Камъни в жлъчката - 3

• 133 346
  • 769
  •   1
Отговори
# 75
  • гр.Добрич
Боли ли ви някъде ? Освен потенето някакакви други оплаквания ?

# 76
Боли ли ви някъде ? Освен потенето някакакви други оплаквания ?

Не, никакви други. Изнервена съм напоследък покрай грижите за малкия, но въобще не мисля, че има нещо общо. Най-добре ако продължава така да отида до личния да ми даде да си направя изследвания някакви.

# 77
  • гр.Добрич
Мисля , че потенето не предизвикано от жлъчката по скоро някакъв хормонален проблем  newsm78

# 78
  • гр.Добрич
Честита нова година ! Много здраве ви желая на вас и вашите семейства!

# 79
  • Sofia
Здравейте, на 28г. съм, имам малки камъчета в жлъчката и рефлукс. Тези проблеми ги добих по време на бремеността ми, имам дете на 1г и 9м. Въпроса ми е следния: от няколко дни се потя зверски нощем, без да е топло в стаята или да съм се завила много и тн. и вече почвам да се плаша.

Дали може тези мои проблеми да влияят или да потърся лекар?  newsm78
Няма връзка потенето с жлъчката/не съм чувала и чела/.Изследвайте си хормоните на щитовидната жлеза.

# 80
Здравейте на всички Simple Smile Нова съм тук. Нова съм и в това да живея без жлъчен мехур. Честно да Ви кажа нямам с кого да поговоря за това и реших, че може би тук е мястото Simple Smile От 18.12.2015 съм бе жлъчка. Лапароскопска операция в Тракия Парк Стара Загора при Доц. Александър Юлиянов. Безупречен хирург! Нямам никакви излишни дупки. Човека ми  извади жлъчката  през пъпа!Първата си криза я направих в средата на октомври, от там последва строга диета, и по време на строгата диета последва втора по-ужасна криза. И без да губя много време реших, че трета такава криза не искам да изживея. Последствията от наличието на камъни в жлъчката могат да бъдат пагубни! Спазвах строга диета до днес Simple Smile Случайно попаднах на една маса с гастрото, който ме насочи към планова операция без да чакам третата си криза. Човека ми наля едно вино, сложи ми пастърма..... А аз бях отишла с тефтерче и химикалче, за да си запиша какво точно трябва да спазвам като хранителен режим, защото в болницата ми казаха да не ям пържено, мазно и кафе за 1 месец.....Но някак ми се стори невероятно, че това е единственото ми ограничение. Та на въпросът ми "Докторе, нали знаете, че нямам жлъчка? Как ще пия вино и ще ям пастърма? Минали са само 16 дни?!" . Той ми каза "И? Ти вече не си болна! Първите две седмици се пазиш! След това живееш нормално!"..... И така....Сега пия креон, нексиум и мезим форте за мое лично успокоение....И опитвам забранени храни, но честно казано ме е страх!

# 81
  • Sofia
Най-добре си я спазвай диетата,много скоро е била операцията....

На мен ми стана тежко по празниците,а уж не преядох,но си хапнах малко пастърма и луканка/доста бяха солени/,тестени вкусотии,кисело зеле с малко месо,а и пийнах винце....усетих лека тежест вдясно и от утре смятам да направя една лека диета на плодове,зеленчуци,пилешко....монодиета

# 82
  • София
То едва ли някой има излишни дупки. И обикновено всички я вадят през пъпа. Не ти се е случило нещо особено.
Моята я извадиха на 1 декември и моят док каза почти същото. На строга диета бях 10 дни. Сега хапвам почти всичко. Само вино и пържено не консумирам. Док каза, че сега съм по-здрава от преди и с времето сама ще разбера ако нещо не ми понася.

# 83
  • Sofia
Наистина ли се вади през пъпа newsm78,не знаех....аз бях с 5 дупки,едната в дясно беше зашита с 2-3 бода,другите лепени,на пъпа наистина беше най-широка и беше лепена,малко трудно спря да сълзи...имах два големи камъка по 2см/диам. и множество по-малки....

# 84
Veseto, всички които ни оперираха в един и същ ден бяха с по 4-5 дупки, с изключение на мен. Аз имах само една превръзка на пъпа. Това имах предвид под "излишни дупки".... Simple Smile Пъпът ми въобще не ми харесва как изглежда в момента, но вярвам, че всичко ще се нареди с времето Simple Smile

# 85
  • София
Здравейте, Честита Нова година, много здраве и късмет.

Хм за операцията аз бях с 3 дупки, но жлъчката я вадят през дупката която е под дясното подребрие. Може да се ориентирате по дренажа който слагат, от тази дупка вадят жлъчката.
Относно диетата и аз започнах да си позволявам разни неща един път усетих тежест, но по скоро беше от това че изкарах някакъв грип и като цяло ми беше лошо.
За диетата доктора каза хапвай си каквото ти е сладко без да прекалаяваш.

# 86
Явно на всеки от различна дупка са я извадили Grinning Аз нямах дренаж. И както написах по-горе - само една дупка. Видях че са ме боли от дясно под ребрата, но по-скоро е било с нещо тънко като игла. И просто няма как да са я изкарали от там!

# 87
  • София
Здравейте, Честита Нова година, много здраве и късмет.

Хм за операцията аз бях с 3 дупки, но жлъчката я вадят през дупката която е под дясното подребрие. Може да се ориентирате по дренажа който слагат, от тази дупка вадят жлъчката.
Относно диетата и аз започнах да си позволявам разни неща един път усетих тежест, но по скоро беше от това че изкарах някакъв грип и като цяло ми беше лошо.
За диетата доктора каза хапвай си каквото ти е сладко без да прекалаяваш.
Това също не е вярно. Аз имах дренах вдясно под ребрата, а жлъчката е извадена от пъпа.

# 88
  • гр.Добрич
И моята е извадена през дупката до пъпа доктора ми каза ,  че  е от там . За протокола имам три дупки  Simple Smile

# 89
  • София
Извинявам се ако съм разбудила духовете,  Hug Hug Hug
Явно всеки доктор различно работи  Grinning. Важното е да се възтановяваме и да няма проблеми след операциата. Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт