Любов или пари?

• 16 726
  • 422
  •   1
Отговори
# 300
В живота не можеш да планираш всичко с десетилетия напред...може да те споходят болести, загуба на материални неща, загуба на работа , а ти от сега искаш сигурност, че ще можеш да осигуриш всичко на евентуалното си  дете, както ти си го представяш и да не си сваляш изградения стандарт.
Това е, прекалено много се тревожа и търся някаква сигурност. И това започна от началото на тази година. Имах здравословни проблеми, които не бяха много сериозни, но дълго време боледувах и ми се появи едно безпокойство и паника. Да не навлизам в обяснения, но смятам, че причината беше физическото ми състояние. А безпокойството ми беше точно за финансовата част на нещата. Преди това не се бях тревожила. Живеех с идеята, че ще се справим някак. Мислех да посетя психолог за безпокойството, но в крайна сметка здравословно се оправих и то малко по малко отшумя. Но тогава наистина изпитах една неконтолируема паника и не беше никак приятно. От тогава се замислям понякога за финансите, но когато нещо не ми е добре страхът е доста по-осезаем.

Благодаря ви за загрижеността как ще родя на дърти години и може да ми се наложи инвитро, но това в момента не ме притеснява. Във форума съм отдавна и съм чела доста нещо от любопиство, така че съм запозната с вариантите и евентуалните проблеми. Ако има проблем ще го мисля тогава. Няма да заживея утре с човека и да забременея след месец защото евентуално можело да имаме нужда от инвитро. Бебето не ми е самоцел.
А между другото и приятелките ми около мен нямат деца повечето, та някак нямам усещането, че съм толкова закъсняла.

Разсъжденията ви в посока, че аз или той не искаме да заживеем заедно и нямаме желание не са верни. Разбирам защо може да ви изглежда така от информацията, която съм дала защото това е само една част от живота ми. Няма как да си плесна цялата житейска история във форума. Причина да не бързаме има.

# 301
Де да знам, за мен хубавите неща стават по-скоро бързо, защото допълнителното чакане увеличава риска от хаос, грешки, непредвидени събития. Не чакаш, а създаваш условията.

В такъв смисъл ми е странно, че някой на 28-30 се опитва да се самоубеди, че това си е крехка възраст и има още мнооого време. Да, хронологически има, но това е на хартия. Реално- една грешка и малко хаос могат да му костват цялото време и да го изкарат от играта.

И друго много важно: не е важно ти колко ще го обичаш мъжа, както казах- добре е да може да го уважаваш, обичта е само част от пъзела. Важно е той да те обича, при това толкова, че да си промени поведението, да прояви хъс и да не се чуди и куми.

# 302
Анонимен, това е, положението е явно и то те устройва! Хубаво за теб щом си наясно със ситуацията и си взела решението, дано си щастлива от него!  Peace
Успех!

# 303
Добре, че ги мислиш тези неща от по-рано. Парите не са най-важните, но са важни. И рано или късно ще има напрежение. Ако ти е окей с този мъж - бъди с него, но ако смяташ или усещаш, че в бъдеще ще имате проблеми, заради това кой колко вади, си мисля, че няма смисъл да се мъчиш. Аз, примерно печеля в пъти по-малко от съпруга ми, като цяло заплатата ми отива почти на 100% за лекарства на баща ми и разчитам изключително много на мъжът ми, за издръжка на семейството. Ако обаче беше обратното, съм сигурна, че той като мъж нямаше да се чувства комфортно и щяхме да имаме много сериозни семейни проблеми, каквито в момента нямаме.

# 304
Още една разкостена.  Laughing
Нямате спирка, ейййй...

# 305
Сега се замислям за 2-3 неща, които само за 10 години така се промениха, че вече "бъдещето" и "доброто на детето" са много неясни понятия.

За 10 - 15 години светът се глобализира и информацията се освободи. Същевременно американските университети си свалиха доста качеството, но си вдигнаха цените. Вече не е чак такъв престиж да учиш там, освен ако няма да е стъпало за емиграция, но и образованието не ти гарантира елитна и печеливша работа.

А ако мама е имала амбиции, че отрочето ще стигне до учене на философия в Сорбоната...със сигурност ще се замисли дали да го праща. За няколко дни светлото бъдеще в Западна Европа стана доста неясно...

# 306
Те не могат ремонт да направят, ти Сорбоната я мислиш...  Laughing Другаде е ключът от палатката, не в университетите, ама който не му е дошло на главата, няма как да знае.  Wink

# 307
Да, най-важното е, че този сладур пет години е влачил тая кака и да не е почнала нещо да се амортизира, ако не видимо- то поне в неговите очи.

# 308
Де да знам, за мен хубавите неща стават по-скоро бързо, защото допълнителното чакане увеличава риска от хаос, грешки, непредвидени събития. Не чакаш, а създаваш условията.

Абсолютно вярно, и 10г. да са гаджета пак нищо може да не излезе.

# 309
Нямате спирка, ейййй...
Трябва да се признае, че разкостената авторка все още успява да запази добрия тон, за разлика от повечето разкостващи я.

# 310
  • Mediterraneo
  В живота не можеш да планираш всичко с десетилетия напред...може да те споходят болести, загуба на материални неща, загуба на работа , а ти от сега искаш сигурност, че ще можеш да осигуриш всичко на евентуалното си  дете, както ти си го представяш и да не си сваляш изградения стандарт. Такава сигурност няма кой да ти обещае, животът е непредвидим...най-важното е да усещаш, че имате такава духовна връзка, която ще издържи на трудностите и ще можете да ги преодолеете заедно. Най-голямото каляване на отношенията е когато стане трудно...тогава всичко се изяснява. Разочарования ще има - силни и болезнени, ще има и щастие, което не си изпитвала до сега, бракът не е план-график без отклонения. Иначе когато живота тече приятно, спокойно и задаволено всички се обичат.

Абсолютно вярно! За съжаление, изпитала съм на гърба си почти всичко изброено. Останали сме заедно въпреки всичко. Това е ценното в една връзка- да има на кого да се облегнеш, на кого да вярваш. А пари... не всичко е пари, въпреки че са много важни. Да, на хубавото бързо се свиква и животът тече приятно.

# 311
Нямате спирка, ейййй...
Трябва да се признае, че разкостената авторка все още успява да запази добрия тон, за разлика от повечето разкостващи я.

Авторката още от началото каза, че е старо куче във форума и си му знае нрава  Peace Mr. Green

# 312
  • Mediterraneo
Старо куче? С регистрация от датата на публикация?

# 313
Реших да пиша анонимно, защото не ми се иска темата да стигне до някои хора.

Просто е направила нова регистрация, за да направи тема, а после пише Анонимно, аз така си го обяснявам   Mr. Green

# 314
  • София
Реших да пиша анонимно, защото не ми се иска темата да стигне до някои хора.

Просто е направила нова регистрация, за да направи тема, а после пише Анонимно, аз така си го обяснявам   Mr. Green
Да, наистина, тя каза, че си прави нов ник специално за темата, че не й се обсъждало. Странното и вече минаващо към шизофрения, е че след това прописа като Анонимна (мотивирайки се, че уж й "забранили ника" )  hahaha Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт