ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Майничка
Просто кажи, че се детето не вижда добре дъската заради ръста си.
Какви са тези домашни, хора, 8 страници диктовка! Shocked

# 391
  • София
Просто кажи, че се детето не вижда добре дъската заради ръста си.
И не само. Детето е с очила. Имаш достатъчно причини да помолиш културно да я преместят отново на първия чин.
И аз съм шокирана от 8 страници диктовка.  Shocked

# 392
И аз много се изненадах на тази диктовка, вярно е че имаха 3 почивни дни уж заради празника,но....цяла седмица в училище не са писали толкова. В последствие се оказа, че повечето родители изобщо не са се занимавали с домашни, аз се почувстах много гузно, че съм я изтормозила, имаше момент в който и двете плакахме и накрая не си е дала домашната. Тази седмица имат две страници от буквара, доста по разумно. Но пък госпожата в прав текст си каза, че е малко заради състезанието. Днес до обяд решавахме задачи, следобед четохме малко и общо взето днес я оставих да почине.
И аз така смятам да кажа, че не вижда добре и да си я преместят напред.

# 393
  • София
Аз пък твърдя, че е до дете, не до възраст. Броенето на два месеца го намирам по-скоро за успокоение и оправдание.
Както и твърдя, че и самото пребиваване на детето в подготвителна група в училище, носи много повече ползи от седенето в ДГ.
Аз написах, че сравнявам моето дете със самото него сега и преди 8, 9 месеца. Разликата е ОГРОМНА.

NaughtyТочно това казвам и аз. Определено за моето дете тази почти година има голяма разлика. Да поясня, че за сега не срещаме някакви трудности в училище, но наблюдението ми е как само за няколко месеца лятото се научи да разпознава буквите и да чете макар и по-бавно прости изречения от рода "Мама има телефон", а сме работили в къщи от доста преди това. Нищо не може да ме убеди, че тази разлика не играе роля, защото съм почти сигурна, че ако трябваше да тръгне на училище да речем май-юни щеше вече да чете гладко и да пише доста по-добре преди първи клас.Общо взето наваксахме благодарение на това, че детето ми е упорито и се стреми да не изостава от другите. Hug

# 394
  • София
Замисляла съм се да я спра за известно време от занималня и да си учим вкъщи, в момента съм бременна и в болнични.
Аз не бих се замислила и за секунда. За мен занималнята много изтощава децата и доучването после вкъщи е неефективно.

# 395
  • София
Какви са ви впечатленията от днешното КМС? На мен много ми харесаха тази година задачите.
Организаторите задобряват.
Моят се е справил доста посредствено - затруднил се е.

# 396
Какви са ви впечатленията от днешното КМС? На мен много ми харесаха тази година задачите.
Организаторите задобряват.
Моят се е справил доста посредствено - затруднил се е.
Къде ги има задачите? Ние излязохме много доволни, уж сме решили всички задачи, но ще видим. Знаете ли кога излизат резултатите?

# 397
  • София
Ето задачите, отговорите и оценяването:
https://0ufpeq.by3302.livefilestore.com/y3mfj16_SfGr4U4aZtnaVoiC … ov_MCH.pdf?psid=1

# 398
  • София
Моята щерка и децата, с които ходиха заедно казаха, че не са разбрали една задача изобщо - предполагам, че е 10. В едната стая едно от децата попитало квестора за задачата - и той казал, че не разбира какво искат - квесторски е постъпил правилно Wink, но дали наистина е толкова неразбираема. Другите не сме ги проверявали, покрай хилядите състезания за баткото до гуша ми дойде да проверявам и да се ядосвам при сбъркани Embarassed. То тя девойката и се разстройва, ако е сбъркала, така че няма да проверяваме. Май геометрични фигури няма тази година, още помня един спор квадратът правоъгълник ли е  Laughing- преди 4 години!

Последна редакция: нд, 13 дек 2015, 14:50 от bora

# 399
Не ми се отваря, лаптопа ми е на ремонт, а от телефона и таблета не ми се отваря. Благодаря все пак! bouquet

# 400
  • София
Не ми се отваря, лаптопа ми е на ремонт, а от телефона и таблета не ми се отваря. Благодаря все пак! bouquet
Не е от телефона. Аз от стационарен компютър също не мога да го отворя.

# 401
  • София
От тука се отваря линка http://smb-pleven.com/?page_id=207

# 402
Аз отворих, но не съм изненадана от задачите. Леки и лесни са, като изключа десета.

# 403
Да от тук вече стана  bouquet
Но пък мойна ученичка е малко заспала сега. Задачите и на мен ми харесаха, има разнообразие, даже съм изненадана, че казва че всичко е решила. Говореше ми и тя за 10 задача, че малко я затруднила.

# 404
  • около Варна
Честно да си призная  10 задача и аз нямаше да я реша  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт