Любов или пари?

• 16 695
  • 422
  •   1
Отговори
# 15
Притесняваш се с годините в теб да не се натрупа разочарование? Ще се натрупа - със сигурност, защото семенцата му още от сега са посяти.
Проблемът с парите не е точно мерканстилност - както някои мислят.
Жената има нужда от мъж, в който да вижда сила, стабилност, можене, просперитет. Добрият доход е пряко свързан с това - ако един мъж е можещ и силен би следвало да може да подсигури и семейството.
Пари или любов - това е доста клиширано и тъпо. Естествено, че любов. Но любовта трябва да бъде събудена и поддържана, съответно човек трябва да има качества и поводи за възхищение.
Дали ще останеш с него или не, изборът си е твой. По моя идеал за мъж, добър, грижовен, работещ и обичлив ми е достатъчно. Но аз не искам на всяка цена частно училище за децата и университетско образование в Итън, макар че и аз много обичам парите - не само обичам - а знам, че са много важни.
За всеки е различно, сядаш, правиш си равносметка какво искаш и решаваш. Или си с него, или не си.
Но винаги помни, че и парите не са достатъчни за щастие.

# 16
  • София
Ако обвързването с мъж с ниски доходи ще те лиши от неща във финансов аспект, да ти кажа, че едно (или две) дете направо ще ги срине. Не говоря за бебешките години, памперсите, играчките и количката, а за едно непрекъснато вадене на пари през целия ти живот. Имам реалистичен поглед върху семейство с деца (моето) и такова без деца (на брат ми) с общо взето сходни доходи - разликата е осезаема, ама с просто око чак. Огромна.
Та мисълта ми е, че ако са ти наистина толкова важни дреболийките, и ако доходът ти е такъв, че само с едното обвърване няма да можеш да си ги позволяваш, не мога да си представя как ще живееш след детето / децата.
Ами то само едното пътуване като вземеш - ако сега взимате два самолетни билета, двойна стая и можете да ядете гризки по цял ден, докато обикаляте музеите, за една такава екскурзия с две деца сложи още два билета, резервирай апартамент и си прави сметка, че ще трябва да се храните нормално поне 2 пъти на ден.
Естествено, най-евтино е сама  Laughing Обаче семейството, любимия, децата, те ти дават онова, дето не се купува с пари (клише, знам ...), ама което струва повече от парите.
Ако не го усещаш обаче с този мъж, значи просто не е МъжЪТ.

# 17
  • София
Скрит текст:
Реших да пиша анонимно, защото не ми се иска темата да стигне до някои хора.

Имам връзка с един мъж от няколко години и много се обичаме. Обстоятелствата бяха такива, че не беше възможно да живеем заедно и да сме заедно през цялото време. Сега прекарваме много повече време заедно и имаме планове за съвместно съжителство и семейство, винаги сме го искали и двамата. Все още няма нещо голямо, което да ни свързва и една раздяла би била много по-лесна на този етап. Виждам го някак си, че ако искам да се откажа може би сега е момента. Лошото е, че понякога ме обхваща лека паника дали съм сигурна, че искам точно с него да прекарам живота си. Обожавам всичко в него и винаги като си помисля си представям, че точно с такъв човек до себе си бих искала да остарея, разбираме се много добре. Единственото ми притеснение са финансите. За добро или за лошо досега съм разполагала с повече средства, да речем малко над средното. Не става въпрос за някакъв лукс, но съм свикнала на разни глезотийки като например добра козметика, пътувания, хубави ресторанти. Не се имам за меркантилна, но в един момент тези неща като ги няма започват да ми липсват. Всъщност сега ги оценявам малко повече от преди, когато получавах всичко наготово в общи линии.
Проблемът с него е, че той е живял с по-малко средства и има една разлика в начина ни на живот. Тази разлика не е огромна, не е някаква пропаст, но все пак я има. Живеем в голям български град, но не в столицата и не е възможно да го напуснем. Той работи в една фирма тук, заплатата му предполагам е около средна за града ни. Мисълта ми е, че не е мързелив, работи си и не е за някаква минимална заплата. Виждам го, че иска да печели повече, опитва се с разни дребни странични неща, но те не са особено сериозни и постоянни. Аз работя за себе си и засега изкарвам повече от него. Да кажем около двойно. Опитвам се да спестявам и успявам по малко, но просто няма как спестеното да ми стигне за всичко, което искам. Засега не виждам реалистична възможност нито един от двама ни да печели по повече.
Давам си сметка, че ако имаме дете няма да можем да му осигурим всичко, което аз бих искала. Тук не става въпрос за някакви материални неща. Аз просто имам визия как искам да се случват нещата, за образованието и развитието му и това, което искам не е безплатно.
В общи линии ме е страх дали в мен няма да се натрупа някакво разочарование с времето, че няма да можем да си позволяваме нещата, които искам, и с които съм свикнала. Ще се радвам на всякакви мнения и ми е интересно дали някой е минал през нещо подобно.

Не бих раждала дете от него при това положение. Връзка? Може, защо не.

ПП Бих му казала какво мисля, за да е наясно.

# 18
Тъжна става тази тема... мъж без много пари не е мъж и не трябва да му се раждат деца... ех тези пари колко комплекси набиват на хората... много тъжно Sad

# 19
Парите са сред най-преходните неща. Може да срещнеш мъж, който е супер успешен, осигури ти всичко и т.н. и след години фалира или просто е в труден период. Изчезват всякакви екскурзии и глезотии да речем за дълъг период, а може и никога да не се върне предишния стандарт, а кого да виним? Разходите ще си стоят, дори ще са по-големи... Кой знае какво финансово бъдеще го чака  newsm78

# 20
Цитат
За добро или за лошо досега съм разполагала с повече средства, да речем малко над средното. Не става въпрос за някакъв лукс, но съм свикнала на разни глезотийки като например добра козметика, пътувания, хубави ресторанти. Не се имам за меркантилна, но в един момент тези неща като ги няма започват да ми липсват.
Всъщност, си ужасно меркантилна.
И докато безсмислици като гореизброените са ти по-важни от хора и отношения, по-добре си стой сама.
Или си намери някой "батка" с пари и коли.
Ама тогава други теми ще пускаш...

# 21
Авторката съм, спряха ми акаунта, ще пиша анонимно.

Как не обичам такова предпоставяне... Частно училище, може би?
Ще ти кажа кой може да си позволи частно училище - някой шеф на чуждестранна фирма примерно. Ако искаш си търси такъв.
Ако наистина обичаш човека до себе си, му се довери и му роди дете. Знам, че е трудно.

Несъвместимост на плановете. Много сте сладки. Ами ако има друга несъвместимост, за забременяване, кво правим?
Не задължително частно училище, но има форми на платено обучение, които съвпадат с възгледите ми, да. Нито един от хората, които познавам и плащат за образование не е шеф на чуждестранна фирма.
Ако имаме проблем със забременяването ще го мислим тогава. Не мисля, че тук и сега има нужда да се коментира. Това е нещо, което засега и с него не сме обсъждали.

Сегашния не го обичаш, така че няма да има за какво да съжаляваш, ако го смениш.
Ако не го обичах нямаше да пиша изобщо. Нищо не ме свързва с него освен чувствата ми в момента, най-лесно е да се разделим.

Притесняваш се с годините в теб да не се натрупа разочарование? Ще се натрупа - със сигурност, защото семенцата му още от сега са посяти.
Да, това е, което ме тревожи. Аз съм преживяла една тежка раздяла и това в момента го чувствам като преломен момент. Един вид ако остана с него ще е с идеята да е завинаги.
Много добре знам и от личен опит, че парите не носят щастие. Затова и не съм ги търсила нито у него, нито у някой друг.

Та мисълта ми е, че ако са ти наистина толкова важни дреболийките, и ако доходът ти е такъв, че само с едното обвърване няма да можеш да си ги позволяваш, не мога да си представя как ще живееш след детето / децата.
Не, двамата бихме живели добре с общ доход смятам. Притеснявам се как бихме гледали дете. Много добре знам колко излиза.

Тъжна става тази тема... мъж без много пари не е мъж и не трябва да му се раждат деца... ех тези пари колко комплекси набиват на хората... много тъжно Sad
Не е така, аз на този мъж винаги съм искала да му родя дете.

# 22
Много добре те разбирам, защото и аз съм със сходни възгледи по въпроса. Hug Слава Богу, до себе си имам човек, който напълно импонира на материалистичните ми страсти, така че сме на една вълна и няма неразбирателства по този въпрос. Laughing

На мен друго ми стана интересно - казваш, че любимият ти има желание да повиши доходите си, но същевременно не смяташ, че това е реалистичен развой на събитията. Това ми звучи доста странно. Не познавам истински амбициозен мъж, който да си е поставил за цел да изкарва повече пари и това да не се е осъществило в някакъв обозрим срок. Съжалявам, но за мен, тук вариантите са два - или приятелят ти в действителност няма никакво намерение да си дава зор и ти разказва приказки от 1001 нощ, само за да ти замаже очите; или си имаш работа с поредния путьо, лежащ пред телевизора и пукащ бира до откат, който само на думи е тръгнал да гони милионерските висини. ooooh!

# 23

Не е баш така. Той може да е мъж на място и да направи деца на някоя друга - която изкарва два пъти по-малко от него, а не два пъти повече.
Аз бих имал съмнения за успеха на такава връзка... любовта си е любов, ама като тръгнат на море и тя плаща (щото изкарва два пъти повече пари) как ще се чувства той? Или като купуват кола, винаги мъжът влага емоции, кефи се на някакъв модел, гледа, човърка, избира - а той ще трябва да се примири с кола, каквато жена му избере - зер тя ще я плаща.
Такива неща спроед мен едно по едно ще се натрупват и у него, и у нея, и ще отровят отношенията. Наречете ме комплексар, но така мисля.
Аз лично не бих тръгнал да се женя за жена, която изкарва два пъти повече от мен. Или ще си търся жена от моята черга, или ако наистина я обичам и искам ще намеря начин аз да вадя повече пари, за да се чувствам равностоен на нея.

# 24
  • Sofia
Според мен не се жени за него. Не заради по-ниските му доходи, а защото не го обичаш. Ако го обичаше истински и силно, изобщо нямаше да те хрумне да се замисляш по въпроса. Нямаше да те интересува кой колко печели и нямаше това да е определящо. И нямаше да кажеш, че в момента раздялата не би била проблем. При това положение с годините все повече ще те дразни това над което сега се замисляш. А не мисля, че ти си човек склонен на много компромиси. Щом от марковата козметика не можеш да се откажеш, какво остава за нещо по-сериозно. Така че рано или късно това ще доведе до раздяла.
И как така сте заедно от няколко години, а ти не знаеш каква заплата получава той? Това е много странно...  newsm78

# 25
За мен човек преди да има деца, би трябвало да е влюбен - загубен до степен да не си вижда материалните прогнози за години напред... Не че има рецепта кое как ще е успешно, ама двама млади здрави - прави хора с нормални доходи да се притесняват да си родят едно дете, защото как ще го изгледат - странно ми е.

# 26
За мен човек преди да има деца, би трябвало да е влюбен - загубен до степен да не си вижда материалните прогнози за години напред... 

+1

Има неща, които не се купуват с пари.
Разбира се, и капка разум трябва, ако е някой, който не иска да работи и го мързи да гледа тогава е добре малко да се свалят розовите очила. Но ако нещата са нормални спрямо обстановката...

Според мен не се жени за него. Не заради по-ниските му доходи, а защото не го обичаш...

И това е вярно...

# 27
  • Другата България
Авторката съм, спряха ми акаунта, ще пиша анонимно.
От кой акаунт? newsm78
Трети?
Ако е истинска темата ти изобщо, това е моето мнение
Парите са сред най-преходните неща. Може да срещнеш мъж, който е супер успешен, осигури ти всичко и т.н. и след години фалира или просто е в труден период. Изчезват всякакви екскурзии и глезотии да речем за дълъг период, а може и никога да не се върне предишния стандарт, а кого да виним? Разходите ще си стоят, дори ще са по-големи... Кой знае какво финансово бъдеще го чака  newsm78
В такъв момент ти какво би направила, след като няма да можеш да ходиш на екскурзийки и да хапваш по тузарски ресторанти?
И аз смятам, че си меркантилна, да не кажа направо сметкаджийка. В което няма лошо, не си единствената, но си го признай поне пред себе си. Peace

# 28
  • В полите на Пирин планина
И аз мисля като Човечето и Дана. Щом те "морят" подобни мисли сега, то реално не го обичаш истински. Когато си влюбен не си правиш математически сметки, а едно семейство се създава, за да сте заедно и да делите всичко, включително и парите. Моята представа е, че в семейството не трябва да има "моите" и "твоите" доходи и/или разходи, нито пък да си мерите "приноса" в семейния доход.

# 29

И как така сте заедно от няколко години, а ти не знаеш каква заплата получава той? Това е много странно...  newsm78
Не съм казала, че не знам, не знам по принцип как вървят заплатите в града ни и точно къде да я поставя неговата.

За мен човек преди да има деца, би трябвало да е влюбен - загубен до степен да не си вижда материалните прогнози за години напред... Не че има рецепта кое как ще е успешно, ама двама млади здрави - прави хора с нормални доходи да се притесняват да си родят едно дете, защото как ще го изгледат - странно ми е.
Минахме я тази фаза вече. Все пак няма как да си стоим в нея вечно. Тогава тези неща не ме вълнуваха, да. Така и стигнахме до тук.
Не ме притеснява да го родя детето. Ще го изгледаме някак със сигурност. Въпросът е как и дали в мен няма да назре недоволство в някакъв момент.

От моя си.

Съжалявам, но за мен, тук вариантите са два - или приятелят ти в действителност няма никакво намерение да си дава зор и ти разказва приказки от 1001 нощ, само за да ти замаже очите; или си имаш работа с поредния путьо, лежащ пред телевизора и пукащ бира до откат, който само на думи е тръгнал да гони милионерските висини. ooooh!
По-скоро е нещо по средата. Той не ми замазва очите и не ми е говорил открито за това, аз го виждам в действията му. Не е и путьо. Просто може би наистина не е много амбициозен, което не го превръща автоматично в някое от споменатите две.
За стандарта в България и града ни се справя прилично, прави каквото може. Дали може повече от това не знам, не съм сигурна.

Аз лично не бих тръгнал да се женя за жена, която изкарва два пъти повече от мен. Или ще си търся жена от моята черга, или ако наистина я обичам и искам ще намеря начин аз да вадя повече пари, за да се чувствам равностоен на нея.
И това ме притеснява в известна степен, но не чак толкова. Засега не съм видяла да назряват проблеми свързани с това.

Последна редакция: пн, 16 ное 2015, 15:53 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт