ПЪРВИ КЛАС - тема 5

• 54 862
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Добро утро!
За много години!
Здраве и късмет ви желая през цялата нова година   bouquet

Ние пък сме болни още от преди новата година и тази седмица няма да сме на училище Sad

# 511
  • София
А аз съм от най-сериозните майки - детето на у-ще, а аз - отпуска цяла седмица. Mr. Green

Може ли някоя добра душа, чието дете решава от "Мечо и Медунка", да сподели как се решава задачата от 56 стр. долу в ляво. На първия пример има една везна с 3 ябълки от едната страна и 2х1 кг. от другата. Отдолу има квадратчета да се напише явно задачата. Колкото и да мислих как се сравняват ябълки с кг., не го измислих. А 3 ябълки как са 2 кг. съвсем не го разбрах. Crazy

Гледах я, гледах я...и я отминахме  Embarassed

# 512
  • Варна
Може ли да пуснете снимка на задачата?

# 513
Аз ще мога да я снимам чак в петък, защото папките с учебници, тетрадки и учебни помагала седят в у-ще. Peace

# 514
  • София
А аз съм от най-сериозните майки - детето на у-ще, а аз - отпуска цяла седмица. Mr. Green

wild poppy  Hug  hahaha - и аз исках така, но не ми се получи ...

Живи и здрави деца и родители! Естествено и успешни  Hug

# 515
  • София
Въпросната задача с везната знам, че сме я минали. Помагалото ми е вкъщи и не мога да погледна. Спомням си, че и аз, и детето вкарахме една и съща логика при решаването и не е имало противоречия.  Mr. Green
wild poppy, вие не решавате ли по материала, който се взима в училище? Тази задача май е доста назад. Днес ще взимат за отсечка, затова сме на 2-рата част от помагалото.

# 516
Тонка, минали са я предпоследната седмица на декември. Тогава щерката отсъства цяла седмица, защото изкара гнойна ангина. Сега през вакацията дорешавахме и дописвахме, но тази задача чак снощи я видях. Уж всичко си беше решила, но се оказа, че е тук-там избирателно. Но са още на първата част към края.

# 517
  • София
Довечера ще погледна и ще ти кажа, освен ако през това време някой не ме изпревари.  Grinning Аз съм тотален математически инвалид и ще питам майка ми дали сме я решили вярно.

# 518
  • София
ЗА МНОГО ГОДИНИ!
Здраве и късмет на децата и на нас!
Не съм виждала задачата, но по описанието, според мен трябва да се напише 3Я=2 кг.

# 519
  • около Варна
Удължиха ни ваканцията за нещастие на ученичката и моя радост.

# 520
Здравейте! Моля за вашето мнение. В задачата са дадени пет различни по големина колички. Коя е първата по големина кола - най - малката или най - голямата и съответно коя е петата по големина кола? От най - малката ли започваме да броим или от най - голямата? Благодаря Ви!

# 521
Здравейте! Моля за вашето мнение. В задачата са дадени пет различни по големина колички. Коя е първата по големина кола - най - малката или най - голямата и съответно коя е петата по големина кола? От най - малката ли започваме да броим или от най - голямата? Благодаря Ви!

От най-малката.

# 522
  • София

От най-малката.
Ако въпросът е коя е първата по големина кола, според мен трябва да се започне от най-голямата. Как е формулирано?

# 523
Днес по думи на детето в у-ще е било страшно студено. Седяли са с якета и пак й е било студено. И това при положение, че сутринта подозирайки, че може да е по-хладно заради почивните дни, я пратих с дебел вълнен пуловер и термо чорапи...

# 524
В задачата са нарисувани пет различни по големина колички, подредени не по големина, а в произволен ред. Трябва да се оцвети първата, втората и петата по големина количка.

Общи условия

Активация на акаунт