Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 40

• 88 112
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • Berlin
Здравейте пак от мен. Simple Smile Селен защо точно се пие? Днес бях при дерматолог и ми каза, че обривите ми са от Хашимотото (то покрай тях се откри) и ми каза да взимам селен, Цефазел. А емдокринологът не ми каза да взимам нещо, само да избягвам йод и да следя ТСХ на 6 месеца. А се оказа, че и дерматоложката е с Хашимото и може би затова настояваше за селена. И сега съм в чуденка. newsm78 Иначе ЩЖ е добре, само антителата бяха високи. Да не взема от зор да си направя нещо с добавки.

# 601
Здравейте Simple Smile
Бихте ли ми казали каква е таксата за преглед при д-р Начев в Майчин дом, моля.
Преди време бях в МЦ Панацея на преглед при него, каза ми да повторя един от хормоните и да дойда отново с резултата. Интересува ме дали таксата за преглед в Майчин дом е по-ниска, защото в Панацея ми струваше 50 лв + 20 лв ехограф.
Тази цена е за здравно осигурени лица ли? Понеже аз не съм осигурена, затова питам. А и ми направи голямо впечатление такава драстична разлика в таксата на доктора в МЦ Панацея и в Майчин дом.

# 602
  • В сърцето на любимия човек
На частно, това е таксата за корекция на дозата.
Иначе за ехография на ЩЖ пак на частно по спомен платих 30 лв. в МД. Мисля, че първоначален преглед там беше 20лв, но вече не помня. Но през два-три месеца като ходя на контроли и има нужда от корекция на лекарствата плащам все 10лв.
Да -разликата е чувствителна, в Панацея са най-скъпите прегледи на Начев.

# 603
Момичета, изследвах си вит. Д и резултатът e 35нмол/л., поразрових се и установих,че това говори за недостатъчност. Явно от това ме болят ставите..Утре имам среща с имунолозите и ще ги питам с какво да заменя Огестана. А ТСХ е 1.4, като преди 25дни беше 0.160. Тогава ми намалиха дозата от 100 на 75мг и за 25дни стана 1.4. Това Хашимото верно е луда работа.

# 604
Днес имунолозите заявиха, че няма нищо страшно да се пие този Огестан. Храната била много бедна на йод, а и най-новите тенденции били в прилагането на йод при Хашимото. Не знам защо трябва да изпробвам нещо точно преди трансфер. Сега ще питам и ендокриноложката.

# 605
прилагането на йод при Хашимото
Видимо някои доктори са започнали да се информират  Wink

# 606
Някой може ли да разясни каква е разликата между частния прием при проф. Каменов в "Александровска" и "Камедика" (на "Орлов мост")? Интересува ме какви са цените на двете места и къде е по-удачно да се отиде, според вас? Еднакво внимание ли ще ми обърне и на двете места? Благодаря! Peace

# 607
Здравейте! А когато изследвате ТСХ , трябва ли да се пие л тироксина преди изследването?

# 608
Здравейте! А когато изследвате ТСХ , трябва ли да се пие л тироксина преди изследването?

На мен Начев ми е казвал да е не го пия преди изследване, не съм сигурна дали оказва ефект това Hug Peace bouquet

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 13:32 от Idacorr

# 609
Все тая е  Grinning. Така или иначе му трябват седмици, за да се изчисти от организма, той действа с натрупване, така че няма как да отрази липсата му на изследването, ако една сутрин не си го пила

# 610
ако ще изследваш само ТСХ няма голямо значение ако ще пускаш и другите хормони тогава пиеш след изследването.

Последна редакция: чт, 11 фев 2016, 13:40 от Niss

# 611

Ако не сте си правили изследвания на ТСХ, 1во това направете, ел тироксина се пие само ако лекаря каже, той преценява дали ще е ел тироксин или ел тирокс.  Hug Peace bouquet

Между въпроса на дамата и Вашия отговор има несъответствие.
Аз въпроса го разбирам , че е диагностицирана има си назначено лечение и пита дали си пие дозата преди изследване отговора е по добре не.
А между  ел тироксин и ел тирокс няма абсолютно никаква разлика освен във фирмата производител.

# 612

Ако не сте си правили изследвания на ТСХ, 1во това направете, ел тироксина се пие само ако лекаря каже, той преценява дали ще е ел тироксин или ел тирокс.  Hug Peace bouquet

Между въпроса на дамата и Вашия отговор има несъответствие.
Аз въпроса го разбирам , че е диагностицирана има си назначено лечение и пита дали си пие дозата преди изследване отговора е по добре не.
А между  ел тироксин и ел тирокс няма абсолютно никаква разлика освен във фирмата производител.

И аз го видях, но вече бях, написала коментара Simple Smile Поправила съм се!

# 613
Много интересно ,  Начев все ме караше да си пия дозата преди изследване. Дори когато бях бременна пих 3 часа преди изследване по негова препоръка. Но реших да ви питам защото в лабораторията ми казаха , че не се пие.

# 614
На мен на последния ми преглед ми каза, като направим трансфера, след + тест да отида да си пусна ТСХ и завърши така: И нали знаеш без вода, хапчета и нищо, на чисто.

Общи условия

Активация на акаунт