря ви Бъфи и Съншайн, че ме заредихте с оптимизъм! newsm51 Аз също никога не съм спазвала режим и антителата ми влязоха в норма.Миналата година(аз ги изследвам веднъж годишно) бяха двойно завишени,сега са в референтните стойности.Освен л-тироксина, пия и витамини и минерали, предписани ми от имунолог.Ям си когато и каквото ми се яде.
Разбира се всеки знае за себе си кое му помага да се чувства добре.

Общи условия

Активация на акаунт