Любов или пари?

• 16 884
  • 422
  •   1
Отговори
# 225
Реално тя няма жилище, готово за дете, и се опитва да прецени, да има или да няма дете, какво толкова му е сложното на казуса. Ако мъжът имаше пари, нямаше да има коментар, нали така, нито тема. Ражда и толкоз.
Да де, ама няма. И сега тя /резонно/ и съвсем отговорно - мисли как ще се гледа това дете. Дали би била щастлива така... Аз намирам това поведение за отговорно. Да се чака детето да 'стане' и тогава да се мисли....  Shocked

А иначе - авторке - в момента, в който започнете 'да плащате' жилището или
'да не го плащате' - в зависимост от какво се случва, започни да заделяш средства и ще видиш точно как ще живееш и за какво ще имаш възможност и как ще се чувстваш, и после ще мислите какво да правите. Единият ли ще увеличава парите, другият ли, двамата ли, или ще окръцкате желанията. При всички случаи ако той отказва коментар, за нещастие ще се окажа права, че не само материалното не е съвсем наред. Това, че не желае да говори по тези теми, ми светва лампичката, а и ми напомня на нещо от моя живот.

Ти водиш сама разговори  в своята глава? Защо? Опитвала си и той отказва ли? Опитвала си и той шикалкави?..... Не е лошо това да се разнищи. Просто по-ниският доход върви ръка за ръка и с други неща, които бих ти написала на лични, ако можех, но можеш да ми пишеш и ти също.

Ще дам пример. Става дума за разлика в мисленето.
Типа мислене 'Не мога', 'Няма да стане', изхвърляния и нереалистични цели, бързо отчаяние и отказване, липса на цели - все неща, които могат да стоят зад ниските /средни/високи доходи....
Доколко си фокусиран върху изкарването на парите за среден стандарт /не говорим да се диплят хилядарките/ на живот, как точно постигаш тези неща, с какво се занимаваш вместо това /?/ са въпросите, които биха разделили двойката в бъдеще, не самите суми. Възникват проблеми в областта на целеполагането, мотивацията, усърдието, постоянството, такива личностни качества, които понякога при такива хора липсват. И ако при теб съществуват, а при него не, ето я основата за бъдещи раздори.

Последна редакция: ср, 18 ное 2015, 15:05 от Анонимен

# 226
В задачата се иска ТОЙ да поеме инициативата. Поне да постави въпроса- брак ще има ли, накъде вървят нещата...иначе не е на хубаво ей така да продължат да се виждат по навик и по някое време да се окаже, че чакат бебе.

# 227
мдам, липсата на инициатива, казах ли я по-нагоре?

# 228
  • Другата България
В задачата се иска ТОЙ да поеме инициативата. Поне да постави въпроса- брак ще има ли, накъде вървят нещата...иначе не е на хубаво ей така да продължат да се виждат по навик и по някое време да се окаже, че чакат бебе.
Задачата не я ли поставя авторката? А не ти?

# 229
Нощна птица, а защо трябва мъжа да има жилище и пари. В 21 век жените сте равни по права и доходи, даже и по-големи от мъжете имате, но по задължения да не сте. Що пък жената не подсигури жилище и високи доходи, ей така за разнообразие........

# 230
Жената може да ги подсигури/високите доходи и жилището/, обаче в периодите на бременност и отглеждане на малките деца мъжът ще трябва да се напъне, за да запази стандарта/или да го увеличи/

# 231
 Ама какво дете и разходи покрай него като те още не са заживели заедно???
 От тази тема ми стана известно само, че има мноооого неизвестни  Party
 Те още не са наясно дали ще си паснат реално като характери, като начин на живот, навици, какви ще са им разходите на тях двамата като двойка, пък седнала да мисли за тройка...  Shocked
 Авторке, наистина ли си на около 30?
 Ти този мъж не го обичаш така като те чета... Ако го обичаше наистина щеше да заживееш с него и да получиш повече яснота поне за някои от неизвестните и щеше да ти е по-лесно да вземеш решение. След няколко години връзка на тази възраст да не сте се сетили да си обсъдите приоритетите и вижданията/очакванията за бъдещето... ми е трудничко да го възприема...  Embarassed За кога го отлагаш? Той какво иска - да създава семейство, да гради кариера/частен бизнес, да си запази начина на живот, иска ли деца - кога, колко...? Какви пари искате/можете да отделяте за какво точно - жилище/ дете/ пътешествия/ ресторанти и козметика?
 Що не ги обсъдиш първо с него тези неща и после не се върнеш с поне някаква информация, за да търсиш съвет - много повече ще ти е от полза и по-конкретни и ясни отговори ще получиш  Peace

# 232
Жената може да ги подсигури/високите доходи и жилището/, обаче в периодите на бременност и отглеждане на малките деца мъжът ще трябва да се напъне, за да запази стандарта/или да го увеличи/
Но за да се стигне до тези периоди мъжа трябва да има жилище и пари, инак няма да види ни жена ни дете? Laughing

П.С. Съглсен съм с теб, че мъжа трябва да се напъне, аз лично съм на точно този етап  Mr. Green

# 233
Нощна птица, а защо трябва мъжа да има жилище и пари. В 21 век жените сте равни по права и доходи, даже и по-големи от мъжете имате, но по задължения да не сте. Що пък жената не подсигури жилище и високи доходи, ей така за разнообразие........

Може, когато мъжете се сдобият с възможност да включат на режим "водещ родител" и не само да помагат, а да могат да инициират, планират независимо и изпълнят без мрънкане всички детайли в ранните години на гледане на дете. Ако искате да ви извиним за ниските доходи, ще трябва да перете. Ако не искате да перете- отиваме на точка 1., очакваме инициативност и доходи. Иначе просто няма смисъл да си с мъж...за красота на дивана ли ще ти е?

# 234
Значи мога да приема да се тревожи жена, която се развежда с дете / деца - наистина тогава ще има драстични промени за нея във всякакъв смисъл. Но как и при какъв стандарт би се гледал нероден Петко и дали майка му ще успее да ходи на екскурзии - ами смешно е.

Пред авторката стоят много избори - да си остане с този мъж, но да се опретне тя да изкарва повече, да смени мъжа, да се откаже от децата дори, ако другите екстри са й по-важни. Трябва повече действие, а не толкова разсъждения...

# 235
На мен ми е странно как при години наред гаджосване не можаха да разберат стават ли или не стават за брак или поне за съжителство.

# 236
На мен ми е странно как при години наред гаджосване не можаха да разберат стават ли или не стават за брак или поне за съжителство.
Ами как? - като не са се замисляли сериозно, а са се наслаждавали на кафеджийската си любов и авторката май чак сега започва да се замисля за някои неща, пък те постепенно стават все повече неизвестните...

# 237
Мда, може да се окаже, че не могат да живеят заедно, а авторката вече смята таксите за колежа на детето... Tired

# 238
Не е споменала дали живеят заедно, мисля...  Laughing Аз оставам с впечатление, че в момента заживяват заедно и тя забелязва, че има разлика в стандарта на живот, който е имала с предишното си гадже, и сега. Нормално да й докривее, не мислите ли?

fire_life, за теб специално за разкош ще добавя още една екстра от подобен начин на живот - жената не може да излезе в болничен. Ни-ко-га. И за гледането на децата също. Абе изобщо отнема й се възможността да гледа собствените си деца, когато са болни, ама мъжа и той не ги гледа, обичайно.....
Оффф, що ли се хАбя....

# 239
Като се спомена n пъти вече тоя стандарт, почва да ми навява на женския вариант на темата за Пържолан...

Общи условия

Активация на акаунт