Любов или пари?

• 16 925
  • 422
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Не става въпрос за сваляне на стандарта, а за промяна в приоритетите.
Кремчета, обувки, бижута, екзотични дестинации отиват на заден план като непрактични и безполезни. Просто е по-различно. Липсата им в момента въобще не ме трогва.

Анонимен, среден доход в IT звучи добре. За твое успокоение ще кажа, че приятелка с доход около 8 хиляди вече няколко години движи с художник на минимална заплата. Не им е лесно, определено, но все още са заедно, влюбени и прочее. В този смисъл, твоят случай е далеч по-лек.

# 166
Не им е лесно с 8000 на хората , така е  hahaha Joy

Пък и на авторката случая е един тежък  Crazy

# 167
И аз щях да питам  как отсега предвиждаш нещо за след 12-13 години, когато ще са курсовете... Rolling Eyes
След толкова години може да няма нужда от курсове, или пък нещо съвсем различно да изскочи като необходимост, нещо непредвидено и това ще обърка плановете ти?

Не си прави такива дългосрочни сметки. Може да имаш 1 или 2 деца, може да не си с този мъж, може да живеете в друг град/държава; да смените професии и прочие и прочие...

Най-разумно е да седнете и да говорите за семейния бюджет, когато му дойде времето. Когато дойде дете, разходите се вдигат с възрастта му постепенно. Направете си застраховка Живот с инвестиционен фонд, за да се покрият вноските, ако с по-доходоносния член на семейството се случи неприятност - болест, безработица, дори смърт. Това е най-дългорсрочното предвиждане, но самите разходи отсега за образование и курсове е доста сложно.

Първо трябва да си сигурна в избора си на партньор - че е надежден човек, и ще те подкрепя и в добро, и в зло. Че ще можеш да живеете като равностойни партньори -и ще има хармония относно интелект, емоционалност, житейска философия, цели и поделена отговорност. Ако си с правилния човек, ще пренаредите приоритетите така, че снижаване на стандарта да не развали семейството ви.

# 168
  • Другата България

Пък и на авторката случая е един тежък  Crazy
newsm10 smile3521 smile3532

Авторката, ти просто не знаеш какво са истински проблеми.
Пожелавам ти никога да не го разбираш.

# 169
  • София
Да, Дана, не е лесно, защото когато и се приходи на Малдивите, той започва да мрънка и в крайна сметка стигат само до Синеморец. За 5 години са били десет пъти в Синеморец.

# 170
 На мен пък ми прави впечатление, че авторката във почти всеки пост пише - след поява на детето това... , като имаме дете онова...  Мисля че си търси оправдание за нещо.   Peace

# 171
И аз бих се жертвала да почивам в Синеморец в името на любовта  Heart Eyes

# 172
Всъщност разходите по детето имат една "долина" и спад за времето, в което общо взето му трябва легло, някакви дрехи, храна и малко играчки. Не всички почват пълен набор от скъпи уроци на 6 годинки. Може към тийн годините да се осъзнае и да почне да иска повече, но това не значи, че на всяко желание трябва да се откликва.

Мадамата с 8-те хиляди да отделя по хилядарка на месец, за да промотира и спонсорира художника, пък и да пробутва по някоя картина сред заможните си познати. Току-виж си изравнили доходите.

# 173
Ами като няма развитие фирмата обмислете да се преместите в друг град или мъжа ти да пътува ако има възможност. Не може отсега да правите планове какви разходи ще имате, всичко става...  Очевидно повече те вълнува мъжа ти дали ще е доходоносен отколкото дали ще е до теб. Иначе няма да правиш тема, познавам доста двойки с такива различия в доходите, подобни на вас, но никога не са правили проблем, напротив така си организират нещата, че дори успяват да пътуват, спестяват за други работи.      

# 174
Да, Дана, не е лесно, защото когато и се приходи на Малдивите, той започва да мрънка и в крайна сметка стигат само до Синеморец. За 5 години са били десет пъти в Синеморец.
Joy Развесели ме, благодаря ти. Но да, при нас не е толкова фрапантна разликата поне.

И аз щях да питам  как отсега предвиждаш нещо за след 12-13 години, когато ще са курсовете... Rolling Eyes
След толкова години може да няма нужда от курсове, или пък нещо съвсем различно да изскочи като необходимост, нещо непредвидено и това ще обърка плановете ти?
Имам преки наблюдения колко са разходите по едно дете. Не мисля, че след 10 години нещата ще стоят по коренно различен начин. Не очаквам българската образователна система да разцъфне за 10  години и да се стигне до там, че да осигурява всичко безплатно на достатъчно добро ниво.

Ами като няма развитие фирмата обмислете да се преместите в друг град или мъжа ти да пътува ако има възможност.
Местене по никакъв начин не е възможно. Аз съм закотвена тук за следващите 10 години поне. Иначе сигурно щяхме да стегнем куфарите и да се махнем просто Tired Не ми е мечта да емигрирам, но може би щеше да бъде по-добрият вариант.
А той да пътува не знам, предполагам е възможно, но трябва да се намери нещо, което да си струва, а не знам дали ще изскочи такова.

# 175
  • София

Пък и на авторката случая е един тежък  Crazy
Не им лесно, разбира се! Особено на художника! Би трябвало да бъде юркан да рисува денонощно и продава целодневно, не по-малко от 1 000 лв. на картина.
В случай, че не  успее - да се преквалифицира на ай ти. Виж, обратният вариант - мъжът да взима 8 бона, а жената да оперна певица и да харчи париците е много сгоден: )
Така ли е или не е така?
Или трябва всички да търсим партньори с равни нам доходи, но към кой момент? Не бива да се влюбваме нито в по-богати, нито в по-бедни.
Спомнете си един древен сериал - кварталът на богатите ОК, там някак съжителстваха доста добре адвокатът и милионерската щерка по спомени....

Темата е ясна - каката е по-капризна, следователно, ако е супер влюбена: ТЯ тегли семейния бюджет, като да се стреми да изкарва по 8-10 бона месечно, за да издържа двамата, тримата или колкото там, и да не й идва оскъдно; ако ли не - търси по-богат, по-развит, по-заможен человек, в който да се влюби.

# 176
И след като намери платежоспособния, той изкарва все повече и повече през годините и жената е вечно осигурена и доволна  Crazy Crazy Само дето не стават така нещата винаги.

# 177
Когато се оженихме с мъжа ми, той беше с голям доход за онова време, пък аз бедна студентка.   Сега взимам 2 пъти повече от него, значи той не се е прецакал, като е рискувал с мен. Mr. Green Въпросът е аз дали съм прецакана, че не съм предвидила спада на пазара на професията, която упражнява почти 30 години... newsm78

# 178

Анонимен, среден доход в IT звучи добре. За твое успокоение ще кажа, че приятелка с доход около 8 хиляди вече няколко години движи с художник на минимална заплата. Не им е лесно, определено, но все още са заедно, влюбени и прочее. В този смисъл, твоят случай е далеч по-лек.

Оле, да ги ожали човек, че чак Определено  Shocked не им е лесно!

Относно приоритетите, да! Трябва са си ги знаеш и да се бориш!

# 179
Любов, разбира се. Не познавам хора подходили меркантилно, които да са щастливи. Както и не познавам жени, за които бързичкото раждане на деца с цел задържане на подходящата партия, които да са щастливи. За мен любовта е свята, а парите са тор. Те се печелят, а животът не е права линия минава през какви ли не етапи-  но любов, спокойствие и разбирателство не се печелят.

Адмирации за поста.
Преживяла съм много тежки моменти в живота, в които моралната подкрепа, която получих от любимия тогава, не бих заменила или сравнила с каквито и да било пари.

Общи условия

Активация на акаунт