Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 87 739
  • 741
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
Не е възможно да е свалила 38кг. Naughty около 15-20 може би Thinking
А снимките които си ги пуска доста ги пообработва.
Тя има особена структура и няма как да изглежда много слаба....

# 31
  • София
Аз познавам няколко жени с премахната жлеза и...дебели ..огромни..

# 32
Всички, които познавам и са болни с някакво заболяване на щитовидната жлеза са пълни, с изключение на най-добрата ми приятелка. Всички други са с наднормено тегло. Имат етапи на слабеене с диета, по някое време пак качват килограмите. В темата немалко са споделяли, че са с нормално тегло. Аз нямам сред близките ми с нормално тегло и болна щитовидна. И аз, и другите ми приятелки, и леля ми, и братовчедка ми сме пълни, а някои по-пълни  Laughing Имам чувство, че вече всеки от моя набор е болен.
А най-добрата ми приятелка, от дете си е много слаба. Повече от 50 кг никога не е била, по често 40 и нещо. Разболя се преди близо 2 години. С хиперфункция е, още не е изяснено дали е Базед, но вероятно е това. Не е мръднала грам с килограмите, стои си както си е от години. 46-47 кг. Тя не пази диети, никога не и се е налагало. Там сигурно гена играе роля.
И най-инетресното е, че както е слаба, аз май първа познах, че има проблем с жлезата. По него време се бях вманиачила да гледам гушите на хората и я "познах" от поглед. Ама не ми взе думите под внимание и аз повече нищо и не казах. Случайно са и открили хиперфункцията, като е отишла на едни от ония комбинирани ехографски изследвания и са и видели и жлезата на ехограф.

# 33
  • София
И една моя приятелка с хипер и най- вероятно базед  е кожа и косми. В тоя ред на мисли и Ерна е така.

# 34
Около мен дебелите са с хипофункция, а с хиперфункция са кожа и кости .
Де да можеше да се балансираме един друг Laughing

# 35
Аз съм с Базедова болест и бях стигнала 85 кг. Отначало мислеха, че е Хашимото "на пръв поглед"  Laughing. Леля ми и братовчедка ми са също като мен. Много варират с килограмите, но предимно са + отгоре. В темата ни за Базеда не сме малко с повече килограми, а уж само 5% пълнеели, а като си четем споделеното, май сме 95% пълни и 5% слабеещи от болестта.

# 36
Аз съм с хипо и Хашимото от дете и не съм мръднала,все около 50кг,като с втората бременност достигнах 80кг и след това ги свалих много бързо (може би и заради това,че бях като дойна крава  Mr. Green) ). Поне за това съм благодарна,но ... може би е и до ген. Момичета,нищо не казахте за резултатите ми  Rolling Eyes

FT 4 ( свободен Т4 )   20.56   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   2.860   mIU/l   0.27 - 4.20.
 Витамин D total (25-OH Vitamin D)   87.88   nmol/l   50 - 120

Малко съм разочарована. На euthirox 100 съм всеки ден ,намалила съм глутена и пак. Миналия месец беше около 1 TSH-то .Пуснах си и витамин Д,мислите ли,че трябва да приемам допълнително? Чудя се на колко ли процента работи жлезата ми - на 20  Sad

# 37
  • В сърцето на любимия човек
На мен резултатите ти ми изглеждат чудесни, кое те притеснява, че ТСХ е над 2.5 ли?  Rolling Eyes

# 38
На мен резултатите ти ми изглеждат чудесни, кое те притеснява, че ТСХ е над 2.5 ли?  Rolling Eyes

Ами да,надявах се,че при такава висока доза ще е на долна граница,преди около месец беше около 1,притеснявам се,че скоро жлезата ми ще спре съвсем да функционира. Вече съвсем полудявам, само гледам вратовете на жените (моята жлеза е доста увеличена),май трябва да спра да се вглеждам толкова  #Crazy

# 39
И аз си мислех, че 100мкг е много висока доза, но виж листовката. Една позната с хипофункция е на доза 150мкг.
За заместване на естествените тиреоидни хормони при намалена продукция от щитовидната жлеза: 100-200мкг.

# 40
Благодаря ти, Барелина, от толкова година го пия тоя euthirox,че вече изобщо не чета листовката,купувам по 5 кутии и пия ли, пия.Но като си спомня ,че започнах от 25 и стигнах до 100мгк,за няколко години,си мисля,че в един момент съвсем ще спре да функционира тази жлеза.

# 41
Всички започват с 25  Simple Smile Нали видя, че дозата не е чак толкова огромна, колкото ти си мислиш?

Не се притеснявай за нещо, което не се е случило още. Стресът е враг №1.
Радвай се, че изследванията ти са в норма. Party

# 42
Всички започват с 25  Simple Smile Нали видя, че дозата не е чак толкова огромна, колкото ти си мислиш?

Не се притеснявай за нещо, което не се е случило още. Стресът е враг №1.
Радвай се, че изследванията ти са в норма. Party

Благодаря ти,Барелина,честно казано,се чувствам много по-добре откакто ви открих  Hug . Като ми е напрегнато и песимистично започвам да ви чета и ми става едно такова спокойно...Благодаря,че ви има  bouquet

# 43
Благодаря ти,Барелина,честно казано,се чувствам много по-добре откакто ви открих  Hug . Като ми е напрегнато и песимистично започвам да ви чета и ми става едно такова спокойно...Благодаря,че ви има  bouquet
А така те искам Hug Няма да се даваме на едно Хашимото Naughty

# 44
  • София
И аз съм на 100, споко боецо.  Даже и още кърмя Wink

Общи условия

Активация на акаунт