Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 170
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
И аз така мисля, че Хашимотото  се дължи на психична основа. newsm78

# 466
Здравейте момичета,

Скоро не съм писала, но редовно ви чета. Днес си пуснах нови изследвания и имам нужда от съвет от вас.

Резултатите ми от днес са:

TSH 1.01 uIU/ml    (0.300 - 4.000)
FT4 1.81 ng/dl (0.71 - 1.85)
ft3 1.96 pg/ml (1.68 - 3.54)
aTG/TAT 55.01 IU/ml до 115,00
А-ТРО/МАТ 102 IU/ml до 34,00

Да кажа пак, че не приемам никакви лекарства. Искам да ви попитам според вас дали има нещо притеснително в новите ми резултати?
Забелязвам, че TSH продължава да пада и се притеснявам сега пък да не мина от хипотеоредизъм на хипертиоредизъм. Какво бихте ме посъветвали за да го вдигна до нормални стойности?

По-предните ми резултати са следните:

НОВИ ПОКАЗАТЕЛИ            РЕФЕРЕНТИ СТ-ТИ             СТАРИ ПОКАЗАТЕЛИ

TSH               - 3.56 uIU/ml                            (0.300 - 4.000)                   4.48
ATG /TAT        - 40.04 IU/ml                            - do 115.00                      58.15
fT3                 - 2.51 pg/ml                                  (1.68-3.54)                    2.25
FT4                 - 1.54 ng/dl                                  (0.71 - 1.85)                  1.22
A-TPO /MAT     - 65.61 IU/ml                                do 34.00                      57.59

# 467
Стресът е виновен за всичко, затова  newsm24

Шакира, защо да се остарява по-бързо?  Thinking Аз мисля, че е напълно обратното - остарява се по-бавно, защото метаболизмът е забавен. Скоро гледах по НатДжио едно предаване и там имаше случай на една жена на 20-30 години, която изглеждаше като дете на няколко месеца. Причината, за да е така беше нелекуван хипотиреоидизъм.

Делена, сподели как смъкна TSH от 4.48 на 1.01 без лекарства. Браво!

# 468
Не съм чак толкова навътре, но това скоро го четох някъде. Може би защото при Хашимото се предизвикват окислителни процеси в организма, при които естествено има и отделяне на свободни радикали, а това от своя страна може да бъде причина за онко заб-я. А болките в ставите?! А това, че разстройва ендокринната система и например при мен - ме вкара в ранна менопауза без да имам дете още. Разстройва хормони, като ЛХ и ФСХ. Това не е само изчерпан яйчников резерв, а и намесата на щитовидната. Няма да говоря за коси и нокти, че на фона на другото е смешно, с витамини поддържам косата си, а ноктите не мога да ги спра да се чупят, дори едва израснали...
Не искам да се замислям, че косъма ми настръхва. Вас болят ли ви ставите? Едва се раздвижвам сутрин..е, после като стана е по-добре, но докато стана сутрин и се раздвижа ми е проблем. А бягам през ден по 4- ри км. Баба ми е 86год. и е като пършинг, няма ох, няма нищо Grinning

# 469
И аз мисля, че заболяванията на щитовидната жлеза се отразяват пагубно на външния вид.. Sad Преди три години на едно семейно събиране се срещнах с една жена с Хашимото. Имаше по-лицето доста дълбоки бръчки, заразказва ми, че откакто са и го открили се е променила чисто физически много.. Кожа, коса, нокти всичко носи белег от заболяването. Но има хора с по-големи здравословни проблеми така че, дето се вика-това да е..

# 470
А може ли да се докаже ИР без глюкозно обременяване, а чрез друго изследване?

Само с глюкозно обременяване, при което се проследява колко инсулин се отделя на гладно, на 60минута и на 120-та минута. Следи се и кръвната захар по същия начин. Когато лежах в болницата ми правиха обременяване, обаче не изследват глюкозата и инсулина на 60-та минута, а само на гладно и на 120-та минута. Както се очаква - всичко беше супер. Обаче ендокриноложката, при която започнах да ходя, беше много учудена защо не е изследвано на 60минута и ми направи отново обременяване (което е година по-късно от предното). И така ми хвана инсулиновата резистентност.
В болницата, тук в София, в ендокринологията на Майчин дом, не я изследват провилно!

А изследването НОМА-IR за какво е? Аз искам да направя такова изследване, като си мислех, че се открива ИР с него без да се натоварвам с глюкоза. Само с него няма ли да стане ясно?

# 471
И аз мисля, че заболяванията на щитовидната жлеза се отразяват пагубно на външния вид.. Sad Преди три години на едно семейно събиране се срещнах с една жена с Хашимото. Имаше по-лицето доста дълбоки бръчки, заразказва ми, че откакто са и го открили се е променила чисто физически много.. Кожа, коса, нокти всичко носи белег от заболяването. Но има хора с по-големи здравословни проблеми така че, дето се вика-това да е..

Е стига де аз като ида на море още се случва да ме свалят някакви 20-годишни и ме питат къде уча пък аз съм прехвърлила 30-те и според ендокринолозите си го имам много отдавна. Аня Пенчева като е с Хашимото да не е някаква сбръчкана баба

# 472
  • София - Бургас
Привет, мадамки Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Много съм щастлива да ви споделя моите резултати от днес:
FT3 4.34 pmol/L 3.1 6.8
FT4 16.09 pmol/L 12.00 22.00
TSH 1.72 mkIU/ml 0.275.50
Anti Tg
57.58
IU/mL 0 115.0
Anti TPO
50.40
IU/mL 0 34.0

За да напомня за себи си ще кажа, че март/април месец ми откриха Хашимото при тези резултати на Тат и Мат, когато стойностите бяха тези:

Това преди беше: Anti Tg - 340.00 при стойности:   0 115.0
А това :                Anti TPO преди беше 84.00
при стойности: 0 34.0

Тогава ми казах - Хашимото, на безмедикаментозно лечение. Просто да следя хормоните периодично.
Лятото започнах безглутенов режим и бях много стриктна в началото. Нарушавах режима 1 път в месеца Blush, защото и аз съм човек Blush Вече 5-6 м. се храня по този режим, като напоследък се ядосвам на себе си, че все по - често нарушавам рижима и от 1 път в месеца, започнах да си хапвам палачинки или банички вече всяка неделя Blush...Въпреки това не очаквах толкова добър и перфектен резултат. Антителата са ми паднали драстично, чек не мога да повярвам Hug Много съм щастлива, и вярвам вече в безглутеновото хранене. Друго си е да имаш черно на бяло резултат. Още по - надъхана съм да продължа да се храня здравословно Peace

Допълвам, че пия селен и от скоро - вечерна иглика:)
4 месец пих селен по 200 мг, сега продължавам с 100 мг.
Вечерната иглика приемам всяка вечер оп 1300 мг.

Последна редакция: пт, 29 яну 2016, 11:31 от kaleia

# 473
За селена бях чела, че най-добре се усвоява директно от бразилски орех. Но колко трябва да се яде дневно - нямам представа. Като бременна си спомням, че ядях по 1-2 на ден. 

# 474
  • Berlin
А цикълът влияе ли се по някакъв начин? Защото от ноември(когато започнах да имам някакви проблеми, ужасен обрив) започна всеки месец да ми закъснява с по няколко дни, от 13то число сега вече на 29ти. newsm78 И напълнях. Sad

# 475
Моят опит - от септември миналата година започнах прием на селен и вит.Д+К, и началото на декември се ужасих от ТСХ-то, над 9. 

# 476
Моят опит - от септември миналата година започнах прием на селен и вит.Д+К, и началото на декември се ужасих от ТСХ-то, над 9. 
те не влияят на ТСХ камо ли пък за 2-3 месеца

# 477
А цикълът влияе ли се по някакъв начин? Защото от ноември(когато започнах да имам някакви проблеми, ужасен обрив) започна всеки месец да ми закъснява с по няколко дни, от 13то число сега вече на 29ти. newsm78 И напълнях. Sad
На цикъла влияе самото Хашимото, от 3-4 години го имам а цикъла ми беше на 60-75 дни, минах на противозачатъчни и се реши проблема , спрях ги когато решихме да имаме дете, пак си се върна към старата схема на 3-4 месеца. В последните 4-5 месеца се нормализира, но си пия хапчетата редовно, пия вит Д и селен, сега ме мъчи цикъл с продължителност 15 дни/кървене/. Бебе още няма а пробваме 3 години.

# 478
сега ме мъчи цикъл с продължителност 15 дни/кървене/.
Да не си минала в хипер, при мен е така, падне ли ми тсх-то и цикъла ми става на 15 дена  Thinking

# 479
сега ме мъчи цикъл с продължителност 15 дни/кървене/.
Да не си минала в хипер, при мен е така, падне ли ми тсх-то и цикъла ми става на 15 дена  Thinking
И при мен.

Общи условия

Активация на акаунт