Любов или пари?

• 16 873
  • 422
  •   1
Отговори
# 240
Така както си писала, според мен не си лудо влюбена в този мъж, щом си се замислила толкова за парите.
А и човека изкарвал средна заплата, както много хора.. Айде да беше все безработен например, че да кажем как ще живеете без пари.

# 241
Малко странно е на по 30 при дълга връзка да не са говорили още за кой как ги вижда  нещата като брак и деца, че то най-важното е  да можете да комуникирате ефективно в една връзка. Ако отсега проблемите, дори потенциални  се обсъждат първо във форумите и после помежду си.. не отиват на добре нещата.
 Иначе относно стандарта авторката ако не мисли, че може да поддържа дете и ипотека от с 1.5 от нейния доход, силно подозирам, че няма да успее и с два пъти като нейния, т.е. няма да и е ОК и с някой на същото ниво като нея, което би било сравнително нормално положение според мен.  А доколкото разбирам, човека се занимава по-скоро с хардуер или системна подръжка, откокото софтуер, там заплатите са относително ниски за бранша и стабилни, надали да започне внезапно да печели много повече, че да я задмине кой знае колко.
 Пък и в крайна сметка, аз лично ако не мога да осигуря нещо на хипотетичните си деца, което смятам за наложително, бих потърсила "вината" първо в себе си, не в човека до мен, това малко детинско  ми звучи все някой друг да ти е виновен. Като искаш нещо, работиш и го постигаш, не чакаш на мама/тате/гаджето/държавата/едиквоси.

А бедните художници.. ами омръзват.. колкото и да са интелектуално (и/или другояче) стимулиращи.

# 242
Че да не е много хубаво нещо да си лудо влюбен? То значи никой не е чак толкова людо влюбен, щото винаги проверява за няколко неща, които никаква любов не може да компенсира.

Пък и на 30 вече и след години гаджосване да чакаш да си "лудо влюбен" си е наивно.

# 243
Че да не е много хубаво нещо да си лудо влюбен? То значи никой не е чак толкова людо влюбен, щото винаги проверява за няколко неща, които никаква любов не може да компенсира.

smile3530 smile3523

Банкова сметка, кредитно извлечение, доходи и потенциални разходи! После казват, че не са меркантилни и са много духовно извисени, нали?  Mr. Green Stop

Или - влиза в банята и вижда крем "Каро" и бик-че и му казва "Чао" - готово, пък после той да обяснява на вятъра, че от най-нано микро гел за бръснене получава алергични реакции, а "Каро" - не!

Авторката наистина трябва да даде малко инфо и да ни запознае в дълбочина, че темата мина и ще замине Пържолан!

# 244
Не, с по-простички методи се прави, още докато ходите по кафенета. Баба ми ме е учила. Гледа се отношение към пари, като прекалената демонстративност също е червен флаг. Ако ходи с прекалено много пари в брой, ако ги вади демонстративно. Или ако демонстрира стандарт с дрехи.

# 245
  • Другата България
Авторката къде отиде всъщност? Мамасита обсеби темата и вече забравих какъв всъщност беше въпросът. Аман!

# 246
Въпросът си е същият от началото до сега с малки вариации около деца и образование:

Цитат
В общи линии ме е страх дали в мен няма да се натрупа някакво разочарование с времето, че няма да можем да си позволяваме нещата, които искам, и с които съм свикнала. Ще се радвам на всякакви мнения и ми е интересно дали някой е минал през нещо подобно.

# 247
Да, да, добре, тона ми по-горе уж трябваше да е шеговит, но не се е получил  Rolling Eyes Laughing!

Сами си се избираме, те нас, ние тях, трябва да се гледа и мисли, а не да се вкарва излишна драма. Аз не разбрах, Авторката сподели ли как са протекли разговорите им? Има ли решения, набелязани проблеми и т.н. Кой, какво и как го иска от Живота! Общуването му е майката Wink

Относно червените флагчета, трябва да може и да ги вижда човек, с едни ще направи компромис, но да си знае за кои, защото решението е било негово!

# 248
  • Другата България
Тенкс. bouquet
Дано да си е отговорила на него.

# 249
Въпросът си е същият от началото до сега с малки вариации около деца и образование:

Цитат
В общи линии ме е страх дали в мен няма да се натрупа някакво разочарование с времето, че няма да можем да си позволяваме нещата, които искам, и с които съм свикнала. Ще се радвам на всякакви мнения и ми е интересно дали някой е минал през нещо подобно.

Кои са тези неща, които тя иска (неща - торта; Караби; леща; мезонет), какво е това НЕЩА?!  Mr. Green
Жизненоважни неща, козметични неща, хранителни неща, медицински неща? Трябва първо да определим до колко са необходими, доколко са глезотии, чак тогава ще разнищим разочарованието във времето!
На колко години е Авторката, и от колко време е с гаджето, и живеят ли заедно или само за привилегиите?

# 250
..
fire_life, за теб специално за разкош ще добавя още една екстра от подобен начин на живот - жената не може да излезе в болничен. Ни-ко-га. И за гледането на децата също. Абе изобщо отнема й се възможността да гледа собствените си деца, когато са болни, ама мъжа и той не ги гледа, обичайно.....
Оффф, що ли се хАбя....
Именно .
Но докато не станеш майка тези неща няма как да знаеш колко ще са ти важни и колко добре ще оцениш един прилично издържащ те партньор . Peace

# 251
Fire_life няма да става майка, а татко:)

Но и той ще оцени, надявам се, какво е да имаш един партньор на разположение у дома, който да полага, както казва Кукумицинка, минималните грижи за детето. И да е на повикване, когато има нужда от максимални грижи.

# 252
Скрит текст:

Цитат
Кои са тези неща, които тя иска (неща - торта; Караби; леща; мезонет), какво е това НЕЩА?!  Mr. Green
Жизненоважни неща, козметични неща, хранителни неща, медицински неща? Трябва първо да определим до колко са необходими, доколко са глезотии, чак тогава ще разнищим разочарованието във времето!
На колко години е Авторката, и от колко време е с гаджето, и живеят ли заедно или само за привилегиите?
Ами, тя още в първия си пост е написала без какво не може-пътувания, добра козметика, ресторанти.....общо взето, все глезотии.
Факт, правят живота приятен и хубав, но спокойно човек може да живее и без тях.Ако се наложи.
Или, по известна мисъл:
"Скъпи са само излишните неща.Необходимите са евтини!"

# 253
"Скъпи са само излишните неща.Необходимите са евтини!"

Краси, от време на време съм съгласна с теб, но чак такава глупост дори и от твоята клавиатура не беше излизала до сега  Laughing

# 254
Ти водиш сама разговори  в своята глава? Защо? Опитвала си и той отказва ли? Опитвала си и той шикалкави?..... Не е лошо това да се разнищи. Просто по-ниският доход върви ръка за ръка и с други неща, които бих ти написала на лични, ако можех, но можеш да ми пишеш и ти също.
Свикнала съм да размишлявам. Той трудно говори за чувства и на някакви подобни теми свикнах да не го тормозя особено. Имахме други неща за решаване досега, които ми бяха на дневен ред и за тях сме говорили повече. Не мисля, че шикалкави. Като говори казва малко неща и аз не съм си изградила цялостна представа какво мисли за някои неща като финансите например. А за пари не сме говорили особено досега, точно защото бях влюбена с идеалистично-романтична представа.

В задачата се иска ТОЙ да поеме инициативата.
Би било това да се случи, наистина. Но той не е особено инициативен. Мен това не ме притеснява много по принцип в другите области освен финансите. Е, в идеалния вариант може би бих искала да е малко по-инициативен, но предпочитам така пред свръх инициативен, какъвто беше бившия ми.

След няколко години връзка на тази възраст да не сте се сетили да си обсъдите приоритетите и вижданията/очакванията за бъдещето... ми е трудничко да го възприема...  Embarassed За кога го отлагаш?
Имахме други приоритети досега просто. Имаме някаква идея, но не е напълно избистрена. Искаме да заживеем заедно, да имаме семейство, дете. Сватба не искаме. Но за да заживеем заедно трябва да се направи преустройство и ремонт, просто няма как. В момента това мислим и трябва да стане следващата година. Но за по-далечното бъдеще плановете не са толкова ясни.

На мен ми е странно как при години наред гаджосване не можаха да разберат стават ли или не стават за брак или поне за съжителство.
Е смятаме, че се разбираме и можем да живеем заедно де Laughing Ако не смятахме нямаше да ги мисля нещата. Винаги когато имаме възможност прекарваме по няколко дни заедно.

Айде да беше все безработен например, че да кажем как ще живеете без пари.
Ако беше безработен въпросът нямаше да стои, едва ли щях да го търпя. Но нещата не са винаги в едната и в другата крайност.

Общи условия

Активация на акаунт