Любов или пари?

• 16 887
  • 422
  •   1
Отговори
# 210
  • Другата България
Че то това е основното - да говориш с него, не с нас.
Аз мислех, че с него нещата са обсъдени вече и затова си стигнала до тема тук. ooooh!
Двамата заедно може да решите всички възникнали въпроси.

# 211
Вдигането на бакшишите компенсира само инфлацията.  Wink
Да, заплатите се вдигат, но и цените се вдигат, така че реалната/не номинална/ стойност на възнаграждението стои същата като цяло.
Да, има хора, които напредват в кариерата си през годините, но някъде около 30тата година си личи, кои са те. Останалите каквото са направили до 30, така и си остават.
Само на първите им расте възнаграждението в реален аспект, на останалите само в номинален, а стандартът на живот остава същия.

Добре де, ако искате да имате дете и някакво жилище, не е ли добре да започнете с уреждането на жилището, колата, и чак след това да се мисли за дете. Пък в процеса на 'правенето' на тези неща, ще ти стане ясно, това ли е човека.
Дори и да не каже с думи точно какво мисли, от действията му ще лъсне, а действия не може да има, без да започнете някакъв съвместен проект. Заживейте заедно, научете си навиците, туй онуй, ще го поопознаеш и така.

# 212
След като един кредит не може да покривате и то не в София, а в малък град, за какви стандарти ми говорите...

# 213
Аз мислех, че с него нещата са обсъдени вече и затова си стигнала до тема тук. ooooh!
Проблемът е, че 'Тези' мъже никога не говорят за това, само че ти няма как да знаеш. Нещата често си стоят в сферата на неизказаното, с всички идващи от това последици. Нали точно затова писах, и аз чаках, чаках - той да изкаже, той не изказа, аз реших - значи няма драма. Е да де, ама след години лъсна, че драма има.
Не е сложен животът, ако единственото, което стои между вас са тези разлики в доходите. Да де, ама след няколко годинки и няколко деца толкова милиони още неща се натрупват, че понякога идват в повече.

При всички случаи не е зле да си наясно кой ще издържа това дете. Ако ще си ти, парите, с които ще разполагаш за себе си, ще са поне 2 пъти по-малко, и ако сега не можете да си позволите жилище, как ли ще бъде тогава. ....? Ако пък започнете със жилището и той види, че след това не можете просто да си позволите да имате дете, може и да се размърда....?

# 214
След като един кредит не може да покривате и то не в София, а в малък град, за какви стандарти ми говорите...

Не е малък:
Цитат
Живеем в голям български град

Цитат
Ако ще сме само двамата имаме къде да живеем и това не би бил допълнителен разход.
В гарсониера ще бъдете? А ако имате дете - не може да е гарсониера?

# 215
Добре,  The Siren of Titan общо взето си съвпадат идеите ни, е, за мен идеи, а при теб реалност!
Всеки според тоягата си!

Всички имаме право на избор: нали гледаме мъжа преди да го вземем, анализираме го, общуваме с него и си правим адекватни изводи (или влюбени), но все пак, ако той не иска да става най-малко изп. директор на мултинационална компания, то, това си е негов избор. Има хора, които не обичат да си дават много зор и нямат болни амбиции към момента, но, винаги има едно но, като опре яйцето до д***то, има хора, които се превръщат в машини!

Към авторката, преди години имах подобна дилема, бях на около 19-20 и тогава установих, че замисля ли се за раздяла (гадже, работа, приятел) - най-добре веднага да я инициирам, защото тя ще дойде в един момент, а времето е ценно.
Скрит текст:
Та, тогавашния младеж, нямаше амбиции, бачкаше, колкото има, купонясваше, колкото може, а перспективи и желание за развитие =0! Говорих, правих, досаждах, показвах, доказвах, е, отговора му беше, че си му е достатъчно и не му се занимава, тогава му казах, че не виждам бъдещето ми заедно, защото аз имам цели, а той ме дърпа надолу и го зарязах! Година и половина-две на вятъра, е, покупонясвах, но си е до време!

# 216
Е, ако са във Варна или Бургас, то най-вероятно цените са височки.

# 217
  • Другата България
Проблемът е, че 'Тези' мъже никога не говорят за това, само че ти няма как да знаеш. Нещата често си стоят в сферата на неизказаното, с всички идващи от това последици. Нали точно затова писах, и аз чаках, чаках - той да изкаже, той не изказа, аз реших - значи няма драма. Е да де, ама след години лъсна, че драма има.
Напротив, ти няма как да знаеш аз какво знам. Laughing Не говорят ако не ги питаш, ако питаш и настояваш няма как да не се получи диалог.
Така смятам аз - ако си решил да създаваш с някого общ дом, семейство, да му родиш деца, обичаш го и искаш да имаш бъдеще с него, сядате и говорите, не се карате, не си натрапвате гледните точки, а говорите. Преди всичко това да се случи. Няма не искам.  А ако има, тогава вече се поставят условия и святкат червени и пембяни лампи. Това е моето мнение, не го натрапвам на никого. Но много проблеми идват именно от там - от това, че не се говори с партньора.

# 218

Ха, нали, аз очаквах авторката да печели поне 2-2,500 чисто, а той около 700, а то май няма кой знае каква разлика!

# 219
Хубаво си говорите, ами от този стрес или поради други причини, ако не могат да имат веднага дете и обстановката се изнерви, ко ще правят?
Аз си мисля, че авторката не обича истински този мъж, колкото и да се опитва да убеди себе си пишейки ни на нас, но не иска да си го признае.

# 220
Ми какво, хвърчат пари за изследвания, стимулации и евентуално инвитро...

# 221
Fire_life, много точно, разбираш какъв е човека до теб в кризисни ситуации! Реакции, мисли, решения, диагностика, много е комплексно!
Може би наистина й се иска да го обича, но си търси извинение защо не го! Или пък истината е някъде там, но никой не си признава!  Peace

# 222
chris78, след думата 'хване' спрях да чета. Жалко, че беше от последните.

Е не каза хубава ли е или грозна?
Познавам жени, които изкарват 8000+ в България, но естет човек (художник) не го виждам щастлив с тях.
Абе всъщност може да има и хубави, които вадят толкова пари - например с вдигане на краката, с изяви в Пайнер Студио или по ТВ... ама някак си не ги виждам с мъж, дето вади 300 лева.

# 223
Е, ако са във Варна или Бургас, то най-вероятно цените са височки.
Там сме.

Но не ми се коментира жилищният въпрос тук. Вариантите са много и зависят от много неща. Може и да не се наложи да теглим кредит, може да теглим по-малък кредит, може да бъде и голям. Не съм казала, че не можем да го плащаме, а че е разход, който сега нямаме. И като се има предвид, че покрай детето ще изскочат и още други такива, които сега ги нямаме сумите ще се натрупат.

# 224
До появата на детето има минимум една година Laughing. Важно е да разбереш какво искаш. В град като Варна/Бургас човек с ИТ специалност би могъл да изкарва повече от прилични пари, едновременно с това и да се развива

Общи условия

Активация на акаунт